چطور در سفرها کمتر دستشویی برویم؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بسیاری از کارشناسان برای تجربه یک سفر راحت‌ تر، توصیه می کنند که با بار کم و سبک سفر کنید. اما برای افرادی که به مثانه بیش فعال و بی‌ اختیاری ادراری دچار هستند، این مورد امکان پذیر نیست. آیا کمتر دستشویی رفتن در سفر امکانپذیر است؟ در ادامه مطلب خواهیم گفت.

بیش از ۳۳ میلیون آمریکایی از بی‌ اختیاری ادراری یا مشکلات مثانه رنج می ‌برند که میلی ناگهانی و غیر قابل کنترل به ادرار کردن در آنها ایجاد می کنند. افرادی که با این شرایط زندگی می کنند ممکن است در جاده، در صف بازرسی فرودگاه یا هنگام پیاده روی در خیابان های یک روستای قدیمی، نیاز فوری به سرویس بهداشتی پیدا کنند. این امر می تواند یک لحظه شگفت انگیز را به وحشت محض برای آنها تبدیل نماید.

اجازه ندهید که بی‌ اختیاری ادراری یا مثانه بیش فعال (OAB) باعث خراب شدن تعطیلات تابستانی شما شود. کمی برنامه ریزی پیشرفته می تواند به شما اعتماد به نفس لازم را برای کنترل اوضاع بدهد.

بی‌ اختیاری ادراری یا مثانه بیش فعال

علائم ضروری OAB

اگر به دفعات و به صورت فوری نیاز به ادرار کردن پیدا می کنید و در رسیدن به موقع به دستشویی دچار مشکل می شوید، به احتمال زیاد تا حدی به OAB دچار هستید که یکی از دلایل اصلی بی‌ اختیاری ادراری است.

این موضوع اشکالی ندارد؛ بعضی موارد گاهی اوقات خارج از کنترل شما هستند، اما می توان آنها را مدیریت کرد.

OAB  معمولاً زمانی رخ می دهد که ماهیچه ای که خروجی مثانه را می بندد (اسفنکتر) ضعیف شود. عوامل دیگری مانند ارتباط نادرست بین اعصابی که عضلات مثانه را کنترل می کنند یا بزرگ شدن پروستات نیز ممکن است در این امر نقش داشته باشند.

علائم شایع OAB شامل تکرر ادرار (هشت بار یا بیشتر در روز)، چندین بار بیدار شدن در شب برای ادرار کردن و مشکل در کنترل نیاز به رفتن به دستشویی (نشت کردن ادرار) است.

۷ نکته برای کنترل کمتر دستشویی رفتن در سفر

OAB ممکن است احساس انزوا را در شما بیشتر کند، اما نباید خود را به خاطر آن خانه نشین کنید. این هفت نکته به شما کمک می کنند تا کنترل بیشتری روی این مشکل داشته باشید.

  • تربیت مثانه برای سفر: چند هفته قبل از سفر، شروع به برنامه ریزی زمان ادرار کردن کنید؛ به این معنی که صبر نکنید تا نیاز فوری به دستشویی پیدا کنید و بعد بروید، بلکه در زمان های مشخص به سرویس مراجعه کنید. سپس به تدریج زمان بین سفرهای خود را برای استقامت بیشتر افزایش دهید. در عین حال، تمرینات تقویت عضلات مثانه به نام کگل را انجام دهید (هم برای زنان و هم برای مردان)
  • توجه به نوع نوشیدنی مصرفی: مصرف قهوه، نوشیدنی های گازدار و شیرین کننده های مصنوعی می تواند مثانه را تحریک کرده و نیاز شدید به ادرار کردن را ایجاد کند. در عین حال، قهوه ادرارآور نیز هست، به این معنی که نیاز و اضطرار به ادرار را افزایش می دهد. اگر انتظار دارید چند ساعت از دستشویی دور باشید، از قبل از مصرف این نوشیدنی ها خودداری کنید.
کمتر دستشویی رفتن در سفر
  • توجه به مصرف خوراکی ها: اگر به خوردن تاکوهای تند علاقه دارید، آنها را به همراه لوبیای سیاه مصرف کنید. غذاهای تند، مرکبات و گوجه فرنگی و همچنین غذاهای حاوی آب زیاد (مانند خیار) از محرک های بالقوه OAB هستند. با وجود این، طیف وسیعی از غذاها از جمله لوبیا، سبوس گندم، آجیل، میوه و سبزیجات با فیبر بالا می توانند به کنترل OAB کمک کنند.
  • استفاده از تکنولوژی: قبل از رفتن به سفر، برنامه هایی برای پیدا کردن سرویس بهداشتی عمومی در مقاصد خود را در تلفن همراه یا تبلت خود نصب کنید. اطلاع از مکان سرویس بهداشتی به شما کمک می کند تا زمان و میزان مصرف نوشیدنی خود را مدیریت نمایید.
  • مصرف دارو: بعضی از داروها می توانند با مسدود کردن پیام رسان های شیمیایی که باعث انقباضات غیرارادی عضلات می شوند، به شما کمک کنند تا نیاز به ادرار را کنترل کنید. داروهای دیگری هم برای شل کردن عضله مثانه وجود دارد. لازم به ذکر است که برخی داروها، از جمله داروهای فشار خون و ضد افسردگی، می توانند OAB را تشدید کنند. این بدان معنا نیست که نباید آنها را مصرف کنید، بلکه بایستی از عوارض جانبی آنها آگاه باشید.
  • دسترسی آسان به وسایل موردنیاز خود و پوشیدن لباس راحت: علاوه بر چمدان، در کیف دستی یا کیف پول روزانه خود نیز پدهای بهداشتی، داروها و لباس زیر اضافی به همراه داشته باشید. هنگام پوشیدن لباس، آن هایی را انتخاب کنید که می توان به راحتی و سریع درآورید. از کمربندهای تنگ و شلوارهایی با بند یا دکمه های زیاد اجتناب کنید.
  • نکشیدن سیگار: ثابت شده است که دود سیگار عامل خطری برای OAB و بی اختیاری ادراری است، زیرا می تواند مثانه را تحریک کند و باعث سرفه مزمن شود که فشار زیادی به عضلات کف لگن وارد می کند و می تواند منجر به تضعیف آنها شود.
نکشیدن سیگار:

مراجعه به متخصص اورولوژی

سفر تابستانی باید پر از ماجراجویی باشد و عجله برای رفتن به دستشویی قبل از اینکه خیلی دیر شود نباید یکی از آنها باشد. یک اورولوژیست می تواند در این زمینه به شما کمک کند.

اگر در رفتن به موقع به سرویس بهداشتی مشکل دارید، با یک اورولوژیست برای درمان آن مشورت کنید. علائم OAB ممکن است نشانه مشکلات دیگری مانند عفونت های مجاری ادراری، دیابت و انسدادهایی مانند سنگ مثانه یا بزرگ شدن پروستات باشد.


دکتر حسین کرمی متخصص اورولوژی

3.6/5 - (9 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر تراب سه شنبه ۲۳ آبان ۲( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: 113 مشاهده پرسش
    ادرارزردرنگ.تیرکشیدن مثانه.سوزش نوک آلت.بی میلی جنسی.ضمناآزمایش ادراروپروستات مشکل ندارد.سنگ کلیه هم ندارم.چکاربایدکرد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۲ آبان ۲( 10 ماه پیش)
      سونوگرافی انجام دادین؟
    2. تصویر کاربر تراب دوشنبه ۲۲ آبان ۲( 10 ماه پیش)
      سونوگرافی ازمثانه.کلیه.پروستات انجام دادم مشکلی نبود.عفونت ادراری طبق ازمایش ندارم
    3. تصویر کاربر تراب دوشنبه ۲۲ آبان ۲( 10 ماه پیش)
      سونوگرافی ازمثانه.کلیه‌.پروستات انجام دادم همه نرمال.طبق آزمایش عفونت ادراری ندارم.دکترجان بفرماییدبایدچکار کنم
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۳ آبان ۲( 10 ماه پیش)
      با سلام و احترام مجدد خدمت شما همراه گرامی بیماری شما نیاز به درمان طولانی مدت و با عود بالا همراه میباشد کپسول تامسولوسین هر شب یک عدد افلوکساسین ۳۰۰ هر ۱۲ ساعت کپسول ملوکسیکام ۷/۵ هر ۱۲ ساعت و روزی نیم ساعت داخل لگن آب گرم بنشینید در صورت عود و تکرار علائم بعد از بهبودی مجددا دوره ی درمان تکرار شود
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر سعید جمعه ۱۹ آبان ۲( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: 118 مشاهده پرسش
    ضمن عرض سلام و خسته نباشید
    تقریبا دو روزاست دردی در دو طرف زیرشکم (عانه) به طرف کشاله ران بر من عارض شده تکرر ادرار و سوزش‌ ادرار هم ندارم حقیر چکارکنم وبه چه پزشکی مراجعه کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۹ آبان ۲( 10 ماه پیش)
      سلام سونوگرافی از کشاله ران دو طرفه و بیضه ها انجام شود
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر