اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (104 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ابوطالب چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    باسلام.جناب دکتر من از سه چهار روز بیش دچار درد بیضه شدم متوجه شده یه چیزی شبیه عدس رو بیضه راستم هست که تا قبل از این وجود نداشت و درد بیضه نداشتم. الان دردش خوابیده و فقط موقع لمس کردن اون نقطه تا حدودی درد دارم. لازم به ذکر که من چند ساله که کلیه هام سنگ سازه ومشکل جذب کلسیم داره بدنم. حالا میخواستم بدونم این مشکل سرطان یا بیماری دیگه هست.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سونو بيضه كنيد بفرستيد ببينم
    2. تصویر کاربر ابوطالب چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      خب آقای دکتر تا چند روز پیش این برجستگی رو بیضه من نبود و هیچ دردی نداشتم الانم احساس میکنم این برجستگی داخل رگهای منتهی به بیضه قرار داره.انگار یه چیزی رفته و اونجا گیر کرده.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سونو مشخص ميكند
    4. تصویر کاربر ابوطالب چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      من خیلی نگرانم آقای دکتر .خطرناکه این مشکل؟؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      نه خطري نيست
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین پنجشنبه ۵ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 415 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید
    من دو ماه پیش بیضه سمت راستم درد گرفت چند تا بیمارستان مختلف مراجعه کردم طبق عکس و آزمایشات بالینی که انجام شد گفتن سمت راست گرید 1 و سمت چپ گرید 2 هست امروز هم بیمارستان لبافی نژاد رفتم گفتن باید عمل کنی من قبلا دردم شدید بود الان باتوجه به داروهایی که دکترا تجویز کرده بودن بصورت خفیف و ریز هست در پایین آزمایش و نامه سونوگرافی رو خدمتتون میفرستم
    از اینکه وقت میزارید متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      بايد معاينه كنم
    2. تصویر کاربر حسین چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      حالا آقای دکتر آزمایش جدیدی که گرفته ام مشکلی نداره؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      خوب است
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۸ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 2940 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشيد،ازهمكاران داروساز جنابعالي هستم
    جناب دكتر من سال گذشته عمل جراحي واريكسل يك طرفه سمت چپ عمل كردم،بعد از حدود دو ماه درد در مجاري ادراري و بيضه ي سمت راست و همچنين اسپاسم عضلاني شديد در پاي راست و باسن و كليه دارمو خستگي ،قبلا به هنگام كار و استرس بود به تازگي به هنگام استراحت هم به همين شكل ميباشم، اخيرا چكاپ انجام دادم crp ازمايش ٨ و بالاتر از رنج نرمال ميباشد،بسيار نگران crp بالا هستم نياز انجام سونوگرافي ميباشد؟قريب به ٨ ماه هست كه از اين حالت بسيار رنج ميبرم،،درمان دارويي خاصي هست؟احتمال عود سمت راست وجود دارد؟تمركز و ريلكسيشن هم امتحان كردم انقدر جواب نداد، ممنون ميشوم مرا راهنمايي و در صورت نياز يه نوبت مالاقات داده شود،سپاس فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      اين درد تنها واه درمانش بيخيالي است وگرن اهميت بدهيد بدتر ميشود چون مال اسپاسم عصبي است
    2. تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۵ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      جناب دكتر درمان چي پيشنهاد ميكنين؟من ريلكسيشن و مديتيشن هم با روانشناس باليني امتحان كردم اثر دهي قابل توجهي نداشت،رژيم دارويي خاصي وجود دارد؟دوستان سرترالين و آكساررو پيشنهاد كردن؟crp ارتباطي با اسپاسم عضلاني به اين شكل دارد؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۵ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      با دارو بعيد ميدانم خوب شويد من نظرم را عرض كردم
    4. تصویر کاربر رضا شنبه ۷ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سپاس از شما جناب دكتر،اخرين سوال بنده از شما، بنده اخيرا يك سونو گرافي انجام دادم،در ريپورت آن هيدروسل دوطرفه ي خفيف و دو كيست به اقطار ٣ و ٧ ميلي متر و يه سنگ به قطر ٣.٨ در كليه راست گزارش شد،درد در بيضه و اسپاسم عضلاني ارتباطي به رپورت ها دارد؟نياز به پيگيري هاي پيشتر وجود دارد؟
    5. تصویر کاربر رضا شنبه ۷ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      جناب دكتر كيست ها در بيضه هستند
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۸ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      با عمل اينها دردتان از بين نميرود از نظر من پيگيري نكنيد
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 1256 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خسته نباشین
    شخصی که به عفونت بیضه مبتلا است. و اپیدیدیم و طناب بیضه یکم متورم شده.
    ایا در این زمان ممکن است در سونوگرافی قطر ورید بیضه همان سمت بیشتر نشان دهد(قطر ورید ۳میلی متر)؟؟؟
    رفع کامل علائم عفونت بیضه بعد مصرف کامل دوره انتی بیوتیکی تا چه مدت است؟؟
    لطما دوتا سوال مرا جواب بدهید.
    سپاس از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 405 مشاهده پرسش
    با سلام حدود ۱ ماه پیش در ناحیه دورسولترال بیضه چپ احساس درد کردم. که در لمس تیر میکشید. پس از مراجعه به اورولوژیست و انجام سونو واریکوسل گرید ۲ تشخیص دادند ولی عنوان کردند که این درد احتمالن مربوط به اپیدیدیمیت است. لذا تا ۱۰ روز افلوکساتین ۳۰۰ هر ۱۲ ساعت خوردم. درد بهتر شد و در حالت لمس هم دردی احساس نمیشود. ولی یک درد خفیف در کیسه بیضه سمت چپ و زیرشکم هنوز حس میکنم که گاهی بیشتر میشود. به دلیل سابقه خونریزی معده در اثر مصرف nsaid دارویی مصرف نکردم. خواهشمندم راهنمایی کنید آیا نیاز به پیگیری دارم؟ با این درد چه کنم؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 389 مشاهده پرسش
    من هنگام داراز کشیدن وقتی میخام بلند شم یه کشیدگی در زیر شکم دارم که برام سخت میشه همراه با درد وهمچنین موقع فوتبال بازی کردن که اصلا نمیتونم به توپ ضربه بزنم از بس که درد دارم ممنون میشم راهنمایی بفرمائید مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سونو شکم ولگن کنید بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر سيد سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشيد
    من واريكوسل از نوع درجه ٢ دارم و بعد ار ورزش درد نسبتا شديدي رو روي بيضه هام حس ميكنم كه باعث دل درد هم ميشه ميخواستم بدونم نيازي به توقف ورزش هست و بايد عمل انجام بشه ؟
    ممنونم 🙏🙏🙏
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      باید معاینه شوید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مهرداد دوشنبه ۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 420 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر.من پسر ۱۷ ساله ای هستم یه مدته احساس میکنم بیماری واریکوسل دارم چون فکر میکنم علائمش رو دارم .ببخشید مثلا رگ های بیضه چپم یکم متورم شده وعدم تقارن در بیضه دارم یا گاهی وقتا بیضه چپ خیلی کوچک یا بزرگ میشه من علائم واریکوسل رو نمیدونستم بعد از اینکه فهمیدم خیلی ترسیدم میترسم نازایی بیاره واین خیلی حالمو خراب میکنه اگه خدایی نکرده اون بیماری باشه وچند سال عمل یا درمان نشه ممکنه بیماری زیادتر وحادتر بشه یانه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      باید بیایید معاینه کنم
  • تصویر کاربر ... چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 446 مشاهده پرسش
    سلام.من وقتی شب ها روی شکم میخوابم صبح که بیدار میشم و برای رفتن به دسشویی به بیضهام نگاه میکنم ،بیضه سمت چپم تعغییر شکل داده و بعد از دو سه دقیقه به حالت خود باز میگردد آیا طبیعیه؟؟یا واریکوسله؟؟؟من شرایط آزمایش و سنو رو ندارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سونو کنید بفرستید ببینم
    2. تصویر کاربر ... دوشنبه ۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      گفتم شرایط سنو ندارم آیا چی میتونه باشه؟؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      اگر سونو نکنید باید معاینه شوید
    4. تصویر کاربر ... سه شنبه ۳ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      چی میتونه باشی؟؟فقط بگویید
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۴ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      بدون معاينه مشخص نميشود
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر مسلم... دوشنبه ۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 394 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.
    بنده حقیر گاهی وقتی بیضه چپم تیر میکشه و احساس کمی درد میکنم و گاعی نیز هم جمع میشود و من با کشیدن از هم اون دوباره درستش میکنم،وبیضه راستم نیز به زیر بیضه چپم میره و گاهی هم به بالای بولم؟
    علت چیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲ بهمن ۹۶( 8 سال پیش)
      سونو کنید بفرستید ببینم از بیضه ها
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب