اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (104 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر الشن دوشنبه ۸ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 500 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر،بنده ۴۱ ساله هستم مدتی است که هنگام نشستن روی صندلی درناحیه بین مقعد وبیضه احساس درد دارم ومدت نشستن روی صندلی زیاد است،همچنین بخاطر شرایط کرونا معمولا تخلیه ادرار را تا بعداز ظهر به تعویق می اندازم(رسیدن به منزل)،بعد از ادرار در انتهای آلت احساس سوزش دارم ولی درحین ادرار مشکلی ندارم وتکرر ادرار نیز ندارم،سونوگراف گفت کمی پرستاتم بزرگ شده، سابقه یبوست شدید وعمل نیز کرده ام ولی هرزگاهی عود می کند
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      سونوگرافی بررسی ستیز پروستات انجام بدید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      این داروها رو هم به مدت یک ماه مصرف کنید
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      قرص ملوکسیکام ۷/۵ هر ۱۲ ساعت یک عدد
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      قرص تاوانکس ۵۰۰ هر شب یک عدد
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر سعیدیان دوشنبه ۸ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 518 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان برا اندازه پروستات فرموده بودی سونو را بفرست که فرستادم خدمتتون. ممنون میشم. جهت عمل یا نوع مصرف دارو و راهکارها راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      عمس ارسال نشده مجدد بفرستید
  • تصویر کاربر حمید دوشنبه ۸ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 517 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من از جوانی انزال زودرس داشتم و الان که 65 سال سن دارم و چند ساله که تکرر ادرار دارم و پروستات هم مقداری بزرگه . 20 خرداد دکتر ارولوژیست تامسولوسین پیوسته رهش 0.4 تجویز کردن و دیروز برای اولین بار در مقاربت که معمولا ماهی یک بار هست انزال نشدم. آیا این حالت دائمی خواهد بود ؟چه کاری باید انجام بدم تا به حالت طبیعی برگردم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      از عوارض دارو هست و جای نگرانی نیست
  • تصویر کاربر الهام پنجشنبه ۱۱ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 534 مشاهده پرسش
    سلام..خسته نباشید خدمت شما آقای دکتر کرمي بزرگوار..همسرم با مشاهده ی توده‌ ای درناحیه ی شرمگاهی به پزشک مراجعه کردونتایج سونوگرافی به‌ شرح زیر است "پروستات به‌ حجم ۲۹بزرگتر ازنرمال وهنری اینگوینال دوطرفه با ارجعیت در سمت چپ رویت شد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      عکس ریپورت رو ارسال کنید
    2. تصویر کاربر الهام سه شنبه ۹ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      درضمن همسرم۴۵ ساله هستندو پزشک تشخیص برفتق گذاشتن
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      باید از نزدیک معاینه بشه و احتمالا نیاز به جراحی فتق خواهند داشت
    4. تصویر کاربر الهام پنجشنبه ۱۱ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      خیلی ممنونم ازپیگیریتون.. ...واینکه آیا این جراحی باعث نازایی خواهد شد یا خیر؟یک فرزند هم داریم..
    5. تصویر کاربر الهام پنجشنبه ۱۱ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      بسیارسپاس از پاسخگوییتون...واینکه آیا این جراحی ارتباطی با نازایی خواهد داشت؟یک فرزند هم داریم .
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      خیر،احتمالش کمه
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۸ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکترسن۶۷سال دارم ازمایش دادم psa/09 میباشدوfree psa/04وقرص فینستراید۵مصرف میکنم ایانیازاست ادامه دهم مصرف قرص را
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      در صورتی که اختلال در ادرار کردن دارید بله قرص ها رو ادامه بدید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      کپسول تامسولوسین هر شب مصرف کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر وحید دوشنبه ۸ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 489 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیز
    ۲۹ سالمه
    چندین ساله احساس سوزش زیر پوست روی مفاصل زانو ،مچ دست، طرفین لگن و احساس سوزش ودرد نسبتا بد دنبالچه دارم - گاهی اوقات بیضه هام تیر میکشن
    از نظر جسمی هم خیلی ضعیف شدم و چشام خیلی گود رفته و انگار عضلاتم شل شدن و درد میکنن و خیلی خسته و ناتوان و بی تمرکزم و خیلی وقتا موقع راه رفتن نفس نفس میزنم و قلبم سنگین میزنه
    و تمام این علاعم میرن و میان و خیلی کم پیش میاد که حالم خوب باشه
    ۴۵ روز پیش کرونا گرفتم و الان نزدیک ۳ هفته خوب شدم
    دکتر واسه کرونا ناپروکسین داد و ۲ هفته خوردم همچنین تززیق ویتامین d و c هم زیاد داشتیم
    تو اون مدت علی رغم مریضی کرونا توان بدنی و تمرکز بی نهایت بهتری نسبت به حال متداولم داشتم و متوجه شدم که چن سال حالم چه بد بوده
    حدودا تا یکسال پیش ادرارم سخت شروع میشد و سوزش داشت که از وقتی فلوکسیتین واسه افسردگیم خوردم  کاملا خوب شد و درد زیر شکمم هم بعد مصرف ناپروکسن کاملا خوب شده
    آیا دلیل صعف جسمی و تیر کشیدن بیضه ها واسه عفونت یا التهاب پروستاته
    خواهش میکنم منو راهنمایی کنید
    واقعا توان ادامه ندارم
    خیلی ممنونم
    تصاویر آزمایشات خون دوران کرونا را ارسال میکنم
    شاید به دردتون بخوره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۸ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      سونوگرافی جهت بررسی سایز پروستات انجام بدید
  • تصویر کاربر بابك شنبه ۶ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 486 مشاهده پرسش
    با سلام . به توجه به تصوير آزمايش خون ارسالى خدمتتان لطفا نظرتان را بفرمائيد . آيا نياز به پيگيرى و بررسى و مراجعه به دكتردارم . ضمنا سن اينجانب ٥١ سال ميباشد .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      آزمایشتون خوبه و جای نگرانی نیست
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۶ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر عزیز PSA من ۷.۵ است .پت سی تی به نفع بدخیمی بود ولی بیوپسی بدخیمی را منفی نشان داده است. تصاویر آنها به پیوست آست. بسیار تشکر می کنم اگر نظرتان را بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      بیوپسی تحت گاید MPMRI انجام بدید
  • تصویر کاربر یاشارافشین شنبه ۶ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر ۲۳سال دارم التهاب پروستات دارم p.s.a1.2در بعضی از شب ها شب ادراری دارم قبلا فرمودید که قطره دسمو پرسین استفاده کنم الان تقریبا ۱۰تا استفاده کردم ولی هنوز شب ادراری درمان نشد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      آزمایش آنالیز و کشت ادراری انجام بدید
  • تصویر کاربر مهسا شنبه ۶ شهریور ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 436 مشاهده پرسش
    سلام
    پدر من 3 سال هست که پروستات دارن اما پروستاتشون کنترل شده بود و هر روز یک قرص پروترال مصرف میکردند ، اما متاسفانه ماه گذشته مبتلا به کرونا شدن و عفونت ناشی از کرونا به گفته دکترشون باعث بزرگ شدن غده پروستاتشون شده و اکنون 130 گرم شده. دکترشون گفتن که سال دیگه باید عمل بشن
    من میخواستم بدونم که با توجه به عکس سونو که براتون ارسال میکنم آیا صبر کردن تا سال دیگه براشون خطرناک نیست ؟ علاوه بر اینکه قوای جسمیشون به خاطر کرونا به شدت کاهش پیدا کرده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ شهریور ۰( 4 سال پیش)
      اگر مشکل شدید در ادرار کردن ندارن خطری نداره براشون
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب