اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان تبخال تناسلی چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ممکن است در اطراف ناحیه تناسلی خود احساس خارش یا گزگز داشته باشید. تبخال تناسلی، معمولاً با تاول‌های دردناک و کوچکی همراه است که ظاهر می‌شوند و زخم‌هایی ایجاد می‌کنند که ترشح یا خونریزی می‌کنند. بیشتر افراد در عرض چند هفته پس از ابتلا به ویروس تبخال تناسلی، از شخص دیگری متوجه علائم می شوند. اولین باری که این اتفاق می افتد، ممکن است تب، سردرد یا سایر احساسات شبیه آنفولانزا نیز داشته باشید. برخی از افراد علائم کمی دارند یا هیچ علائمی ندارند.

تبخال تناسلی چیست؟

بسیاری از مجامع بهداشتی روی بیماری های مقاربتی جنسی از قبیل ایدز و هپاتیت متمرکز می‌شوند، در حالی که بیماری تب خال تناسلی، یکی دیگر از بیمارهای مقاربتی جنسی شایع از نوع ویروسی است؛ که روز به روز بر شمار مبتلایان به آن (که اغلب هم اقشار جوان جامعه هستند) افزوده می‌شود. دکتر حسین کرمی فوق تخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید: شاید بی‌ توجهی مجامع بهداشتی نسبت به این بیماری، کشنده نبودن آن است.

اما تب خال تناسلی فقط یک تب خال ساده نیست زیرا بیماری با عودهای مکرر، تا آخر عمر گریبان فرد را می‌گیرد و واقعا کیفیت زندگی بیمار را بر هم می‌ زند. تبخال تناسلی مردان و زنان، دومین بیماری شایع منتقله از طریق جنسی است که در صورت ابتلا به آن باید تا آخر عمر با آن مدارا و زندگی کنید چون درمان قطعی ندارد و تنها راه، مبتلا نشدن با آن است. بنابراین با دادن اطلاعاتی کامل در این خصوص می‌توان جلوی انتشار ویروس از انسانی به انسان دیگر را گرفت.

تبخال تناسلی در افراد

تبخال تناسلی چیست؟

علت ایجاد کننده تبخال تناسلی، ویروس هرپس یا تبخال می باشد. دو نوع ویروس تبخال وجود دارد. نوع 1 که اغلب باعث ایجاد تبخال در لب ها می گردد و نوع 2 که اغلب باعث ایجاد تبخال در ناحیه تناسلی در آلت مردان و زنان، و پوست ناحیه تناسلی اطراف می گردد.

هر دو ویروس مسری بوده و از فردی به فرد دیگر انتقال می یابند. ویروس تبخال دهانی از طریق تماس لب ها، و ویروس تبخال تناسلی از طریق مقاربت جنسی انتقال می یابند.  

علائم و نشانه های ابتلا به تبخال تناسلی کدامند؟

بعد از 2 روز تا 2 هفته بعد از تماس با فرد آلوده به تبخال تناسلی فرد احساس درد و سوزش و خارش و قرمزی شدید ناحیه تناسلی می کند و تدریجاً تاول های پوستی و گروهی به شکل زیر در ناحیه ایجاد می شوند که بسیار دردناک هستند و فرد ممکن است مبتلا به تب، درد عضلات و بیحالی شدید گردد.

در حدود دو سوم افراد مبتلا به هرپس تناسلی (تبخال تناسلی)علائمی را تجربه نکرده و یا علائمی خفیفی را تجربه می کنند که با دیگر عوارض پوستی اشتباه گرفته می شوند. در مواردی که علائم وجود ندارند، هرپس تناسلی باز هم قابل انتقال است. پزشکان ما، جهت کسب اطلاعات در ارتباط با وضعیت خود انجام هر دو آزمایش هرپس نوع 1 و 2 را به بیماران توصیه می کنند.

 

علائم هرپس تناسلی در مردان

هرپس تناسلی در بیشتر موارد بدون هیچ علائمی می باشد ولی می تواند در بعضی موارد علائم زیر را داشته باشد که عبارتند از:

اصولاً اولین حمله ویروس بسیار آزاردهنده می باشد. بعد از چند روز تاول ها کنده شده و مایعات سفید رنگی خارج می شود ولی محل هنوز شدیداً دردناک و 4 هفته طول می کشد تا زخم ها بهبودی حاصل کنند. در این مرحله بیماری شدیداً واگیر دار بوده و هر گونه تماس جنسی باعث آلودگی طرف مقابل نیز خواهد شد. هرپس سیمپلکس و سرطان یعنی چه؟ آیا هرپس باعث سرطان می شود؟

از مشخصات این بیماری عود زودهنگام آن است و ممکن است در طول سال تا 8 بار دوباره عود کند و لذا فرد آلوده همیشه با آن درگیر بوده و باعث اختلالات روحی و روانی و کم حوصلگی فرد می گردد. وارد شدن کوچکترین استرس از قبیل تب، عادت ماهانه خانم ها، استرس های حاد، بالارفتن قند خون، کاهش سیستم ایمنی بدن باعث عود بیشتر و شدیدتر شدن بیماری خواهد شد. 

بیماری هرپس

راه های تشخیص تبخال تناسلی مردان

پزشک معاینه ای جسمانی انجام داده و به دنبال زخم ها خواهد گشت. او می تواند مایعی را از تاول ها بدست آورده، آن را کشت داده و از نظر وجود هرپس آن را ارزیابی کند. آزمایش های خون و دیگر آزمایش ها نیز می توانند بر روی مایع گرفته شده از تاول انجام شوند. همچنین می تواند از طریق موارد زیر نیز بیماری را تشخیص دهد که عبارتند از:

عوارض تبخال تناسلی

درمان های تبخال تناسلی کدامند؟

در صورتی که فرد تصور می کند به تبخال تناسلی ابتلا یافته است باید هر چه زودتر با پزشک ملاقات کند. تشخیص تبخال تناسلی در هنگامی که زخم ها وجود دارند آسان تر است. در این صورت فرد می تواند درمان را زودتر آغاز کرده و احتمالا درد کمتری را در ارتباط با عفونت تجربه کند. هرپس تناسلی ( زگیل تناسلی) هیچ درمانی ندارد اما دارو ها می توانند به آن کمک کنند.

آسیکلوویر

درمان تبخال تناسلی با آنتی بیوتیک

کپسول آسایکلوویر400 را می توان به صورت روزانه برای درمان تبخال تناسلی استفاده کرد. این کپسول، باید به محض احساس هر گونه حس مور مور، سوزش یا خارش مصرف شوند.

درمان تبخال تناسلی با پماد

 داروی آسیکلوویر به صورت پماد موجود است و در مراحل اولیه یا در هنگام عود علائم بر روی زخم ها قرار داده می شود.

پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی

چند توصیه برای تبخال تناسلی

آگاه باشد تبخال تناسلی درمان قطعی ندارد و جهت مدارا با آن:

قرص ویسول

سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی

در ادامه سوالات رایج درباره ی تبخال تناسلی را برای شما آورده ایم.

آیا این بیماری عود کننده است؟

تب خال تناسلی با درمان یا بدون درمان فروکش می‌ کند. اما خاموشی علائم بیماری، به معنای درمان نیست چون ویروس همچنان داخل بدن باقیمانده وتحت شرایطی فعالیت خود را از سر می‌گیرد. شرایط مطلوب برای از سر گیری فعالیت ویروس، تضعیف سیستم ایمنی مانند سرماخوردگی، وارد شدن استرس به فرد حامل ویروس تب خال، شروع عادت ماهیانه در خانمها و هرگونه تغییر در وضعیت روحی وجسمی است. عود ممکن است با همان شدت یا خفیف‌تر باشد. عود بیماری ممکن است به ۸ بار درسال هم برسد.

افراد آلوده به ویروس برای جلوگیری از عود چه باید بکنند؟

این افراد باید تحت درمان نگهدارنده قرار گیرند. یعنی داروهای ضد ویروس با دوز کم و به طور مداوم مصرف شوند. تنها خبر خوش بیماری تب خال تناسلی این است که هیچ وقت به سرطان تبدیل نمی‌ شود.

چرا این ویروس در جوان ها زیاد شده است؟

ویروس تب خال تناسلی در افرادی که بی‌بندوباری جنسی دارند (آمارها نشان می‌دهد تعداد جوانان مبتلا به ویروس تب خال تناسلی، به شدت در حال افزایش است) بیشتر مشاهده می‌ شود . به طور خلاصه همه کسانی که بی‌ بند و باری جنسی دارند، به یکی از بیماریهای منتقله از راه جنسی مبتلا هستند، مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.

اما هدف ما اطلاع رسانی بیشتر به جوانان است، چون اطلاع و ترس از بیماری حتما محدودیتی در رفتارهای پرخطر ( مقاربتی) جوانان ایجاد می‌‌ کند. استفاده از کاندوم خطر آلودگی به ویروس را کم می‌کند، ولی آن را از بین نمی‌برد چون ضایعات در ناحیه تناسلی پخش هستند.

4.2/5 - (104 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر ابراهیم سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 475 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب
    تشکر از اینکه از این طریق لطف میکنید و کمک میکنید
    بنده 36 ساله مجرد و در شرف ازدواج هستم و سالهاست متوجه شده ام که واریکوسل دارم. (حدود 15 سال پیش ضربه شدیدی در این ناحیه در ورزش خوردم) پزشک متخصص هم معاینه بالینی انجام دادند و تشخیص واریکوسل داشتند. آزمایش اسپرم دادند اما مجرد هستم و خیلی خیلی ابا دارم از انجامش. هنگام خوابیده هم رگهای متورم به راحتی قابل تشخیص هستند و گاهی درد با پوشیدن شرت برطرف میشود. دو سوال داشتم از خدمتتون:
    آیا احتمال بروز نازایی یا هر مشکل دیگری مثل کوچکی بیضه و کاهش میل جنسی و ... در بنده بیش از معمول است و باید به طرف مقابل قبل از ازدواج بگویم؟
    آیا غیر از این مسئله نیاز به پیگیری و درمان دارم؟
    با تشکر و دعای سلامتی و موفقیت
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
      باید ۱-معاینه شوید۲-در یک مرکز معتبر ازمایش اسپرم دهید
  • تصویر کاربر شهرام سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 491 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ، خسته نباشید

    دو سال پیش به دنبال استفاده (2 بار) از روغن زالو ، دچار جوشهای سفید رنگی شدم که با مراجعه به متخصص ، چربی فعال تشخیص داده شد و بعد مدتی بهبود پیدا کرد ، بعد اون مشکل اصلی اینجاست که الان روی آلتم لایه سفید رنگی ایجاد میشه که به ندرت خارش داره، خشکه و معمولا صبح ها و همچنین بعد از اصلاح به وضوح دیده میشه، و برام بشدت آزار دهندست
    بخصوص اینکه اگه نامزدم ببینه بدون شک احتمال قارچ و بیماری میده

    میخواستم بپرسم این ضایعه چیه و چطور درمان میشه

    سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
      این درمانها اساسا غلط وعیر علمی است وباید دکتر پوست بروید
  • تصویر کاربر صالح سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر...خدا قوت...بنده دوماه و نیمه عمل واریکوسل انجام دادم،اما الان دوطرف زیر شکمم سفت شده و ادرارم 25روزی هست خونی میباشد و بیضه هام هم ضعیف شدن و شل هستند و رگها همچنان بعد از عمل وجود داره،رجوع به جراحم کردم بدون این که معاینه کنه میگه مشکلی نیس اما واقعا نگرانم...کمکم کنید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
      از نظر من بعد از عمل طبیعی است
  • تصویر کاربر محمدرضاسیف سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    با سلام حدودا ده سال پیش ضربه ای به بیضه من خورد از اون موقع گاهی اوقات درد داشتم و همچنین پوستش خیلی چسبنده بود که نمی دونم ربطی به این موضوع داره یا نه زیر بیضه هم رگهای خونی خیلی زیاده که نمیدونم طبیعیه یا نه حدودا از یک ماه پیش دردش شدت کرده و هر روز درگیرش هستم و اصلا نمی دونم باید چیکار کنم در ضمن سن من هم 28 هست مرسی واسه جوابتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳ اردیبهشت ۹۸( 7 سال پیش)
      سونو کنید بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر سلام شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    سلام من الان 35 سال دارم . 20 سال پیش باد فتخ داشتم و عمل کردم. از همون موقع دچار افتادگی بیضه شدم و از همون موقع بعضی وقت ها درد شدیدی در ناحیه بیضه دارم. اخیرا بالای آلت تناسلی سمت چپ ورم دارم. از طرفی یک ماهی پیش آلت تناسلی از وسط دچار حالت کجی شده و هنگام نعوظ درد به همراه دارد. ضمنا زمان ارضای بنده نیز بشدت کاهش پیدا کرده به شکلی که بلا فاصله بعد از دخول دچار ارضای زود رس می شوم. حالا می خوام بدونم اینا نشونه چیه و جزو سرطان حساب میشه یا قابل در مانه و چقدر هزینه در مان داره ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 7 سال پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    سلام
    من 37سال دارم حدودا بیش از شیش ماهه اطراف بیضه ام سفیدک میزنه حتی بعضا شبیه زخم و همراه با درد بیضه سمت راست و تقریبا درهمین مدت اندازه بیضه سمت راسمت از بیضه سمت چپم خیلی کوچیکتر شده اولا اهمیت نمیدادم چون ورزشکارم فک میکردم بخاطر فشارهست اما کم کم هم درد بیشتر شده هم سفیدک دورآن خیلی ناراحت کنده هست وهمچنین اگه درطول 24 ساعت دوش نگیرم بوی بدی از همون قسمت میده دکتر نرفتم ولی یکی دوهفته کرم ضد قارچ زدم اما هیچ تاثیری نداشت و همچنان هم درد هم سفید وهم بوی بدو خارش شدید تر شده ممنون میشم کمکم کنید دکتر ضمنا من مقاربت جنسی نداشتم باکسی اصلا طی یکی دوسال ،باسپاس فراوان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 7 سال پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر سامان شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 454 مشاهده پرسش
    با سلام، ۲۷ ساله هستم، رابطه جنسی دیر به دیر دارم ، زیاد جنب میشوم، به تازگی هنگام جنب شدن با سوزش زیاد سر آلت همراه است ( با کنترل برای جلوگیری ) که بعد از ادرار تا نیم ساعت بعد باقی می ماند سپس از بین می رود ، لازم به ذکر است تنها تغیر در این مدت استفاده از قرص فینپشیا می باشد ، آیا جز عوارض این قرص می باشد؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 7 سال پیش)
      از نظر من دارو نخورید بهتر است
  • تصویر کاربر معصومه شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 557 مشاهده پرسش
    سلام، آقای دکتر شوهرم تیر97 عمل تخلیه بیضه راست شدن که به علت وجود دوتا لنفادنوپاتی در شکم 18 جلسه رادیوتراپی شدن مرداد ماه، بعد از اون آذرماه عکس ریه و آزمایش خون و سونوی شکم شدن که همگی سالم بودن، اسفند آزمایش خون و معاینه شدن که آزمایش خون رو براتون ماهه قبل فرستادم گفتین درمان کامله، بازم براتون میفرستم، سوال من اینه آقای دکتر اسفند آزمایش خوب بود اما الان یه هفته هست که کمردرد داره شوهرم، به دکتر مراجعه کرد گفتن یک هفته دارو بخور خوب نشد بیا برای عکس و این چیزا، بنظرتون تو این مدت کم میشه پیشرفت زیاد داشته باشه؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 7 سال پیش)
      ازمایش خوب است این درد ارتباطی به بیماری ندارد
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 524 مشاهده پرسش
    سلام . تاریخ 14 فروردین بیضه من در وسط بازی توسط توپ ضرب دید...
    هر از چندگاهی بیضه سمت چپ یه درد کوچیکی میگیره و قطع میشه...
    میخواستم ببینم چیکار باید بکنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 7 سال پیش)
      سونو کنید بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر علیرضاخانزاده شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 7 سال پیش) تعداد بازدید: 395 مشاهده پرسش
    سلام .دکترپسرم 1ساله هست بردیم دکتراورولوژی برای چیزدیگه دکتریکدفعه بیضه هاشومعاینه کرد گفت این بیضه هاش داخل کیسه نیست مااصلا خبرنداشتیم چون موقع بدنیا اومدنش پیش خودم معاینه کردند گفتندمشکلی نداره ولی الان تو کیسه بیضه نیست هردوتاش حالا دکترگفته بایدعمل بشه بیارم داخل کیسه بیضه .میخواستم ببینم باداروی هورمونی یا چیزدیگه حل نمیشه عمل نکنیم .قربان شماممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۱ فروردین ۹۸( 7 سال پیش)
      باید بیایید معاینه کنم۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰ یا02122642744
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب