اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (103 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ارش یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 502 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید،من واریکوسل خفیف دارم بعد مجرد هستم ایا نیاز به عمل جراحی هست یا نه
    باتشکر
    1. تصویر کاربر ارش شنبه ۲۸ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      سلام من منتظرم جوابم دکتر لطفا جواب بدید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      بايد معاينه كنم
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر میثم یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.من نزدیک یک سال پیش به خاطر وارکوسل گرید۳ تو بیمارستان خصوصی عمل کردم بعد از عمل به مطب دکترم مراجعه میکردم چون بیضه چپ و رگهاش درد میکرد ولی چون خوب نشد دیگه نرفتم.حالا از شما میخواستم بپرسم که این دردا از بین میره؟ ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      نه طبيعي است
  • تصویر کاربر نادر یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 315 مشاهده پرسش
    سلام

    آیا جراحی واریکوسل در سنین بالای 40 سالگی احتمال ترمیم مورفولوژی و تعداد اسپرم افرادی که از روش کمک باروری ای وی اف و میکرواینجکشن استفاده کرده و ناموفق بوده اند تاثیری دارد یا خیر؟؟؟؟


    سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      بله
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 419 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید .
    پیرو سوال قبلی که از آقای دکتر پرسیده بودم :

    نتیجه آزمایش اسپرموگرام بنده در تاریخ 1394/06/22به شرح زیر بوده است :

    Liquefaction : 25 min at 37.0 oc

    color and smell : gray / opaque

    viscidity : normal

    Agglutination : None
    Aggregation: None

    semen volume(ml) 2 normal

    semen PH 7.5 normal

    sperm Density (mill/ml) 91.11 normal
    motile sperm : 69.42 normal

    progressive sperm : 64.13 normal

    Round cell : 2.00 ab normal

    normal morphology : 70 normal

    rapid progressive : 36.30
    slow progressive : 27.83

    non progressive : 5.29
    immotile : 30.58

    vcl : 31.53
    vsl : 15.09
    vap : 19.11
    mad : 38.37
    ALH : 1.57
    BCF : 4.52
    LIN : 33.61
    WOB : 43.13
    STR : 52.76


    abnormal morphology : 30 NORMAL
    Head Deficiency : 30 normal
    Neck Deficiency : 10 normal
    tail Deficiency : 5 normal
    teratozomia index (TZI) : 1.2 NORMAL
    SPERM DEFORMITY INDEX (sdi) : .35 normal

    RBC (/HPF) 0-1 NORMAL
    WBC(/HPF) : 0-1 NORMAL


    و نتیجه سونوگرافی بیضه ها با پروب سطحی 10 مگاهرتز مولتی فرکانس هم در تاریخ 1394/06/26به شرح زیر است :

    اندازه و اکوی بیضه ها طبیعی است . ابعاد بیضه راست 20*42 میلیمتر و بیضه چپ 19*44 میلیمتر است .
    اپیدیدیم هر دو طرف نرمال است . عروق وریدی شبکه پمپینیفورم در سمت چپ دیلاته و تورتوز بوده - در حالت ایستاده و با مانور والسالو قطر عروق به 2/3 میلیمتر میرسد.

    نظریه : واریکوسل بیضه چپ.


    و
    نتیجه آزمایش اسپرموگرام دوم هم در تاریخ 1394/11/08به شرح زیر است :
    Liquefaction : 25 min at 37.0 oc

    color and smell : gray / opaque

    viscidity : normal

    Agglutination : None
    Aggregation: None

    semen volume(ml) 1.50 abnormal

    semen PH 7.5 normal

    sperm Density (mill/ml) 145.13 normal
    motile sperm : 58.69 abnormal

    progressive sperm 45.84 abnormal

    Round cell : 1.64 abnormal

    normal morphology : 70 normal

    rapid progressive : 12.73
    slow progressive : 33.11

    non progressive : 12.85
    immotile : 41.31

    vcl : 25.20
    vsl : 9.16
    vap : 13.75
    mad : 30.57
    ALH : 1.40
    BCF : 2.90
    LIN : 20.80
    WOB : 32.22
    STR : 36.41

    Normal morphology : 70 nor mal
    abnormal morphology : 30 NORMAL
    Head Deficiency : 20 normal
    Neck Deficiency : 10 normal
    tail Deficiency : 5 normal
    teratozomia index (TZI) : 1.2 NORMAL
    SPERM DEFORMITY INDEX (sdi) : .35 normal

    RBC (/HPF) 0-1 NORMAL
    WBC(/HPF) : 0-1 NORMAL

    با توجه به نتایج متفاوت این دو آزمایش آیا بنده نیاز به عمل واریکوسل دارم یا ضرورتی ندارد . البته دکترم گفت فعلا نیازی به عمل نیست اما اگر در آزمایش بعدی وضعیت نتایج ، رو به افت باشد آن موقع باید عمل کنیم والبته گفتند که اگر بخواهی الان هم می توانم عمل کنم و بعد برایم نوبت عمل نوشتند و فردا یعنی تاریخ 94/11/22 باید عمل بشوم .

    خواهش می کنم جواب بنده را زودتر بفرمایید تا اگر نیازضروری به عمل نداشته باشم ، عمل نکنم چون از عوارض بعد ازعمل نگرانم . مثل کوچک شدن بیضه و ..............

    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 476 مشاهده پرسش
    آقای دکتر سلام و خسته نباشید دوسوال دارم خدمتتون
    1 -آزمایش اسپرم دادم بهم گفتن اصلا مشکلی برای بچه دار شدن نداری آیا لازم است عمل کنم؟
    2 - اگر عمل کنم این رگ های سیاه کلفت کاملا از بین میروند؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      جواب كلا نه
  • تصویر کاربر سعید یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    با سلام من واریکوسل شدید دارم و نیاز به عمل جراحی.هزینه آن چقدر است و آیا شما بیمه نیروهای مسلح قبول می کنید یا مرکز درمانی شما با آن طرف قرارداد است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      بايد اول معاينه شويد
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر از سایت خوبتون
    آیا برای قبل از انجام عمل واریکوسل حرکات یا مالش های خاصی بر روی بیضه ها توصیه می کنید؟
    مثلا فشار دادن از پایین به سمت بالای بیضه ها؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      اثر ندارد
  • تصویر کاربر مریم یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 475 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید
    ممنون از اینکه سوالات رو پاسخ میدین
    آقای دکتر کرمی آزمایش همسرم بعدازگذشت 4ماه از عمل واریکوسل به این شکل
    تعداد اسپرم از 11 میلیون به 24 میلیون تغییرکرده
    motile sperms از53 به 59
    normal morphologyاز 60 به 65
    abnormal morphology از40 به 35 تغییر یافته
    آقای دکتر نظرتون چیه آیا ما صاحب فرزند میشیم یا اینکه باید به موسسه ناباروری مراجعه کنیم
    ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      خوب است
  • تصویر کاربر امین یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    من جوانی 32 ساله هستم که به دلیل بچه دار نشدن به پزشک مراجعه نمودم. در آزمایش اسپرموگرام (که فایل تصویر آن در پیوست موجود است.) مشخص شد که اسپرم های من مشکل دارند.
    سپس به دو پزشک مراجعه کردم که نظر یکی از آنها بر وجود واریکوسل (دکتر حسین کرمی – کرمان) و نظر دیگری بر عدم وجود واریکوسل (دکتر محمدرضا عبادزاده) در من بود.
    به دلیل تفاوت نظر پزشکان به 3 سونوگراف مراجعه کردم و هر 3 آن ها بر این عقیده بودند که مشکل من واریکوسل نیست. (نتیجه یکی از سونو گرافی ها در پیوست موجود است.)
    لطفا با توجه به نتیجه سونوگرافی و آزمایش اسپرموگرام نظر خود را بفرمایید.

    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      بايد معاينه كنم ويك ازمايش دقيق مركز ناباروري ووئام تهران دهيد تا نظرم را قطعي بگويم
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 484 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب آقای دکتر کرمی
    بنده 5 ساله از دواج کردم و بیماری واریکوسل از نوع گرید 3 دارم.تا کنون اقدام به بچه دار شدن نکردم اما در حال حاظر میخواهم اقدام کنم و به همین خاطر به پزشک مراجعه کردم و گفتند که ازمایش اسپرم بدهم.از شما تقاظا دارم نگاهی به آزمایش بنده بکنید و نظرتون را اعلام کنید که آیا شانس بچه دار شدن دارم یا اینکه باید جراحی کنم.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      بايد معاينه كنم
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

رنگ ادرار یکی از ساده‌ترین اما مهم‌ترین نشانگرهای سلامت بدن است. ادرار طبیعی معمولاً رنگی در طیف…
تبخال تناسلی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مقاربتی در جهان است و زنان بیش از مردان در معرض…
یکی از سؤالاتی که بسیاری از مردان در ذهن دارند اما کمتر با متخصص اورولوژی در میان…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب