قرص سیپروفکت۵۰۰ برای چیست؟

دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

قرص سیپروفکت ۵۰۰ برای چیست؟ سیپروفکت چه کاربردی دارد؟ باید گفت که قرص سیپروفکت جهت درمان عفونت های باکتریایی برای بیماران تجویز می شود. این دارو برای درمان عفونت هایی همچون عفونت های سینه، مجاری ادرار، دستگاه گوارش، استخوان و مفاصل، منتقل شونده از راه تماس جنسی و التهاب پروستات مناسب است. برخی عفونت های چشمی نیز به کمک سیپروفلوکساسین درمان می شوند. اطلاعات این دارو در پایین به صورت یک جدول بیان شده اند.

نوع دارو

آنتی بیوتیک کوئینولونی

موارد تجویز

درمان عفونت ها

نام دیگر

سیپروکسین

اشکال دارویی

قرص، مایع خوراکی و تزریقی

کاربرد قرص سیپروفکت

پزشکان این دارو را برای درمان عفونت های باکتریایی همچون موارد زیر تجویز می کنند:

  • عفونت های پوستی
  • عفونت های ریوی یا مجاری هوایی از جمله سل، پنومونی، برونشیت مزمن و عفونت دستگاه تنفسی تحتانی
  • عفونت های استخوانی
  • عفونت های مفصلی
  • عفونت های ناشی از برخی باکتری ها همچون اشریشیا در مجاری ادراری
  • اسهال عفونی ناشی از اشریشیا، کمپیلوباکتر ژژونی و شیگلا
  • مبتلایان به سیاه زخم که به تب، افت شمار گلبول های سفید و عفونت های درون شکمی ابتلا یافته اند.
  • تب تیفوئید
  • سوزاک دهانه رحم و میزراه
  • پروستاتیت باکتریایی مزمن
  • سیستیت بینابینی غیر پیچیده حاد

 

طریقه مصرف قرص سیپروفکت

مصرف کنندگان می توانند سوال های خود را با پزشک یا داروساز خود مطرح کنند. این دارو را باید 2 بار در روز و طبق دستور پزشک با یا بدون غذا مصرف کرد. در صورت نصف کردن، جویدن یا خرد کردن قرص خوراکی این دارو، فرد تلخی آن را در دهان احساس خواهد کرد. شرکت سازنده، بلع این دارو را به صورت کامل توصیه می کند.

عوارض قرص سیپروفکت

در صورت مشاهده علائم واکنش حساسیتی به سیپروفلوکساسین باید فورا به دنبال مراقبت اورژانسی بود. کهیر، مشکل در تنفس، تورم صورت و گلو، تب، گلو درد، سوزش چشم ها، درد پوستی، بروز راش های قرمز یا بنفش و گسترده شدن آن ها در سطح پوست همگی از جمله علائم یاد شده هستند. سیپروفلوکساسین می تواند سبب بروز عوارض جانبی جدی از جمله مشکلات تاندونی، آسیب به اعصاب، تغییرات رفتاری یا خلقی شدید یا افت قند خون شود. در صورت بروز موارد زیر باید مصرف این دارو را متوقف کرده و با پزشک خود تماس گرفت:

افت قند خون:

 سردرد، گرسنگی، تحریک پذیری، گیجی، حالت تهوع، ضربان سریع قلب و لرزش دست

علائم آسیب عصبی:

بی حسی، گزگز، سوزش در دست ها، بازو ها، پا یا کف آن

تغییرات خلقی یا رفتاری جدی:

نگرانی، گیجی، بی قراری، سو ظن، توهم، مشکلات حافظه، مشکل در تمرکز، افکار خودکشی

علائم پارگی تاندون:

درد ناگهانی، تورم، کبودی، حساسیت به لمس، سفتی، مشکلات حرکتی یا بروز صدا در هر کدام از مفاصل

داروی سیپروفلوکساسین در موارد نادر می تواند سبب آسیب به شریان آئورت شود. آئورت یکی از شریان های اصلی بدن است. این وضعیت می تواند به خونریزی خطرناک یا مرگ منتهی شود. در صورت احساس درد شدید و مداوم در قفسه سینه، معده یا کمر باید فورا مراقبت اورژانسی درخواست کرد.

در صورت بروز موارد زیر نیز باید پس از قطع مصرف با پزشک تماس گرفت:

  • درد شکمی شدید، اسهال خونی یا آبکی
  • تپش قلب، لرزش سینه، تنگی نفس و گیجی ناگهانی
  • هر گونه راش پوستی صرف نظر از شدت آن
  • ضعف عضلانی، مشکلات تنفسی
  • مقادیر اندک یا عدم دفع ادرار
  • یرقان
  • افزایش فشار درون جمجمه: سردرد شدید، زنگ زدن گوش ها، گیجی، حالت تهوع، مشکلات بینایی، درد در پشت گوش ها

 

چه داروها و خوراکی هایی با قرص سیپروفکت تداخل دارند؟

برخی دارو ها در صورت مصرف همزمان با سیپروفلوکساسین می توانند اثر بخشی آن را بسیار کاهش دهند. افراد در هنگام ملاقات با پزشک باید او را از دارو های مصرفی خود مخصوصا موارد زیر آگاه کنند:

  • کلوزاپین، سیکلوسپورین، متوتروکسات، فنی توئین، پروبنسید، روپینیرول، سیلدنافیل و تئوفیلین
  • رقیق کننده های خون همچون وارفارین
  • دارو های قلبی یا ادرار آور
  • دارو های خوراکی دیابت
  • محصولات حاوی کافئین
  • دارو های درمان افسردگی یا بیماری روانی
  • دارو های استروئیدی همچون پردنیزون
  • دارو های ضد التهاب غیر استروئیدی همچون آسپرین، ایبوپروفن، ناپروکسن، سلکوکسیب، دیکلوفناک، ایندومتاسین، ملوکسیکام

خوراکی های سرشار از کلسیم همچون محصولات لبنی یا آب میوه های غنی شده با کلسیم می توانند اثر این دارو را کاهش دهند. سیپروفلوکساسین را باید حداقل 2 ساعت قبل یا 6 ساعت بعد از صرف مواد غذایی سرشار از کلسیم مصرف کرد. البته، در صورتی که این خوراکی ها بخشی از یک وعده غذایی بزرگ تر باشند، مصرف سیپروفلوکساسین مشکلی ندارد.

مواد غذایی دیگر، اثر چسبندگی کلسیم را کاهش می دهند. مصرف کنندگان می توانند درباره مصرف ایمن مکمل های غذایی به همراه این دارو از پزشک یا داروساز خود سوال کنند. جهت کسب بهترین نتایج باید مقادیر مصرفی آنتی بیوتیک را در فواصل زمانی یکسان مصرف کرد. جهت کمک به یادآوری وعده مصرف بهتر است این دارو ها هر روز در ساعت مشخصی میل شوند.

بیماران باید حتی در صورت بهبودی نسبی دوره مصرفی این دارو را کامل کنند. توقف زود هنگام مصرف سیپروفلوکساسین می تواند به بازگشت عفونت منجر شود. در صورت تداوم یا بدتر شدن بیماری باید به پزشک اطلاع داد.

پروفسور حسین کرمی متخصص مجاری ادراری

4.3/5 - (113 امتیاز)

مشاوره پزشکی


سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر پژمان چهارشنبه ۱۲ بهمن ۱( 6 روز پیش) تعداد بازدید: 13 مشاهده پرسش
    با سلام..در برخی سونوگرافیها مینویسن توده کلسیفیه در پروستات رویت شد..منظور از توده کلسیفیه چیه و آیا اهمیت داره؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۲ بهمن ۱( 6 روز پیش)
      سلام در سنین بالا بله حتما باید psa چک بشه
    2. تصویر کاربر پژمان چهارشنبه ۱۲ بهمن ۱( 6 روز پیش)
      ممنون
    3. تصویر کاربر پژمان چهارشنبه ۱۲ بهمن ۱( 6 روز پیش)
      ممنون
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۲ بهمن ۱( 6 روز پیش)
      خواهش میکنم
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محسن دوشنبه ۱۰ بهمن ۱( 1 هفته پیش) تعداد بازدید: 9 مشاهده پرسش
    وقت بخیر. پدرم 85 سالشونه از پای راست معلولن. فشار خون و قند دارن. و کلیه هاشون ضعیفه. آرتروز هم دارن. ولی از لحاظ قلبی و توان بدنی خوب و سرحال ان. پروستاتشون به حدی بزرگ شد که الان دوماهه سوند دارن و متوجه شدیم سرطانی شده. MRI گاما اسکن. آزمایش خون. نمونه برداری و سونو هم انجام دادن. چند پزشک گفتن متاساز شده و عمل نمیکنن و فقط باید درمان کنین. میخواستم لطف کنین نظر خودتون و راه درمانتون و پیشنهاد بدین. داروهاشون هم داروهای معمول پروستات تامسولوسین و فینو پروست. لیرنتا. اریتروپویتین 4000. متورال و .. است. (PSA شون 18.6 ) Psa free 4.48
    نمونه برداری: 12of 12 Adenocarcinoma Gleason (5+5) perineural & capsular invasion was seen:
    comment: new Gleason grade group (5+5)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ بهمن ۱( 1 هفته پیش)
      سلام عمل که به هیچ عنوان نمیشه کرد فعلا سوند داشنه باشند با یک انکولوژیست جهت شروع داروهای هورمونی و رادیوتراپی صحبت کنید پس از شروع مسائل فوق در صورتی که بیهوشی اجازه بده یه مقدار مسیر ادرار رو بتراشیم که نیاز به سوند نداشته باشند
    2. تصویر کاربر محسن یکشنبه ۹ بهمن ۱( 1 هفته پیش)
      سپاس
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ بهمن ۱( 1 هفته پیش)
      خواهش میکنم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۶ بهمن ۱( 1 هفته پیش) تعداد بازدید: 13 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    اقای دکتر امروز بعد از حمام کردن
    زیر کلاهک تناسلی ملتهب شد و باد کرد
    و انگار زیر ان ماده نرمی وجود دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ بهمن ۱( 1 هفته پیش)
      سلام چند سالتونه ؟ اخیرا ضربه خورده ؟ عکس را مجدد بفرستید اپلود نشده
    2. تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۶ بهمن ۱( 1 هفته پیش)
      سلام ۱۷سال
      خیر یک شوخی ساده اونم دیروز
    3. تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۶ بهمن ۱( 1 هفته پیش)
      ۱۷سال
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۶ بهمن ۱( 1 هفته پیش)
      جای نگرانی ندارد
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر مهرداد چهارشنبه ۵ بهمن ۱( 1 هفته پیش) تعداد بازدید: 21 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر دکتر
    دو روزه پایین کلاهک آلت تناسلیم دچار تورم شده و موقعی ک لمس میشه درد احساس میشه و رگی که کنار کشاله رانم هست موقع لمس شدن درد داره میخواستم راهنماییم کنید لطفا ممنون از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ بهمن ۱( 2 هفته پیش)
      سلام عکس بفرستید ببینم ضربه خورده ؟
    2. تصویر کاربر مهرداد سه شنبه ۴ بهمن ۱( 2 هفته پیش)
      خیر دکتر ضربه نخورده
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ بهمن ۱( 2 هفته پیش)
      سلام در عکس به نظر مشکلی نیس اگر چیزدخاصی لمس میکنید یک سونو کنید یا معاینه شوید دقیق
    4. تصویر کاربر مهرداد سه شنبه ۴ بهمن ۱( 2 هفته پیش)
      چیز خاصی حس نمیشه فقط حس میکنم زیر پوست آلتم ملتهب هست و موقعی ک دست میزنم یه درد خفیفی حس میکنم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ بهمن ۱( 1 هفته پیش)
      نگران نباشید برطرف میشه بتدریج
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر علی جمعه ۳۰ دی ۱( 2 هفته پیش) تعداد بازدید: 10 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، وقتتون بخیر
    حدود سه ماه پیش بعد از یک رابطه جنسی طولانی قسمتی از پوست آلت تناسلیم برداشته شد و جای آن کماکان باقی است. بخاطر رابطه جنسی طولانی و تا حدودی خشک این اتفاق افتاد.
    ممنون میشم در جهت هرچه سریع درمان شدنش بنده را راهنمایی کنید.
    عکس پیوست شده است.
    با تقدیم احترام
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ دی ۱( 2 هفته پیش)
      سلام داره ترمیم میشه پماد کالامین دی استفاده کنید
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۲ دی ۱( 3 هفته پیش) تعداد بازدید: 26 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید.من آبان ماه دونه های سفید کوچیکی زیر آلت تناسلیم دیدم که رفتم دکتر پوست گفتن مولوسکوم کرایوتراپی کردن بعد یک ماه یکی دو تا باز دراومده بود که رفتم باز کرایوتراپی کردن ولی الآن بازم سه چهار تا دونه میبینم.احتمالا بازم مولوسکوم.نیازه بازم برم کرایو و هزینه کنم؟.اگه میگید برم کرایو عوارض نداره در آینده مثل نازایی؟؟؟برای خودش خوب میشه؟کی پس؟چه مدت طول میکشه؟
    در ضمن آقای دکتر من مجردم و از نظر جنسی فعال و اینکه تو یک ماه اخیر هم سکس داشتم.آیا تاثیر داره که بازم دراومده؟آیا اصلا نباید سکس داشته باشم؟
    اینم بگم تابستون امسال به خاطر سوزش ادرار آزمایش سوزاک دادم که منفی بود. به نظرتون آزمایش ایدز بدم ؟؟؟ خیلی نگرانم آقای دکتر تورو خدا کمکم کنید. ممنون میشم 🙏🙏🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۲ دی ۱( 3 هفته پیش)
      سلام اگر رابطه جنسی نامطمئن داشته اید حتما ازمایشات مثل hiv بدهید کرایو تاثیری روی باروری نداره عکس مجدد بفرستید اپلود نشده ببینم اگر مولوسکوم هست بهتره کرایو کنید
    2. تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۲ دی ۱( 3 هفته پیش)
      بله چشم عکسارو فرستادم. فقط آقای دکتر تو همین مدت سکس داشته باشم اشکال داره ؟ باعث بدتر شدن میشه ؟ یا با کاندوم منعی نداره؟

      و اینکه آزمایش ایدز به چه صورت جوابش دقیق ؟ خون گیری ؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۲ دی ۱( 3 هفته پیش)
      به همان مولوسکوم شباهت دارد رابطه نداشته باشید تا زمان کرایو انتی بادی hiv با ازمایش خون بدهید
    4. تصویر کاربر علی پنجشنبه ۲۲ دی ۱( 3 هفته پیش)
      آقای دکتر جدیداً انگل هم دیدم تو مدفوعم.
      کرم های سفید رنگ کوچیک عین نخ
      ربطی به این موضوعات داره ؟
      و اینکه علاوه بر آزمایش ایدز کرایو تراپی رو تا کی باید ادامه بدم ؟
      کی از بین میره این دونه ها ؟؟؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۲ دی ۱( 3 هفته پیش)
      کرایو تنها راه حل هست اما ممکنه عود داشته باشه انگل ارتباطی نداره
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر احمد چهارشنبه ۲۱ دی ۱( 3 هفته پیش) تعداد بازدید: 22 مشاهده پرسش
    سلام دکتر سر خروجی آلت یک دفعه سیاهی به وحود اومد عکس میفرستم لطفا ببینید
    1. تصویر کاربر احمد سه شنبه ۲۰ دی ۱( 4 هفته پیش)
      عکس چنتا دیگه فرستادم دکتر
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۱ دی ۱( 3 هفته پیش)
      سلام احتمالا کراتوانژیوم است درمانش کرایو است در صورت تمایل جهت دریافت نوبت کرایو شماره تماس و مشخصات بزارید تماس میگیریم
    3. تصویر کاربر احمد چهارشنبه ۲۱ دی ۱( 3 هفته پیش)
      دکتر واگیر نداره؟
      قابل درمان
      وقت بدید بهم
      احمدبابایی
      09196034805
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۱ دی ۱( 3 هفته پیش)
      خیر واگیر نداره
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر بهنام سه شنبه ۲۰ دی ۱( 4 هفته پیش) تعداد بازدید: 29 مشاهده پرسش
    سلام
    دکتر مدت ۶ ماه هست دردی توی آلتم میکشه تا سر آلتم گاهی وقتا هم کم احتباس ادراد دارم
    ی دکتر مراجعه کردم سیستوسکپی کردن گفتن مشکلم کرونیک پروستاتیت هست
    میخواستم ببینم درمانش چیه چه کاری باید انجام بدم
    آیا شاک ویو درمانی بهم جواب میده؟
    1. تصویر کاربر بهنام دوشنبه ۱۹ دی ۱( 4 هفته پیش)
      ۳۱ سالم هست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۹ دی ۱( 4 هفته پیش)
      سلام شاک ویو هیچ تاثیری ندارد حداقل ۳ ماه درمان دارویی تامسولوسین سیپرو ملوکسیکام
    3. تصویر کاربر بهنام دوشنبه ۱۹ دی ۱( 4 هفته پیش)
      ممکنه دستور بفرمایید داروها چه دوزی و چند ساعتی مصرف کنم؟
      آیا نیاز هست واسه ویزیت بیام مطب؟
      من شیراز زندگی میکنم هر دکتری رفتم نتونستن برام کاری کنن
      داروهایی ک فرمودید مصرف نکردم تا حالا
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۰ دی ۱( 4 هفته پیش)
      تامسولوسین شبی یک عدد سیپروفلوکساسین ۵۰۰ هر ۱۲ ساعت ملوکسیکام ۷/۵ هر ۱۲ ساعت
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۵ دی ۱( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 29 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر کرمی /من دیابت تیپ 1 داشته و تحت درمان با انسولین هستم /چند وقتی هست بعد از یبوست شدید دچار انزال دردناک شده و در تبریز به چندین ارولوژیست مراجعه کردم ولی درمان نشده و آنها تشخیص درد عصبی دادند و قرص گاباپنتین 100 هر 12 ساعت تجویز نموده و من به خاطر عوارض بسیار زیاد آن مصرف نکردم /میل جنسی من هم به خاطر درد کمتر شده ولی نعوظم خوب هست و هنگام نعوظ درد جزیی در آلت دارم و یک حالت سردی در آلت /سونوگرافی از کلیه و مثانه و پروستات انجام داده سایز پروستات 38 سی سی بود و دکتر قبلی تشخیص التهاب پروستات داده و سه ماه آنتی بیوتیک سفیکسیم و لووفلوکساسین و داروی پروستات ساوپالمتو کمپلکس مصرف نموده بعد دوباره سونوگرافی کردم که سایز پروستات به 29 سی سی رسید/ولی هیچ کدوم از علایم ادراری مانند تکرر ادرار یا سوزش ادرار یا ادرار قطره قطره را ندارم/آزمایش پروستات و کشت ادرار و آزمایش مایع منی رو خدمت شما ارسال می کنم /با تشکر 33 ساله از تبریز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ دی ۱( 1 ماه پیش)
      سلام اگر علایم ادراری ندارید پروستاتیت مطرح نیست هنوز یبوست ادامه داره ؟ داروی اعصاب مصرف میکنید
    2. تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۱۵ دی ۱( 1 ماه پیش)
      نه یبوست ندارم و داروی اعصاب مصرف نمی کنم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ دی ۱( 1 ماه پیش)
      بیشتر مسائل عصبی مطرح است همان گاباپنتین با دوز پایین
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سوران پنجشنبه ۱۵ دی ۱( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 29 مشاهده پرسش
    با عرض سلام آقای دکتر بنده پسری هستم ۲۵ ساله تا حالا رابطه‌ی جنسی هم نداشتم یه لکه تیره رنگ روی آلت تناسلی دارم تو بعضی حالت ها کمی دیده میشه نمیدونم زیاد حساسم کرده گفتم ببینم آیا مشکلی هست یا نه راهنمایی کنید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ دی ۱( 1 ماه پیش)
      عکس بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر سوران پنجشنبه ۱۵ دی ۱( 1 ماه پیش)
      چشم دکتر میفرستم ممنون راهنمایی کنید
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ دی ۱( 1 ماه پیش)
      سلام اهمیتی نداردو تغییر پیگمان پوستی است در حد عکس ضایعه مهمی ندارید
    4. تصویر کاربر سوران پنجشنبه ۱۵ دی ۱( 1 ماه پیش)
      ممنون دکتر جان بابت راهنمای هاتون یعنی مشکلی نیست در آلت تناسلی دیگه نگران نباشم من با راهنمایی های شما خیلی روحیه میگیرم ممنون میشم این سوال هم جواب بدید
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۵ دی ۱( 1 ماه پیش)
      سلامت باشید انشالله
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

آلت تناسلی پرده دار به حالتی گفته می شود که در آن پوست بیضه تا قسمت وسط…
بیوپسی از پروستات یا نمونه برداری، قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد. امروزه سرطان پروستات…
 مثانه یکی از بخش های سیستم ادراری است که ممکن است در آن سنگ تشکیل شود. این…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه

17:00 - 21:00

یکشنبه

16:00 - 21:00

دوشنبه

17:00 - 21:00

سه شنبه

16:00 - 21:00

پرسش از دکتر