درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (100 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر احسان جمعه ۲۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 410 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلام و خسته نباشد خدمت اقای دکتر
    پدر من حدود 4 الی 5 ماه پیش عارضیه شدید فتق دیسک داشتن که به تشخیص دکتر معارج باید تحت عمل جراحی قرار می گرفتن و عمل جراحی روی ایشون انجام گرفت اما متاسفانه بعد از عمل اختیار خودشون رو از دست دادن و اختیار کاملی ندارن و برای دفع ادرار از سون استفاده می کنند لازم به ذکره که چند سال پیش عمل پروستات رو انجام دادن پدرمن 73ساله هستن ممنون میشم که درباره بهبود ایشون ما رو راهنمایی کنین باتشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید نوار عصب مثاته بگیرید 02122642744
  • تصویر کاربر تقی پنجشنبه ۲۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 356 مشاهده پرسش
    باسلام....بنده از سالها پیش در فصول سرد سال دچار تکرر میشوم....مخصوصا بعد از مصرف چای و نیز هنگام بازی شطرنج هر نیم ساعت دسشویی میرم.البته به ندرت پیش آمده حس عدم تخلیه کامل کنم...گاها تعجب میکنم بدنم این مایعات رو از کجا میاره....لطفا راهنمایی بفرمایین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      در سرما تکرر طبیعی است نگران نباش
  • تصویر کاربر امید پنجشنبه ۲۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 374 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما آقای دکتر.دکتر من 18 سالم است و تقریبا یک ماه میشه که یه چیز کوچک گرد در داخل بیضه ام اومده که فقط گاه گاهی می آید و میره دو روز پیش هم رفتم پیش دکتر عمومی که گفت باید کپسول cefalexin500 وbutyl bromide10 مصرف کنم گفتم ببینم که به نظرشما چه کار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونوگرافی و معاینه ضروری است
  • تصویر کاربر شهاب پنجشنبه ۱۳ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 358 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید جناب آقای دکتر کرمی همسر اینجانب 37 ساله میباشد ایشان در طول روز دائما به دستشویی میروند برای ادار به طوری که موقع بیرون رفتن اول به دستشویی میرود ولی بعد از 1 ساعت در خیابان باید دنبال جایی باشیم برای دستشویی به طوری که در خرید یا مهمانی همیشه مشکل داریم سر این موضوع ایشان شبها نیز تا صبح حداقل باید 2 بار و یا بیشتر به دستشویی سر بزند وجدیدا دچار زود انرالی نیز گردیده لطفا راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۳ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      حتما نوار مثانه می خواهد 02122642744
  • تصویر کاربر جعفرپور دوشنبه ۱۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 442 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من 25 سال دارم چند ماه که تکرر ادرار پیدا کردم و بعد دستشویی احساس میکنم کامل تخلیه نشده ولی هیچ نوع سوزش ودرد وتغییر رنگ در ادرار ندارم علت چیه؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      نوار مثانه بگیرید 02122642744
  • تصویر کاربر حسن شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 432 مشاهده پرسش
    با سلا م من 34سال سن دارم بامشکلی که تقریبا سالی یک بار اتفاق می افتد و اون هم شب ادراری است که خیلی از این بابت نگرانم سال گذشته به پزشک مراجعه کردم با سونو گرافی که انجام داد گفت مشکلی نیست فقط در کلیه سمت چپ یک کیست کورتیکال 20میلی متری وجود دارد و داروی خاصی هم تجویز نکرد از جناب آقای دکتر خواهش میکنم دراین مورد مرا راهنمایی بفرمایند .باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      بايد نوار مثانه بگيريد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر احمدی دوشنبه ۱۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    زمان با همسر در حال ارتباط جنسی بودن یک بار آلت تناسلی ام قاط شده وهر زمان که می خواهم یکجا شوم زمانیکه آلت تناسلی ام بلند میشه یک حلقه در جای قاط شده گی که شکل باریکی الت تناسلی را در بر دارد مواجه میشوم وبعد از چند لحظه درست میشود. به دومشکل مواجه ام
    1- اسپرم را دور پرتاب نمیکند.
    2- بعضی مواقع هوا سرد شود ادرار خودی قطره قطره جاری میشود.
    باید چی کرد؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مشكل خاصي به نظر نميرسد
    2. تصویر کاربر احمدی یکشنبه ۹ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      دکتر جان:
      خانمم حامله خیلی سخت میشود فکر میکنم مشکل پرتاب اسپرم باشد یک بار از طرف دکتر ادویه های تقویه کننده برایم داد تا خانمم حامله شد واین بار باز به مشکل مواجه شده ام میخواستم اگر کدام ادویه توصیه میکنید ویا هم رهنماهای دارید خیلی ممنون میشم.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      به این مورد گیر ندهید
    4. تصویر کاربر احمدی دوشنبه ۱۰ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      خیلی ممنون.
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر matin سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 391 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید .اقای دکتر بنده دختری هستم 21ساله ومجرد.به مدت دوسال است ک بعد از ادرار کردن فشار زیادی روی مثانه احساس میکنم انگار ک تخلیه نکردم.دکترای زیادی رفتم.سونوگرافی ونوار مثانم چیزی نبوده.13 سی سی ادرار باقی میمونه.ازمایش ادرارمم چیزی نبوده.کلیه هامم سالمن.بیشتر وقتا هم ترس اینو دارم که ادرارم از دستم در بره.درضمن عفونت رحمم ندارم.خیلی نگرانم.ممنون میشم راهنماییم کنید.باتشکر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      نگران نباش
  • تصویر کاربر زهرا سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 1264 مشاهده پرسش
    با سلام.34 سالمه و یه زایمان داشتم .محیط کارمم پر استرسه.ببخشید آقای دکتر.من خیلی وقتها ادرارم را میتوانم به مدت طولانی نگه دارم ولی به شزطی که حواسم به ادرار و دفعش نباشه. اخیرا همینکه به این موضوع فکر می کنم که الان ادرار دارم و نمیتونم خودم رو نگهدارم.احساس فوریت در دفع پیدا میکنم و باید سریع خودم رو به دستشویی برسونم.جالبه که اگه همون لحظه حولسم پرت بشه,احساس دفع هم از بین میره.باید چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۷ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      عصبی است و باید حساس نباشید
  • تصویر کاربر سمیه پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 692 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر. دختری 29 ساله هستم که چند سالی است موقع خندیدن دچار بی اختیاری ادرار میشم و موقع سرما هم درد شدیدی در مثانه احساس میکنم طوریکه دچار تکرر ادرار میشم . درشهرستان به پزشک مراجعه کردم دکترگفت عفونت مثانه داری، ولی با مصرف دارو هیچ بهبودی پیدا نکردم لطفا راهنمایی کنید ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۲ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      بلید نوار مثانه بگیرید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب