اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (104 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر شهریار چهارشنبه ۲۴ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 562 مشاهده پرسش
    سلام. یک کیست کوچک چرکی در داخل کیسه بیضه دارم که بعضی وقتها به اندازه یک گردو بزرگ میشه و با استفاده از پماد اکتیول و زحمت بسیار آن را تخلیه می کنم. الان مدت یک ماه است که هر روز نسبت به تخلیه این کیست اقدام میکنم و اگر یکی دو روز این کار رو نکنم دوباره بزرگ و دردناک میشه. آیا باید جراحی کنم تا توده کیستی داخل بیضه خارج بشه؟یا راه دیگری دارم؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۴ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر سیاوش چهارشنبه ۲۴ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 488 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. من مدتی میشه که کمرم و کشاله های ران پام درد میکنه. فروردین ماه پیش ارولوژیست رفتم , سونوگرافی بیضه انجام دادن و معلوم شد که بیضه سمت چپم واریکوسل گرید 3 داره. ولی یه روز داخل حمام با برسی خودم یک نقطه سفت انگار حس کردم فورا پیش دکتر رفتم معاینه بالینی انجام دادن گفتن من چیزی احساس نمیکنم برام سونوگرافی نوشتن که همان روز انجام دادم اونم چیزی پیدا نکردن ولی من نگرانیم از خطای سونوگرافی است. به این دلیل که در سونوگرافی قبلی واریکوسل نوشته بودن ولی در این جدیده نوشته بودن واریکوس رویت نشد می ترسم اگر چیزیم داخل بیضه بوده باشه تشخیص نداده باشن که دکتر برای من آزمایش خون hdl به گمونم نوشته بودن که انجام دادم. البته بعد از اون روز هربار بررسی کردم دیگه اون نقطه سفت رو پیدا نکردم. علاعم کلی من : درد در ناحیه بیضه , زیر شکم , کمر و پایین کمر , کشاله ران , کم شدن مایع منی و از بین رفتن حالت جهشی آن و اگر ربطی به موضوع داشته باشد تنگی نفس. به نظر شما من مشکوک به سرطان بیضه هستم؟ 27 سال دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۴ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۰ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 543 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من 15 سال دارم و چند روزه متوجه چیز چربی مانند مایل به سفت در کیسه بیضه شدم کهاندازش حدود 2 3 سانته و به بیضه ها هم متصل نیست بیضه ها هم یکمی سفت شده قبلش هم متاسفانه خودارضایی میکردم . ایا این ربطی به خود ارضایی داره و چیه این چیز داخل کیسه بیضه؟
    1. تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۰ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      وقتی هم سردم میشه یا اب سرد میریزم روی خودم که بیضه هام کوچییک میشه این ها کمتر میشن ببخشید این قسمتو فراموش کردم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام عكسش را بفرستيد ببينم
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر فخرالدین شنبه ۲۰ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    خسته نباشید
    بنده پارسال در قسمت بیضه ی سمت راست درد خفیفی داشتم که این درد با لمس کردن آن یکم بیشتر میشد در صورتی ک با همان لمس کردن و فشار اندک برروی بیضه ی چپم،احساس دردی نداشتم،ب پزشک مراجعه کردم سونوگرافی گرفتم،تشخیص دکتر سلامت بنده بود،الان نیز همان درد رو دارم لطفا راهنمایی کنید
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      بيخيال ايندرد شويد
  • تصویر کاربر سعید شنبه ۲۰ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 784 مشاهده پرسش
    سلام 4 ماه قبل رابطه جنسی داشتم و بیماری جنسی گرفتم حال پس از گذشت 4 ماه با مراجعات مکرر و دوره های مختلف انتی بیوتیک سونو گرافی بیضه انجام دادم رسوب منظم و زیاد کلسیم داشتم همچنان درد در بیضه چپ و پای چپم حس میکنم من به مشکل مزمن مبتلا شدم ؟ یا خطر دایمی منو تهدید میکنه یا فقط یه بیماری ساده و قابل درمانه؟ ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      نه اصلا نگران نباشيد
  • تصویر کاربر حمید شنبه ۲۰ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    سلام مدت بیست روزه که قسمت چپ آلت تناسلیم و قسمت چپ بیضم درد میکنه و انگار از داخل داره داغ میشه و یک رگ زیر بیضه تیر میکشه و همچنین بواسیر نیز دارم که اونم درد میکنه میخواستم بدونم که آیا واریکوسل دارم یا مشکل چیز دیگه ای هست البته شهرستان پیش چهار تا دکتر اورولوژی رفتم و فعلا خوب نشدم خیلی نگرانم و اضطراب بیشتر اذیتم میکنه تشکر میکنم از کار خدا پسندانه شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۰ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام سونوگرافي كنيد وبفرستيد
  • تصویر کاربر حمید جمعه ۱۹ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    آیاخودارضایی باعث ایجادواریوکسل میشود؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      نه
  • تصویر کاربر بنيامين جمعه ۱۹ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 399 مشاهده پرسش
    سلام من ٢١ سالمه و در ١٣ سالگي عمل واريكوسل كردم سمت چرا بيضه سمت راست من پايين تر از سمت چپ هست و مواقعي كه با همسرم نزديكي مي كنم و با دست فشار به آن وارد مي شود تا چند روز كمي درد دارم در ضمن بيضه سمت چپ قسمت بالايي آن كمي پف دارد و نرم است آيا من مشكلي دارم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      سلام اصلا مهم نيست
  • تصویر کاربر مازیار جمعه ۱۹ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 462 مشاهده پرسش
    سلام 17 سال دارم و درد شدیدی در بیضه سمت راست دارم و اگر ادرار خود را دفع کنم کمی دردم تسکین می یابد سال قبل به دکتر مراجعه کردم گفتند وارکوسل دارم و بایستی عمل کنم نظر شما در این مورد چیست و راه درمان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      بايد معاينه سويد
  • تصویر کاربر سهيل جمعه ۱۹ خرداد ۹۶( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر خسته نباشيد شوهر من حدود چهار روز بيضه چپش گهگاهي تير ميكشد مخصوصا زماني پرش دارد و با دست زدن بهش دردي حس نميكندو اين موضوع به شدت نگرانش كرده ميخواهم بدونم دليلش چي ميتونه باشه و چه كار بايد بكنيم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ خرداد ۹۶( 9 سال پیش)
      سونو كنيد بفرستيد
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب