اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (104 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر میلاد سه شنبه ۱۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 541 مشاهده پرسش
    با عرض سلام....مدتی است که از خود.ارضایی فاصله گرفتم ( تقریبا 3 ماه) که بر اثر خود ارضایی سابقه قبلی بیضه هایم کوچک شدن میخواستم بدونم که ترک خود ارضایی کافی است یا باید کارهای دیگری انجام داد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      نه با ترك بهتر ميشويد
  • تصویر کاربر اسلام سه شنبه ۱۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 392 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشیدمن 33 سالمه وحدود 2ساله که در هنگام مقاربت درد بسیارشدیدی دربیضه وکمرم احساس میکنم وحس میکنم که منی درجایی گیر کرده وازداخل بیضه هام وکشاله رانم احساس کشیدگی شدید دارم به طوری که دیگر قادر به ادامه مقاربت نیستم به نظر شما علت مشکلم کجاست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      بيشتر عسبي است
  • تصویر کاربر طباطبایی سه شنبه ۱۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 789 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    خسته نباشید
    دکتر عمل واریکوسل احتمال برگشت داره چنتا از مریضهاتون تاییید کردن و دکتر روازاده که احتمالا در بحث درمان سنتی بسیار معتبر و مشهور هستند و پسر اینکار ایشونم نوشتن‌تو سایتشون احتمال عود هست
    در درمان غیر سنتی
    و ایشوون رفع سودا و حجامت یا فصد و یا زالو درمانی رو درمان میدونن بعیده ایشون خرافی باشن !

    اولا ( شما میفرمایید کدوم روش (سنتی_مدرن)قطعیه من‌نمیخوام هی عمل واریکوسل کنم
    دوما ) من سونو گرافی دادم و ۳ میلیمتر اندازه رگهامه
    1. تصویر کاربر طباطبایی پنجشنبه ۶ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام جناب دکتر
      خسته نباشید
      دکتر عمل واریکوسل احتمال برگشت داره چنتا از مریضهاتون تاییید کردن و دکتر روازاده که احتمالا در بحث درمان سنتی بسیار معتبر و مشهورن و پیر اینکار و ایشونم نوشتن‌تو سایتشون احتمال عود هست
      ولی در درمان غیر سنتی
      ایشوون رفع سودا و حجامت یا فصد و یا زالو درمانی رو درمان میدونن بعیده ایشون خرافی باشن !

      اولا ( شما میفرمایید کدوم روش (سنتی_مدرن)قطعیه من‌نمیخوام هی عمل واریکوسل کنم
      دوما ) من سونو گرافی دادم و ۳ میلیمتر اندازه رگهامه
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      واريكوسل درمان سنتي ندارد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر بردیا سه شنبه ۱۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر
    آقای دکتر متاسفانه من مدتها بصورت خیلی زیاد خود ارضایی میکردم و یک دفعه سر یک جمله من متحول شدم و دیگه خود اراضایی نمیکنم در مدت خود ارضایی درد در بیضه هام داشتم ولی میگفتم بخاطر خودارضایی است حتی کشاله رانم هم درد گرفته بود بعد ترک خودارضایی همچنان درد درناحیه بیضه حس میکنم حتی جدیدا متوجه شدم در بیضه سمت چپم انگار یچیزی پایینش هست ولی فکر نکنم بهش وصل باشه یا بیضم بزرگ شده باشه.بزرگ نشده ولی یچیزی پایینش هست وقتی آب سرد میگیرم روش مجموعه بیضه هام جمع میشه و دیگر اون ضاعده توش نیست دیگه. ولی همچنان تیر حس میکنم تو بیضه هام ،حتی الان حس میکنم کل وجودم ،پایین تنم ،لگنم توش تیر کشیده میشه بسیار نگرانم من 28 سالمه مجردم.و بسیار آرزو دارم برای آیندم.بخاطر همین آرزوهام اصلا ترک کردم خودارضایی.لطفا منو راهنمایی کنید من بسیار نگرانم.از طرفی من اصلا روم نمیشه برم دکتر بخاطر این مسائل چجور به خانوادم بگم من همچین مشکلی دارم.واقعا حس بدی دارم.یچیزی هم که یادم رفت بگم من بعد از ترک خودارضایی فیلمای تحریک امیزی میدیدم ولی هیچ خوداراضایی نمیرکدم میخواستم روحیه خودمو قوی کنم ولی انگار وضعتمو بدتر کرده و دیگه حتی خودمو در معرض هیچ تصویر تحریک آمیز هم دیگه قرار نداده ام مدتها.باتشکر فراوان از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      با نرك خوب خواهيد شد
  • تصویر کاربر اسماعيل سه شنبه ۱۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    سلام خوبي
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد معاينه شويد
  • تصویر کاربر رامبد سه شنبه ۱۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 420 مشاهده پرسش
    با سلام .. من سه چهار روزه که بیضه سمت چپم درد می کنه .. البته خفیف .. بعضی موقع هام درد میزنه به کشاله ران سمت چپم .. ولی درد زیر شکم ندارم .. امکانش هست واریکوسل باشه ؟با توجه به اینکه من مجرد و 23 سالمه حتما باید جراحی کنم ؟ اگر جراحی نکنم چی می شه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      سونو كنيد
  • تصویر کاربر جاوید سه شنبه ۱۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 497 مشاهده پرسش
    با سلام
    نتیجه آزمایش سونوگرافی بنده نشان دهنده واریکوسل دو طرفه می باشد و در آزمایش اسپرم نتیجه نشان دهنده 5الی 6 اسپرم نا متحرک و 1 الی 3 اسپرم متحرک است به نظر جنابعالی نتایج نشان دهنئه ناباروری بنده است یا با عمل واریکوسل تعداد اسپرم افزایش می یابد؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۱ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد معاينه كنم
  • تصویر کاربر سیامک یکشنبه ۹ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 690 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت جناب دکتر کرمی . من مدت یک سال مبتلا به کیست بیضه چپ شدم که به صورت دو تا تومور در بالای بیضه احساس میشه به دکتر مراجعه کردم که گفتن درمان نداره تا زمانی که درد نداشته باشی .
    میخواستم بدونم کیست بیضه در ناباروری دخالت داره و این کیست تبدیل به سرطان بیضه در اینده میشه یا نه . ممنون میشم راهنمایی کنید در ضمن من 37 سال سن دارم . با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      سونو كنيد بفرستيد ببينم
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۹ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 494 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید من واریکوسل گرید ۳ در بیضه پپ و واریکوسل گرید ۲ در بیضه راست دارم و بیضه هام کوچک تر شده آزمایش اسپرم هم خوب نبود سوالم اینه آیا بیضه هام کوچیک شده میتونم بعدا بچه دار بشم و اینکه عمل کنم بیضه هام به حالت اولیه بر میگردد یا خیر راستی من ۱۹ سال دارم و مجرد هستم ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد معاينه كنم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۹ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد معاينه كنمبايد معاينه شويد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نجات سه شنبه ۴ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید آقای دکتر
    یه سوال داشتم من دو سال پیش فتق را عمل کردم و حالا دوباره دچار فتق شدم حالا میخواهم بهمن ماه دفترچه پر کنم .آیا معاف میشم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۴ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      نمي دانم
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب