اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

نمونه برداری یا بیوپسی پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیوپسی پروستات یا نمونه برداری از پروستات، قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد. امروزه سرطان پروستات شایعترین سرطان در سنین بالای 50 سال در دنیا می باشد.

برخلاف بزرگی و خوش خیم بودن، سرطان پروستات اغلب پر سر و صدا و توأم با علائم ادراری از قبیل، تکرر ادرار، سوزش ادرار، دو شاخه شدن ادرار، قطع و وصل شدن ادرار، شب بیداری های مکرر و احتباس ادراری خود را نشان می دهد. سرطان پروستات اغلب در مرحله اول کاملاً بی سر و صدا و بدون علامت و به صورت اتفاقی با چکاپ و معاینه بالینی مشخص می شود.

اقدام به نمونه برداری از پروستات

هدف از نمونه برداری چیست

  • امروزه تست PSA و PSA آزاد و معاینه انگشتی پروستات از مقعد، روش های اولیه تشخیصی و شک به سرطان پروستات می باشند. PSA ماده ای است که در حالت طبیعی از پروستات ترشح می شود و اندازه آن با توجه به اندازه پروستات و سن بیمار اغلب در زیر 4mg می باشد.

  •  طبق قوانین پزشکی هر کسی که PSA او حالت صعودی در چکاب های منظم داشته باشد و همچنین در معاینه انگشتی قوام پروستات تغییر پیدا کرده باشد، شک به سرطان پروستات باید بررسی و در صورت نیاز نمونه برداری از پروستات انجام شود.

چه کسانی باید نمونه برداری یا بیوپسی پروستات انجام دهند؟

شرایط قبل از نمونه برداری پروستات

ابتدا باید به بیمارانی که کاندید بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات هستند، اطلاعات کاملی در رابطه با الزام نمونه برداری از پروستات عصبی، روش آن و عوارض احتمالی نمونه برداری، داده شود و فرم رضایت آگاهانه توسط بیمار خوانده و رضایت نامه جهت انجام بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات، مثل همه عمل های جراحی گرفته می شود. قبل از نمونه برداری باید برای بیمارانی که ناراحتی قلبی و عروقی و یا دیابت کنترل نشده دارند، مشاوره قلب و عروق و غدد انجام شود.

داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین، پلاویکس و هپارین، حتما با نظر دکتر قلب و عروق یک هفته قبل از نمونه برداری قطع شود. برای جلوگیری و پیشگیری از عفونت بعد از نمونه برداری، چند روز قبل از انجام آن آنتی بیوتیک های مناسب برای بیمار تجویز می گردد. در مواردی که نمونه برداری با بیهوشی و بی حسی نخاعی انجام می شود، باید بیمار در روز نمونه برداری ناشتا مراجعه نماید.

نمونه برداری از پروستات چگونه انجام میشود

امروزه نمونه برداری به دو صورت با راهنمایی سونوگرافی مقعدی و یا راهنمایی با MRI انجام می شود. در هر روش با عبور پروپ مقعدی، محل پروستات و محل بیوپسی مشخص می شود و با استفاده از سوزن هایی با شلیک اتوماتیک، تعداد 12 قطعه از محل های مختلف پروستات و مخصوصاً مناطق مشکوک برداشته شده و در داخل ظرفی ریخته شده و جهت ارزیابی نسجی به مرکز پاتولوژی فرستاده می شود.

اصولاً تا یک هفته نتیجه نمونه برداری یا همان بیوپسی نسجی از طرف پاتولوژی اعلام می گردد و درمان بر اساس نتیجه گزارش شده ادامه پیدا می کند.

عوارض نمونه برداری از پروستات

عوارض نمونه برداری پروستات مخصوصا زمانی که از طریق مقعد انجام می شود عبارتند از:

  • عفونت: خطرناک ترین عارضه نمونه برداری یا بیوپسی از پروستات، عفونت می باشد. جهت جلوگیری از آن، چند روز قبل، آنتی بیوتیک خوراکی شروع می شود و در مرکز نمونه برداری بهتر است با گرفتن رگ از بیمار، آنتی بیوتیک های وسیع الطیف حین نمونه برداری برای بیمار تزریق شود.
  •  علامت عفونت بعد از نمونه برداری عبارتند از: ضعف؛ تب و لرز، بی حالی و افت فشارخون که باید بیمار سریع بستری و آنتی بیوتیک های قوی، از قبیل مروپنم، ایمی پنم به صورت وریدی تجویز گردد. غفلت از درمان به موقع بیمار ممکن است باعث شوک عفونی و مرگ بیمار شود.
  • خونریزی مقعدی: که اصولاً 2 الی 3 روز بعد از نمونه برداری خودبخود خوب می شود.
  • خونریزی ادراری: که ممکن است باعث تجمع لخته و بند آمدن ادرار شود، که بهتر است حین نمونه برداری سوند فولی سه راه، برای جلوگیری و درمان این اتفاق برای بیمار گذاشته شود.
  • خون در مایع منی: که بعد از چند مدت خودبخود درمان می شود.

مرکز نمونه برداری پروستات در تهران

پروفسور حسین کرمی جراح کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی با پیشرفته ترین تجهیزات چندین سال است که در تهران و به صورت تخصصی بر روی نمونه برداری از پروستات فعالیت دارند. در صورت نیاز به نمونه برداری پروستات با شماره های ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ – ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰ – ۰۹۱۰۱۱۴۲۰۸۰ و ۰۹۳۸۹۲۰۱۳۱۲ تماس حاصل فرمائید.

1.2/5 - (502 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 344 مشاهده پرسش
    سلام استاد کرمی
    با توجه به اینکه شما با قرآن مانوسید ، اجازه بدید به عنوان پسرتون یه تذکر بهتون بدم . تصاویر آلت های تناسلی رو لطفا در سایتتون نذارید ، اینجا افراد مونث هم حضور دارن و ...
    با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      چشم ولی این سایت اطلاع رسانی پزشگی است و گهگاهی برای اطلاع رسانی بیماریها مصور ضروری است
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      تشکر از تذکرتان
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر امبن دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 358 مشاهده پرسش
    با سلام و تبريك عيد غدير...مدتي است كه بعد از ادرار وقتي براي دفع مدفوع يا ادرار فشار مي آورم ،مايع شيري رنگ و گاهي چسبناك از مجرا خارج ميشود و بعد از ادرار احساس ميكنم ادرار به خوبي دفع نشده و مقداري در مجرا مانده... آيا مني است و بايد غسل كنم؟ لطفا كمكم كنيد.....با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      بیشتر عصبی است نگران نباش
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 399 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر انتهای ادرارم خون مشاهده کردم حدود 3 هفته پیش سوزش ادرار داشتم تب م کردم من خیلی نگرانم خواهش میکنم بهم بگید علتشو خواهش میکنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونوگرافی و ازمایش ادرار
  • تصویر کاربر سلمان دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 387 مشاهده پرسش
    با سلام،
    من برای مشکل واریکوسل به شما مراجعه کردم که شما داروهای پنتوکسی فلین و کلومیفن تجویز نمودید اما پنتوکسی فلین خارجی را در داروخانه ها نتوانستم بیابم. از نمونه ایرانی استفاده کنم؟
    در ضمن به من فرمودید بعد از دو ماه مجددا آزمایش اسپرم بدهم اما به اندازه یک ماه برای من دارو در نسخه نوشته اید. یک ماه کافی است یا باز هم مصرف کنم؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      1 ماه هم تکرار فرمایید
  • تصویر کاربر صادقی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 656 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر.با علائمی که شما برای بیماری پیرونی گذاشتین بنده واقعا به این فکر میکنم که من همه علائم رو دارم.فقط میخواستم مطمئن بشم که این بیماری درمان داره یا خیر.واقعا ممنون میشم من رو از استرس در بیارین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    باعرض سلام وخسته نباشی من آقایی34ساله هستم که حدوداً 9ماه پیش به علت وجود درددرناحیه سمت راست مثانه وقطع ووصل شدن ادرار به پزش مراجعه کردم وپس از انجام سونوگرافی های متعدد وسی تی اسکن مشخص شد که در سمت راست مثانه ام ضخیم شدگی به اقطار8*13 و5*11میلیمتروجوددارد وکف مثانه ام به قطر7میلیمترضخیم شده بود وبالاخره باتایید چنددکتردراسفندماه سال گذشته مجبوربه انجام سیستوسکوپی شدم وطی عمل به گفته دکتر5یا6 توده از مثانه خارج شد جواب پاتولوژی نشان از عفونت مزمن میداد امابعدازگذشت دوماه ازعمل باز درددرناحیه سمت راست مثانه داشتم بعداز مراجعه به پزشکم وانجام سونوگرافی بازنشان ازضایعه مخاطی 9*12درجدارپارامیدلاین راست کف مثانه داشت الان با گذشت سه ماه از مصرف داروهایم به نام کپسول پروترا ل (تامسولوسین)وکپسول سلکوکسیب باز هم مشکلم حل نشده سونوگرافی نشان ازضایعه مخاطی10*25میدهد ضمناً در سونوگرافی آخرابعادپروستاتم 42×39×50باحجم42/5سی سی بوده است خواهشمندم مراراهنمایی فرمایید وعلت این وجود این ضایعه بعدازعمل رابفرمایید.شرمنده ازطولانی شدن سوال.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر تومور نیست نگران نباشید
  • تصویر کاربر خسرو دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    ۳۰ساله هستم و چند سال هست که به بیماری خود پی برده ام همزمان فشار خون و سنگ کلیه هم دارم.گاهی درد بسیار زیادی را متحمل میشوم.هر دو کلیه دارای کیست های متعدد هستن.میخواهم بدونم راه درمانی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      ایا از نوع ارثی است
    2. تصویر کاربر خسرو دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      با سلام و احترام. پیرو مراجعاتی که تاکنون به همکاران شما داشته ام ارثی تشخیص داده شده
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      ارثی درمان ندارد
    4. تصویر کاربر خسرو دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      به تازگی سی تی اسکن کردم با توجه به اینکه تشخیص شما برای اطمینان برایم مهم است و سنگ های کلیه بسیار باعث ازار شده به طوری که مانع فعالیت روزمره من شده ایا میتوانم هر چه زودتر وقت مراجعه از شما داشته باشم؟با تشکر
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید دکتر بنده بدنسازی کار میکنم و متاهلم خاستم بدونم هفته ای چند بار انزال داشته باشم تا از رشد عضلات و یا قدرت بدنیم کم نشه؟ متشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      2الی 3
  • تصویر کاربر sana دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر طول آلت تناسلی من خیلی کوچک است 39 سالمه آیا امکان درمان هستش؟ ممنون میشم اگه منو راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اندازه؟
  • تصویر کاربر کیپک دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    باسلام
    درمن (دختری26ساله)حدود یک سال ونیم پیش تشخیص کولیت اولسرو داده شد و از آن زمان به بعد داروی پنتاسا که بعدا به مزالازین تغییر پیدا کرد استفاده میکنم .از مدتی پیش در ناحیه پهوهام احساس نوعی گرفتگی داشتم بعلاوه دردی در اطراف ناف که به دکتر گفتم برام بجز کلیدنیوم سی داروی رانیتیدین تجویز کرد ولی در حدود ده روز پیش چند روزی روزه گرفتم یکی از روز ها نزدیک افطار متوجه شدم ادرارم بنوعی کاملا خونیه . از اون روز به بعد سعی کردم آب بیشتری استفاده کنم از اون روز به بعد خونی که دیده بشه به مثل اون روز ندیدم ولی گهگاه ادرارم تیره است تقریبا مثل رنگ چای با توجه به اینکه یکی از عوارض داروی مزالازین وجود خون در ادرار است نمیدونم این موضوع رو باید پیگیری کنم یا نه ؟مقدارداروم حداقل دوز یعنی 4عدد در شبانه روز است .الان باید چه کنم باید مقدار دارو رو کمتر کنم ؟تشخیص شما چیه؟ممکنه صدمه ای به کلیه هام رسیده باشه یا دچار عفونت ادراری شده باشم .گهگاه من خارش جزیی ناحیه تناسلی هم دارم .اگر میشه فوری جواب بدین .با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ مهر ۹۳( 1 دهه پیش)
      مشکل کلیوی ندارید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

بسیاری از مردان در مقطعی از زندگی خود، با یک درد مبهم یا احساس سنگینی در ناحیه…
اگر به دنبال عکس بیضه ی سالم و ناسالم هستید، در ابتدا باید بدانید چه بیماری هایی…
پروتز آلت تناسلی چه کمکی به درمان اختلال نعوط می کند؟ آیا پروتز می تواند مشکل نعوظ…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب