فرق گوشت اضافه و زگیل در چیست؟ اولین تفاوت در شکل ظاهری می باشد، گوشت اضافه یک توده ی آویزان از پوست است، در صورتی که زگیل ها شبیه به گل کلم هستند. دومین تفاوت علائم این دو هست که، زگیل ها معمولا با درد و خارش همراه هستند، اما گوشت اضافه هیچ دردی ندارد. خال های گوشتی به دلیل ساقه ی کوچکی که آنها را به پوست وصل می کند، با زگیل ها و سایر ضایعات پوستی خوش خیم فرق دارند. زگیل ها معمولاً چسبیده به پوست هستند، در حالیکه خال های گوشتی از پوست آویزان هستند.
گوشت اضافه چیست؟
گوشت اضافه یا اسکین تگ، توده هایی هستند، از پوست آویزان و پزشک شما ممکن است آنها را آکروکوردون بنامد. اندازه ی این خال ها از mm 1 تا cm 1 می باشد و از کلاژن و رگ های خونی پوشانده شده با پوست ساخته شده اند. این خال ها معمولاً در چین های پوستی مانند: زیربغل ها، کشاله ران، مقعد، ران ها، پلک ها، گردن یا زیر سینه ها رشد می کنند.
خال های گوشتی شایع هستند، مخصوصاً با بالا رفتن سن افراد شیوع بیشتری پیدا می کنند و تقریباً از هر 2 فرد بزرگسال، 1 نفر به آنها دچار است. این خال ها هیچ ضرری ندارند، اما اگر یک خال گوشتی شما را آزار می دهد، می توانید برای برداشتن آن به پزشک مراجعه کنید.
علائم گوشت اضافه یا اسکین تگ
همانطور که گفتیم، اکثر خال های گوشتی بدون درد هستند و هیچ علائمی ندارند. اما اگر به لباس یا جواهرآلات ساییده شوند، ممکن است دچار درد و خونریزی شوند. خال های گوشتی توده های کوچک و بدون خطری هستند که روی پوست رشد می کنند و معمولاً اندازه ی آنها کمتر از 1 cm است.
چه چیزی موجب بروز گوشت اضافه می شود؟
علت دقیق خال های گوشتی، ناشناخته است و به احتمال زیاد، سبک زندگی و ژنتیک باعث نمایان شدن آنها می شود. برخی از افراد بدون هیچ دلیلی به این خال ها دچار می شوند. شما به احتمال زیاد در نقاطی از پوست که به یکدیگر ساییده می شوند، دچار خال های گوشتی می شوید. برخی از مشکلات سلامتی احتمال تشکیل خال های گوشتی را بیشتر می کنند که عبارتند از:
- اضافه وزن و چاقی
- دیابت
- بارداری
آیا خال های گوشتی قابل پیشگیری هستند؟
خال های گوشتی به طور کامل قابل پیشگیری نیستند. گرچه، شما می توانید با حفظ یک وزن سالم، رژیم غذایی متعادل و ورزش، احتمال ظاهر شدن خال های گوشتی را کاهش دهید.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنم؟
اگر شما متوجه نقطه یا برجستگی جدیدی روی پوست خود شدید، همیشه باید برای بررسی آن به پزشک مراجعه کنید. پزشک باید شخصاً مشکل پوستی شما را بررسی کرده و علائم سرطان پوست و دیگر مشکلات پوستی را چک کند. همچنین، اگر یک خال گوشتی آزاردهنده دارید و می خواهید آن را بردارید، باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک اطلاعات لازم در مورد روش های مختلف برداشتن خال گوشتی را در اختیار شما قرار می دهد.
تشخیص گوشت اضافه
پزشک با پرسیدن چند سؤال و معاینه ی پوست شما، خال های گوشتی را تشخیص خواهد داد. در اکثر موارد، شما به هیچ آزمایش یا اسکن پزشکی نیاز نخواهید داشت.
خال های گوشتی چگونه درمان یا برداشته می شوند؟
هیچ دارویی برای برداشتن خال گوشتی وجود ندارد. این خال ها گاهی اوقات ممکن است خود به خود بیفتند. اگر تصمیم دارید خال گوشتی خود را بردارید، با پزشک خود صحبت کنید. پزشک شما می تواند با روش های زیر خال های گوشتی را از بین ببرد:
- منجمد کردن آنها با نیتروژن مایع (کرایوتراپی)
- بریدن آن با چاقوی جراحی
- سوزاندن آن با انرژی الکتریکی
عکس گوشت اضافه در رحم
گوشت اضافه در رحم معمولاً به تودههای غیرطبیعی و خوشخیمی اطلاق میشود که ممکن است به صورت فیبرومهای رحمی یا پولیپهای رحمی ظاهر شوند. این تودهها معمولاً غیر سرطانی هستند اما میتوانند علائم مختلفی ایجاد کنند.
فرق گوشت اضافه و زگیل نی نی سایت
تفاوتهای اصلی بین زگیل و گوشت اضافه شامل:
علت ایجاد:
زگیل به دلیل ویروس HPV ایجاد میشود، در حالی که گوشت اضافه به دلیل ترمیم بافت پوست و رشد غیرطبیعی کلاژن بعد از آسیب به پوست است.
ظاهر:
زگیلها برجسته، سخت و خشن هستند، اما گوشت اضافه نرمتر و به رنگ پوست خود فرد است.
درمان:
درمان زگیل معمولاً شامل داروهای موضعی ضد ویروسی، کرایوتراپی (یخزدن) یا جراحی است. درمان گوشت اضافه ممکن است شامل جراحی یا استفاده از کرمهای کورتیکواستروئید باشد.
روش های درمان زگیل
درمان زگیل ها به محل زگیل و میزان آزاردهنده بودن آن بستگی دارد. درمان در تمام موارد ضروری نیست. برای مثال، دو سوم تمام زگیل های پوستی در کودکان خود به خود در عرض دو سال بدون درمان رفع می شوند. گرچه، در طول این زمان، زگیل ممکن است بزرگ شود یا زگیل های جدید نمایان شوند. علاوه بر این، معمولاً درمان تعداد کمی زگیل کوچک نسبت به تعداد زیادی زگیل بزرگتر آسان تر است. به همین دلایل، اکثر افراد تصمیم می گیرند، زگیل های پوستی را درمان کنند، به ویژه اگر دردناک و مقاوم باشند یا ظاهر ناخوشایندی داشته باشند.
انواع روش درمان
روش های زیادی برای درمان زگیل ها وجود دارد. برخی از درمان ها چند هفته یا حتی چند ماه طول می کشد تا اثر کنند و زگیل ها ممکن است بعد از درمان دوباره برگردند. ریشه کن کردن زگیل های کف پا و زگیل های ناخن می تواند به طور ویژه ای سخت باشد. افراد مبتلا به دیابت یا دیگر بیماری هایی که روند بهبودی زخم ها را آهسته می کنند ممکن است بیشتر در معرض عوارض برخی از درمان های زگیل باشند.
بهتر است قبل از امتحان کردن هرگونه درمان خانگی، با پزشک خود صحبت کنید. همچنین، اگر ممکن است کودک شما داروهایی را که روی زگیل های انگشتان او استعمال می کنید، بمکد، بهتر است قبل از امتحان کردن درمان های خانگی، در مورد دیگر روش های درمانی با پزشک مشورت کنید.
درمان زگیل در خانه
درمان زگیل با سالیسیلیک اسید
سالیسیلیک اسید نوعی اسید است که مستقیماً روی زگیل استعمال می شود. اگر تصمیم دارید درمان سالیسیلیک اسید را در خانه امتحان کنید باید دستورالعمل های روی بسته یا راهنمایی های پزشک را دنبال کنید.
در ابتدا باید به مدت 5 دقیقه زگیل را در آب گرم خیس کنید، سپس پوست را کاملاً خشک کنید و سالیسیلیک اسید را استعمال کنید. این اقدامات باید هر روز تکرار شوند. پوست شل یا ضخیم سطح زگیل، باید حداقل در چند روز اول برداشته شود. این پوست غالباً بعد از خیس شدن، سفید می شود.
برداشتن این پوست به نفوذ بهتر دارو کمک می کند و با لایه برداری کردن پوست با سنگ پا یا سوهان ناخن می توان این کار را انجام داد. در حین لایه بردای، مقدار کمی خونریزی طبیعی است. اما در صورت بروز درد، باید این کار را متوقف کنید. اگر زگیل در عرض 12 روز از بین نرود، باید درمان را متوقف کنید و به پزشک مراجعه کنید.
درمان زگیل توسط پزشک
نیتروژن مایع که اغلب کرایوتراپی نامیده می شود، نوعی مایع بسیار سرد است که با منجمد کردن زگیل به آن آسیب می رساند. نیتروژن مایع توسط پزشک باید استعمال شود و اغلب برای از بین بردن زگیل به چند جلسه درمانی نیاز است.
نیتروژن مایع معمولاً برای درمان زگیل های کودکان بزرگتر و بزرگسالان استفاده می شود. تحمل درمان برای کودکان کم سن تر سخت خواهد بود، زیرا می تواند دردناک باشد. بعد از درمان نیتروژن مایع، اکثر افراد در عرض 4 تا 7 روز بهبود پیدا می کنند.
منبع: healthdirect