اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (104 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر م.ح سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من دو سال پیش سنگ کلیه دفع میکردم رفتم سنوگرافی گفتن یه کمی پروستات ات بزرگه حجمش ۲۶cc بود بعد اون آنتی بیوتیک تجویز کردن به همرا تامسولوسین بعد از گذشت چند ماهی اندازه پروستاتم شد ۱۸ccولی بعد از گذشت مدتی بازم علامو داشتم بازم یه سنو دادم بازم ابعاد پروستاتم نرمال بود اما اورولوژیستم بازم آنتی بیوتیک نوشت خوردم بعد از گذشت زمان بازم خوب نشدم دکترم رفتم گفت سنو کردو گفت یه چیز مشکوکی تو مثانه ات مشاهده میشه سیستوسکوپی کنیم بهتر بعد از اون دکتر گفت هیچی نیست و پروستاتت نرماله و باید اعصابتو کنترل بکنی دچار مثانه عصبی هستی و قرص ای دیگه ی نوشت که خیلی اذیتم میکرد ولی بازم خوب نشدم چند تا دکتر عوض کردم فکر کنم همه ی آنتی بیوتیک رو هم اعم از سیپرو ،افولا،لووفوکساسین و خیلی دیگر که علاوه بر این که خوب نشدم معده ام را نیز ناراحت کردم آقای دکتر الان من چی کار کنم آخرش چی میشه با این سن کمم 2۶سالم دچار این موضوع شدم خیلی سخته زندگی برام خودم علپم ازمایشگاه خوندم تو آزمایشاتمم از کشت ادار تا کشته منی تر و تمیز بودن . آخرش چی میشه خیلی زندگی برام سخته خیلی لطفا راهنماییم کنیم اگه پروستات بردارن مشکلم حل میشود . امیدم به خدای متعال بعدا جنابعالی .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 485 مشاهده پرسش
    با سلام
    حدود 2 ماه پیش سنگ دفع کردم بعد از سی تی اس کن ادرار کامل تخلیه نمیکردم و مقداری در مجاری باقی میموند البته زیاد اذیت نمیکرد ولی بعد از مدتی به یک باره احساس ادرار بسیار شدیدی گرفتم که به چند دکتر مراجعه کردم و بعد از مصرف کلی آنتی بیوتیک سیستوسکوپی شدم و تشخیص پزشک پروستاتیت و سیستیت بود و فق برام ایمی پرامین تجویز کردن! بعد از مصرف قرص ها بهتر شدم اما بعضی وقتا بازهم همون حملات شدید پیش میاد که به شدت عصبی میشم و دچار استرس و دلشوره میشم . خواهش میکنم راهنماییم کنین. مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید نوار بگیرید
  • تصویر کاربر علیرضا دوشنبه ۳ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 552 مشاهده پرسش
    با سلام بنده 30 ساله هستم و حدود 2 سال پیش دچار سوزش ادرار شدید شدم با مراجعه به دکتر و ازمایش و سونو گرافی هیچ چیزی نشان نمی داد با عکس رنگی و مراجعه به تهران و سیستوسکوپی درد را از ناحیه التهاب پروستات و هیپرپلازای خوش خیم حالب تشخیص داده شد. با مصرف قرص های امنیک کمی وضعیت بهتر شد اما مصرف قطره های اورتان و پروستاتان سونوگرافی نشان داد کوچک شده است و اما سوزش ادرار حداقل ماهی یک بار حدود یک هفته درگیر می کند .سوزش ادرار بار روانی شدید برام داره که نه می تونم ازدواج کنم نه کار جدید راه بندازم لازم می بینید از مطب شما وقت بگیرم وخدمت شما بیام؟آیا درمان داره یا تا آخر عمر باید درد بکشم؟؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر علیرضا دوشنبه ۳ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      لازم به ذکر است جریان ادرار روان است و گاهی تکرر ادرار دارم
    2. تصویر کاربر علیرضا دوشنبه ۳ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      قرص های آنتی بیوتیک هم زیاد خوردم زیاد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 616 مشاهده پرسش
    با تشکر از توضیحاتتان
    شما فرمودید که پس از عمل پروستات با لیزر، مایع منی بجای خروج از مجرای همیشگی به داخل مثانه می ریزد. آیا این عارضه همیشه باقی می ماند یا پس از مدتی به حالت اول برمیگردد؟
    با تشکر از پاسختان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۹ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    حدود سه ماه پیش برای چکآپ آزمایش ادرار دادم و توی ادرارم خون دیده شد -بعد از مراجعه به اورولوژیست و انجام سونوگرافی از کلیه و مثانه و پروستات همه چیز نرمال بود - عکس رنگی هم گرفتم نرماله - نتیجه کشت ادرار منفی ولی هنوز خون وجود داره - سیتولوژی و Nmp2 هم منفی بود - به تازگی هم قسمت بین ناف و مثانه درد خفیف و گذرا داره و شدت جریان ادرارم کاهش پیدا کرده - دکتر در نهایت کپسول تامسولوسین دادند و گفتن فعالیت جنسی بیشتری داشته باشم نظر شما چیه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      مشکلی ندارید
    2. تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۹ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      ممنون خداشما رو برا ما نگه داره
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر کارو دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 669 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    شرح حال
    مردی هستم 57 ساله و متاهل ، همزمان دارای سه عارضه در دستگاه تناسلی هستم
    1 - پروستات که در آزمایش خون psa 5.75 ng و در سونوگرافی افزایش ضخامت جدار مثانه دیده میشود و حجم پروستات 44 سی سی ( بزرگتر از حد طبیعی میباشد, )
    2 - مورد دوم بیماری پیرونی است که درحال حاضر تحت مداوا هستم که با استفاده از وکیوم و ویبره بیش از 70% بهبودی حاصل گردیده .
    3 - متاسفانه زگیل تناسلی هم مورد سوم است که با هماهنگی پزشک پوست برای بار سوم انجام فریز آن به بعد از مرحله اول درمان پیرونی تعین گردید .

    سئوال ؟

    آیا کششی که توسط شیشه وکیوم ایجاد میشود و همچنین ویبره خطری برای پروستات ندارد و باعث بزرگتر شدن آن نمی شود ؟

    آیا وجود ویروس زگیل میتواند درسرطان پروستات و هایپرپلازی خوش خیم پروستات نقش داشته باشد ؟

    در صورت جواب مثبت به مراجعه حضوری نیاز می باشد یا نیازمند مصرف دارویی خاص هستم ؟

    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      1-نه2-نه
  • تصویر کاربر امید سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 516 مشاهده پرسش
    باسلام من 34 ساله هستم مدتی است تکرر ادار دارم با فشار کم طوری که مثانه کامل تخلیه نمیشه سونوگرافی انجام دادم که به شرح زیر است
    حجم مثانه پر 226cc --- حجم مثانه بعد از تخلیه 76cc --- اندازه پروستات 40cc بزرگتر از حد نرمال
    شرایط کلیه ها نرمال است
    لطفا مرا راهنمایی کنید خیلی نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      نوار عصب مثانه بگیرید 02122642744
  • تصویر کاربر هارای دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 379 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر ، خسته نباشید
    من سابقه یکبار منی خونی رو حدود 6ماه پیش دارم و از اون موقع تا به الان درد آلت و مثانه و به تبع اون تکرر ادراری رو دارم ، اخیرا ناچار شدم برم سیستوسکوپی که دکتر معالج گفت رگهای پروستاتت ملتهب هست و تشخیص التهاب مجرای پروستات داد.
    همچنین من سابقه مصرف تامسولوسین،سپروفلوکساسین به مدت سه ماه و دیگر قرصها از جمله یوریناسین،اکسی بوتینین،فنازوپریدین،فلوکسیتین،دیکلوفناک و .... رو دارم.
    اما کماکان سوزش آلت و درد مثانه رو دارم .
    حالا شما میگید من چیکار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      بیخیال
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 10910 مشاهده پرسش
    سلام وعرض ادب وتبریک سال جدید
    تقریبا اوایل مهرماه با درد و سوزش ادرار به پزشک مراجعه کردم - سونوگرافی شکم ولگن همه سالم فقط در پروستات کیست به اندازه 9.7 میلی متر تشخیص داده شد و سایز پروستات 20 سی سی و نرمال نوشته بود - اهمیتی ندادم چون درد ساکت شد - الان دوباره به لحاظ درد نامعلوم در شکم ، دور ناف و ... سونوگرافی مجدد انجام دادم دوباره همه سالم بود و اینبار کیست پروستات در ناحیه پریفرال قطر 10 میلی متر شده بود و حجم پروستات 24 سی سی شده که نوشته بزرگتر از حد طبیعی است - اکوژنسیته پروستات نسبتا افزایش یافته است - تشخیص پروستاتیت دادند و یه سری دارو - سوال :
    1- باتوجه به اینکه پزشک معالج آزمایش psa نوشته برام خطری تهدید میکنه از لحاظ سرطان پروستات؟
    2- باتوجه به اینکه سن من 32 سال هست آیا این مشکل غیر طبیعی نیست ؟
    3- من در همه مطالب که مطالعه کردم بالاخره ننوشته بود این نوع کیست ها با دارو از بین رفتنی هستند یا نه ؟ اگه ازبین نمیره وجود آن خطرناک هست یاخیر ؟ آیا نیاز به عمل جراحی یا لیزر هست یا خیر ؟ ( تاکید بر چگونگی از بین رفتن کیست )
    4-این کیست باعث بزرگی شده یا خود پروستات بطور طبیعی داره بزرگ میشه
    5-باتوجه به اینکه مشکل پروستات سابقه ارثی داره تو خونواده ما ، تاکی این مشکل من به جراحی میکشه
    و چکار کنم که بزرگ شدن پروستات به تاخیر بیفته
    ازینکه وقت میذارید وجواب سوالهام رامیدین صمیمانه سپاسگزارم - امیدوارم سال خوبی داشته باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      همه نرمال هستند بیخودی نگرانی
    2. تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      تشکر از پاسختون - اما جناب آقای کرمی اگه امکانش هست راجع به کیست داخل پروستات بیشتر بگین - میخواستم بدونم بزرگ شدن پروستات مربوط به خود بافتش میشه یا در اثر تشکیل این کیست ها بزرگ میشه - و اینکه این کیست ها از بین رفتنی هستند با دارو یا نه ؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 500 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشی
    مدت 1 سالی هست سوزش در سرالت احساس میکنم و موقع ادرار مشکلی ندارم
    چن ماه بیش هم مواد لزج و لیزی هم خارج شده بود یک بار از التم دیگر تکرار نشد ولی سوزشم هنوز ادامه دارد
    سونوگرافی کردیم از مثانه و بیضه ها همه چی سالم بودن در ظاهر
    عمل سیستوسکپی هم انجام دادن و کفتن مشکلی سرراه نبوده
    قرص و جیفورس کره ای و افوسوسکسین هم مصرف کردم بازم موثر نبوده حالا خاستیم ببینیم مشکل جدی هست ؟ درمانش چیست؟
    در ضمن اخر ادرار هم به صورت چکه می اید و احساس می کنم بازهم ادرار دارم
    در قم میگن التهاب برستاته ولی مشکلمان نگران کرددمون
    مچکر میشم کمک کنید
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      مشکلی ندارید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب