اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

نمونه برداری یا بیوپسی پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیوپسی پروستات یا نمونه برداری از پروستات، قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد. امروزه سرطان پروستات شایعترین سرطان در سنین بالای 50 سال در دنیا می باشد.

برخلاف بزرگی و خوش خیم بودن، سرطان پروستات اغلب پر سر و صدا و توأم با علائم ادراری از قبیل، تکرر ادرار، سوزش ادرار، دو شاخه شدن ادرار، قطع و وصل شدن ادرار، شب بیداری های مکرر و احتباس ادراری خود را نشان می دهد. سرطان پروستات اغلب در مرحله اول کاملاً بی سر و صدا و بدون علامت و به صورت اتفاقی با چکاپ و معاینه بالینی مشخص می شود.

اقدام به نمونه برداری از پروستات

هدف از نمونه برداری چیست

  • امروزه تست PSA و PSA آزاد و معاینه انگشتی پروستات از مقعد، روش های اولیه تشخیصی و شک به سرطان پروستات می باشند. PSA ماده ای است که در حالت طبیعی از پروستات ترشح می شود و اندازه آن با توجه به اندازه پروستات و سن بیمار اغلب در زیر 4mg می باشد.

  •  طبق قوانین پزشکی هر کسی که PSA او حالت صعودی در چکاب های منظم داشته باشد و همچنین در معاینه انگشتی قوام پروستات تغییر پیدا کرده باشد، شک به سرطان پروستات باید بررسی و در صورت نیاز نمونه برداری از پروستات انجام شود.

چه کسانی باید نمونه برداری یا بیوپسی پروستات انجام دهند؟

شرایط قبل از نمونه برداری پروستات

ابتدا باید به بیمارانی که کاندید بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات هستند، اطلاعات کاملی در رابطه با الزام نمونه برداری از پروستات عصبی، روش آن و عوارض احتمالی نمونه برداری، داده شود و فرم رضایت آگاهانه توسط بیمار خوانده و رضایت نامه جهت انجام بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات، مثل همه عمل های جراحی گرفته می شود. قبل از نمونه برداری باید برای بیمارانی که ناراحتی قلبی و عروقی و یا دیابت کنترل نشده دارند، مشاوره قلب و عروق و غدد انجام شود.

داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین، پلاویکس و هپارین، حتما با نظر دکتر قلب و عروق یک هفته قبل از نمونه برداری قطع شود. برای جلوگیری و پیشگیری از عفونت بعد از نمونه برداری، چند روز قبل از انجام آن آنتی بیوتیک های مناسب برای بیمار تجویز می گردد. در مواردی که نمونه برداری با بیهوشی و بی حسی نخاعی انجام می شود، باید بیمار در روز نمونه برداری ناشتا مراجعه نماید.

نمونه برداری از پروستات چگونه انجام میشود

امروزه نمونه برداری به دو صورت با راهنمایی سونوگرافی مقعدی و یا راهنمایی با MRI انجام می شود. در هر روش با عبور پروپ مقعدی، محل پروستات و محل بیوپسی مشخص می شود و با استفاده از سوزن هایی با شلیک اتوماتیک، تعداد 12 قطعه از محل های مختلف پروستات و مخصوصاً مناطق مشکوک برداشته شده و در داخل ظرفی ریخته شده و جهت ارزیابی نسجی به مرکز پاتولوژی فرستاده می شود.

اصولاً تا یک هفته نتیجه نمونه برداری یا همان بیوپسی نسجی از طرف پاتولوژی اعلام می گردد و درمان بر اساس نتیجه گزارش شده ادامه پیدا می کند.

عوارض نمونه برداری از پروستات

عوارض نمونه برداری پروستات مخصوصا زمانی که از طریق مقعد انجام می شود عبارتند از:

  • عفونت: خطرناک ترین عارضه نمونه برداری یا بیوپسی از پروستات، عفونت می باشد. جهت جلوگیری از آن، چند روز قبل، آنتی بیوتیک خوراکی شروع می شود و در مرکز نمونه برداری بهتر است با گرفتن رگ از بیمار، آنتی بیوتیک های وسیع الطیف حین نمونه برداری برای بیمار تزریق شود.
  •  علامت عفونت بعد از نمونه برداری عبارتند از: ضعف؛ تب و لرز، بی حالی و افت فشارخون که باید بیمار سریع بستری و آنتی بیوتیک های قوی، از قبیل مروپنم، ایمی پنم به صورت وریدی تجویز گردد. غفلت از درمان به موقع بیمار ممکن است باعث شوک عفونی و مرگ بیمار شود.
  • خونریزی مقعدی: که اصولاً 2 الی 3 روز بعد از نمونه برداری خودبخود خوب می شود.
  • خونریزی ادراری: که ممکن است باعث تجمع لخته و بند آمدن ادرار شود، که بهتر است حین نمونه برداری سوند فولی سه راه، برای جلوگیری و درمان این اتفاق برای بیمار گذاشته شود.
  • خون در مایع منی: که بعد از چند مدت خودبخود درمان می شود.

مرکز نمونه برداری پروستات در تهران

پروفسور حسین کرمی جراح کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی با پیشرفته ترین تجهیزات چندین سال است که در تهران و به صورت تخصصی بر روی نمونه برداری از پروستات فعالیت دارند. در صورت نیاز به نمونه برداری پروستات با شماره های ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ – ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰ – ۰۹۱۰۱۱۴۲۰۸۰ و ۰۹۳۸۹۲۰۱۳۱۲ تماس حاصل فرمائید.

1.2/5 - (502 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سینا شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 2214 مشاهده پرسش
    اشکان
    پاسخ
    با سلام
    چند وقتیه در پوست ختنه گاه یا محل بریدگی چندین سوراخ ایجاد شده و از اون سوراخ موادی به شکل بسته های سفید رنگ خارج میشه.میخواستم بدونم مشکل از چیه.ممنون

    سلامت نیوز: از اختلالات آلت جنسی مردانه چه می دانید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      روزانه شتشو دهيدو نتيجه را بفرماييد
  • تصویر کاربر تک شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    با سلام، من دو سال پیش چندین مرتبه ارتباط مقعدی داشتم بعد از 6 ماه یک بویی شبیه بوی مدفوع از من منتشر میشه و اصلا قطع نمیشه تا الان هم ادامه داره لطف کنید علت را شرح دهید و راهنمایی فرمایید ، با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      فكر ميكنم حساس شديد
  • تصویر کاربر علی شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    با سلام :
    o نتیجه آزمایش اسپرم همسرم به شرح زیر است.آیا نتایج آزمایش ایشان از جهت باروری نرمال است؟
    Volume,2.2
    o Milky color,
    viscosity, normal
    liquefaction ,min,30
    o Liquefaction,state,Normal
    ph 7.2
    Rapid progressive(class A),% 5.5
    progressive(class B),% 31.3
    TOTAL progressive(class A+B),% 36.8
    NON progressive(class C),% 57.8
    Live ratio(Class A+B+C),% 94.6
    Non motile(Class D),% 5.4
    WBC,0-1
    RBC,0-1
    Epithelial Cells.0-1
    o Bacteria, none
    o Aggregation,none
    o Agglutination,none
    o Vitality,≥ 75%
    o Normal Morphology, 27%
    Pathology,% 73
    o Count,M,ml,173
    با سپاس از پاسخگویتون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      حركت مختل است وايكوسل داريد؟
  • تصویر کاربر masoud شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 600 مشاهده پرسش
    درود و خسته نباشید برشما جناب دکتر کرمی عزیز
    بنده از زمان خدمت سربازی واریگوسل سطح 2 در بیضه چپم داشتم وبعد از مدت 5 سال عمل رو انجام دادم
    مدت یک ماه از زمان عمل واریگوسل من میگذره و تازه متوجه یه توده سفت وکوچیک (به قطر چند میلیمتر)توی بیضه چپم شده
    -در سن 15 سالگی دچار اوریون هم شده بودم
    -19 روز بعد از عمل واریگوسل نزدیکی کردم و به فاصله هفته ای یکبار هم نزدیکی میکنم که نمیدونم برام مضره یا نه...؟
    -بیضم متورم یا ملتهب نیست
    -با توجه به دردی که تو بیضم حس میکردم عمل واریگوسل انجام دادم اما این درد همچنان بامن هست و اصلا کم نشده و حتی بیشتر هم شده :-(
    1-در حال حاضر این توده که پشت بیضم هست و همین الان متوجه اون شدم،خیلی نگرانم کرده تقاضا دارم لطفا راهنماییم کنید.
    متاهل 30 ساله

    2-آیا پوشیدن شورت یا همان لباس زیرِ تنگ برای کسانیکه عمل واریگوسل انجام دادن مفید هست؟

    پیشاپیش از راهنماییتون متشکرم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      طبيعي زندهگي بكنيد نياز به كاري نيست
  • تصویر کاربر مهران شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 386 مشاهده پرسش
    با سلام.
    من پس از مدتي ك ارضا شدم مثلا يك ماه بعد ازاين كه ارضا شدم دوباره وقتي كه ارضا ميشم هنگام خروج مني يك چندين ماده ريز و بسيار چسبنده از ميزراهم خارج ميشه. ميشه به خاطر اين است كه ي ماه طول كشيده؟ ايا مشكل ازبيضه است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمايش مني بدهيد
  • تصویر کاربر بهزاد.ک شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 410 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید.
    چند ما پیش بعد از مراجعه به پزشک و گرفتن سنوگرافی متوجه شدم که هم شنریزه دارم در کلیه و هم واریکوسل از نوع 3-2 دکتر گفت احتیاجی به عمل نیست با مطلعاتی که داشتم یه مقدار درد گاهی پیش میاد .ولی الان یه مدتی هست درد تقریبا همیشگی شده ولی خیلی خفیفه.توی گزارش سنوگرافی فقط بیضه ی چپ بود.من مجردم 23 سالمه و کارم طوریه که در روز 7 -6 ساعتی ایستاده هستم.قابل ذکر هست که بیضه هیچ تغییری نداشته میخواستم بدونم احتیاج به عمل داره ؟؟آیا این نوعی که من دارم میتونه باعث ناباروری بشه؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      با استراحت بهتر ميشود هر ٢ساعت ليوان اب
    2. تصویر کاربر بهزاد.ک شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      جسارتا میخواستم بدنم این نوع میتونه با عث ناباروری بشه یا نگران نباشم؟
      ممنون از پاسخگویی به سوالات.
      موفق و پیروز باشید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر امیر شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 665 مشاهده پرسش
    بعد از خارج شدن منی احساس میکنم بیضه هایم درد میکند و اینکه رنگ اسپرم من مایل به سبز میباشد لطفا راهنمایی کنید دلیلش چیست ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمايش مني بدهيد
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 392 مشاهده پرسش
    با سلام
    بنده حدود 1 سال پیش در ناحیه چپ بیضه واریکوسل گرید 2 داشتم که اون موقع عملش کردم الان بعد از 1سال که سونوگرافی انجام دادم واریکوسل سمت چپم گرید یک شده و با حرکات ورزشی مثل پرش و دو در قسمت چپ بیضه ام احساس درد می کنم آیا این موضوع طبیعیه یا اینکه به علت عمل نادرست بوده یا اینکه علت دیگه ای داره ممنون میشم راهنماییم کنید.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      طبيعي است
  • تصویر کاربر بهنام شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 381 مشاهده پرسش
    سلام ، خسته نباشید
    میخواستم بپرسم همونطور که گفتین بهترین زمان مناسب برای دادن نمونه اسپرم 2-3 روز پس از انزال ویا کمتر از 5-6 روز فاصله از اخرین انزال هستش ،واسه بچه دار شدن هم باید این زمانارو در نظر گرفت یعنی نزدیکی با خانوممون هم به قصد بچه دار شدن باید تو همین فواصل باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      بله
  • تصویر کاربر ابراهیم شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 402 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من 2 الی 3 روزه روی التم جوش زده تبخال نیست ولی درد میکنه به نظر شما بایدچکارکنم ؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۸ آذر ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر درد دارد تب خال است
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب