اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (103 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مرتضی شنبه ۲۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 499 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت جناب کرمی
    بنده مبتلا به واریکوسل دوطرفه هستم ومایل هستم عمل لاپاراسکوپی انجام دهم ولی متاسفانه دراستان فارس انجام نمی شود میخواستم حدودهزینه عمل لاپاوسکوپی را بدونم که اگه درتوانم بود مزاحمتون بشم (بیمه خدمات درمانی نیروهای مسلح هستم )ممنون میشم اگه جواب بدید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام اول معاینه
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 2352 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید اقای دکتر (بیضه بند ها چگونه از به وجود امدن واریکوسل جلوگیری میکنن (با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام نه
  • تصویر کاربر رضاپورمحمود شنبه ۲۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 545 مشاهده پرسش
    چندروزبعدازعمل واریکوسل یکطرفه میتوانیم رابطه جنسی داشته باشیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۸ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام بلافاصله
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۷ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 496 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت شما جناب اقای دکتر کرمی
    من هفته پیش عمل واریکوسل چپ و راست رو به روش میکروسرجری انجام دادم و چند تا سوال داشتم از خدمتتون :
    1- دقیقا 8 روز پس از عمل دچار انزال شبانه شدم، خیلی نگرانم از اینکه برای عمل ضرر داشته یا خیر؟
    2- بطور کلی پس 10 روز از عمل و کشیدن بخیه ها روابط جنسی، خود ارضایی یا خروج منی منع دارد یا خیر؟
    3- قبل از عمل بیزه سمت چپ مقداری جلوتر از سمت راست بود که به گفته پزشک مربوط به واریکوس بود حالا پس از عمل این حالت برطرف نشده، آیا در دراز مدت به حالت طبیعی بر می گردد؟
    4- تا چند روز رانندگی منع دارد؟
    با سپاس فراوان و با آرزوی موفقیت
    راستی واقعا از صوت زیباتون لذت می بریم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۷ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام از دکترتان بپرسید بهتر است
  • تصویر کاربر هوتن جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 471 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب اقای دکتر عزیز
    اقای دکتر بنده در دی ماه سال گذشته به علت واریکسل گرید 3
    (البته بعد از سونوگرافی وچندین ازمایش اسپرم) تن به عمل جراحی دادم .نوع عملمم میکروسکپی بود.
    اما دوبار بعد از عمل ازمایش داده ام اما نتیجه ازمایشم تغییری نکرده.
    نتیجه اخرین ازمایشمم براتون در ضمیمه فرستادم .
    درضمن من 26سالمه ومجرد هستم.
    ممنون میشم اگر کمکم کنید که باید چیکار کنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      آزمایش خوب است عجله نکنید
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    من در سال 1390 در سن 21 سالگی عمل واریکوسل بیضه چپ کردم ، قبل از عمل هیچگونه دردی نداشتم در سربازیی بخاطر استعلاجی عمل کردم ، ولی بعد از عمل تا کنون درد شدیدی در ناحیه کشاله ران و بیضه چپم دارم مخصوصا وقتهایی که اجسام سنگین بلند میکنم ، این درد خیلی نگرانم میکنه ، علتش چیه ؟ راهنمایی نیاز دارم خیلی خیلی ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام نیامده درمان نداری
  • تصویر کاربر یوسف جمعه ۲۷ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    اقای دکتر من واریگوسل دارم و به خاطر شرایط کاری می خواهم عمل باز لاپراسکپی انجام بدم .
    برای عمل پیش شما چطور نوبت بگیرم ؟
    و هزینه عمل با بیمه و بدون بیمه چقدراست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۷ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام 09351142080
  • تصویر کاربر لیلا جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید.
    من و همسرم سه ماه پیش ازدواج کردیم .فعلا تا 4سال قصد بچه دار شدن نداریم.دکتر در معاینه همسرم گفتند که واریکوسل گرید 3چپ دارند و اگر عمل نکنند تا 4سال بعد عقیم میشوند.عمل کردیم.به نظر شما عمل لزومی داشت ضمن اینکه تعداد اسپرم قبل عمل 12میلیون بودو الان 2هفته از عمل میگذره و جای بخیه تورم و درد داره و اطراغ بیضه چپ تورم کمی دارد به نظرتان طبیعی ست؟با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام باید ببینم
  • تصویر کاربر محمدعلی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    باسلام.من15سال پیش واریکوسل دوطرف عمل کردم حالاتو35سالگی آزاسپرم دادم تعداداسپرم 2دومیلیون هست.ولی بقیه فاکتوراطبیعی هست.سونوکردم واریکوسل عودکرده نوشته بین گرید1و2.بنظرشماعمل کنم بهتره یانه.درضمن دردهم دارم توبیضه.اگه نظرتون عمل هست میخام شماعملم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام باید معاینه شوید
  • تصویر کاربر سجاد جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دکتر عزیز
    دکتر جان من 1سال پیش پیش شما عمل واریکوسل لاپاراسکوپی انجام دادم ب لطف شما و خدا خوب شدم
    هفته پیش از شما سوال پرسیدم ک میشه بعد از 1سال ب باشگاه بدن سازی برم فرمودین اروم شروع کنم 2روز رفتم دیگه نرفتم چون یه دردی تو بیضه سمته چپم و ران سمت چپم بوجود اومد با گذشت 4روز هنوزم درد دارم چه دستور میفرمایید ؟
    دکتر میترسم عملم خراب شده باشه من از اهواز هستم
    دکتر با این حساب چه دستوری میفرمایید
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ شهریور ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام درد طبیعی است
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب