اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (104 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امیر شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 497 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر
    بنده 24 سال دارم و مجردم سه ماه قبل برای اینکه وقتی بعد از ادرار چند قطره در حد مثلا دو یا سه چهار قطره بی اختیار از من خارج میشد به دکتر مراجعه کردم و ایشون تشخیص التهاب پروستات دادن و گفتن با ازدواج حل میشه و ترازوسین و آنتی بیوتیک تجویز کردن الان بعد از مصرف دو ماهه داروها شاید تعداد قطرات کاهش یافته ولی از بین نرفته البته استبرا هم انجام میدم ولی تاثیری نگذاشته آقای دکتر به نظرتون چیکار باید بکنم آیا این علائم خطرناکه؟اصلا درمان میشه؟ نیاز به جراحی که نیست؟ و سوال دوم هم اینه که بعد از انزال یک مایع سفید رنگ لزج البته بدون هیچ دردی از من خارج میشه آیا این طبیعیه؟
    خیلی ممنون از زحماتتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      ازمایش ادرار داده شود و از کپسول تامسولوسین شبی یک عدد و قرص یوریناسین ۵ روزی یک عدد استفاده شود
  • تصویر کاربر پرویز شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 482 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکترپدرم ۱۰ ماه پیشpsaخونش۳۳بودنمونه برداری ازپروستات انجام داده سرطان بدخیم پروستات داره شروع کردبه زدن امپول میکرورلین ۶ماه پیش ازمایش دادpsaصفرشده بودسه ماه پیش رفت رو۶الان اومده رو۵ایااین روندروادامه بدیم یاکاردیگری بکنیم؟پیشنهادشماچیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      اسکن استخوان انجام شود و تحت نظر دکتر رادیو انکولوژی باشن
  • تصویر کاربر علیرضا چهارشنبه ۲۶ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 483 مشاهده پرسش
    درود بر شما اقای دکتر.جواب ازمایش psa رو به پیوست خدمتتون ارسال میکنم ایا جای نگرانی نیست؟اندازه پروستات 50 سن بنده 56 علایم ناراحت کننده ندارم داروی پروستاتان گیاهی مصرف میکنم فقط. با تشکرات فراوان
    1. تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۲۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      تکرار ارسال فایل پیوستی
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۶ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      خوبه نرماله ، به جای پروستاتان ، شبی یک عدد کپسول تامسولوسین مصرف شود
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر فرهاد سه شنبه ۲۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 546 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر سنوگرافی ایجانب به این شرح است (پروستات دارای حجم 27cc و اکوی هتروژن وجدار صاف دارد ) در ضمن 45 سال سن دارم و آزمایش خون پروستات هم داده ام که مشکی نداشته لطفا راهنمایی بفرمایید فایل آزمایش و سنو گذاشته ام با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      مشکلی نیست ، اگر علایم ادراری دارید شبی یک عدد کپسول تامسولوسین مصرف شود
  • تصویر کاربر محمدپور سه شنبه ۲۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 460 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر ممنون از اینکه وقت میذارید. نظرتون در مورد شاک ویو تراپی پروستات مزمن چیست؟ آیا عوارضی دارد آیا روشهای درمانی مشابه این روش که بی ضرر باشد هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۵ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      هنوز ثابت شده نیست. اگر التهاب پروستات دارید درمان دارویی دارد
  • تصویر کاربر ناشناس شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 38524 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، 26ساله و مجرد هستم. پس از چندسال خودارضایی، تصمیم به ترک گرفتم و سه روز تمام درد شدید در ناحیه زیر شکم به سمت بیضه ها و درد تیرکشنده در پرینه داشتم، به متخصص مراجعه کردم ایشون بدون معاینه بالینی گفتند التهاب پروستات هست، و دو داروی تامسولاسین ۰/۴ و آفلاکساسین ۲۰۰ تجویز کردند، بعد از مصرف ۳ نوبت، احساس کردم دردم بیشتر شده و عضلات کمرم بسیار خشک شدن، به پزشک عمومی مراجعه کردم، ایشون معاینه کردن و گفتند فعلا این دوتا دارو رو نخورم، آمپول سفوتاکسیم تجویز کردن که هر ۱۲ ساعت بصورت عضلانی بزنم درکنارش شیافت دیکلوفناک هم دادند. خون در ادارم نیست و تا قبل از قطع کردن امنیک مشکل دفع ادرار نداشتم، اما الان احساس میکنم مثانه ام به اندازه کافی خالی نمیشه بعد از تخلیه در مجاری احساس سوزش خفیف دارم. چیزی که الان اذیتم میکنه درد در فضای بین مقعد و بیضه ها و پرینه هست که با نفخ و یبوست بدتر میشه.
    بعداز اینکه 3دوز امپول سفوتاکسیم گرفتم الان بعداز 36 ساعت احساس خیلی بهتری دارم، بجز دردی که گفتم و تکرر ادرار مشکلی در دفع ادرار ندارم(سوزش، خون در ادرار و..)، احساس فشار و التهاب روی مثانه م خیلی کمتر شده و عملا در این قسمت دردی ندارم، فقط پرینه هنوز تیر میکشه و شبها بدتر میشه که نمیتونم بخوابم، موقع راه رفتن احساس خستگی و کوفتگی تو حوالی استخوان پوبیس دارم که به نسبت شب گذشته قابل تحمل تر هست. البته برای کنترل درد از شیافت دیکلوفناک استفاده کردم و نشستن در آبگرمو دارم، ۴_۵ روز گذشته و واقعا کیفیت زندگیمو از دست دادم.
    خودم خیلی خیلی استرسی هستم و بسیار نگران مشکلات بعدها و ماندگاری این درد هستم(خیلیا تو کامنتها گفتن ک بعد از چندماه هنوز بهتر نشده)، سونوگرافیمو انجام دادم که نتیجه رو براتون میفرستم، متخصصم هنوز رو حرفش هست که التهاب پروستاته و باید داروهامو برای ۴هفته مصرف کنم(امنیک، افلاکساسین، ویتامین E ، مسکن و نشستن در آبگرم دوبار در روز) دکتر خیلی میترسم که خطرناک باشه(مثلا سرطان یا تبدیل بشه بهش)، و اینکه درد روم بمونه، ینی بعداز مصرف خوب میشم آقای دکتر؟؟ معمولا چقدر طول میکشه تا شر این درد خلاص شم؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۴ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      علایم شما به التهاب پروستات شباهت دارد ، از داروهای افلوکساسین ۲۰۰ میلیگرم هر ۱۲ ساعت و کپسول تامسولوسین ۰.۴ میلیگرم شبی یک عدد و قرص ملوکسیکام ۷.۵ میلیگرم هر ۱۲ ساعت برای یک ماه استفاده کنین و از قهوه و نوشابه و ادویه جات و پیاز و سیر پرهیز کنین
    2. تصویر کاربر ناشناس دوشنبه ۲۴ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      مرسی آقای دکتر، فقط اینکه درمورد نگرانیم چیزی نگفتید، التهاب پروستات خطرناکه؟؟ این درد لعنتی منبعد میمونه باهام؟؟
    3. تصویر کاربر ناشناس دوشنبه ۲۴ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      پوزش از اینکه طولانی شد، نکته آخر این که به متخصصم گفتم که بعداز افلاکساسین این مشکل بدن درد و بیخوابی بوجود اومد، ایشون ۱۰تا آمیکاسین ۵۰۰ هم تجویز کرد، فقط متوجه نشدم که این آمیکاسین جایگزین افلاکساسینه؟ یا اجبرا باید هردو رو مصرف کنم؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      اکثرا بهتر میشه. چیز خطذناکی نیست و عارضه ای نداره
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۹ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      افلوکساسین بهتر از امیکاسین هست
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر میثم دوشنبه ۲۴ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    سلام
    وقت بخیر
    خواستم نتیجه آزمایش رو خدمتون ارائه کنم در مورد پروستات سن بیمار 58 سال در ضمن بیمار کانسر روده بزرگ دارند.
    0.68:(PSA(CL
    0.19: (FREE P.S.A(CL
    28%: FREE PSA/PSA
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۴ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر اروین یکشنبه ۲۳ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    سلام دکتر پدرم چند سال قبل تراش مختصر پروستات داشتن و تا حالا مشکلی نداشتن و طی ازمایش انجام شده نه هیچ تغییری نداشته و دردی هم نداشتن ولی چند وقتی هستش که احساس باکردن کلیه دارن و بعدش لکه خون یا با ادرار خون دفع میکنن چند دفعه ایی اینجوری شدن سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      اگر در ادرار خون دفع میکنه باید سیستوسکوپی شود مراجعه کنید ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
  • تصویر کاربر بزی یکشنبه ۲۳ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 463 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر پدرم ۵۹سال سن دارد ۵ماه پیش عمل باز پروستات انجام داده است و ۲بار انسداد مجاری ادرار داشته و عمل جراحی برای باز شدن مجاری ادراری انجام داده است و از آخرین عمل ۲ماه میگذرد . در مقدار ادرار خروجی مشکلی ندارد اما بعد از خروج ادرار سوزش و عفونت دارد . از ابتدا آنتی بیوتیک ها مرتب مصرف شده است اما عفونت همچنان وجود دارد . لطفا در این زمینه راهنمایی های لازم را انجام بفرمائید . با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      ازمایش ادرار شامل انالیز ادرار و کشت ادرار داده شود و بر اساس ان انتی بیوتیک جدید تجویز گردد
  • تصویر کاربر پیرزادی یکشنبه ۲۳ آذر ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 528 مشاهده پرسش
    عرض سلام و وقت بخیر. دکتر بنده پیرزادی هستم 70 ساله. خواستم عرض کنم قرص پروترال اوپاس 0.4 که برای بنده تجویز فرمودین الان چند روزه میخورم و وقتی میخورم سرم گیج میره و سردرد دارم. فرموده بودین تا یک ماه بخورم بعد برم ازمایش یعنی 16 دی برم ازمایش. حالا چیکار کنم قرص رو ادامه بدم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۳ آذر ۹۹( 5 سال پیش)
      به جای اون از برند omnic استفاده کنید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب