درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر آرمان یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 367 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.من 23 سالمه از هجده سالگی بطور ناگهانی یه روز با درد بیضه از خواب پاشدم و ورم داشت بیضع هام.که هیدروسل و اپیدمیم تشخیص داده شد و خوب شد.از اون روز من تکرر ادرار داشتم و ادرار دوشاخه و قطره قطره و اینگه ادرارم خوب تخلیه نمیشد.و وقتی خوب تحلیه نمیشد کلیه هام بشدت درد میگرفت .همه آزمایشام هم اوکی بود و هیچ مشکلی نبود. و فقط علاعم ادراری و تکرر و عدم تخلیه کامل اذیتم میکرد.مثلا حس ادرار نداشتم ولی وقتی بلند میشدم بایستم احساس میکردم ادرار میاد توی آلتم.خلاصه همینطور سر کردم و برای تخلیه کامل معمولا مثانمو فشار میدادم و استبرا میکردم ‌.تا اینکه پریروز تو این فشار دادن مثانه یهو سهوا فشار زیادی وارد کردم و درد شدیدی گرفت مثانم. بعد از اون حالت تهوع گرفتم و عرق کردم و بعدش دیدم حس مثانم از بین رفته و نمیتونم تخلیه کنم هیچی حس ادرار اصلا بهم دست نمی‌ده.هرر چقدرم زور میزنم خیلی خیلی کم میاد. دکتر خیلی ممنون میشم کمک کنید خیلی استرس گرفتم(عکس rug از مجرا هم قبلا گرفتم که مشکلی نبوده سونوگرافی های قبل هم که انجام میدادم مقداری ادرار باقی میموند که دکتر گفت اونقدر نیست که یخوایم براش کاری کنیم)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام اگر تنگی مجرا نباشد باید تست عصب مثانه بگیرید ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ ۱۰الی۱۲ تماس
  • تصویر کاربر هادی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر پدرم ۶۳ سال سن دارن و تومور مثانه دارن که تازگی متوجه شدیم و جواب پاتولوژی از نوع آدنوکارسینوما هست لطفا نظرتون رو درمورد جواب پاتولوژی که واستون ارسال میکنم بفرمایید و مارو از نگرانی در بیارین و بگین باید چیکار کنیم واینکه درمان شدنی هست یا نه؟
    در ضمن ما مشهد هستیم میتونیم از شما وقت بگیریم برای درمان؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      باید کل مثانه برداشته شود
  • تصویر کاربر ماریا یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 367 مشاهده پرسش
    سلام. خسته نباشید. من ۳۷ دارم‌. اولین بار سال ۸۴ دچار عفونت و خونریزی شدید مثانه شدم.‌بعد از اون به صورت مداوم عفونت مکرر دارم. و تکرر ادرار، درد، خونریزی و سوزش تقریبا همیشه با من هست. در حال حاضر مدتیه که به احتباس ادراری هم‌دچار شدم. و تخلیه ی ادرار با فشار و منقطع و کم صورت میگیره. بارها دارو مصرف کردم‌و بهتر نشدم. البته ۲ سال هست که هموروئید هم دارم‌. لطفا راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      باید تست عصب مثانه بگیرید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      باید تست عصب مثانه بگیرید۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ صبح ها از ساعت۱۰ الی ۱۲تماس
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 301 مشاهده پرسش
    سلام آیا بعد برداشت غده از مثانه شیمی درمانی ادامه دار باید باشه .چون بعد 6 جلسه تزریق داخل مثانه بعد برداشت غده فقط هر سه ماه مراجعه دارم حال نرمال ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      برحسب جواب پاتولوژی فرق میکنه. در بعضی افراد بر حسب نوع پاتولوژی شون نیازه که ۶ نوبت ب ث ژ دریافت کنن و پس از اون با سیستوسکوپی پیگیری شن
  • تصویر کاربر زهرا سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 368 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. من قبلا مریض شما بودم. رفلاکس داشتم. نوار عصب مثانه و چند ازمایش دیگه توی مطب شما انجام دادم ولی مشکلی نداشتم. الان دوباره بعد از ۳ سال شب ادراری دارم. در ماه دو بار. چه کاری باید انجام بدم؟ ممکنه مریضیم دوباره برگشته باشه؟ در ضمن من ۲۹ ساله هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      بهتره جهت بررسی ریفلاکس ، مجدد VCUG انجام شه.
  • تصویر کاربر حامد سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 371 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر
    بنده مشكل تكرر و عدم تخليه ادرار دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۶ مرداد ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام آزمایش ادرار و کشت ادرار بدهید و اطلاع دهید
    2. تصویر کاربر حامد یکشنبه ۲۶ مرداد ۹۹( 4 سال پیش)
      اين ازمايش ادرار رو دادم احتمالا نرسيده خدمتتون
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۷ مرداد ۹۹( 4 سال پیش)
      سن چند سال هست؟ برای دفع پروتئین به متخصص داخلی کلیه مراجعه کنید
    4. تصویر کاربر حامد دوشنبه ۲۷ مرداد ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام اقاي دكتر، سنم ٣٤ ساله، خيلي ممنون، مراجعه ب نفرولوژ كافيه يا بايد متخصص اورولوژ هم برم، درضمن يه نسخه هم دارم شما نظرتون چيه
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      این را استفاده کنین و تحت نظر نفرولوژی باشین
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر ملیحه سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 364 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر خدمت دکتر کریمی
    آقای دکتر من خانم 30 ساله هستم که 3 ماه پیش عفونت قارچی داشتم و همزمان دچار خونریزی در ادرار شدم و به مدت یک روز به طوریکه هنگام اتمام ادرار حس و درد بدی داشتم و بلافاصله بعد از ادارار احساس می کردم که باز ادرار دارم ولی می رفتم خبری نبود تا اینکه انقد میرفتم خون ریز ی می شد. به پزشک مراجعه کردم سونو گرافی عفونت لگنی نشون داد دارو ها رو خوردم بهتر شدم الان بعد 3 ماه باز در قسمت مجاری ادراری و مقعد حس بدی دارم هنگام اتمام ادرار کشت ادرار سه روز پیش انجام دادم که نتیجه شو ارسال میکنم ، من این حالو هر 4 سال یکیار اگر جای نمناکی بشینم دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      جواب سونوگرافی رو فقط فرستادین. جواب ازمایش ادرار رو هم بفرستین
  • تصویر کاربر ندا سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    من دختري ١٧ ساله هستم و چندين سال است كه بيش از اندازه به سرويس بهداشتي ميرم صبح ها تعدا دفعات من به ١٠/٥ بار هم ميرسد بع من گفتن بايد نوار مثانه انجام دهم اما من خيلي ميترسم كع ايا نوار مثانه درد دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      نوار مثانه درد ندارد. ولی قبل از اون باید آزمایش ادرار داده شه که عفونت ادراری رد بشه
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر بنده برامدگی هایی در دو طرف شکمم اندکی بالاتر از نقطه اتصال ران و لگن در قسمت عانه وجود دارد که با زور زدن بزرگتر میشود تابحال پیش ۴دکتر ارولوژ رفتم و یکی تشخیص شروع فتق داد(کشیدگی عضله بقول خودش)اما در سونوگرافی تایید نشد آیا ممکن است بدون اینکه در سونوگرافی مشخص شود فتق یا شروع آن باشد لازم به ذکر است من قبلا در این ناحیه جراحی برداشتن چربی انجام دادم اما فقط چربی ها را آن هم نه همه اش ،به لایه های شکم وارد نشده جراح سونوگرافی هم تایید کرده.و اینکه با پر بودن شکم دو نقطه ظاهر و با خالی کردن شکم بعد از دستشویی به مقدار زیادی کمتر میشود آیا ممکن است فتق یا حتی شروع آن باشد در ضمن دردی ندارد پیش دکتر پوست نیز رفته ام میگوید بعد از جراحی این شکلی میشود و جای نگرانی نیست به مرور بهتر میشود اما خود جراح بنده میگوید به نظر من شروع فتق است یکی از عکس های ارسالی موقع خالی بودن شکم میباشد سونوگرافی را نیز ارسال کردم باتشکر فراوان که پاسخ می دهید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      دقت سونوگرافی برای تشخیص فتق بیشتر از معاینه هست. در یک مرکز دیگر سونوگرافی تکرار شه اگر فتق گزارش نکرد ، نیاز به اقدام خاصی نیست
  • تصویر کاربر محمدی جمعه ۲۴ مرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 370 مشاهده پرسش
    سلام خانمی ۵۴ ساله هستم دوسال پیش به علت فیبروم بزرگ عمل هیسترکتومی انجام دادم قبل و بعد از عمل در اثر عطسه و سرفه شدید یکی دو قطره ریزش ادرار داشتم، الان هم همین مشکل رادارم ولی چند ماهی است که بعد از تخلیه ادرار و بلند شدن احساس می‌کنم یک قطره خارج میشه ولی نمی‌دونم این واقعیه یا فقط یه احساسه ، دکتر برام قرص وزیکر تجویز کرد ۲۰ روزخوردم هیچ تاثیری نداشت، در ضمن من قبلا دچار حملات پانیک میشدم و مدتی قرص اسنترا مصرف میکردم که چند ماهی است خوب شده ام و دیگر مصرف نمیکنم، در ضمن فعلا با توجه به وضعیت موجود نوار مثانه را نمیتوانم انجام دهم، لطفا مرا راهنمایی بفرمایید. سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۴ مرداد ۹۹( 4 سال پیش)
      هر موقع بهتر شدید جهت نوار مثانه مراجعه کنید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب