اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (104 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حسن یکشنبه ۳۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    آقا 55 ساله در سونوگرافی پروستات حجم79 سی سی ومنظم. Fpsa=.83 و Tpsa=4.57و علایم فقط یک بار در شب برای ادار بیدار می شوم و در روز هیچ گونه علایم ندارم . می خواستم نظرتان بدانم. ضمنا" برای درمان زگیل بیمار شما بودم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر امین یکشنبه ۳۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 362 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من 34 سال دارم و 5 ساله ازدواج کردم. سه سال است مشکل پروستاتیت مزمن دارم(تکرر ادرار، سوزش هنگام و خصوصاٌ بعد از ادرار،باقیماندن ادرار در مثانه، عدم پرتاب منی و بعضی وقت ها درد هنگام انزال) و نزد متخصص اورولوژی و متخصص عفونی رفتم ، آزمایشات انواع عفونت ها هم گرفتم که مشکلی نداشت. و انواع آنتی بیوتیک ها رو مصرف کردم اما هر چند وقت یکبار عود می کند. عکس برای تنگی مجرا هم گرفتم و مشکلی نبود.
    ضمنا جناب دکتر من قبل از ازدواج(6 سال پیش) جوش های گوشتی مثل زگیل اطراف ناحیه تناسلی و ران ها داشتم که بر طرف شد(متاسفانه بدلیل عدم پیگیری علت آن را نفهمیدم). یکی دو سال بعد از ازدواج همسرم دچار همان جوش ها شد که او هم بر طرف شد.
    لطفا راهنمایی بفرمایید. ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر غلامرضا یکشنبه ۳۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 498 مشاهده پرسش
    من دوبا لیزر پروستات کردم ولی هنوز شبها 4 تا 5 بار بیدارمیشوم وسوزش دارم. حسش هم زیر یک است.مشکل من چیست.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳۰ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر متصور چهارشنبه ۲۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 468 مشاهده پرسش
    باسلام اقای دکتر پدر اینجانب عمل رادیکال پروستکتومی انجام دادن حدود کمتر از سه ماه مشکل ناتوانی ادار دارد طوری که دست به کاری میزند قطر ادرار میاد شغل زنبوردار هستند سن 65سال وعکس وازمایش های قبل از عمل را مفرستم نگران هستیم دوباره عود بکند جواب بدهید ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر نازي شنبه ۲۹ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 470 مشاهده پرسش
    طبق آزمايشاتي كه انجام دادن جواب آزمايش نشون داده پروستات ٤هست درمان داره آقاي دكتر
    1. تصویر کاربر نازي دوشنبه ۲۴ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      168636
    2. تصویر کاربر نازي سه شنبه ۲۵ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      d70bu9168636
    3. تصویر کاربر نازي جمعه ۲۸ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      d70bu9168636
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      سلام پوزش از تاخیر جوابها را بفرستید ببینم
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر آطاد شنبه ۲۹ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 494 مشاهده پرسش
    با سلام
    20 روزی هست که در ناحیه التم و کمرم درد دارم که همیشگی نیست ولی وجود دارد. حس میکنم سرعت ادرارم نسبت به قیل کمتر شده. آیا می تواند به علت پروستات باشد.
    سن بنده 40 سال است و حجم پروستات در سونوگرافی 16 می باشد. 2.57*3.05*3.95
    آیا با توجه به سن من این ساز نرمال است؟ در سونوگرافی هیچ چیز مشکوکی در بافت پروستات دیده نشد و کاملا نرمال بود. فقط در سونوی بیضه قطر سیاهرگ وریدی 3.2 بود که نوشته بود واریکوسل خفیف. ایا دردهای من می تواند ناشی از این باشد؟ هیچ سنگی هم در کلیه و حالب و مثانه نبود. البته قبلا دو بار حالب سمت چپم سنگ داشته است. خیلی زیاد ذهن من را در این 20 روز درگیر کرده است.
    آیا ممکن است که در اندازه گیری خطا وجود داشته باشد؟
    متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      در سن شما بیماری پروستات نگران کننده نیست در اب کرم بشینید بهتر میشوید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      واریکوسل خفیف درمان نمیخواهد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر فرهاد چهارشنبه ۲۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 550 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب جناب آقای دکتر کرمی؛ من ۳۷ سالمه و ۵و۶ سالی هست که کاهش فشار حدودا ۲۵ درصدی تو ادرارم احساس میکنم به غیر از این نه دردی نه سوزشی و نه تکرری ندارم. فقط شروع ادرارم هم با 3و4ثانیه تاخیره. (3،2 ماه یکبار بعد از خروج منی، نوک آلت یکم سوزش احساس میکنم تا 12 ساعت)سونوگرافی، رادیولوژی rug و آزمایش اخیر که با ۵ روز پرهیز غذایی بدون گوشت قرمز و نوشیدنی گازدار و فست فود و نمک بوده به پیوست خدمتتون ارسال می کنم. ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر نوید چهارشنبه ۲۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام.اینجانب 44 ساله هستم.در آزمایش خونی که اخیرا داده ام نتیجه تست PSA 0.58 بوده است سوالم از حضور شما این است که آیا نیاز به پیگیریهای بیشتر و یا جراحی می باشد؟ضمنا علائمی که الان دارم بعضا تکرر ادرار (شب تا صبح) دو یا حداکثر سه مرتبه،کاهش فشار تخلیه ادرار و خروج چند قطره پس از پایان دفع کامل ادرار با فشار وارد شدن در اثر خم و راست شدن یا با فشار دست می باشد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مجیدرضایی چهارشنبه ۲۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب
    بنده 39 سال دارم و پس از انجام سونوگرافی مشخص شد، پروستات دو برابر اندازه طبیعی ست.
    تست PSA دادم، به گفته دستیار پزشک نرمال بود!!!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
  • تصویر کاربر مرتضی چهارشنبه ۲۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 379 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر کرمی، من چند مدت پیش سونوگرافی و ازمایش ادرار دادم که گفتند پروستاتت برجسته است با اندازه 30×34×53 و سایز 29 , عفونت اداری هم در ازمایشم مشهود بود،psa هم بار اول 1.3 و بار دوم 0.95 بود. نیازی به دارو و پیگیری وجود داره ؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر مرتضی شنبه ۲۲ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
      سنم ۳۳ میباشد.
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ تیر ۹۸( 6 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب