اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

نمونه برداری یا بیوپسی پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیوپسی پروستات یا نمونه برداری از پروستات، قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد. امروزه سرطان پروستات شایعترین سرطان در سنین بالای 50 سال در دنیا می باشد.

برخلاف بزرگی و خوش خیم بودن، سرطان پروستات اغلب پر سر و صدا و توأم با علائم ادراری از قبیل، تکرر ادرار، سوزش ادرار، دو شاخه شدن ادرار، قطع و وصل شدن ادرار، شب بیداری های مکرر و احتباس ادراری خود را نشان می دهد. سرطان پروستات اغلب در مرحله اول کاملاً بی سر و صدا و بدون علامت و به صورت اتفاقی با چکاپ و معاینه بالینی مشخص می شود.

اقدام به نمونه برداری از پروستات

هدف از نمونه برداری چیست

  • امروزه تست PSA و PSA آزاد و معاینه انگشتی پروستات از مقعد، روش های اولیه تشخیصی و شک به سرطان پروستات می باشند. PSA ماده ای است که در حالت طبیعی از پروستات ترشح می شود و اندازه آن با توجه به اندازه پروستات و سن بیمار اغلب در زیر 4mg می باشد.

  •  طبق قوانین پزشکی هر کسی که PSA او حالت صعودی در چکاب های منظم داشته باشد و همچنین در معاینه انگشتی قوام پروستات تغییر پیدا کرده باشد، شک به سرطان پروستات باید بررسی و در صورت نیاز نمونه برداری از پروستات انجام شود.

چه کسانی باید نمونه برداری یا بیوپسی پروستات انجام دهند؟

شرایط قبل از نمونه برداری پروستات

ابتدا باید به بیمارانی که کاندید بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات هستند، اطلاعات کاملی در رابطه با الزام نمونه برداری از پروستات عصبی، روش آن و عوارض احتمالی نمونه برداری، داده شود و فرم رضایت آگاهانه توسط بیمار خوانده و رضایت نامه جهت انجام بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات، مثل همه عمل های جراحی گرفته می شود. قبل از نمونه برداری باید برای بیمارانی که ناراحتی قلبی و عروقی و یا دیابت کنترل نشده دارند، مشاوره قلب و عروق و غدد انجام شود.

داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین، پلاویکس و هپارین، حتما با نظر دکتر قلب و عروق یک هفته قبل از نمونه برداری قطع شود. برای جلوگیری و پیشگیری از عفونت بعد از نمونه برداری، چند روز قبل از انجام آن آنتی بیوتیک های مناسب برای بیمار تجویز می گردد. در مواردی که نمونه برداری با بیهوشی و بی حسی نخاعی انجام می شود، باید بیمار در روز نمونه برداری ناشتا مراجعه نماید.

نمونه برداری از پروستات چگونه انجام میشود

امروزه نمونه برداری به دو صورت با راهنمایی سونوگرافی مقعدی و یا راهنمایی با MRI انجام می شود. در هر روش با عبور پروپ مقعدی، محل پروستات و محل بیوپسی مشخص می شود و با استفاده از سوزن هایی با شلیک اتوماتیک، تعداد 12 قطعه از محل های مختلف پروستات و مخصوصاً مناطق مشکوک برداشته شده و در داخل ظرفی ریخته شده و جهت ارزیابی نسجی به مرکز پاتولوژی فرستاده می شود.

اصولاً تا یک هفته نتیجه نمونه برداری یا همان بیوپسی نسجی از طرف پاتولوژی اعلام می گردد و درمان بر اساس نتیجه گزارش شده ادامه پیدا می کند.

عوارض نمونه برداری از پروستات

عوارض نمونه برداری پروستات مخصوصا زمانی که از طریق مقعد انجام می شود عبارتند از:

  • عفونت: خطرناک ترین عارضه نمونه برداری یا بیوپسی از پروستات، عفونت می باشد. جهت جلوگیری از آن، چند روز قبل، آنتی بیوتیک خوراکی شروع می شود و در مرکز نمونه برداری بهتر است با گرفتن رگ از بیمار، آنتی بیوتیک های وسیع الطیف حین نمونه برداری برای بیمار تزریق شود.
  •  علامت عفونت بعد از نمونه برداری عبارتند از: ضعف؛ تب و لرز، بی حالی و افت فشارخون که باید بیمار سریع بستری و آنتی بیوتیک های قوی، از قبیل مروپنم، ایمی پنم به صورت وریدی تجویز گردد. غفلت از درمان به موقع بیمار ممکن است باعث شوک عفونی و مرگ بیمار شود.
  • خونریزی مقعدی: که اصولاً 2 الی 3 روز بعد از نمونه برداری خودبخود خوب می شود.
  • خونریزی ادراری: که ممکن است باعث تجمع لخته و بند آمدن ادرار شود، که بهتر است حین نمونه برداری سوند فولی سه راه، برای جلوگیری و درمان این اتفاق برای بیمار گذاشته شود.
  • خون در مایع منی: که بعد از چند مدت خودبخود درمان می شود.

مرکز نمونه برداری پروستات در تهران

پروفسور حسین کرمی جراح کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی با پیشرفته ترین تجهیزات چندین سال است که در تهران و به صورت تخصصی بر روی نمونه برداری از پروستات فعالیت دارند. در صورت نیاز به نمونه برداری پروستات با شماره های ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ – ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰ – ۰۹۱۰۱۱۴۲۰۸۰ و ۰۹۳۸۹۲۰۱۳۱۲ تماس حاصل فرمائید.

1.2/5 - (502 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۵ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 367 مشاهده پرسش
    با عرض سلام وخسته نباشید شما کفتید سونوگرافی کنید جواب سونوگرافی این بود ابعاد وپاترن اکون تستیس واپیدیدیم راست وچپ طبیعی است .وریدهای اسپرماتیک چپ در مقایسه با سمت راست دیلاته بوده واریکو سلllgrade مطرح میباشد .هیدروسل و اسپرماتوسل وجود ندارد با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      ازمایش اسپرمتان چطور است
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۵ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 401 مشاهده پرسش
    با سلام من 5 سال خود ارضایی کردم روزی چند بار الان 23 سالم و اب منی من خیلی کم شده و اشتیاقم کم شده و و طول التم کوچکتر شده ایا عوارض خود ارضایی بروی من تاثیر گذاشته اگر اینها اثرات خود ارضایی هست اگر اینطوری
    حالا من با ید چه کنم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      با ترک خوب میشوید
  • تصویر کاربر احمد شنبه ۲۵ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 334 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان ممنونم از این که جواب ما ویقیه دوستان رو میدید
    من 10روز قبل یه شلوار کوتاه (منظورم از کمر تا بیضه خیلی تنگ بود ) احساس درد میکردم ولی الان 10روزه که ازن ماجرا گزشته ولی روز به روز درد م شدید ولی نهز یاتد شدید ولی دردش کم نمیشود چکار کنم ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونو بکنیداز بیضه
  • تصویر کاربر محسن دوشنبه ۲۷ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 715 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.
    من 32 ساله و مجرد هستم.
    چندتا عکس گرفتم که ضمیمه پیغام شده؛ سعی کردم تا جایی که میشه از نزدیک باشه و عکسها واضح باشن.
    اگر توی کامپیوتر و فول سایز، عکس هارو ببینید فکر میکنم گویا باشه.

    اگر دقت کنید میبینید که سوراخی که روی پوست آلتم به صورت دوسر هست و یک زائده تیره رنگ از یکی از سوراخها کمی بیرون اومده و مشخصه. توی دوران بلوغم یعنی حدود سن 13سالگی، اون زائده گاهی کاملا بیرون میومد ولی الان چندین ساله که در همین وضعیته و از این حد بیشتر بیرون نمیاد.

    این زائده در ناحیه کناری آلتم هست و در قسمت زیرین آلت هم دقیقا عین همین زائده وجود داره و دقیقا سوراخ روی پوست هم مثل همین حالت دوسره هستش؛ تنها تفاوتش اینه که اون زائده پائینی، اندازه کوچیکتری داره و اصلا دیده نمیشه اما وقتی روی اون رو لمس میکنم مشخصه که وجود داره.

    چون عکس گرفتن از زائده پائینی مشکل بود و عکسها وضوح خوبی نداشت، دیگه عکس مناسبی از اون قسمت نتونستم بگیرم.

    ضمنا اگر دقت کنید میبینید که روی آلتم در دو نقطه زائده های کوچک گوشتی وجود داره و یه حالت بدی رو ایجاد کرده. البته اذیتی نداره ولی به لحاظ ظاهری حالت بدی رو به وجود اورده؛ نمیدونم طبیعیه یا این هم مشکل محسوب میشه.

    توی این سالها به خاطر خجالت به دکتر مراجعه نکردم. راستش نمیدونم باید به متخصص پوست مراجعه کنم یا به ارولوژیست.

    بهتر دیدم اول با شما مشورتی داشته باشم.

    ممنون میشم که راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      دیدم مشکلی نیست
    2. تصویر کاربر محسن دوشنبه ۲۷ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام مجدد.
      ممنون از پاسختون. اگر بخوام این زائده هارو بردارم، مشکلی نیس؟
      برای لز بین بردنشون باید به متخصص پوست مراجعه کنم؟
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر saman شنبه ۲۵ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 529 مشاهده پرسش
    آلتم در حالت ایستاده به سمت پایین با زاویه نزدیک به 75 درجه است.وقتی آلتم را به سمت شکم فشار میدهم احساس درد دارم و آلتم از قسمت چسبیده به بدن به سمت پایین است. احساس میکنم پوست بین سر آلت تا کیسه بیضه ها در قسمت زیر آلت کوتاه است!میخواستم مشاوره بگیرم که آیا در آینده مشکل ساز خواهد شد یا خیر؟.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۵ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
  • تصویر کاربر منیر شنبه ۱۸ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 350 مشاهده پرسش
    سلام. من 40 ساله هستم بیش فعالی مثانه دارم و حدود 3 ساله که دارو VESICARE و اکسی بوتینین و ... مصرف می کنم . به محض قطع دارو بعد یکی دو روز دوباره بی اختباری می گیرم.(ببخشید من دیسک کمر خفیف هم دارم)
    1- من تا کی باید دارو مصرف کنم تا آخر عمر؟؟؟؟؟؟؟
    2- با توجه به گرون بودن VESICARE چه دارویی رو می تونم جایگزین کنم .؟؟؟؟؟
    3- این بیماری درمان قطعی نداره ؟؟؟؟؟؟؟
    انشالله شما همیشه در عافیت باشید ممنون میشم اگه منت بذارید و جواب بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      نوار مثانه گرفته اید
  • تصویر کاربر ارغوان شنبه ۱۸ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 364 مشاهده پرسش
    باسلام واحترام آقای دکتر
    همسرم آزمایش اسپرموگرام دادتوآزمايش حرکت اسپرم خيلی کم بود25درصد.سونوگرافی دادنتيجه خوب بودوعلایمی ازواريکسول وهيدروسل مشاهده نشدبه پزشک ارولوژي مراجعه کرديم اماايشون بعدازمعاينه گفتن همسرم واريس داره وآمپول HCGدادن البته گفتن بهترعمل بشه لطفامارو راهنمايى کنيدنيازبه مراجعه حضوری به شما هست؟باتوجه به اینکه جواب سونوگرافی بامعاينه يکی نبودماسردرگم شديم آياهمسرم بااستفاده آمپول مشکلش برطرف ميشه واريسش گفتن کم .بچه دارميشيم؟؟بدون عمل !!
    درضمن آزمايش اسپرموگرام همسرم بعدازهفت روزازنزديکی داده نيازبه آزمايش مجددهست؟؟
    باتشکرفراوان وآرزوى سلامتى برای شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      بعد از 3 روز باید بدهید
  • تصویر کاربر نوری شنبه ۱۸ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    سلام.متخصص مجاری ادراری برای درمان زود انزالی همسرم قرص پاروکستین20+ویتامین ای تجویز کردن .قریب به8ماهه مصرف میکنن اما بهبودی چشمگیری دیده نشده.به محض عدم استفاده باز انزال زود رس آزارشون میده.ازتون میخام راهنمایی بفرمایید مصرف قرصو ادامه بدن؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      مطلب سایت درمان را 2 روز دیگر بخوانید
  • تصویر کاربر حميد شنبه ۱۸ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 335 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر
    لطف ميكنين تفسير آزمايش بنده رو بفرمائين.
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      خوب است
  • تصویر کاربر كسري شنبه ۱۸ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 395 مشاهده پرسش
    سلام من پسري چهارده ساله هستم كه آلت تناسليم انحراف ب چپ داره و خيلي نارا حتم ميكنه و مانع تمركزهم روي درس خوندن و هر كار ديگه است فك ميكنم داره افسردم ميكنه يه مدتي زياد خود ارزايي ميكردم ميتونه از عواملي باشه كه اين مشكل پيش اومده منون ميشم جواب بديد
    آيا بايد عمل كنم و اينكه روم نميشه ب پدر و مادرم بگم و خيلي هم از عمل ميترسم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۸ بهمن ۹۳( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب