اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

نمونه برداری یا بیوپسی پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیوپسی پروستات یا نمونه برداری از پروستات، قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد. امروزه سرطان پروستات شایعترین سرطان در سنین بالای 50 سال در دنیا می باشد.

برخلاف بزرگی و خوش خیم بودن، سرطان پروستات اغلب پر سر و صدا و توأم با علائم ادراری از قبیل، تکرر ادرار، سوزش ادرار، دو شاخه شدن ادرار، قطع و وصل شدن ادرار، شب بیداری های مکرر و احتباس ادراری خود را نشان می دهد. سرطان پروستات اغلب در مرحله اول کاملاً بی سر و صدا و بدون علامت و به صورت اتفاقی با چکاپ و معاینه بالینی مشخص می شود.

اقدام به نمونه برداری از پروستات

هدف از نمونه برداری چیست

  • امروزه تست PSA و PSA آزاد و معاینه انگشتی پروستات از مقعد، روش های اولیه تشخیصی و شک به سرطان پروستات می باشند. PSA ماده ای است که در حالت طبیعی از پروستات ترشح می شود و اندازه آن با توجه به اندازه پروستات و سن بیمار اغلب در زیر 4mg می باشد.

  •  طبق قوانین پزشکی هر کسی که PSA او حالت صعودی در چکاب های منظم داشته باشد و همچنین در معاینه انگشتی قوام پروستات تغییر پیدا کرده باشد، شک به سرطان پروستات باید بررسی و در صورت نیاز نمونه برداری از پروستات انجام شود.

چه کسانی باید نمونه برداری یا بیوپسی پروستات انجام دهند؟

شرایط قبل از نمونه برداری پروستات

ابتدا باید به بیمارانی که کاندید بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات هستند، اطلاعات کاملی در رابطه با الزام نمونه برداری از پروستات عصبی، روش آن و عوارض احتمالی نمونه برداری، داده شود و فرم رضایت آگاهانه توسط بیمار خوانده و رضایت نامه جهت انجام بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات، مثل همه عمل های جراحی گرفته می شود. قبل از نمونه برداری باید برای بیمارانی که ناراحتی قلبی و عروقی و یا دیابت کنترل نشده دارند، مشاوره قلب و عروق و غدد انجام شود.

داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین، پلاویکس و هپارین، حتما با نظر دکتر قلب و عروق یک هفته قبل از نمونه برداری قطع شود. برای جلوگیری و پیشگیری از عفونت بعد از نمونه برداری، چند روز قبل از انجام آن آنتی بیوتیک های مناسب برای بیمار تجویز می گردد. در مواردی که نمونه برداری با بیهوشی و بی حسی نخاعی انجام می شود، باید بیمار در روز نمونه برداری ناشتا مراجعه نماید.

نمونه برداری از پروستات چگونه انجام میشود

امروزه نمونه برداری به دو صورت با راهنمایی سونوگرافی مقعدی و یا راهنمایی با MRI انجام می شود. در هر روش با عبور پروپ مقعدی، محل پروستات و محل بیوپسی مشخص می شود و با استفاده از سوزن هایی با شلیک اتوماتیک، تعداد 12 قطعه از محل های مختلف پروستات و مخصوصاً مناطق مشکوک برداشته شده و در داخل ظرفی ریخته شده و جهت ارزیابی نسجی به مرکز پاتولوژی فرستاده می شود.

اصولاً تا یک هفته نتیجه نمونه برداری یا همان بیوپسی نسجی از طرف پاتولوژی اعلام می گردد و درمان بر اساس نتیجه گزارش شده ادامه پیدا می کند.

عوارض نمونه برداری از پروستات

عوارض نمونه برداری پروستات مخصوصا زمانی که از طریق مقعد انجام می شود عبارتند از:

  • عفونت: خطرناک ترین عارضه نمونه برداری یا بیوپسی از پروستات، عفونت می باشد. جهت جلوگیری از آن، چند روز قبل، آنتی بیوتیک خوراکی شروع می شود و در مرکز نمونه برداری بهتر است با گرفتن رگ از بیمار، آنتی بیوتیک های وسیع الطیف حین نمونه برداری برای بیمار تزریق شود.
  •  علامت عفونت بعد از نمونه برداری عبارتند از: ضعف؛ تب و لرز، بی حالی و افت فشارخون که باید بیمار سریع بستری و آنتی بیوتیک های قوی، از قبیل مروپنم، ایمی پنم به صورت وریدی تجویز گردد. غفلت از درمان به موقع بیمار ممکن است باعث شوک عفونی و مرگ بیمار شود.
  • خونریزی مقعدی: که اصولاً 2 الی 3 روز بعد از نمونه برداری خودبخود خوب می شود.
  • خونریزی ادراری: که ممکن است باعث تجمع لخته و بند آمدن ادرار شود، که بهتر است حین نمونه برداری سوند فولی سه راه، برای جلوگیری و درمان این اتفاق برای بیمار گذاشته شود.
  • خون در مایع منی: که بعد از چند مدت خودبخود درمان می شود.

مرکز نمونه برداری پروستات در تهران

پروفسور حسین کرمی جراح کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی با پیشرفته ترین تجهیزات چندین سال است که در تهران و به صورت تخصصی بر روی نمونه برداری از پروستات فعالیت دارند. در صورت نیاز به نمونه برداری پروستات با شماره های ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ – ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰ – ۰۹۱۰۱۱۴۲۰۸۰ و ۰۹۳۸۹۲۰۱۳۱۲ تماس حاصل فرمائید.

1.2/5 - (503 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر اسماعیل دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 421 مشاهده پرسش
    با سلام . آقای دکتر مدتی است بمحض تحریک جنسی دچار تکرر ادرار میشوم برایم افلوکساسین تجویز کردند و داروها را مصرف کردم ولی بعد از یک مدت دوباره شروع شد و پاهایم احساس سردی دارم و سردرد هم دارم لطفاً راهنمایی بفرمائید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر كتايون دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 347 مشاهده پرسش
    بيمار مرد است،،،سيتي اسكن يكماه پيش نشان داده يك سنگ ٧ ميليمتري در كليه راست موجود است..سونوگرافي امروز نشان داد سنگ ٥.٥ ميليمتر در حالب مياني راست ميباشد...آيا سنگ دفع ميشود يا اينكه نياز به عمل است؟
    سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر دفع نشد عمل تی یو ای ضروری است فیلم عمل من را در سایت ببینید
  • تصویر کاربر سارا دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 381 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر
    پدرم 72 سال دارند. 7.4=psa .نمونه برداری که انجام شد گفتند نمونه 2 و 4 مشکل (سرطان)داره .دوباره باید انجام بشه . ویه سری آزمایشات تکمیلی دیگر.(ihc 24
    p63
    hmwk
    amacr)
    میخواستم بدونم آیا احتمال این هست که اشتباه شده باشه و اصلا سرطان نباشه. واگه باشه درجه بندی اون چطور مشخص میشه؟
    با سپاس فراوان از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      تکرار بیوپسی ضروری است
  • تصویر کاربر کاظمی دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید هر چند لحظه یک بار بیضه ام یک حالت تیری میکشه همیشه هم نیست بیشتر وقتی که میشنم است مرسی از شما بابت این سایت خوبتون منتظر نظرتون هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونو بکنید
  • تصویر کاربر میدیا دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 415 مشاهده پرسش
    با سلام ایا به جز جراحی راهی برای افزایش قطر الت وجود دارد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر مهرداد دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 347 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت اقای دکتر دختر خواهرم مشکل رفلکس ادرار دارد وهفته ی پیش یک عملی روی او انجام دادند ولی بعد از سه روز که از بیمارستان مرخص شد درد از ناحیه شکم وبالا اوردن دوباره او را بستری کردن بیمارستان وهمکنون از دل درد ناحیه زیر ناف رنج می برد و زمانی که ادرار می کند دردهای او ارام تر می شود ایا به عمل ان ربط دارد لطفا ما را در این زمینه راهنمایی فرمایید با سپاس فراوان از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      از دکترتان بپرسید
  • تصویر کاربر vahid دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 345 مشاهده پرسش
    با سلام وخسته نباشید خدمت استاد گرامی
    بنده یک مشکلی داشتم و خواستار راهنمایی شما را داشتم
    آلت من از ابتدای آن به سمت پایین دارای زاویه می باشد
    نظر شما برای درمان جراهی می باشد؟
    بنده اجازه دارم عکس بفرستم جسارتا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      بفرستید
  • تصویر کاربر سید دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام جناب آقای دکتر عزیز
    من در لائوس زندگی می کنم. یکی از پرسنل بومی یک ماه پیش هر دو کلیه اش از کار افتاد (طبق تشخیص پزشکان) و هیچگونه دفع ادرار هم نداشت و تنها راه پیشنهادی دیالیز بود ولی توسط مخلوطی از چند داروی گیاهی محلی در حال حاضر خوب شده است. برای خود پزشکان هم باورنکردنی بوده است. آیا چنین داروهایی ارزش بررسی و آنالیز دارند؟؟ می تونم نمونه ای برای بررسی بیارم ایران. موفق و موید باشید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      با سلام جای بررسی دارد
  • تصویر کاربر alexandra دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 412 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید همسرم واریکوسل grade 3 در طرف چب با حداکثر قطر وریدی 3.6 میلیمتر با مانور والسالوا و grade 3 -2 در طرف راست با حداکثر قطر وریدی 2/9 میلیمتر با مانور والسالوا در بیضه اش مشهود شده میخواستم بدونم ایا نیاز به عمل داره.کدوم نوع عمل رو بیشنهاد میدین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      لاپاروسکوپ فیلم سایت من در اپارات را ببینید
  • تصویر کاربر منصور دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 391 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید من 49سال دارم قبلا دچار زود انزالی و مشکلات نعوظ داشتم که با مراجعه به پژشک و مصرف دارو مشکلم رفع می شد ولی حدود هشت ماه پیش متوجه شدم که یک توده سفتی روی آلتم زیر پوست ایجادشده که درد هم داشت با مراجعه به دکتر و تجویز قرص دردم کم شد ولی از آن به بعد هیچ وقت نعوظ نداشتم حتی با مصرف قرصهای ویا گرا یا تیافیل وغیره آیا با جراحی و بر داشتن این توده که اندازه آن حدود یک سانت می باشد مشکل عدم نعوظ رفع می شود لطفا من را راهنمایی کنید با تشکر از شما پژشک محترم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۸ اسفند ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب