ختنه شدن معمولاً در سنین پایین انجام می شود. اما شاید با این خبر شگفت زده شوید که بسیاری از مردان در بزرگسالی نیز برای این عمل اقدام می کنند. در واقع، در بعضی مراکز درمانی، سالانه 50 الی 100 مورد عمل ختنه بزرگسالان انجام می شود.
عمل ختنه بزرگسالان یک عمل جراحی بازسازی است که پوست اضافه ی آلت تناسلی مردانه (پوست ختنه گاه) را از اندام تناسلی جدا می کند. از آنجایی که بیشتر مردان بزرگسال در کودکی ختنه شده اند، آن دسته ی محدود که عمل ختنه را انجام نداده اند ممکن است از این که شریک زندگی آنها از این شرایط راضی نباشد، دچار عدم اعتماد به نفس شوند! علاوه بر این، برخی از بیماری های پوستی نیاز به عمل جراحی ختنه دارد؛ مانند:
- زگیل تناسلی: زمانی که یک یا چند زگیل در ناحیه ی پوست ختنه گاه شکل گرفته باشد، پیش از هر چیز انجام عمل ختنه پیشنهاد می شود.
- لیکن اسکلروزوس: یک بیماری پوستی خود ایمنی که ممکن است منجر به ایجاد زخم در ناحیه ی پوست ختنه گاه شده و باعث تنگ شدن این پوست دور آلت تناسلی شود. در نتیجه ی این اتفاق، معمولاً عفونت در ناحیه ی مربوطه رخ خواهد داد.
- فیموز: زمانی که پوست ختنه گاه تنگ شده و ادرار زیر این پوست می ماند. فیموز می تواند منجر به بروز التهاب و عفونت در نواحی مختلف آلت تناسلی یا مجرای ادراری شود.
ختنه بزرگسالان چگونه انجام می شود؟
طی عمل ختنه، دو برش جراحی موازی با هم، دور آلت تناسلی مرد ایجاد می شود؛ یک برش بالای پوستی که قرار است جدا شود و دیگر پایین این ناحیه. سپس ما این پوست اضافه را از دور آلت تناسلی جدا کرده و دو جای برش به جا مانده را به هم بخیه می زنیم.
در بیشتر موارد، مراجعه کنندگان بزرگسال را مردانی زیر 30 ساله تشکیل می دهند که تازه مستقل شده اند یا زندگی جنسی خود را آغاز کرده اند. بعد از انجام این عمل جراحی کم تهاجمی، مراحل بهبودی کاملاً قابل کنترل می باشد. مردانی که در بزرگسالی قصد انجام این عمل را دارند، باید پیش از انجام عمل در رابطه با مراحل عمل ختنه و همچنین، بهبودی پس از آن، با متخصص اورولوژی خود مشورت کنند.
دوره ی بهبودی بعد از عمل ختنه چگونه است؟
بعد از اتمام عمل ختنه، بیمار بلافاصله و بدون مشکل می تواند ادرار کند. البته، مرحله ی بهبودی عموماً شامل یک سری محدودیت ها در زندگی شخصی می شود. برای مثال، به مدت چهار هفته و تا بهبودی کامل جای برش و بخیه، بیماران باید از انجام انواع فعالیت های جنسی پرهیز کنند.
همچنین، برای اطمینان از بهبودی مناسب محل بخیه و عدم تعرق یا اعمال فشار به ناحیه ی برش جراحی، به مدت دو هفته باید از انجام فعالیت های ورزشی سنگین خودداری شود.
بعد از اتمام عمل جراحی دارو های آنتی بیوتیک و مسکن های مرسوم برای بیمار تجویز می شود. البته، مصرف این دارو ها تنها برای مدت یک هفته خواهد بود. پس از آن، افراد معمولاً به محل کار خود بازگشته و فعالیت های روزانه ی عادی خود را از سر می گیرند.
آیا در صورت عدم انجام عمل ختنه، خطر های بیشتری من را تهدید می کند؟
خوشبختانه، به جز افزایش احتمال ابتلا به بیماری های پوستی، عدم انجام عمل ختنه هیچ خطر قطعی ای را به همراه ندارد. البته، تحقیقات نشان می دهد که عمل ختنه پیش از سن بلوغ، خطر ابتلا به سرطان آلت تناسلی را کاهش می دهد.
علاوه بر این، با وجود این که در بسیاری از کشور ها این عمل برای کاهش خطر ابتلا به HIV و سایر بیماری های مقاربتی استفاده می شود، اما هیچ شواهدی برای این اثبات این امر وجود ندارد.