اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (103 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ثمین جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 614 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید خدمت شما
    من و همسرم یکسال و سه ماه است که ازدواج کرده ایم ولی هنوز موفق به برقراری ارتباط کامل جنسی نشدیم. در حال حاضر تصمیم داریم صاحب فرزند شویم اما مشکل ما علاوه بربرقرار نشدن ارتباط جنسی کامل این است که در هیچ صورتی انزال در همسرم اتفاق نمی افتد مگر در خواب. ما سکس دهانی را نیز امتحان کردیم ولی بازهم انزال اتفاق نیفتاد حتی همسرم با خود ارضایی نیز نتوانستند به انزال برسند خواهشمندیم تنها به این سوال ما پاسخ بفرمایید: چرا انزال در هیچ صورتی در بیداری اتفاق نمی افتد؟ اشکال در چیست؟آیا اختلال در عملکرد ارگاسم باعث عدم انزال می‌شود؟آیا انسدادی در مجاری منی بر وجود دارد؟درمان این مشکل چیست؟
    همسرم گاهی اوقات درد خفیفی را در اطراف ناف مخصوصا سمت راست ناف احساس میکنند.
    با مراجعاتی که به متخصص اورولوژی داشتیم برای بچه دار شدن IVF را پیشنهاد کردند؟
    با تشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر نيلوفر شنبه ۳۰ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    سلام،
    دليل از دست دادن تمايل جنسى در حين رابطه كه باعث تعجب خود فرد هم بشه، چى مى تونه باشه؟ (زمان كوتاه بين برداشتن و باز كردن كاندوم!)
    در طول كمتر از ٢ماه، حداقل ٢ بار اين اتفاق افتاده.
    ايشون ٣٩ سال دارن، بد نيست اشاره كنم مشروب هم زياد مى خورن!
    به احتمال مصرف مواد مخدر هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شود
  • تصویر کاربر اردشیرنامدار شنبه ۳۰ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 479 مشاهده پرسش
    5ماه جراحی پروستات کردم ناتوانی جنسی دارم ب توصیه پژشکم تادالافیل میخورم تاثیر نداره .ایا قرص های تقویت جنسی ک تبلیغ میکنن تاثیر دارن .ازشلی الت رنج میبرم .میتونم اامیدوار باشم.یا امیدی نیست؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه دروعند
    2. تصویر کاربر اردشیرنامدار شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام دکتر ممنون از راه نمایی پس چه کنم باوصعیتم تاکی بایدصبرکنم اصلا خوب میشوم توانایی جنسی ام بدست میارم .دارویی نیست ک سریعتر خوب شوم؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید از نظر علت بررسی شوید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر alioxy شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 465 مشاهده پرسش
    سلام ی مدت طولانی خود ارضایی میکردم بعد ترکش متوجه شدم که الت تناسلی اون افزایش طول ندارد و یا اصلا نمیشود یا اگه شود افتاده شده است الت تناسلیم و ی مدت کوتاه افزایش میابد حالا نیاز به دوا درمان دارم یا بگزارم بعد سه ی چهارماه بعدش پیش دکتر برم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      خواستید بیایید ببینم
  • تصویر کاربر رضا شنبه ۳۰ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    دارای ناتوانی جنسی هستم برای درمان چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر aryan سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 481 مشاهده پرسش
    سلام ٢٨سال سن دارم يكباره دچار ضعف جنسي شدم . يا نعوظ نميشود يا اگر شود زود شل ميشه، قبلا خيلي توانمند نبودم ولي خوب بود. وقتي از قرص سيلدنافيل استفاده ميكنم خوبه اما فرداش باز همون ميشه. تازه ازدواج كردم اما يه مدت قبلش اينشكلي شدم،ميل دارم اما توان كم شده، واريكوسل شماره ٢هم دارم نميدونم ربط داره يا نه،در ضمن نعوذ صبحگاهيم هم شديدا ضعيف شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    سلام 15از15سالگی تاالانکه32سالمه خودارضابودم حالامشکل عدمسفت شدن التو زودانزالی شدم..اسپرم ومنی دارمسفتی الت ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      عصبی است
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 3153 مشاهده پرسش
    با سلام . جناب دکتر دفعه قبل جوابمو ندادین. ممنون میشم جواب بدین . عدم ترشح غده پیشاب و عدم مشاهده مایع آبکی قبل رابطه نشانه چیست > آیا میتواند نشانه احتمال عدم بارداری باشد. ( توسط مرد ) چون قبلا این مشکل رو نداشتم. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه اصلا
  • تصویر کاربر سعید شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 564 مشاهده پرسش
    سلام.
    خسته نباشید.
    متاسفانه در نوجوانی دست به خودارضایی میزدم.همچنین بدلیل ریزش مو داروهای ضد ریزش مو را استفاده می کردم.
    مدت سه سال هم هست که به بیماری آسم دچار شده ام که اسپری سالبوتامول و قرص مولوکاست مصرف میکنم.
    منتها حدود دوسال است که نعوظ بسیار ضعیفی دارم.
    حالا که درسن ازدواج قرار دارم این مشکل بسیار مرا میترساند.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      نگرانی ندارد
  • تصویر کاربر شهاب سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 575 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید اقای دکتر چند روزی هس دچار مشکل شدم الت تناسلیم یا به نعوظ نمیرسه یا وقتی مسرسه بعد از یک دقیقه شل میشه چیکار کنم کلافه شدم کمکم کنید ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۶ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      بیشتر عصبی است
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب