اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (103 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ح،ع پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 471 مشاهده پرسش
    با سلام
    دکتر من یک ماهی میشه عقد کردم و همسرم ۳۸ سال دارد رابطه ما بصورت دخول کامل نیست و من باکره هستم ولی در زمان عشقبازی همسرم تحریک میشن اما چند باری که پیش هم بودیم به انزال نمیرسن حتی با وجود مدت زمان طولانی که در رابطه بودیم. ازش میپرسم چرا به اون نقطه خروج مایع منی نمیرسی خودش میگه الان زمانش نیست و حتما باید رابطه کامل صورت بگیره . ولی من نگرانم احساس میکنم مشکلی هست که مایع منی ازش خارج نمیشه. راهنمایی میفرمایید که آیا این امکان وجود داره که مرد بدون دخول نتواند به انزال برسد یا نه؟ باید چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      اگر نوک آلت در تماس فیزیکی نباشه احتمال عدم انزال وجود داره و طبیعی هست
  • تصویر کاربر امید چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 522 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب خدمت شما دکتر محترم
    36 سالمه و مجرد
    سوال اولم اینه طی 4 ماه اخیر دو بار آزمایش هرمونی دادم در بار دوم پرولاکتین خون خیلی بیشتر از دفعه قبل شد و دکتر ارولوژی معرفی کرد به مختصص مغز و اعصاب برای ام آر آی مغز
    و چون تستستورنم پایین بود چند تا آمپول هرمورنی تجویز کردن که نسخه رو پیوست کردم سوالم این بود آیا تزریق این تعداد آمپول مشکلات جانبی بوجود نمی آورد ؟
    سوال دوم اینه یک ماه قبل عمل جراحی واریکوسل گرید 1 به روش سنتی انجام دادم که منجر به هیدورسل خفیف شد و بیضه چپم سنگین و پایین تر قرار گرفت ( آزمایش اسپرم چند ماه قبل پویست می باشد ) به نظر شما آیا بعد 6 ماه برطرف میشه یا نیاز به تخلیه با سرنگ هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      برای پرولاکتین بالا به دکتر غدد مراجعه کنید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      برای هیدروسل باید جراحی بشید
    3. تصویر کاربر امید چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      جناب دکتر اون تعداد آمپول هایی که در نسخه پیوست ارسال کردم خدمتون رو تزریق کنم عوارض جانبی نداره ؟
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      بهتره زیرنظر متخصص غدد تزریق انجام بشه
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر مصطفی چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 482 مشاهده پرسش
    سلام. چند سال پیش یه دوره ای داروهایی شامل پرانول و نورتریپتیلین برای درمان میگرن استفاده کردم ، بعد از مصرف داروها تا الان در زمان ایستاده نعوظ ضعیفی دارم اما در حالت درازکش نعوظ خوبی دارم . ازمایشات ارولوژی نرمال بودن.همچنین واریکوسل درجه ۲ و فتق ایگوینال هم دارم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      میتونید قرص سیلدنافیل ۲۵ نصف قرص ۱ ساعت قبل از نزدیکی استفاده کنید
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 534 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    آقای دکتر ، من 33 سال سن دارم و در طول زندگیم هیچگاه در خواب دچار احتلام نشدم، از بچگی اینطور بوده، در دوره جوانی یا بصورت خودارضایی یا رابطه جنسی تخلیه صورت می گرفت، اما در طول 4 سال اخیر هیچ گونه رابطه جنسی یا خودارضایی نداشتم، و در خواب هم محتلم نشدم.
    بعد از مدتی طولانی شرایط یک رابطه جنسی فراهم شد ، با وجود عطش جنسی شدید که از قبل داشتم ، متاسفانه نعوظ رخخ نداد و بعد از زحمت زیاد با نعوظ نیم بند انزال خیلی سریع اتفاق افتاد
    بعد از این اتفاق من متوجه شدم اندازه آلتم هم بشدت کوچیک شده و انگار خون واردش نمیشه، یه حالت خشک شدن پیدا کرده. و بعد از این تجربه اتفاق دیگری که رخ داد این بود که در هنگام دفع ادرار هم با سختی مواجه هستم، البته خیلی زیاد نیست اما اگار که پروستاتم مشکلی داشته باشه
    من واقعا نگران هستم، من هنوز ازدواج نکردم و با این شرایط روی اینکه بخوام خواستگاری برم ندارم دیگه.
    آلتم بسیار کوچک شده، نعوظ به سختی اتفاق میفته و به سرعت دچار انزال میشم...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۶ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      باید بیاید تا از نزدیک معاینه کنم
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 514 مشاهده پرسش
    قیمت پروتز آلت سمی رژید چنده؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      بسته به شرکت سازنده متفاوت هست
  • تصویر کاربر Vm جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    سلام جناب دكترعزيز
    بنده طبق ازمايش كه انجام دادم تعداد نرمال اسپرم صفراست و تاحالا هم دوبار ivf انجام داديم كه ناموفق بوده براي اينكه طبيعي بخواهم اقدام كنم چطور ميتونم تعداد صفر و درصد نرمال رو بالا ببرم ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      تعداد اسپرم نرمال صفر هست باید نمونه برداری از بیضه و سپس IVF انجام بدید
  • تصویر کاربر عماد دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 627 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشید .49 سالمه که مدتی است نعوض بسیار کم و زود انزالی شدید دارم . قند خون و چربی ندارم ولی فشار خونی هستم که قرص های کنکور دو و نیم و هیدروکروتایزیداستفاده می کنم . لطفا راهنمایی بفرمائید. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      نعوظ صبحگاهی دارید؟
    2. تصویر کاربر عماد جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      سلام بله در بعضی مواقع
    3. تصویر کاربر عماد جمعه ۱ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      سلام بله در بعضی مواقع
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      مصرف قرص های فشار در کاهش نعوظ تاثیر داره ولی نمیشه اونها رو قطع کرد بهتره دارو تقوتی در کنارش استفاده کنید که تداخلی هم با داروهای فشارتون نداشته باشه
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۴ مرداد ۰( 4 سال پیش)
      قرص ویتامین E با دوز ۴۰۰ روزانه یک عدد
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر زیبا پنجشنبه ۳۱ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 571 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر.همسرم حدود۲ماه پیش دُز اول واکسن کرونا زدن،متاسفانه ازهمان زمان دچار اختلال نعوظ شدن.میل جنسی بالایی دارن اما به نعوظ نمیرسه.هیچ گونه سابقه ی بیماری ندارن۴۵ساله هم هستند.قبلانعوظ صبحگاهی هم داشتنداماالان اصلا ندارن.خیلی درروحیه شون تاثیر بدی گذاشته.لطفا راهکار بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳۱ تیر ۰( 4 سال پیش)
      تست rigiscan انجام بدن جهت بررسی کامل آلت و‌عروقش هست
  • تصویر کاربر رئوف شنبه ۲۶ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    با سلام .
    به هیچ عنوان تمایل جنسی ندارم و اصلا تحریک نمیشم . 38 سال دارم . لازم به ذکر هست قبل از نزدیکی با 25 میلی قرص ارکتو یکبار توان را دارم . آزمایش هورمونی هم دادم . وزن 68 . قد 186. ورزش هم میکنم .
    ممنون از توجهتون .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۶ تیر ۰( 4 سال پیش)
      مدارک رو ارسال کنید متاهل هستید؟ از کی این مشکل براتون پیش اومده
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۲ تیر ۰( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 473 مشاهده پرسش
    اقای دکتر بنده پسری ۲۳ ساله هستم.سه هفته قبل متاسفانه با یک شئ استوانه ای بسیار تنگ که جنس سختی هم داشت خود ارضایی کردم.تنگی ان به حدی بود که سر التم هم داخل نمیرفت و به کمک اب دهان توانستم تا نصف التم را بزور چندین بار فرو کنم.در حین این کار یه لحظه احساس کردم سر التم یکم بی حس شده و گفتم احتمالا برای اصطکاک هست ولی بعد از خروج منی، به سرعت التم کوچیک و جمع شد به حدی که فقط سر ان بیرون موند،بیضه هام هم کاملا جمع شدن.و مثانه و کلیه هام و شروع به درد کردن و ناحیه زیر بیضم هم به شدت داغ شد و سوزن سوزن میشد ،التم هم حالت نیمه بی حس گرفته بود.مثانه و کشاله ران و ناحیه بین مثانم و کلیه سدید درد میکردفرداش سونو بیضه و مثانه و کلیه انجام دادم مشکلی نداشتم.دکتر برای نعوظم تادالافیل۱۰ داد اما نصف ان یک روز در میان و قرص سیپروفلوکسلین۵۰۰ هر ۱۲ساعت نوشت.بعد از استفاده کامل دارو ها و با گذشت یک هفته و نیم از قطع دارو یکم التم از اون کوچکی خارج شد و گاهی نعوظ دارم اما التم فقط به کمک دست نحریک میشه و یکم کلفت میشه اما در حد ۲۰ درجه بیشتر بالا نمیاد و سریع می خوابه.قبلا هر گاه می خواستم سریع التم بلند میشد اما الان هر چقدر تمرکز میکنم تاثیری ندارد احساس میکنم ارتباط عصبی قطع شده وقتی می نشینم در بیضه و التم احساس سرما و سوزن سوزن شدن میکنم ،درد کلیه و مثانه م بهتره شده اما گاهی قبل یا بعد از ادرار در نوک الت قسمت دهانی ان احساس سوزش میکنم.خواهش میکنم راهنماییم کنید که چی کار کنم؟چند وقت دیگه قراره متاهل بشوم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۲ تیر ۰( 4 سال پیش)
      تست rigiscan انجام بدید و با جوابش به مطب مراجعه کنید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب