اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (103 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر فربد شنبه ۱۴ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    من مردی 31 ساله هستم و در حدود 6 سالی که از زندگی مشترکم میگذره هیچ مشکلی در ارتباط جنسی نداشتم و اصلا به این موضوع فکر نمی کردم. اما بعد از اینکه با همسرم تصمیم به بچه دار شدن گرفتیم، برای بالا رفتن احتمال حاملگی، قرار شد در زمانهای خاصی از هر ماه با فاصله کم رابطه داشته باشیم.
    حدود 2-3 ماه قبل در هنگام آغاز یکی از رابطه ها من مشکل نعوظ پیدا کردم. بعد از اون برای این رابطه دچار استرس شدم و اون موقع هایی از ماه که باید رابطه داشته باشیم دچار نوعی استرس میشم که این مشکل دوباره پیش نباید که معمولا پیش میاد و رابطه اون کیفیتی که باید داشته باشه رو نداره.
    این رو هم بگم در یکی دو موردی که بدون برنامه ریزی رابطه برقرار شده مثل قبلترها بدون هیچ مشکلی این کار انجام شده. نکته قابل توجه اینه که یکبار در یکی از همون زمانهای خاص که خواستیم رابطه داشته باشیم، باز هم نعوظ به طور کامل انجام نشد اما انزال انجام شد. ولی شاید حدود 10 دقیقه بعد که دیگه قرار نبود ارتباطی برقرار بشه نعوظ به طور کامل انجام شد و رابطه مجدد برقرار شد.با توجه به این موارد، به نظر میاد این یک مساله روحی روانی هست.
    به نظر شما راه رفع این مشکل چیه. به چه نوع پزشکی باید مراجعه بشه؟ داروی خاصی باید مصرف بشه؟ اگه به روانپزشک مراجعه بشه فایده ای داره و چه مدت زمان لازم داره؟
    تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۱ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      بیشتر روحی وعصبيت است
    2. تصویر کاربر فربد پنجشنبه ۱۲ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      تشکر از پاسخ شما

      راه حلی برای بهبود توصیه می کنید؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۴ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      روانكاو
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مسعود چهارشنبه ۱۱ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید..اقای دکتر من دوبار عمل کردم یبار برا انحراف التم و دومی برا انحراف و سایزش..الان التم هم کوتاهه هم انحراف داره تروخدا کمکم کنید
    1. تصویر کاربر مسعود دوشنبه ۳ اسفند ۹۴( 1 دهه پیش)
      چرا جواب نمیدید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۱ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      راهی برای بزرگ کردن نیست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۱۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 477 مشاهده پرسش
    سلام استاد خوب و مهربونم من چند وقت پیش به اقای دکترمنصوری فلوشیپ پیوند کلیه اییمل زدم مبنی بر اینکه جراح بخاطر پریاپیسم در ناحیه پرینه شنت کارگذاشته اند ایشان در جوابم فرمودن که اگر التم سالم باشد و شنت بسته شودنعوظ بر میگردد منظورشون از سالم بودن الت قسمت بیرونی الت رو میگن یا قسمت داخلی الت رو ؟ و اگه بسته نشد میشه توسط خود جراح شنت رو ببند درصد موفقیت ان چقدر هستش؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      بله توسط دكتر خودتان
  • تصویر کاربر عرفان پنجشنبه ۱۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 515 مشاهده پرسش
    سلام
    من 24 سال سن دارم و مجرد هستم و احساس میکنم بیش از حد و بیخود زود انزال هستم
    و از رفتن ب دکتر خجالت میکشم بیشتر بخاطر این ک مجرد هستم
    تازه هم عمل واریکسل انجام داده ام و هر روز آلتم نعوذ است
    و تقریبا هفته ایی چند بار جنب میشوم
    درکل ب شهوتم کاری ندارم فقط میخان زود انزالیم برطرف بشه ک همش نگرانشم چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      هنوز فصاوت زود است
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      قضاوت
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 470 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب
    خواهش میکنم منو راهنمایی کنید و سوالاتم را جواب بدید و بی زحمت ارجاع ندید به جواب هایی که قبلا دادین.چون واقعا داره زندگیم از هم میپاشه و دکتر هم رفتم و کسی نتونسته کمکم کنه.
    من 26 سال دارم و الان حدود 1 سال است که عقد کردم .من از دوران نوجوانی به دلیل لینکه همیشه فکر میکردم الت تناسلی کوچکی دارم و به دلیل فرار از برقراری جنسی خود ارضایی میکردم به صورتی که شاید اوایل هر روز خود ارضایی داشتم.تا اینکه به مرور میل جنسیم کاهش پیدا کرد. و الان که عقد هستم هیچ میلی برای بر قراری ارتباط ندارم و حنپتی چند وقتیست که نعوظ هم ندارم .حتی نعوظ صبحگاهی .البته بعضی وقتا به صورت خفیف دارم ولی خیلی کم . من در حالت معمولی نیز التم و بیضه هام شل هستن . و اذیت میکنن .در ضمن من تو رابطه ای که چند وقت پیش با همسرم بر قرار کردم .با اولین تماس ارضا شدم که باعث تعجب همسرم هم شد .من پیش دکتر رفتم و تمام اینا رو توضیح دادم ولی نگفتم خود ارضایی میکردم و ایشون گفتن به دلیل مسائل اجتماعی هست و استرس های موجوده بدون معاینه گفتن .خواهشن مرا راهنمایی کنید من باید چکار کنم اخه نمیشه به خاطر مسائل اجتماعی من نتونم رابطه جنسی داشته باشم که .خواهشن بگید من چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      مشكل شما عصبي وروحي است بايد با روانكاو صحبت كنيد
  • تصویر کاربر کیوان یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید
    من ۴۳سالمه ومیل جنسی ندارم البته فقط به همسر خودم وزود انزالی هم دارم و همسر بنده خیلی از این موضوع زجر میکشد قبلا هم واریکوسل داشتم که عمل کردم وبچه دارم نمیشدم به خاطر اینکه اسپرمم بی حال بودن که البته در رویان توسط لقاح مصنوعی بچه دار شدم
    لطفا کمکم کنید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      بايد به روانكاو مراجعه نماييد
  • تصویر کاربر مجتبی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    بیضه ها روبه کوچک شدن هستن آب بدنم بشدت کم شده طوری که درهرانزال چندقطره خارج میشه باجهش خیلی کم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      بايد بررسي شويد
  • تصویر کاربر زهرا یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 464 مشاهده پرسش
    همسرم حدود 74 سال سن دارند و ما از نظر نزدیکی مشکلی نداشتیم ولی الان یکماه میشود که نه تمایل دارند و نه میتوانند اینکار و بکنن
    میخواستم بدونم که قابل درمان میباشد؟
    بخاطر سن ایشان میباشد؟
    سابقه دیابت هم دارند
    لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۹ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      مال سن است
  • تصویر کاربر آرش جمعه ۱۷ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 419 مشاهده پرسش
    سوالم اینه که همسرم بعد فوت پدرشون و با توجه به شرایط کاریشون که قبلا حدودا یکسال در بیمارستان بودند بسیار تمایل جنسیشون پایین اومد تا جایی که ما رابطه نزدیکیمون دو ماه یکبار انجام میشد و بدون هیچ‌مشکل دیر انزالیشون اما در این یکماه و نیم اخیر که قرار گذاشتیم که هفته ایی یکبار ارتباط داشته باشیم با توجه به اینکه تحریک میشدند و نغوظ انجام میشد اما
    حتی یکبار هم مایع منی ازشون خارج‌نشده .
    و فردای روز دل پیچه و دل درد دارند
    ایشون قرصهای قلب مصرف میکردند
    البته خیلی کم شده و از قبل قرص فشار هم استفاده میکردند
    ممنون میشم هر چه سریعتر راهنمایی بفرمایید
    با تشکر از شما آقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ اردیبهشت ۹۵( 1 دهه پیش)
      به علت افسردهگی خفیف است
  • تصویر کاربر علی پنجشنبه ۱۲ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید.من با خانومم ارتباط برقرار میکنم.آلتم دراز میشه ولی زمان دوخول انجام میدیدم آلتم سری مبخوابه..چیکار کنم ما هیچ لذتی نمیبریم لطفا کمک کنید...تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ فروردین ۹۵( 1 دهه پیش)
      شاید نشتی دارید مطلب سایت من را بخوانید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب