درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رضا جمعه ۱۷ اردیبهشت ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 296 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من پس از اینکه از دستشویی خارج میشوم قطره قطره از من ادرار خارج میشود و در دستشویی هم ادرار بعضی وقایع ها قطره قطره می آید و تکرر ادرار هم دارم لطفا راه حل چیست آیا میوه م چیزی هست که با خوردنش خوب بشوم لطفا جواب بدین.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ اردیبهشت ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام اول باید نوار عصب مثانه بگیرید
  • تصویر کاربر سعیدچ جمعه ۱۷ اردیبهشت ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 328 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من بی اختیاری ادرار دارم حقیقتش دوبار پزشک عمومی رفتم و دفه اولش داکسی سایکلین و دکسترومتروفان نوشتند.دفه دوم رفتم که ازمایش و سونوگرافی برام نوشتند و سفیکسیم و سیپروفلوکساسین و اوکسی بوتین نوشتن که بعد از دوره مصرف اینا درسته مشکل کم شده مثلا الان هی دسشویی نمیرم ولی اون بی اختیاری به طور کامل از بین نرفته است میخاستم نظر شمارم بدونم عکسارم براتون می فرستم.باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ اردیبهشت ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام باید نوار مثانه بگیرید 02122642744
  • تصویر کاربر فاطمه سه شنبه ۱۰ فروردین ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 402 مشاهده پرسش
    سلام, وقت تون بخیر.
    آقای دکتر همسر من در طی تقریبا ۳ ماه دومرتبه دچار شب ادراری شده که سابقه قبلی نداشتن. دفعه دوم که من متوجه موضوع شدم و دقت کردم زیر چشم هاشون هم پف کرده بود. البته خودشون می گن مشکلی در دفع ادرار ندارن. در ضمن ایشون مشکل واریکوسل درجه ۳ هم دارن که زمان آزمایش های قبل سربازی تشخیص داده شده و بعدا دیگه پیگیری نکردن.
    خواستم بدونم این دو مشکل می تونه به هم مربوط باشه؟ ضمن اینکه اگه دکتر خوبی قم می شناسین معرفی کنید که به ایشون مراجعه کنیم. ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ فروردین ۹۵( 9 سال پیش)
      نه ارتباطي ندارند
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر مدتی موقع شستشوی دست دچار بی اختیاری فوری میشوم شبها دو بار به دستشویی میروم وروزها هفت بار به دستشویی میروم بعضی وقت ها موقع بلند شدن در واقع هر موقعی که بخوابم واز خواب بیدار میشم باید فوری به دستشویی بروم در طول روز 3-4 لیوان اب نمیخورم .برای رفع این عفونت ها ایا باید مثلا 10 لیوان اب بخورم تا باکتری در مثانه خارج بشه لطفاراهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ فروردین ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد ازمايش وكشت دهيد
  • تصویر کاربر سحر جمعه ۱۴ اسفند ۹۴( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 347 مشاهده پرسش
    بی اختیاری
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۴ اسفند ۹۴( 9 سال پیش)
      02122642744 نوار مثانه
  • تصویر کاربر فرید جمعه ۶ فروردین ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 294 مشاهده پرسش
    با سلام،
    مادر من که زنی 73 ساله است، از دو سال پیش و بعد از عمل تعویض مفصل لگن دچار تکرر ادرار و گاها بی اختیاری شده است. تعداد دفعات دفع حدودا 2 بار در ساعت و حجم ادرار دفع شده هم بالاست. با توجه به کهولت سن و ارتروز این مساله برای مادرم بسیار آزار دهنده است. در حال حاضر بنده امکان رسیدگی و بردن ایشان به دکتر را تا بعد از نوروز ندارم(ساکن شهرستان هستیم). میخواستم اگر دارویی برای کنترل تکرر ادرار وجود دارد و شما مصرف آن را به صلاح میدانید، بنده را راهنمایی کنید.
    سپاس.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۶ فروردین ۹۵( 9 سال پیش)
      ازمايش وكشت ادرار دهيد
  • تصویر کاربر م جمعه ۶ فروردین ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    باسلام. من وقتی به توالت میرم در طی جند مرحله ادرار از من خارج میشه. و وقتی در منزل هستم دجار بی اختیاری ادرار نیستم ولی از منزل که بیرون میرم حتما باید از نواربهداشتی استفاده کنم تا خودم را الوده نکنم.ممنون میشم که راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۶ فروردین ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد نوار بگيريد از عَصّب مثانه
  • تصویر کاربر فاو شنبه ۷ فروردین ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 371 مشاهده پرسش
    باسلام .وقت بخیر
    دختری ۲۵ساله ومجرد هستم نزدیک ۷سال است بی اختیاری ادرار دارم بعدازعطسه وسرفه وبلندکردن اشیا سنگین ادرارم نشت میکنه واین باعث شده زندگی برام سخت شودبعدازدستشویی بایدچندباربلندشوم وبنشینم  وخیلی به خودم فشارمیارم که ازریزش ادرارجلوگیری کنم امانمیشه.برای اینکه بیماری ام درمان شو نذرکردم شبهانمازشب بخوانم به این جهت گفتم چون خیلی سخت هست. فکرکنم به مشکل بنده بی اختیاری ادراری فشاری می گویند عکس رنگی هم گرفتم ازمثانه گفتندکه مشکلی نیست ازمایش دادم عفونت نداشتم,قرص تولرودین هم مصرف کردم بهبودی نیافتم, قبلابرای شما پیامی فرستادم وفرمودیدکه باید نوارمثانه بگیرم جناب دکتر سوال بنده این است که ایا مشکل من درمان دارد؟به این امرواقفم که نیازبه تشخص شماومعاینه است امابه طوراجمالی تقاضا دارم به سوال بنده جواب دهید به این خاطراین سوال روپرسیدم ۱چون هزینه ای راباید پرداخت کنم برای درمان ومطلع باشم امکان درمان تا چه میزان می باشد ودلیل دوم اینکه بنده درسایت درگفتگوهاندیدم که شخصی گفته باشد که درمان شده ومشکلش برطرف شده است بجز کسانی که عفونت مشکل اصلی ریزش ادرارانهابوده.وقت برای شماارزشمنداست ازاینکه وقت شمارااشغال کردم عذرمیخواهم .باتشکرازاینکه پاسخگوی سوالات بیماران هستیدخدابه شمااجر دهد.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۷ فروردین ۹۵( 9 سال پیش)
      قطعي ترين روش جواب شما با انجام نوار عَصّب مثانه است ٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر احمدی سه شنبه ۱۷ فروردین ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 312 مشاهده پرسش
    با سلام بعد از عمل برداشتن رحم دچار پر ادراری شده‌ام‌ در حین عمل کلیه ی راستم پایین تر قرار گرفته است توسط پزشک‌ به گمانش تومور بود دستکاری شد ولی در حین عمل متخصص کلیه اشتباه جراح را ترمیم نمود بعد از آن دو روز در Icu بودم بعد از ترخیص فقط دو روز پر ادراری و تکرار نداشتم . بعد از آن به جراح زنان و متخصص کلیه چند بار مراجعه و با تجویز دارو هنوز رنج میبرم ....و بی حالی به من دست میدهد راهنمایی فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ فروردین ۹۵( 9 سال پیش)
      اگر ادامه داشت تشريف بياوريد
  • تصویر کاربر m پنجشنبه ۱۹ فروردین ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 332 مشاهده پرسش
    باسلام . مدت 9 ماهه که زایمان طبیعی داشتم. بعد از زایمان دچار بی اختیاری ادرار شدم. البته قبلش هم کمی داشتم نه به این شدت. الآن همش احساس فشار روی مثانه دارم. بعد از دستشویی دوباره احساس ادرار دارم. و نمیتونم ادرارم رو نگه دارم. ورزش های لگنی انجام میدم. لطفا راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ فروردین ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد نوار بگيريد
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب