اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (104 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر عباس چهارشنبه ۲۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 432 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام. من جوانی هستم 29 ساله. سال های متمادی است که درگیر یک مشکل عدم تخلیه ادرار به صورت کامل با یک بار دستشویی رفتن هستم. شب ها قبل خواب حداقل 7 الی 8 بار قبل خواب باید دستشویی بروم. هر بار مقداری ادرار تخلیه میشود اما به محض اینکه بلند می شوم یا چند ثانیه بعد احساس میکنم ادرار دارم و وقتی دستشویی میروم واقعا ادرار دارم. پارسال سونوگرافی پروستات گرفتم تو سونوگرافی بزرگی خاصی در پروستات مشاهده نشد. آزمایش ادرار دادم اونم مشکل خاصی نبود. واقعا خسته شدم دیگه. خوابم دچار اختلال شده واقعا. بعضا که یکبار دستشویی میروم با یه فشار کوچک مقدار کمی ادرار از من خارج می شوم. پیش یک متخصص رفتم گفتند که باید هفته ای دوبار مایع منی خود را تخلیه کنی و قرصی به نام افلوکساسین دادند. من دستور تخلیه منی را بخاطر اعتقادات شخصی انجام ندادم اما قرص افلوکساسین را که دوبار خوردم بهم نساخت و دچار خستگی و سردرد شدید شدم و دیگر استفاده نکردم. ممنون میشوم راهنمایی بفرمایین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۷ دی ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 590 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر، 42 ساله هستم سابقه سرطان پروستات در پدر و برادر می باشم. سونوگرافی دو سال پیش پروستات 42cc و بعد از تخلیه مثانه residue ادراری cc 96بود دو روز پیش آزمایش گرفتم psa شده 0.9 و سونوگرافی پروستات 47 گرم علائم یک از قبیل تکرر ادرار یا بند آمدن یا بیدار شدن برای ادرار تا حالا نداشتم ولی چند شب پیش بی اختیاری ادرار داشتم .ممنون می شوم راهنمایی بفرمایید چه کار کنم.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
    2. تصویر کاربر رضا سه شنبه ۲۸ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      جواب داده نشده لطفا دوباره ارسال کنید
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ دی ۹۶( 8 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر پوریا سه شنبه ۲۱ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    با سلام واحترام .تصاویر ازمایش پروستات قبل و بعد از عمل و ازمایش پاتولوژی برای شما ارسال می کنم در خصوص سوال قبلی که پرسیدید منتهی پزشک در مورد رادیکال چیزی نگفتن و نوبت عمل جراحی گزاشتن .با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر پوریا سه شنبه ۲۱ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    مشکل بزرگی پرستات بوجود امده بعد از مراجعه به پزشک و ازمایشات psa:3 و free psapsa:0.33 بوده که پزشک دستور جراحی دادند و طی عمل باز پرستات خارج شده .بعد از جراحی پروستات فرستادن ازمایش پاتولوژی که به زبان ساده مشخص شده سرطان بد خیم بوده که خارج شده .ازمایش پی اس آ بعد از جراحی 0.6 می باشد و فری پی اس آ .پی اس آ 0.67 می باشد حالا باید چه اقدامی انجام بدیم که بیماری پیشرفت نکنه یا کنترل بشه سه عکس که از پاتالوژی و پی اس آ قبل و بعد از جراحی برای شما ارسال می گردد .تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
      یلام بگه پات
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر صادق سه شنبه ۲۱ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    جواب نمونه برداری از پروستات حاضر هستش ، میخواستم بیزحمت تفسیر شود ، که نتیجه چی هستش وقتی در جواب نمونه برداری نتیجه 8 می آید یعنی چی ؟ Adenocarcinoma
    _Gleason' s grade: 8(5+3)
    یعنی چی؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر a2s دوشنبه ۲۰ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 497 مشاهده پرسش
    سلام می خوام علت اینکه توصیه می کنید عمل turp نکنم رو بدانم..قبلا سوال کرده بودم من دچار مشکل پروستاتیت مزمن هستم ...۳۴ سالمه ...خودم ک مصر هستم انجام بدم ...اگه شما انجام میدید ک بیام نوبت بگیرم اگه نه لطفا جایی ک این نوع عمل انجام میدهند معرفی کنید..مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر علیرضا دوشنبه ۲۰ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 502 مشاهده پرسش
    جناب آقای دکتر کرمی
    با عرض سلام و ادب
    احتراماً، مشکل در خصوص پدر بنده می‌باشد. ایشان محمدآقا افضلی دارای 87 سال سن و سال 94 بدنبال درگیری کنسر معده تحت عمل ساب توتال قرار گرفتند و بعد از آن با پرتو درمانی (28 جلسه) و شیمی درمانی (از طریق داروی zeloda) درمان تکمیل که متاسفانه بدلیل عدم توجه دچار آمبولی ریه شده و چند ماهی درگیر بودند.
    در سال 90 عمل قلب باز بدلیل گرفتگی عروق داشتند.
    همچنین ایشان سال 74 عمل پروستات انجام دادند و در نمونه برداری پاتولوژی از نظر نوع آن مشکلی گزارش نشد. اخیراً در آزمایشات ایشان (جدول زیر) میزان PSA ، Free PSA و {a73091809f29202cebc43548d233d593ff8522541c14beff21722e5d53242dc7} Free PSA مقادیر بالایی نشان می‌دهد که تحت نظر پزشک متخصص سرکار خانم دکتر زهره‌وند در شهر سمنان در مرحله اول ( تاریخ 11896) با احتمال عفونت پروستات به مدت 10 روز دارو استفاده شد ولی در آزمایش بعدی در تاریخ (4996) تفاوت زیادی مشاهده نشد. با توجه به شرایط بیمار که به لحاظ جسمی بسیار نحیف و ناتوان هستند و عدم امکان انجام نمونه‌برداری و یا احتمالاً درمان جراحی درحال حاضر داروی Androstin 50 به مدت 40 روز برای ایشان تجویز شده که در حال استفاده می‌باشند.

    تاریخ PSA Free PSA {a73091809f29202cebc43548d233d593ff8522541c14beff21722e5d53242dc7} Free PSA
    11896 12.2 1.57 13
    27896 11.6 1.91 16
    4996 11.9 1.98 17
    سوال:
    1- وضعیت ایشان در چه حدی است و آیا پروستات ایشان درگیر کنسر شده؟
    2- آیا روند درمان فعلی مورد تائید می‌باشد؟
    3- در صورت نیاز به درمان جدید آیا با توجه به شرایط بیمار و مشکلات موجود درمان خاصی بجز روش جراحی و یا احیاناً داروی خاصی در داخل و یا خارج از کشور وجود دارد که بتوان ایشان را با همین شرایط حفظ نمود؟
    با سپاس و تشکر و آرزوی سلامتی برای جنابعالی منتظر پاسخ عاجل هستیم.
    با احترام مجدد افضلی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر سلام دوشنبه ۲۰ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    سلام سنم 53دوسالی هست کمی مشکل ادرار پیدا کردم شب دو سه نوبت بیداری وادرار باریک که باید گاهی با فشارویااستفاده از آبگرم خارج شود سونوی پارسال مقداری ادراردر مثانه باقی میماند نمیخواهم عمل کنم ولی میترسم کلیه هاآسیب ببینند نشانه آسیب دیدن کلیه ها چیست وچه دارویی مصرف کنم تامسولین خارجی یکی‌دوماه مصرف‌کردم‌بی نتیجه‌بود یکسال است پروزاسین یک میلی میخورم دو سه روزی هم هست دو عدد میخورم ولی تقریبا بی نتیجه است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۰ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر فرهاد سه شنبه ۲۱ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 404 مشاهده پرسش
    من بیست و هشت سالمه حجم پروستاتم 23سی سی هست مشکل دفع ادرار دارم سوزش ادرار دارم وگاهی ادرارم قطره قطره هست شبی دو الی سه بار بلند میشم قرص هم خوردم دو سی سی پائین تر شده لطفا راهنمایی کنید لطفا منو راهنمایی کنید حجم طبیعی پروستات در این سن چقدر هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر میثم سه شنبه ۲۱ آذر ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب دکتر.من پدرم 72 سالشونه و تقریبا تصور می کنم خیلی وقت پروستاتیک کرونیک مزمن شده دارند البته خیلی حساس هستند و دایما ازمایش دادند psa شون بالا نره همیشه 4 یا 5 حداکثر بوده و پایین ترهم امده//اما ازعمل میترسه/می خواستم بدون زمان کل عمل هزینه با بیمه بدون بیمه تکمیلی و تضمین عوراض نداشتن بعد عمل چسبندگی و اینکه مشکل تکرر اداری کامل مرتفع میشه و اینکه اگر وضعیت اورزانسی داشته باشند کی شما می تونید وقت عمل بدید به ایشون؟؟سپاسگزارم اقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ آذر ۹۶( 8 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب