درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر جاوید یکشنبه ۲۵ آذر ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 145 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید ph اسپرمم ۸.۵ هست نرمال تا ۸ باید باشه . چه مشکلی در بارداری پیش میاد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ آذر ۳( 8 ماه پیش)
      متاهلید؟ مشکل نازایی دارید؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ آذر ۳( 8 ماه پیش)
      باید آزمایش تکرار بشه
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر Rasoul یکشنبه ۲۵ آذر ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 105 مشاهده پرسش
    باسلام و احترام بنده چند وقتی هست که بیضه هام شروع به خارش شدید و خشکی پوست میشم و دچار زخم و پوسته پوسته شدن میشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ آذر ۳( 8 ماه پیش)
      روزانه استحمام فقط با شامپو بچه باشه با پماد اوسرین کل اون ناحیه رو چرب کنید
  • تصویر کاربر عباس دوشنبه ۲۶ آذر ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 144 مشاهده پرسش
    سلام.اقا دکتر من ۴۸ سالمه.ده ساله تکرر ادار دارم از ترسم اب نمتونم بخورم تا اب میخورم تند تند باید برم دستشوی.شب چهار پنچ بار . روزها هر ی ساعت ی بار .ازمایش .سونو پروستات .انجام دادم نرماله . هشت ماه پیش هم سیستوسکوپی مثانه انجام دادم که دوربین با مثانه .که اقا دکتر گفتن داخل مثانت مثل ابله مرغون قرمزه.التهاب داره.دارو نوشت خوردم باز هم خو ب نشدم که گفت اگه خوب نشدی بیا عمل کنم که ترسیدم نرفتم .در صمن .ی دکتر دیگه رفته بودم حدثی گفت احتمال زیاد مثانت کوچکه..میشه راهنمای کنید تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ آذر ۳( 8 ماه پیش)
      باید نوار مثانه انجام شود
  • تصویر کاربر احمد یکشنبه ۲۵ آذر ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 127 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    چند وقتی چندتا دونه روی کیسه بیضه و ناحیه شرمگاهی تناسلی زده
    وقتی کرم مو بر میذارم خون و مایع شیری رنگ میاد بیرون
    بعضی اوقات هم پیله سفت میاد بیرون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ آذر ۳( 8 ماه پیش)
      خیر زگیل نیستند عفونت ریشه های مو هست
  • تصویر کاربر احمد یکشنبه ۲۵ آذر ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 132 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    روی کیسه بیضه و ناحیه شرمگاهی آلت تناسلیم چندتا دونه زده
    وقتی کرم موبر گذاشتم روش خون و مایع سفید رنگ اومد بیرون دوتای دیگه شم پیاه سفت
    آقای دکتر میخواستم بدون زگیل یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ آذر ۳( 8 ماه پیش)
      خیر زگیل نیستند عفونت ریشه های مو هست
  • تصویر کاربر کاظم یکشنبه ۲۵ آذر ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 85 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکترکرمی.
    بنده همه علائم پروستات راازجمله -
    -
    -تکررادرار
    -سوزش
    -شبها دویاسه باربایدبرم دستشویی
    -قطع ووصل شدن ادرار
    -سن:۶۹ سال
    -عمل جراحی:یکی ازرگهای قلبم -استند گذاشتم.
    -کیسه صفراعمل کردم
    -حدود۲۵سال پیش هموروئید عمل کردم.
    -برای پرستات کبسول پروترال۴/۰روزی یک عددمصرف میکنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ آذر ۳( 8 ماه پیش)
      دیابت هم دارید پروستات هم نیاز به جراحی داره ابتدا با توجه به دیابت باید از نظر پمپ مثانه بررسی بشید و نوار مثانه انجام بشه
  • تصویر کاربر sadegh دوشنبه ۲۶ آذر ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 114 مشاهده پرسش
    سلام و عرض خسته نباشید خدمت شما
    آقای دکتر من واریکوسل دو طرفه داشتم مورفولوژی 2 و تحرک اسپرم (progressive motility) 13،، دیروز عمل واریکوسل انجام دادم میخاستم بپرسم بعد عمل شانس باروری و افزایش مورفولوژی و تحرک اسپرم چند درصده؟ نامزد دارم و میخام عروسی کنم امکانش هست نتونم بچه دار بشم؟ عکس آزمایش اسپرم و سونوگرافی رو براتون فرستادم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ آذر ۳( 8 ماه پیش)
      ۳ ماه بعد تاثیر عمل مشخص میشه بله با همین شرایط شما شانس باروری مناسبی دارید
    2. تصویر کاربر sadegh یکشنبه ۲۵ آذر ۳( 8 ماه پیش)
      بیضه هام بعد عمل ورم داره عادیه؟ دکتر معالج گفتن شورت تنگ بپوشم بعد چند وقت ورم بیضه میخوابه؟ بعد استحمام لازمه که بتادین استفاده کنم و باز پانسمان بشه؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ آذر ۳( 8 ماه پیش)
      نباید ورم چمدانی داشته باشن پانسمان تا،۳ روز
    4. تصویر کاربر sadegh دوشنبه ۲۶ آذر ۳( 8 ماه پیش)
      بیضه ها اندازه توپ تنیس شده حالت عادی درد ندارن ولی وقتی لمسشون میکنم درد خفیفی احساس میکنم از دکترم پرسیدم گفتن تا دو هفته عادیه این ورم!!
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ آذر ۳( 8 ماه پیش)
      با چراح معالج خودتون صحبت کنید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر احسان شنبه ۲۴ آذر ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 113 مشاهده پرسش
    درود
    مردی ۶۴ ساله هستم که ماه گذشته آزمایش سالانه خون دادم همه چیز نرمال بود فقط psa 5.5 بود سونوگرافی انجام دادم پروستات و کلیه و کبد نرمال بود و مشکلی نداشت . پزشک معاینه رکتال کرد سپس دو هفته آنتی‌بیوتیک و پروستاتین مصرف کردم ، مجددا آزمایش دادم psa 5.7 بود . نمونه برداری انجام دادم ۸ تا از ۱۲ نمونه سرطانی بود . پزشک اورولوژ پیشنهاد عمل جراحی برداشتن پروستات یا پرتو درمانی داد . لازم به ذکر است تابحال هیچگونه عارضه و ناراحتی در ادرار یا لگن و غیره ندارم و از لحاظ جسمی و روال معمولی کاملا سالم و بدون مشکل هستم . فقط نتیجه   psa و نمونه برداری نشانگر مشکل است . حال مانده‌ام چکار کنم . هر دو پرتو درمانی و جراحی برداشتن پروستات ، عوارض کوتاه مدت و بلند مدت دارد تازه نتیجه‌اش هم قطعی نیست و زندگی پس از آن با زجر و ناراحتی از قبیل عدم کنترل ادرار و سوزش و ... همراه است و عمر هم کوتاه برای مدت محدودی میشود . بسیار نگرانم .
    از سه ماه قبل حدود ۸ کیلو وزن کم کرده‌ام و فعلا حدود ۶۸ کیلو هستم ، ولی احساس مشکل نمیکنم . آیا طبیعی است یا به همین مشکل پروستات مربوطه ؟
    در ضمن مشکل قلبی دارم سکته قلبی کرده و دو تا از رگهایم استند گذاری شده و داروهای قلبی مصرف میکنم . چند سال پیش هم ناشنوا شده‌ام و عمل کاشت حلزون انجام داده و دستگاه توی سرم است . تنها زندگی میکنم و با کسی ارتباط نداشته و کسی را جهت همراهی و مراقبت ندارم .
    یک معلم بازنشسته هستم و از لحاظ مالی هم دارای محدودیت و وابسته به همان حقوق اندک بازنشستگی هستم .
    لطفا راهنمایی بفرمایید با توجه به شرایطم ، بهترین کار چیست و چکار باید بکنم .
    با سپاس از لطفتان .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ آذر ۳( 8 ماه پیش)
      عمل جراحی حتما بیشترین نفع رو برای شما خواهد داشت. اگر بیمه دارید و مشکل هزینه هست میتونید به درمانگاه شهدای تجریش مراجعه کنید
  • تصویر کاربر دیدار سه شنبه ۲۷ آذر ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 129 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    چهل و ساله هستم
    ازمایش هورمونی دادم میفرستم حضورتون
    اختلال شدید نعوظ دارم
    اگه دارو نخورم اصلا ری اکشن نداره
    التم دست میزنم سرده بی جونه عین ی تکه گوشت می افته
    اگه دارو بخورم ری اکشنش عالیه
    گاهی بدون دارو هم نعوظ صبحگاهی دارم در حالت عادی التم خیلی کوچیک میشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ آذر ۳( 8 ماه پیش)
      نعوظ صبحگاهی دارید؟
    2. تصویر کاربر دیدار دوشنبه ۲۶ آذر ۳( 8 ماه پیش)
      بله
      بعضی روزها بدون دارو هم نعوظ صبحگاهی دارم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آذر ۳( 8 ماه پیش)
      علتش مسائل ذهنی و روانی هست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سارا شنبه ۲۴ آذر ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 115 مشاهده پرسش
    سلام من ۴۱ سالم زن هستم متاهلم اچ پی وی ۱۶ و ۴۵ دارم و مقعدمم مثبت ۷ماه از قرص مکمل استفاده کردم ک دو ماه آخر پاورفیت روزی ۱ عدد با امگا۳ و آهن خوردم معده درد گرفتم نمیدونم قرص پاورفیت چند تا بخورم آیا احتیاج ب مکمل‌های امگا۳ یا اضافه تر دارم یا نه رحمم در صمن سین یک ممنون میشم دارو ب من بگید چی کار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۴ آذر ۳( 8 ماه پیش)
      پاور فیت روزی یک عدد مصرف کنید اگر ضایعه فعال دارید باید کرایو بشه با توجه به درگیری وسیعی که دارید باید دقیق تحت نظر متخصص زنان باشید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب