اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (104 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر arman شنبه ۱۳ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 474 مشاهده پرسش
    باسلام.
    پسر دوماه ونیمه دارم از بدو تولد هیدروسل داره درسونو هیدروسل خفیف تا متوسط گفته شده اما بیضه هاش رفته رفته دارن بزرگتر میشن واندازه شون درطول روز متغیر هستن وکم وزیاد میشن بعضی مواقع بالای بیضه ها هم سفت میشه مثل اینکه ورم داره در ضمن بچه اکثرا ارومه و زیاد گریه نمیکنه .پیش متخصص اوروژی اطفال که بردیمش چیز خاصی نگفت وگفت فعلا ختنه نکنید .من خیلی از این بابت نگرانم ممنون میشم اگه لطف کنید راهنمایی کنید وبگید کی ختنه اش کنیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر حسینی شنبه ۱۳ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 1118 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر بنده از 3 روز پیش به صورت ناگهانی دچار پرش و احساس نبض در ناحیه بالای بیضه سمت چپ ناحیه اسپرماتیک کورد شده ام که با لمس کاملا حس میشود علت این مشکل از نظر شما چیست سایر علائم همراه از قبیل درد وتورم و .. وجود ندارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۳ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر Em یکشنبه ۱۴ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 414 مشاهده پرسش
    با سلام اقای دکتر بنده حدود ۵ ماه پیش با جواب سونوگرافی و ازمایش اسپرم خدمتوون رسیدم که در سونوگرافی من تشخیص واریکوسل سمت چپ داده شده بود شما پس از معاینه فرمودین خفیف هست و هیچ نیازی به جراحی نیست بنده عرض کردم خدمتتوون ایا نیازی هست دوباره برسم خدممتون که گفتید نه نیازی نیست من در این مدت چند باری پیش اومده که بیضه چپ ام یک درد خفیفی داشته که معمولا بعد چند روز خوب شده الان دوباره حدود ۲ روزی هست که این درد دارم یک درد خفیف و مبهمی هست یک بار هم قبلن اینجا گفتم خدمتتون که عرض کردیدد به این دردها توجه نکنم ولی حقیقتن هر دفعه این درد میگیره نگران میشم که نکنه با توجه به این که ۲۷ سال ام هست و مجرد هستم در اینده برام در باروری مشکل اینجاد کنه میخواستم ببینم ایا نیازی هست با توجه به این که ۵ ماهی از معاینه شما گذشته دوباره برسم خدممتون برای معاینه؟؟ و این که قرص و یا مسکن خاصی میتونید بهم معرفی کنید که هنگام این درد مصرف کنم با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      بیخودی نگرانی اهمیت ندهید بارور هم خواهید شد
    2. تصویر کاربر Em چهارشنبه ۱۰ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      نیاز نیست برای معاینه مجدد برسم خدممتون؟ و میشه بفرمایید دلیل این درد بیضه که چند وقت یکبار میاد سراغ هم چی هست آقای دکتر
    3. تصویر کاربر Em چهارشنبه ۱۰ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      اقای دکتر نیاز نیست برای معاینه مجدد مزاحمتون بشم و این که میشه بگید دلیل این درد که هر از گاهی میاد و میره از چی میتونه باشه
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۲ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      از نظر من باید اقدام کنید فعلا نیاز نیست
    5. تصویر کاربر Em جمعه ۱۲ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      اقدام به چه کاری کنم اقای دکتر؟؟؟
    6. تصویر کاربر Em جمعه ۱۲ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      اقدام به چه کاری اقای دکتر متوجه نشدم
    7. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۴ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      یعنی اقدام به باروری
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر روح چهارشنبه ۱۰ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    سلام. بدلیل اقدام به بارداری و عدم نتیجه، به گفته دکتر زنان همسرم آزمایش اسپرم دادم و در نتیجه گفته شد که مشکل خاصی وجود ندارد. بعد از گذشت مدتی و عدم نتیجه گیری مجدداً به گفته دکتر زنان به پزشک اورولوژی مراجعه نمودم که ایشان تجویز سونوگرافی کردند. در سونوگرافی قید شده: «تعدادی ساختمان لوله ای serpingeous با قطر 2-3 میلیمتر در سطح تحتانی رویت شد که مطرح کننده واریکوسل دو طرف می باشد.»
    خواهشمندم راهنمایی بفرمائید که آیا نیاز به عمل هست یا خیر. از لطف شما ممنونم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۰ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      تشخیص قطعی واریکوسل با معاینه است که نیاز به عمل را مشخص میکند
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۹ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 501 مشاهده پرسش
    آقای دکتر عزیز با سلام و تقدیم احترام، فکر میکردم ملاقات ما سیاسیون و مدیران اجرایی سخت هست، ولی با مراجعه به مطب شما و برخورد زننده ی منشی کهنسال شما متوجه شدم این سنت به جامعه ی پزشکی هم ظاهرا منتقل شده، علی رغم اینکه احدی از دوستان زدیک و مشترکمان که دیگه الان لزومی نیست اسم ببرم از تبحر و توانایی قابل تحسین شما بسیار تعریف کرده بود به مطب شما امدم، ولی توفیق دیدار حاصل نشد. با عنایت به آنچه از توانایی جنابعالی مطلع شده بودم صرفا خواستم بازخوردی از شیوه ی دون از شان منشی جنابعالی را منتقل کنم، که مسلما زیبنده ی ان شخصیت علمی ارزنده نمیدانم. عزت زیاد، موفق پایدار و پیروز باشید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۹ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۷ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 397 مشاهده پرسش
    با عرض سلام
    من ۲۶ سال سن دارم حدود ۱ سال پیش یک جوش در بیضه ام ظاهر شد اما ب پزشک مراجعه نکردم بعد از یک سال جوشها تقریبا ب ۴ تا افزایش یافت که جوشهای روی پوست بیضه سفید رنگ سفت بدون درد و خارش
    به پزشک مراجعه کردم تشخیص پزشک گفت که چربی هست ب علت پلاسمای خون و گفت که با عمل درست میشه عمل انجام دادم نمونه را فرستادن برا پاتولوژی
    طبق جواب پاتولوژی رسوب کلیسم بود
    ایا خطری برای سرطان بیضه هست؟ علت بروز این بیماری چیه و درمان ان چیست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۷ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر مجید شنبه ۶ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    بنده از حدود دو سه روز قبل متوجه شدم که آلتم به سختی بلند می شود و در حالت ایستاده نیز به سختی می ماند. بعد از ارضا شدن نیز متوجه شدم منی بدون جهش بیرون می آید و آروم بیرون می ریزد. این موضوع نگرانم کرده است. لطفا راهنمایی کنید. متاهل هستم. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      این بیشتر زوحی است
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۶ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      روحی است
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 469 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    من عمل جراحی واریکوسل باز (به صورت معمولی) داشتم (واریکوسل گرید 2 در سمت چپ). الان روز اول بعد از عمله به غیر از درد در ناحیه عمل در کلیه چپم مقداری درد احساس میکنم ، آیا این درد طبیعیه ؟ آیا با گذشت زمان حل میشه این مشکل ؟ همچنین موقع ادرار یکم بند میاد ادرار و مجدد درست میشه ، آیا این مسئله با گذشت زمان درست میشه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      همه اینها کاملا طبیعی هستند
  • تصویر کاربر افشین جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 489 مشاهده پرسش
    سلا آقای دکتر من سوناگرافی انجام دادم و مشخص شده که واریکوسل گرید سه دارم ولی اندازه بیضه ها نرمال هست میخواستم ببینم اگر قراره جراحی بشم هزینش چقدر میشه با تشکر از شما دکتر عزیز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      باید اول معاینه شوید
  • تصویر کاربر رامین جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 522 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر،من ۳۴ سالمه نزدیک ۵ ساله که بیضه چپم بزرگتر میشه و نور رو هم از خودش عبور میده،الان تقریبا ۱۵ برابر بیضه راستم شده،بنظرتون هیدروسله؟اصلا درد ندارم ولی دیگه هیچ لباسی از بزرگی بیضه نمیتونم بپوشم،ورزشبدنسازی هم میکنم اگه عمل کنم چند وقت نمیتونم تمرین کنم،هژینش چقده؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۵ بهمن ۹۷( 7 سال پیش)
      سونو‌گرافی مشخص میکند
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب