درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر نازی چهارشنبه ۲۸ آذر ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 85 مشاهده پرسش
    سلام
    ایا ای سفیدک های ورودی واژنم زگیل تناسلی است ؟
    رابطه سالم دارم
    عفونت قارچی دارم‌و در حال حاضر از پماد کلوتریمازول استفاده میکنم
    لطفا راهنماییم کنین شرایط رفتن ب دکتر و‌ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۸ آذر ۳( 8 ماه پیش)
      زگیل نیست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۸ آذر ۳( 8 ماه پیش)
      میتونه بخاطر عفونت قبلی باشه
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر کامی چهارشنبه ۲۸ آذر ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 141 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من ۳۳ سالمه مشکلی که از ایتدا داشتم این بود که برای رابطه از همون ۱۲ سال پیش باید حتما از قرص های سیلدنافیل استفاده میکردم تا بتونم رابطه برقرار کنم ، اما الان تقریبا یک ماه و نیم میشه که دیگه با قرض هم نعوظ ندارم دکترم رفتم بهم ۳ تا قرص داده (تادالافیل ۵ شبی ۱ عدد- پاورگل روزی ۲ تا- های سینس روزی ۱ عدد) من بخاطر زود انزالیم قبل از سکس ترامادول ۵۰ و گاهی ۱۰۰ به همراه سیلدنافیل استفاده میکردم ، الان همین مشکلم باعث بهم ریختن افکارم و افسردگیم شده ممنون میشم کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۸ آذر ۳( 8 ماه پیش)
      سونوگرافی آلت با تزریق پاپاورین انجام شود
  • تصویر کاربر اسماعیل چهارشنبه ۲۸ آذر ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 114 مشاهده پرسش
    با سلام ، 65 سال دارم.در آزمایش ادرار ، پ هاش5 ، خون مثبت ، باکتری کمی ، و موکوس مثبت بوده، آیا نیاز به مصرف افلوکساسین و فنازومکس می باشد و این موارد می تواند دلیل بر سرطان پروستات باشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۸ آذر ۳( 8 ماه پیش)
      خیر ربطی نداره
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۸ آذر ۳( 8 ماه پیش)
      آزمایش psa انجام شود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر تارا چهارشنبه ۲۸ آذر ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 178 مشاهده پرسش
    سلام
    من تازه امروز متوجه این زائده داخل لابیا شدم
    آیا زگیل است؟
    1. تصویر کاربر تارا چهارشنبه ۲۸ آذر ۳( 8 ماه پیش)
      سلام مجدد.‌من خیلی نگرانم میشه لطفا پاسخ بدین. نمیدونم عکسم دستتون رسیده یا خیر
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۸ آذر ۳( 8 ماه پیش)
      خیر زگیل نیست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حامد پنجشنبه ۲۹ آذر ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 154 مشاهده پرسش
    با سلام.
    در ناحیه زیر آلت تناسلی قسمت ختنه گاه برآمدگی های وجود دارد که در تصاویر مشخص شده آیا اینها زگیل تناسلی هستند؟ اگر خیر چی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۸ آذر ۳( 8 ماه پیش)
      زگیل یا تبخال نیست در خط ختنه عادیه
    2. تصویر کاربر حامد چهارشنبه ۲۸ آذر ۳( 8 ماه پیش)
      جسارتا پس بابت زگیل خیالم راحت باشه ؟ و اینکه نیازی به درمان نیست؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۹ آذر ۳( 8 ماه پیش)
      بله نیاز به اقدامی نداره
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۲۸ آذر ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 143 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من به علت کوتاهی آلت ختنه نشدم الان میتونم ختنه بکنم و برای بزرگ کردن آلت باید چه کار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۸ آذر ۳( 8 ماه پیش)
      با سلام و احترام عکس از آلت در حالت نعوظ بفرستید
  • تصویر کاربر سمیرا چهارشنبه ۲۸ آذر ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 133 مشاهده پرسش
    با سلام پیرو سوال قبلی عکس تزریق هسته ای در پیوست ارسال شد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۸ آذر ۳( 8 ماه پیش)
      خب خدارو شکر کارکرد کلیه ها قابل قبوله
  • تصویر کاربر مهرداد سه شنبه ۲۷ آذر ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 100 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    من گارداسیل را دوز اول در ۱۰ تیر و دوز دوم را ۳ شهریور زدم و دوز آخر را می خوام ۲۹ آذر بزنم چون هفته بعدش نیستم . می خواستم ببینم زودتر زدنش مشکلی ایجاد نمی کنه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آذر ۳( 8 ماه پیش)
      خیر منعی نداره
  • تصویر کاربر پرویز سه شنبه ۲۷ آذر ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 107 مشاهده پرسش
    سلام‌اقای‌دکتر‌بنده۳۱‌سالمه‌‌تکرر‌ادرار‌داشتم‌
    سنوگرافی‌کردم‌حجم‌پروستاتم۳۲‌سسی‌بود‌
    وپرستاتیت‌هم‌دارم‌زخامت‌مثانه۶مملیمتردکتر‌
    فیناستراید‌نوشت۲‌ماه‌مصرف‌کردم‌هنگام‌مصرف‌
    این‌قرص‌بیضه‌چپم‌درد‌میگرفت‌الان‌دیگر‌تکرر‌ادار‌
    ندارم‌وشرایطم‌خوبه‌یک‌سالی‌هست‌اما‌بعضی‌وقتها
    بیضه‌چپم‌درد‌‌میکنه‌ضمنا‌بیضه‌درد‌نداشتم
    بعد‌از‌مصرف‌این‌قرص‌اینجوری‌شدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آذر ۳( 8 ماه پیش)
      فیناستراید مصرف نکنید سونوگرافی بیضه ها انجام شود
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۷ آذر ۳( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 113 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر لطفا تفسیر بفرمایید خیلی نگرانم tpsa=0.235وfpsa=0.20ونسبتشون fpsa/tpsa=85 در ضمن فریتینین خون ۴۶۵/۶
    وEcl=2/76وهورمون2 /lh=12/خیلی درمورد پروستات نگرانم ممنون از اینکه زودتر جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آذر ۳( 8 ماه پیش)
      پروستات شما هیچ مشکلی نداره
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب