اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (103 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ش.بختیاری پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 482 مشاهده پرسش
    سلام. پسرى سى ساله هستم.تقريبا دو ماه پيش آلتم را در حالت طبيعى كشيدم وهمون موقع احساس كردم كه چيزى درآلتم قطع شد مثل قطع شدن يك بند لاستيك نازك ( البته شاید بگید خیال و توهم بوده ولی من از این بابت مطمئنم و از اون وقت تا الان حالت نعوظ ضعیفی دارم .آلتم كلفت ميشه اما سفتى چندانى نداره و براى مدت كمى هم هست و نمیتوالتم را راست و یا مخصوصا بالا نگهدارم.ميشة گفت يك حالت نعوظ ضعیف و براى مدت كمي دارم.قبلا هيج مشكلى نداشتم و الان هم فقط مشكل نعوظ دارم.لطفا بفرماييد مشكلم چية و بايد چه كار كنم؟. منتظر پاسخ شما هستم.با سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      اگر همیشگی بود بررسی میخواهد
  • تصویر کاربر محمدرضابزی پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 469 مشاهده پرسش
    با سلام مجددخدمت اقای دکتر
    من قبلا ازتون سوال پرسیدم و نتیجه ازمایشم رو براتون فرستادم و گفتید باید ببینید
    من یکشنبه هفته اینده بابت ماموریت کاری میام تهران اگه لطف کنید و یه وقت واسه یکشنبه هفته بعد 94/5/4 برام تعیین کنیدتا بتونم حضوری خدمتتون برسم با مطب که تماسگرفتم گفتن تا شهریور نوبت ندارن
    اگر لطفکنید ممنون میشم من از شهرستان زاهدان هستم با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      دوشنبه بیا ببینم
  • تصویر کاربر محمدرضابزی سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 529 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت اقای دکتر من واریکوسل دوطرفه عمل کردم و هنوز هم درد دارم و به دکتر که مراجعه کردم گفتن باید مجدد عمل کنم با توجه به اینکه من متاهلم و بچه دار نشدم الانم یه ازمایش دارم مال بعد عمل هست براتون میفرستم خوشحال میشم منو راهنمایی کنید.البته اینم خدمتتون عرض کنم تو معاینه دکتر گفتن باد فتخ دارم اونم باید عمل کنم .باتشکر محمد رضابزی از شهرستان زاهدان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بیینم
  • تصویر کاربر محمدرضابزی سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 451 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت اقای دکتر من واریکوسل دوطرفه عمل کردم و هنوز هم درد دارم و به دکتر که مراجعه کردم گفتن باید مجدد عمل کنم با توجه به اینکه من متاهلم و بچه دار نشدم الانم یه ازمایش دارم مال بعد عمل هست براتون میفرستم خوشحال میشم منو راهنمایی کنید.البته اینم خدمتتون عرض کنم تو معاینه دکتر گفتن باد فتخ دارم اونم باید عمل کنم .باتشکر محمد رضابزی از شهرستان زاهدان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، من وقتی با همسرم سکس دارم بعد چند دقیقه دیگه نمیتونم ادامه بدم
    یعنی بخام راحتر بگم کیرم بعد چند دقیقه دیگه نمیتونه
    و وقتی این مشکلو ندارم نمیدونم از چه پوزیشنی استفاده کنم
    و نمیخام دچار گناه بشم که فیلم پورن هارو ببینم، آیا فیلم آموزش سکس واسه زوجین هست که نگاه کنم؟
    آیا خوردن دستگاه تناسلی واسه زوجین دچار بیماری میشه؟
    آیا سکس از پشت دچار بیماری میشه؟
    لطفا کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شود 2 بدون کاندوم شدیدا عفونت زا است
    2. تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۳۱ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      خب روش سکس (پوزیشن) هم توضیح بدین
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۶ مرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      اینجا مقدور نیست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مهشید سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 3949 مشاهده پرسش
    زنی 34 ساله هستم و 11 سال است که ازدواج کرده ام. شوهرم از همان ابتدا سردمزاج بود با وجود اینکه با عشق ازدواج کردیم ولی رابطه جنسی 100% (دخول) نداشتیم. با پیگیریها و صحبت بالاخره بعد از 2 سال انجام شد. ولی بعد از آن همچنان سرد بود و رابطه ما حدوداٌ هر ماهی یا 2 ماهی یکبار اتفاق میفتد. در نتیجه رابطه عاطفیمان کاملا از بین رفته و زندگی پرتنشی داریم. خود همسرم پیگیر این مشکل نیست و ظاهراٌ میلی به هیچگونه بهبودی در خود ندارد و میگوید من بهانه جویی میکنم. میخاستم از شما بپرسم علت بی میلی ایشان آن هم بی هیچ علتی، جسمی است یا روحی روانی؟ چطور میتوان آن را تشخیص داد؟
    ممنون از راهنمایی شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید حضوری بیایید صحبت کنیم
  • تصویر کاربر بهزاد سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 486 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشيد خدمت آقاي دكتر عزيز
    مجرد هستم بيست و شش ساله در سونوگرافي داپلر نشت وريدي ملاحضه شده.ميخاستم بدونم راه درمان چيست؟آيا عمل جراحي در اين مود موثر است؟ و يا راه ديگري وجود دارد؟ ممنون ميشم اگر كامل توضيح
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      درمان ندارد
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    سلام اقايه دکتر با عرض پزش تو پيجه شما نوشته تا 72ساعت .به سوالاته شما پاسخ داده ميشه ولى الان يک هفته از سواله من ميگذره هنوز جوابى نگرفتم. ولى همچنان هر روز بى صبرانه منتظر جواب شما هستم. ميدونم کار سختيه رسيدگى به همه سوال ها ولى از دست شما بر مياد حتى يک راه حل کوچيک ازشما ممکنه مسير زندگى ادمو عوض کنه بازم ممنون ازاينکه هستيد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      من مسافرت بودم چشم
  • تصویر کاربر امید جمعه ۲۶ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 521 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت اقای دکتر کرمی..من 35 سال سن دارم و به مدت 16 سال خود ارضایی میکردم.در حال حاضر 4سال است که ازدواج کرده ام.به هیچ وجه حالت نعوذ در من اتفاق نمی افتد و خود سرانه داروی سیلدنافیل مصرف میکنم.هیچ لذتی از تماس جنسی خود نمیبرم و بدلیل خجالت کشیدن تا به حال به دکتر مراجعه نکردم تا اینکه با سایت شما اشنا شدم.لطفا کمکم کنید و راهنماییم کنید.تکرر ادرار هم دارم و هر بار احساس میکنم که کامل تخلیه نمیشود.سوال دیگری از حضورتان داشتم من تصمیم به بچه دار شدن گرفتم ایا این عوامل در ضعیفی نطفه یا نارسایی جنین و نوزاد تاثیر میگذارد؟ ایا خوردن سیلدنافیل مضر است و در نطفه تاثیر میگذارد/لطفا جواب بدهید.من جوابی دریافت نکردم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر محمدامین سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 539 مشاهده پرسش
    سلام دکتر . خسته نباشید . خواهشا کمکم کنید والا من اندازه آلتم در حالت خوابیده 3-4 سانته و در حالت شق شدگی 10-11 سانته . در جمع دوستان که بخاطر این موضوع ادم مسخره میشه اگه عنوان کنه و اعتماد ب نفسم خیلی کم شده بخاطر این موضوع . الان بهترین راه برای اینکه 3 سانت دیگ افزایش طول داشته باشم چیه؟ممنونم.
    1. تصویر کاربر محمدامین سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      راهی ندارد
    2. تصویر کاربر محمدامین سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      ممنون . بعد اونوقت این سایز طبیعیه؟ کجای دلم باید بزارمش اینو دکتر؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ تیر ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله بیخود مقایسه نکنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب