درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱ شهریور ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1581 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب
    من پسری 25 ساله هستم. مدت زیادی است که کنترل کشش روی آلت خود ندارم و وقتی به توالت می روم بعد از ادرار کامل، چون نمیتوانم با عمل کشش و رها کردن آلت، باقی مانده ادرار درون آلتم را به بیرون بریزم، بعد از ادرار کامل، از آلت من قطره قطره ادرار باقی مانده خارج میشود.
    سوزش در ادرار یا درد ندارم.فشار ادرار هم معمولی است. تکرر ادرار نیز ندارم. این مشکل وقتی به توالت میروم مرا اذیت میکند.البته مشکل من فقط شامل ادرار کردن نیست. همچنین وقتی از نظر جنسی تحریک میشوم، منی نیز به صورت قطره خارج میشود. که حتی متوجه آن نمیشوم.
    دیگر مثل قبل روی آلتم کنترل ندارم و احساس میکنم از من جداست !
    تا هم اکنون تقریبا 8 سال شده که من با این مشکل مواجه هستم. قبلا با پزشک های مجاری ادراری صحبت کرده ام که فقط دارو برایم تجویز کردند که هیچ تاثیری نداشت. نه بهتر شدم و نه حتی وخیمتر.
    لطفا بگید چه کار کنم؟ به کجا مراجعه کنم؟ به دکتر مجاری ادراری یا دکتر اعصاب؟ مشکل من چیست؟ آیا آلت من نیاز به عمل جراحی دارد؟
    ممنون میشم به من جواب بدید.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ مرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      09351142080 نوار مثانه بگیرید
    2. تصویر کاربر رضا یکشنبه ۱ شهریور ۹۴( 9 سال پیش)
      سلام آقای دکتر
      من قبلا نوار مثانه گرفتم و به چند تا دکتر نشان دادم گفتند که مشکلی رو نشون نمیده.همچنین سونو گرافی هم رفتم که اون هم گفتن مشکلی رو نشون نمیده.
      چی کار میتونم بکنم؟
      با تشکر از شما
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱ شهریور ۹۴( 9 سال پیش)
      بخیال شو
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۳۰ مرداد ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 260 مشاهده پرسش
    با سلام . ضمن تشکر از پاسخ ارسالی به شماره کد رهگیری s 97410311 به استحضار میرسد
    شما پاسخ فرمودید که با قرار دادن پنس موافق نیستید ولی اظهار نظر نفرمودید که بلخره با این درد ناشی از اپیدیمیت مکرر طی این سالها چه کنیم ؟ چه راه کار دیگری برای بهبود قطعی وجود دارد؟ و سوال سوم اینک ایا بیماریهای اتوامیون یا (حمله نیروهای دفاعی بروی اعضای بدن یا واکنش بدن به خود ) چنانچه اسمش را درست بیان نمود ه ام موجب اپیدیم مکررمیشود ... شرح بیماری در کد رهگیریه شماره فوق موجود است. لطفا جوابیه مبسوطی ارایه فرمایید . با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ مرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      به عل کثرت سوال زیاد توضیح کامل مقدور نیست دکتر درد مراجعه کنید
  • تصویر کاربر فاطمه سه شنبه ۲۷ مرداد ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت جناب دکتر حسین کرمی
    من 8 سالی که از تکرر ادار رنج میبرم به دکترای زیادی هم مراجعه کردم اما نتیجه ای ندیدم سونو گرافی ک انجام دادم کلیه ها ومثانه مشکلی نداشت اگه میشه بگید من باید چه کنم دیگه خسته شدم از دستشویی رفتن ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ مرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      09351142080 نوار مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر محمد جمعه ۳۰ مرداد ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 316 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان خدا قوت. راهکار شما برای از بین بردن چروک های روی الت تناسلی مردانه چی هستش و همچنین از بین بردن جوش های ریز سفید رنگ روی الت. ممنون . خسته نباشین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ مرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      باید ببینم
    2. تصویر کاربر محمد سه شنبه ۲۷ مرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      عکس بفرستم . و دکتر عزیز از روی عکس میتونید تشخیص بدین که بیمارتون واریکوسل داره
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ مرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      بله
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سيد سه شنبه ۲۷ مرداد ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 271 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشيد
    آيا شما عمل پروستات با ليز را انجام ميدهيد ؟
    اگر انجام ميدهيد در كدام بيمارستان و چگونه بايد خدمت شما رسيد
    هزينه عمل چقدر ميباشد
    در ضمن چون من فتخ هم دارم ايا ميشود هر دو را با هم عمل كرد يا نه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ مرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      بله بر اساس تعرفه
  • تصویر کاربر سعید سه شنبه ۲۷ مرداد ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 2058 مشاهده پرسش
    سلام
    دو روز هست که کلاهک آلتم بسیار حالت خارشی پیدا کرده و در هنگام خارش آبی ازم خارج میشه مثل آب منی و به اندازه یک قطره هست و هنگام ادارار انگار جلوی ادرار کردنم را گرفته باشند اونطور ادرارم خارج میشود
    لطفاً راهنمایی کنید
    ایمیلم از کار افتاده لطفاً از طرق دیگر اطلاع دهید
    مچکرم
    1. تصویر کاربر سعید جمعه ۲۳ مرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      جواب نمیدین؟؟؟؟؟
    2. تصویر کاربر سعید جمعه ۲۳ مرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      درد در کلاهک آلت تناسلیسعید عباسیسوال های دیگر
      سلام
      دو روز هست که کلاهک آلتم بسیار حالت خارشی پیدا کرده و در هنگام خارش آبی ازم خارج میشه مثل آب منی و به اندازه یک قطره هست و هنگام ادارار انگار جلوی ادرار کردنم را گرفته باشند اونطور ادرارم خارج میشود
      لطفاً راهنمایی کنید
      ایمیلم از کار افتاده لطفاً از طرق دیگر اطلاع دهید
      مچکرم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      اصلا مهم نیست نگران نباشید
    4. تصویر کاربر سعید یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      علتش چیه؟
      موقع ادرار با سوزش بسیار هست؟
      خیلی اذیت میشم!
      علتی که باعث این شده که اینطور بشم و میفرمایید!؟
      بنده دارای شکستگی آلت نیز بودم و عمل کردم
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ مرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      دکتر کلیه مراجعه نمایید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر saman یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 307 مشاهده پرسش
    سلام من امروز تو ادرارم یک لخته خون کوچک دیدم. ایا این خطر ناک است
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      سونو و آزمایش ادرار دهید
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 288 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید ، در چند جای مختلف از آلت تناسلی همسرم کیست های ریزی بوجود آمده که با چشم اصلان قابل رویت نمی باشد،با دست هم قابل لمس نیست، آزمایش دادند هم هیچ مشکلی نداشتند، سونوگرافی که انجام دادند کیست هایی را تشخیص دادند که پزشک شان آقای دکتر بهمن اخوین گفتند کیست های کلسیم می باشد و مشکلی نداره،چند ماهی هم ویتامین دی مصرف کردند که کمی کیست ها کوچکتر شدندولی از بین نرفتند. یک سال می شود که این کیست ها بوجود آمدند، اوایل کمی درد داشتند اما در حال حاضر درد ندارند و هیچ ترشحی هم ندارند، آلت تناسلی شان در حال نعوظ کمی به سمت چپ در حد 10 یا 20درجه کجی دارد که نمی دادند قبل از این بوده یا نه. خیلی استرس دارند به حدی این مسءله تاثیر زیادی تو روحیه و زندگی شان گذاشته. تو اینترنت سرچ کردند فکر می کنند که بیماری پیرونی دارند، ولی با علاءمی که شما گفتید احساس می کنم اینطور نیست، لطف کنید راهنمایی مان کنید و همسرم را از نگرانی در بیاورید، در ضمن همسرم 38 سالشون هست.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      عکسش را بفرستید
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 304 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر کرمی خدا قوت
    بنده چند روزی هست که عقد کردم موقعی که پیش خانمم هستم و ابراز احساسات میکنم مایع شفافی ازم خارج میشه و مجرای الت تناسلیم هم سوزش پیدا میکنه، دوتا سوال دارم با این مشکلی که دارم ایا این مهیع که ازم خارج میشه میتونه نشانه بیماری باشه؟ دوم سوزش مجرا و ادار با خروج مایع ارتباط داره نشانه چی میتونه باشه؟؟
    با تشکر فراوان از شما جناب دکتر کرمی. و من الله توفی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      طبیعی است 2-نه
  • تصویر کاربر هانيه یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 295 مشاهده پرسش
    با سلام بنده سوالي كرده بودم با اين شماره پيگيري در تاريخ 5/12 ولي هنوز پاسخي دريافت نكردم
    c69q210396 كد پيگيري سوال
    لطفا در صورت امكان پاسخگو باشيد.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مرداد ۹۴( 9 سال پیش)
      ببخشید منتظر باشید در خدمتم
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب