اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (103 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    آقای دکتر 24 سال سن دارم،مجردم،حدودا دو ماه عمل کردم،میخواستم ببینم بعد از عمل تا چه مدتی جای زخم عمل کلا از بین میرود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      صبر کنید
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    آقای دکتر 24 سال سن دارم،مجردم،حدودا دو ماه عمل کردم،میخواستم ببینم بعد از عمل تا چه مدتی توازن بیضه ها به حالت طبیعی برمیگردد،نه سمت چپ فقط پایین تر باشه و سمت راست بالاتر؟!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بسته به فرد است
  • تصویر کاربر امید شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 453 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر..وقتتون بخیر..من فردی هستم 30 ساله که حدودا 3 ماه هست که متوجه شدم واریکوسل گرید 2 دارم..بعد از مراجعه ب دکتر ازمایش اسپرم دادم که دران تعداد 65 میلیون اسپرم و همچنین حرکت متوسط اسپرم را نشان میداد..ایا من نیاز بعمل دارم با توجه ب اینکه 6 ماه هست که ازدواج کردم وهنوز اقدامی برای بچه دار شدن نکردم.ولی در ناحیه بیضه احساس درد میکنم...خیلی ممنونم از شما
    1. تصویر کاربر امید یکشنبه ۱۰ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید معاینه شوید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    آقای دکتر خدمتتون عرض کرده بودم مشکل ادرار دارم،میرم دستشویی کامل خودمو خالی میکنم ولی انگار یذره دیگه مونده،24 سال سن دارم،مجردم، حدودا دو ماهی عمل واریکوسل انجام دادم و مشکل قرص خوردنم دارم،از بچگیم مشکل ادرار دارم،زیاد میرفتم دستشویی،دستشویی میکنم ولی انگار یذره دیگه مونده،ولی نمیاد،شما پیشنهاد کردید نوار عصب مثانه انجام بدم،ولی واقعا هزینه 400 هزار تومن برام بالاست،نمیتونم انجام بدم،راه دیگه ای نداره،چیکار باید بکنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      زاه تشخیصی است
  • تصویر کاربر امیری شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 487 مشاهده پرسش
    سلام بر اقای دکتر مهربان لطفا اقای دکتر تورو جان بچه ها ب این سوالتم جواب بدید و واقعتو بهم بگید ک ایا بچه دار میشم یانه؟ چون دوس ندارم دختری رو ک عاشق بچس رو نارحت کنم ۱ایا کسی ک یک بیضه دارد و ان بیضه واریکوسل دارد بچه دار میشود۲جنب نشدن ربطی به واریکوسل دارد یا نه ۳کسی ک واریکوسل دارد عادت ب استمنا دارد مشکلی وجود دارد راستی اقای دکتر من هفته قبل پیشتون بودم و معاینه کردید و گفتید نیاز ب عمل نیست اقای دکتر تورو جان بچه هات جوابارو حقیقتو بهم بگو تا بدونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      امیدوار باش
  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 469 مشاهده پرسش
    باسلام جوانی هستم 29ساله که واریکوسل دارم یک بارعمل کردم که بعدازمدتی عود کردالان دردشدیدی دارم که قابل تحمل نیست تمامی راههاراامتحان کردم زالوو....ضمنامتاهل هستم ویک بچو دارم لطفاراهنمای گنیدمیترسم عمل دوم عقیمی بیاره چکارکنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      یک بار عمل کافی است
  • تصویر کاربر اورنگ شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 443 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    چند روز بعد هجده سالم میشه.سمت چپ واریس گرید سه دارم تمام فکرهام رو درگیر کرده
    میخام ببینم میتونم صبر کنم تا بعد از کنکور عمل کنم یا اینکه نه اگه الان عمل کنم بهتره?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید معاینه کنم
  • تصویر کاربر حسینی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 420 مشاهده پرسش
    عمل واریکسل انجام دادم رگها در کیسه بیضه دیده شده ایا این زاىده برطرف میشود ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر فرهادی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    با سلام و آرزوی سلامتی
    واریکوسل گرید 3 داشتم (سمت چپ) و 8 ماه پیش عمل کردم. نتیجه آزمایش اسپرم مطلوب بود اما ورم و شکل عروق بیضه (کیسه کرم) بعد از این مدت خیلی فرق نداشته آیا مشکلی وجود دارد؟
    سپاس از محبت شما
    موفق باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر milad شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    سلام...باتشکر از مطالبتون
    من بیضه سمت چپم 1سانت اویزون تره
    هیچ دردی ندارم
    هیچ ورمی هم ندارم
    ایا واریکوسله؟؟؟؟
    ولی تازه ضربه خورده...2روزه
    خواهشا راهنماااااییی کنید.......نگرانم....
    تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      معاینه ضروری است
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب