اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (103 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر اسماعیل یکشنبه ۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 431 مشاهده پرسش
    سلام با عرض خسته نباشید خدمت دکتر عزیز.من 33 سال سن دارم و در بیضه چپم احساس درد خفیف دارم این درد به سمت چپ مثانه ام کشیده میشود.علت چیست و باید به چه متخصصی مراجعه کنم.با تشکر.ضمنا متاهل میباشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو کنید
  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    من35سالمه و10روزه به باشگاه بدنسازی میروم.و2روزه که متوجه شدم بیضه هایم کمی باد کرده است(بدون درد)لطفا علت ودرمانش را برایم بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو کنید
  • تصویر کاربر سید یکشنبه ۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 532 مشاهده پرسش
    در بیضه چپ من یه تومور در اومده در داخل بیضه .درد نداره و من کار عادی روز مره خودم رو انجام میدم حالا باید چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو کنید بفرستید
  • تصویر کاربر احسان یکشنبه ۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 348 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب و احترام
    اینجانب 30 سالمه و چند تا مشکل دارم 1- کیسه بیضه هایم از همان کودکی خیلی بزرگ بودند و همیشه اذیتم می کردند و مجبورم که با دستم جابجا کنم آیا امکان داره با عمل اندازه اش اصلاح بشه ؟2- آلت تناسلیم کوچیکه در حالت نعوظ از بالا 10 سانتیمتر و از پایین 13 سانتیمتره 3 - یکمی هم کجی دراه بنده عکس هاینها را می فرستم خواهش میکنم راجع به موارد ذکر شده نظرتون را بفرمایید. بویژه کیسه بیضه که اگر قابل درمان باشه سریع بیام تهران خدمتتون جهت عمل واقعا دیگه خسته شدم.
    خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۳ آبان ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر سحر چهارشنبه ۲۹ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 432 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر همسر بنده در زمان مجردی عمل واریکوسل انجام میدن.بعد از اون هم گویا بیضه ایشون دچار هیدروسل میشه.البته عملی برای هیدروسل انجام ندادن.یعنی دکتر ضروری ندیده.الان همسرم 32 سالشونه.میخاستم ببینم برای بچه دار شدن ما به مشکل برمیخوریم به خاطر واریکوسل ایشون؟
    آزمایش منی هم دادن که نرمال بوده.فقط motile sperms 56.85 بوده.که دکتر گفته زیاد مهم نیست.
    لطف کنید راهنمایی کنین.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۲۹ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 449 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشید خدمت اقای دکتر کرمی ///من 17 سالم هس و در شهریور سال جاری دچار سنگ کلیه شدم و در هااثر فشار بیضه سمت چپ بسیار متورم و قرمز شد ولی پس از مراجعه ب به پزشک عمومی با تزریق امپولی این تورم و قرمزی بیضه به طور چشمگیری از بین رفت ولی من الان به یک دکتر متخصص مراجعه کردم پس از انجام سونگرافی گفت که باید عمل شوید و شاید بیضه سمت چپ را برداریم در حالی که هیچ توده روی بیضه وجود ندارد و فقد کمی پوست بییضه سمت چپ سفت است/////// اندازه تیستکول راست22*41 و اندازه تیستکول چپ 22*31
    1. تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۲۸ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      اگ جواب نمیدین این سایت و ببندین مردم الاف شدن
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بیایید ببینم
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۲۹ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 405 مشاهده پرسش
    امروز پس از ادرار و نگاه کردن به بیضه احساس کردم چیزی کرد اندازه ی نخود تقریبا و صفت در قسمت بالایی ( مسط بالا) قرار دارد که وقتی هم به ان دست می زدم خیلی کم احساس درد و سوزش داشت . و بیضه در حالت عادی در آن قسمت پ.وستش برآمده میشود و کمی باد می کند . علامت چه چیز می تواند باشد تصویرش را هم ارسال کردم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سوگواری کنید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونوگرافی کنید اشتباه تایپ شد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مجتبی چهارشنبه ۲۹ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 592 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما من فتق دو طرفه و واریکوسل گرید ۳ سمت چپ داشتم که عمل کردم ، دکتر چند ماه پیش که سونوگرافی کرد گفت واریکوسل سمت چپ دارم اما الان تو بند بیضه راستم بعضی اوقات درد کمی حس میکنم و دکتر گفت بیضه راستم کیست داره
    آیا امکان داره بیضه راست بعدا مبتلا به واریکوسل شده باشه؟
    آیا این درد به خاطر فتقه چون قبل از عمل فتق هم این درد وجود داشت؟
    آیا ممکنه به خاطر کیست باشه؟
    ممنون میشم اگه لطف کنید راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید معاینه شوید
  • تصویر کاربر محسن چهارشنبه ۲۹ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 450 مشاهده پرسش
    باسلام...گاهی اوقات سکس طولانی باتحریک شدید دارم اما مانع ارضا شدن میشوم که بیش از دوساعت طول میکشد....تاحدی که لوله های منتهی به بیضه سمت راست درد شدیدی رو ایجاد میکنه...خواستم بپرسم ممکنه خطر داشته باشه مخصوصا خطر عقیم شدن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه مهم نیست
  • تصویر کاربر مسعود چهارشنبه ۲۹ مهر ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 434 مشاهده پرسش
    باعرض سلام.پسری هستم 27 ساله ومجرد.حدود 2سال است که بیضه چپ وپشت ران پای چپم درد خفیف ولی آزاردهنده احساس میکنم.به متخصص کلیه ومجاری ادرارمراجعه نمودم تشخیص واریکوسل دادندومرا عمل کردند.اماباگذشت 6 ماه هیچ فرقی نکردم.لطفا من راراهنمایی بفرمایید.ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ مهر ۹۴( 1 دهه پیش)
      از دکترتان بپرسید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب