اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (103 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 1152 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما.
    مدتی بود که دردهای آزار دهنده ای در بیضه ها و کشاله ران ها احساس میکردم. این درد به زیر شکم و کمرم هم امتداد داشت.... سونوگرافی و آزمایش اسپرم به شرح زیر است:
    ورنی دوطرفه، واریکوسل سمت چپ گرید ۲ و سمت راست گرید ۱
    ولی آزمایش اسپرمم نرمال بود.
    علاوه بر عمل فتق احتیاجی به عمل واریکوسل دارم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام بايد ببينم٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر حمید سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    باعرض سلام و خسته نباشید اقای دکتر. من 7 سال پیش بر اثر ضربه بیضه چپم اسیب دید و 6.7ماه پیش متوجه شدم واریکوسل دارم البته پزشک رفتم بم گفت.. قبل عمل واریکوسل ازمایش اسپرم دادم تمام ازمایشمم همش نرمال نرمال نرمال بود الانم واریکوسل عمل کردم..خواستم بپرسم بعد عمل واریکوسل نیازی هست من مجددا ازمایش اسپرم بدم . ایا جواب ازمایشم خوب بود نرمال بود یا ن کلا میخواستم نظرتونه بدونم ایا ازدواج کردم برای بچه دار شدن مشکلی ندارم. دوستام میگن قرص ویتامین e یاcبخورم ایا نیاز هست بخورم یا ن ممنون میشم از جوابتون
    1. تصویر کاربر حمید یکشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      منتظر جوابتونم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 8 سال پیش)
      ازمايش حركت كم است ولي در كل قابل قبول است
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر شهاب یکشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    با سلام من یک بار واریکوسل عمل کردم ولی دوباره عود کرده و فتق ضعیف دوطرفه و همچنین گرید 1 سمت راست واریکوسلم گرفتم رفتم چند تا دکتر در مشهد گفتن باید عمل کنی میخوام لاپارسکوپی 2 تاشو عمل کنم هم فتق هم واریکوسل ولی دکترا میگن با لاپارسکوپی کله رگه واریسیتو قطع میکنن و عقیم میشی باید عمل باز انجام بدی راست میگن؟ میشه کمکم کنین و اگر کسی رو مشهد میشناسین معرفی کنین بهم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام اول بايد معاينه شويد تا نظر بدهم
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 727 مشاهده پرسش
    H_v: سلان دکتر جان پنج شنبه در مرکز جراحی شمس تبریزی عمل واریکوسل میکرو سرجری دو طرفه توسط شما انجام شد. بیضه هام درد میکنه و متورم شده . چه کار باید بکنم ؟ آیا خطرناکه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 8 سال پیش)
      سلام تشريف بياوريد ببينم ولي ىرم طبيعي است
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    18 سالمه و واریکوسل نوع 3 دارم یعنی وقتی وایستادم هم میشه دیدش و حدودا یک ماهه که مایع منی سفت میشه باید چه کار کنم ؟ هزینه جراهی واریکوسل چقدره البته چهار سالی هست که خود ارضایی میکردم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 8 سال پیش)
      بايد معاينه شويد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ اردیبهشت ۹۶( 8 سال پیش)
      بايد معاينه شويد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر احمد شنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 418 مشاهده پرسش
    سلام. بنده سایت مطالب شما رو مطالعه کردم. دچار واریکوسل خفیف هستم. هنگام فعالیت و نشستن مداوم دچار درد می شوم. خواستم بپرسم آیا شما جراحی رو برای خلاصی از محدودیت های واریکوسل پیشنهاد میکنید؟ و اینکه در صورت تصمیم به جراحی، در کدام بیمارستان و هزینه های حدودی جراحی چقدر می باشد. متشکرم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر ناصرکریمی یکشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 460 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر کرمی 24سالمه،از چند سال پیش درد بیضه داشتم ،موقت،هر دو طرف بیضه و بعضی وقت ها سمت راست وچپ بیضه بوده ،بعد از خودارضایی درد دارم،شهوتی که میشم درد بیضه دارم،و مسافرت بودم داخل اتوبوس،وسط خواب درد شدید گرفتم،که فقط ماساژش میدادم،و الان سو انجام دادم،مبتلا به واریکوسل دارم سوالم اینه که بهترین روش جرایه بروز الان چیه؟ آیا عوارضی داره بعد از عمل،یا الانی که واریکوسل دارم،مبتلا به عقیم شدن هست؟ و علت واریکوسل چیست بنده در شیراز هستم میخواستم عمل کن دنبال بهترین جراج و بیمارستان برای این عمل میگشت ممنون میشم راهنمایی کنید،باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      فيلمهاي عمل من در اپارات را ببينيد
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید.آقای دکتر بنده22ساله و مجرد و با معاینه پزشک بیضه چپ واریکوسل گرید2 دارم.با انجام ازمایش اسپرموگرام نتایج زیر گزارش شده است:
    volume:7
    color:milky
    viscosity:normal
    ph:alakaline
    liquefaction:normal
    total sperm count:52
    abnormal morphology:20
    motility 1st hour:60
    morphology:80
    w.b.c/h.p.f:3-4
    به نظر شما آیا جراحی احتیاج است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام مجموعا خوب است
  • تصویر کاربر سيد شنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 457 مشاهده پرسش
    سلام سن٢١ مجرد تا اونجايي كه يادمه رو پوست بيضه هام مويرگ هايي وجود داره البته روي الت تناسليم هم وجود داره كه نسبت به بيضه كمتره در ناحيه بيضه ها احساس درد نميكنم و هنگام ورزش (بدنسازي)هم دردي احساس نميكنم لطفا راهنماييم كنيد باتشكر...
    1. تصویر کاربر سيد پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام
      سن٢١ مجرد
      تا اونجايي كه يادمه رو پوست بيضه هام مويرگ هايي وجود داره البته روي الت تناسليم هم وجود داره كه نسبت به بيضه كمتره
      در ناحيه بيضه ها احساس درد نميكنم و هنگام ورزش (بدنسازي)هم دردي احساس نميكنم
      لطفا راهنماييم كنيد
      باتشكر...
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر شهرام شنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 480 مشاهده پرسش
    سلام
    من مرد 40 ساله هستم . دو بچه دارم .شغلم رانندگي است. و تازه فهميدم كه واريكسول خفيف دارم. دكتر به من دو كپسول گابانتين 100 و سلكسيب 200 داده تا مصرف كنم . دردم تا حدودي خوب شده. ولي اين داروها منو بيحال ميكنه . به نظر شما داروها تاثير ميذاره يا عمل كنم بهتره؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۶( 9 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب