اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

نمونه برداری یا بیوپسی پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیوپسی پروستات یا نمونه برداری از پروستات، قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد. امروزه سرطان پروستات شایعترین سرطان در سنین بالای 50 سال در دنیا می باشد.

برخلاف بزرگی و خوش خیم بودن، سرطان پروستات اغلب پر سر و صدا و توأم با علائم ادراری از قبیل، تکرر ادرار، سوزش ادرار، دو شاخه شدن ادرار، قطع و وصل شدن ادرار، شب بیداری های مکرر و احتباس ادراری خود را نشان می دهد. سرطان پروستات اغلب در مرحله اول کاملاً بی سر و صدا و بدون علامت و به صورت اتفاقی با چکاپ و معاینه بالینی مشخص می شود.

اقدام به نمونه برداری از پروستات

هدف از نمونه برداری چیست

  • امروزه تست PSA و PSA آزاد و معاینه انگشتی پروستات از مقعد، روش های اولیه تشخیصی و شک به سرطان پروستات می باشند. PSA ماده ای است که در حالت طبیعی از پروستات ترشح می شود و اندازه آن با توجه به اندازه پروستات و سن بیمار اغلب در زیر 4mg می باشد.

  •  طبق قوانین پزشکی هر کسی که PSA او حالت صعودی در چکاب های منظم داشته باشد و همچنین در معاینه انگشتی قوام پروستات تغییر پیدا کرده باشد، شک به سرطان پروستات باید بررسی و در صورت نیاز نمونه برداری از پروستات انجام شود.

چه کسانی باید نمونه برداری یا بیوپسی پروستات انجام دهند؟

شرایط قبل از نمونه برداری پروستات

ابتدا باید به بیمارانی که کاندید بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات هستند، اطلاعات کاملی در رابطه با الزام نمونه برداری از پروستات عصبی، روش آن و عوارض احتمالی نمونه برداری، داده شود و فرم رضایت آگاهانه توسط بیمار خوانده و رضایت نامه جهت انجام بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات، مثل همه عمل های جراحی گرفته می شود. قبل از نمونه برداری باید برای بیمارانی که ناراحتی قلبی و عروقی و یا دیابت کنترل نشده دارند، مشاوره قلب و عروق و غدد انجام شود.

داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین، پلاویکس و هپارین، حتما با نظر دکتر قلب و عروق یک هفته قبل از نمونه برداری قطع شود. برای جلوگیری و پیشگیری از عفونت بعد از نمونه برداری، چند روز قبل از انجام آن آنتی بیوتیک های مناسب برای بیمار تجویز می گردد. در مواردی که نمونه برداری با بیهوشی و بی حسی نخاعی انجام می شود، باید بیمار در روز نمونه برداری ناشتا مراجعه نماید.

نمونه برداری از پروستات چگونه انجام میشود

امروزه نمونه برداری به دو صورت با راهنمایی سونوگرافی مقعدی و یا راهنمایی با MRI انجام می شود. در هر روش با عبور پروپ مقعدی، محل پروستات و محل بیوپسی مشخص می شود و با استفاده از سوزن هایی با شلیک اتوماتیک، تعداد 12 قطعه از محل های مختلف پروستات و مخصوصاً مناطق مشکوک برداشته شده و در داخل ظرفی ریخته شده و جهت ارزیابی نسجی به مرکز پاتولوژی فرستاده می شود.

اصولاً تا یک هفته نتیجه نمونه برداری یا همان بیوپسی نسجی از طرف پاتولوژی اعلام می گردد و درمان بر اساس نتیجه گزارش شده ادامه پیدا می کند.

عوارض نمونه برداری از پروستات

عوارض نمونه برداری پروستات مخصوصا زمانی که از طریق مقعد انجام می شود عبارتند از:

  • عفونت: خطرناک ترین عارضه نمونه برداری یا بیوپسی از پروستات، عفونت می باشد. جهت جلوگیری از آن، چند روز قبل، آنتی بیوتیک خوراکی شروع می شود و در مرکز نمونه برداری بهتر است با گرفتن رگ از بیمار، آنتی بیوتیک های وسیع الطیف حین نمونه برداری برای بیمار تزریق شود.
  •  علامت عفونت بعد از نمونه برداری عبارتند از: ضعف؛ تب و لرز، بی حالی و افت فشارخون که باید بیمار سریع بستری و آنتی بیوتیک های قوی، از قبیل مروپنم، ایمی پنم به صورت وریدی تجویز گردد. غفلت از درمان به موقع بیمار ممکن است باعث شوک عفونی و مرگ بیمار شود.
  • خونریزی مقعدی: که اصولاً 2 الی 3 روز بعد از نمونه برداری خودبخود خوب می شود.
  • خونریزی ادراری: که ممکن است باعث تجمع لخته و بند آمدن ادرار شود، که بهتر است حین نمونه برداری سوند فولی سه راه، برای جلوگیری و درمان این اتفاق برای بیمار گذاشته شود.
  • خون در مایع منی: که بعد از چند مدت خودبخود درمان می شود.

مرکز نمونه برداری پروستات در تهران

پروفسور حسین کرمی جراح کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی با پیشرفته ترین تجهیزات چندین سال است که در تهران و به صورت تخصصی بر روی نمونه برداری از پروستات فعالیت دارند. در صورت نیاز به نمونه برداری پروستات با شماره های ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ – ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰ – ۰۹۱۰۱۱۴۲۰۸۰ و ۰۹۳۸۹۲۰۱۳۱۲ تماس حاصل فرمائید.

1.2/5 - (502 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امیر جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 356 مشاهده پرسش
    با سلام کیله مربوط به پرتاب اسپرم دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      مشکلتان چیست؟
  • تصویر کاربر ندا جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 497 مشاهده پرسش
    با سلام دختر ٦ سأله اي دارم بعلت شب إدراري بعضي مواقع سونوكرافي دادم كليه راست ٧٦.٤٣ و ضخامت ١٢ ميلي متر، كليه سمت جب ٨٥.٤٧ و ضخامت ١٣ ميلي متر.
    bladder shows mild irregular wall mucosal and normal wall mucosal thickness.
    residual urine در دو بار ازمايش ٢٥ سي سي و ٣٨ سي سي
    ازمايش إدرار هميشه سالم بوده و مشكلي ندارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      نوار مثانه بگیرید 02122642744
  • تصویر کاربر مهران جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 3661 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر به دکتر کلیه و مجاری ادرار مراجعه کردم و تشخیص ایشون آرکیت حاد بود که گفتند در منزل یه کیسه یخ رو بیضه متورم قرار بدم و فعالیت سنگین نداشته باشم و کمتر راه برو و بیشتر استراحت کن اما با اصرار خودم از دکتر خواستم در بیمارستان بستری ام کنه و در بیمارستان همون موقع که از مطبشون خارج شدم بستری شدم و دکتر دستور تزریق آنتی بیوتیک های قوی به همراه 4 سرم و به همراه آزمایش خون اوره و قند و ... داد و من تنها همون شب اول شب 3 شنبه هفته گذشته ، شب تا صبح از کمپرس یخ استفاده کردم و صبح( روز 4 شنبه ) کمی از ورم بیضه ام کمتر شد و بیضه ام کمی کوچک و از روز دوم بستری ام تا الان دیگه از کمپرس یخ استفاده نکردم وبیضه ام با تزریق های مکرر آنتی بیوتیک ورمش کمتر و بیضه به حالت نرمال نزدیک میشد در روز 5 شنبه دکتر با رد تب مالت و قطع شدن کامل تب دستور ترخیص رو دادن ( تب موقع ترخیص 37 درجه )و گفتند که 14 روز دیگه مراجعه مجددی داشته باشم تا بررسی کنم تو را .دستور دارویی دکتر : 1. آلفن ایکس ال 100 هر 12 ساعت یکی 2 .داکسی سیکلین 100 به همراه آب فراوان هر 12 ساعت یکی و 3. سیپرو فلوکساسین 500 هر 12 ساعت یکی .. سوالم اینه که آیا به بیضه ام آسیبی از نظر اسپرم سازی وارد شده و من در آینده که میخواهم ازدواج کنم مشکلی ندارم و اینکه با مصرف این دارو ها بیضه ام از اون حالت سفتی و متوم شدید به حالت نرمی و کوچک شدن میره و احساس میکنم بهتر شدم ؟؟؟ آیااین ورم بیضه ام تا 1 هفته دیگه کاملا از بین میره و مثل اول میشود ؟؟؟ آیا دستور دارویی که دکتر دا ده خوبه و نظر شما چیه ؟؟؟
    با سپاش فراوان از سعه صدری که درپاسخ دا ن به سوالات دارید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      با مصرف دارو و استراحت بهتر میشوید
  • تصویر کاربر شهرام جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 508 مشاهده پرسش
    اقای دکتر من ازمایش اسپرم دادم تعداد31.5میلیون ویه مقدار حرکت ضعبف.در سونوگرافی نوشته بیضه ها با حدود و ابعاد و اکوپترن مشابه و نرمال.یک اسپر ماتوسل5 میلیمتری در سر اپیدیدیم چپ دیده شد.چند پاکه وریدی دیلاته به نفع واریکوسل در سمت چپ دیده شد.در ناحیه اینگوینال دو طرف توده یا هرنی دیده نشد.6ماهه اقدام کردیم بچه دار نمیشیم.اصلن بچه نداریم.خیلی ممنون اگه همشهریتونو راهنمایی کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      هنوز زود است اگر بعد از 1 سال بچه دار نشدید در خدمتم
  • تصویر کاربر مرتضی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    من20سالمه اندازه الت تناسلیم11سانته می خواستم بدونم راهی برا بزرگ کردنش وجود داره وبد هر ببار که ارضا میشم سوزش ادرار دارم باید چیکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      نرمال است 2- راهی ندارد
  • تصویر کاربر وحید جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 410 مشاهده پرسش
    با سلام ، حدودا یک سه سال میشود ازدواح کرده ام و گاهی موارد اگر به مدت چند روز نزدیکی نداشته باشم دردی در ناحیه بیضه راست تقریبا رگهای بیضیه دارم . اوایل زیاد بود ولی الان کم شده است. هنوز هم بچه دار نشدیم مشکل چیست و به چه پزشکی مراجعه کنیم. تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونو و ازمایش اسپرم بدهید
  • تصویر کاربر مرتضی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 372 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من نزدیک 2 پیش در مشهد پیش آقای دکتر پدرام عمل واریکسل 2 طرفه گرید آ انجام دادم
    الان نزدیک 2 ماه گذشته دوباره یه سری رگ زیر بیضه احساس میشه
    میخواستم بدونم امکانش هست دوباره این قدر زود واریکسل به سراغم اومده باشه؟
    سوال دوم
    شما در مشهد ویزیت نمیکنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه نگران نباش
  • تصویر کاربر مهدی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 470 مشاهده پرسش
    سلام. بنده مجردم و چند ماهی است که بسیار کم محتلم می شوم. در این مدت تغییر روند غذایی داشته و سبد گوشت در غذایم بیشتر شده. حدود 1 سال پیش هم از جکوزی زیاد استفاده کرده ام.هم چنین مقدار خروجی منی من هم در مواردی که خارج شده کم و رقیق بوده. برخی مواقع در ماههای قبلش بیضه هایم حرکت داشتند. سن من 24 سال است. چه کنم؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      حساس نباشید مشکلی ندارید
  • تصویر کاربر علی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 402 مشاهده پرسش
    باسلام واحترام بنده متولد شهریور1380و70کیلوگرم وزن دارم طول الت 6/5سانت است و ازاین موضوع ناراحتم لطفا راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      وزنتان زیاد است
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      پیغام دوم اشتبا شد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محسن جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید من بهمن ماه 92 عمل واریکوسل از روش میکروسرجری انجام دادم طی ازمایشی که پس از 7 ماه گرفتم با توجه به ازمایش قبل از عمل نتیجه مطلوبی داده ولی شکل ظاهری اسپرم که قبل از عمل 55٪ بوده بعد از عمل 27٪ شده علت چیست؟ ازمایش ها را براتون ارسال می کنم .با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۹ آبان ۹۳( 1 دهه پیش)
      قابل قبول است
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب