اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

نمونه برداری یا بیوپسی پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیوپسی پروستات یا نمونه برداری از پروستات، قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد. امروزه سرطان پروستات شایعترین سرطان در سنین بالای 50 سال در دنیا می باشد.

برخلاف بزرگی و خوش خیم بودن، سرطان پروستات اغلب پر سر و صدا و توأم با علائم ادراری از قبیل، تکرر ادرار، سوزش ادرار، دو شاخه شدن ادرار، قطع و وصل شدن ادرار، شب بیداری های مکرر و احتباس ادراری خود را نشان می دهد. سرطان پروستات اغلب در مرحله اول کاملاً بی سر و صدا و بدون علامت و به صورت اتفاقی با چکاپ و معاینه بالینی مشخص می شود.

اقدام به نمونه برداری از پروستات

هدف از نمونه برداری چیست

  • امروزه تست PSA و PSA آزاد و معاینه انگشتی پروستات از مقعد، روش های اولیه تشخیصی و شک به سرطان پروستات می باشند. PSA ماده ای است که در حالت طبیعی از پروستات ترشح می شود و اندازه آن با توجه به اندازه پروستات و سن بیمار اغلب در زیر 4mg می باشد.

  •  طبق قوانین پزشکی هر کسی که PSA او حالت صعودی در چکاب های منظم داشته باشد و همچنین در معاینه انگشتی قوام پروستات تغییر پیدا کرده باشد، شک به سرطان پروستات باید بررسی و در صورت نیاز نمونه برداری از پروستات انجام شود.

چه کسانی باید نمونه برداری یا بیوپسی پروستات انجام دهند؟

شرایط قبل از نمونه برداری پروستات

ابتدا باید به بیمارانی که کاندید بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات هستند، اطلاعات کاملی در رابطه با الزام نمونه برداری از پروستات عصبی، روش آن و عوارض احتمالی نمونه برداری، داده شود و فرم رضایت آگاهانه توسط بیمار خوانده و رضایت نامه جهت انجام بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات، مثل همه عمل های جراحی گرفته می شود. قبل از نمونه برداری باید برای بیمارانی که ناراحتی قلبی و عروقی و یا دیابت کنترل نشده دارند، مشاوره قلب و عروق و غدد انجام شود.

داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین، پلاویکس و هپارین، حتما با نظر دکتر قلب و عروق یک هفته قبل از نمونه برداری قطع شود. برای جلوگیری و پیشگیری از عفونت بعد از نمونه برداری، چند روز قبل از انجام آن آنتی بیوتیک های مناسب برای بیمار تجویز می گردد. در مواردی که نمونه برداری با بیهوشی و بی حسی نخاعی انجام می شود، باید بیمار در روز نمونه برداری ناشتا مراجعه نماید.

نمونه برداری از پروستات چگونه انجام میشود

امروزه نمونه برداری به دو صورت با راهنمایی سونوگرافی مقعدی و یا راهنمایی با MRI انجام می شود. در هر روش با عبور پروپ مقعدی، محل پروستات و محل بیوپسی مشخص می شود و با استفاده از سوزن هایی با شلیک اتوماتیک، تعداد 12 قطعه از محل های مختلف پروستات و مخصوصاً مناطق مشکوک برداشته شده و در داخل ظرفی ریخته شده و جهت ارزیابی نسجی به مرکز پاتولوژی فرستاده می شود.

اصولاً تا یک هفته نتیجه نمونه برداری یا همان بیوپسی نسجی از طرف پاتولوژی اعلام می گردد و درمان بر اساس نتیجه گزارش شده ادامه پیدا می کند.

عوارض نمونه برداری از پروستات

عوارض نمونه برداری پروستات مخصوصا زمانی که از طریق مقعد انجام می شود عبارتند از:

  • عفونت: خطرناک ترین عارضه نمونه برداری یا بیوپسی از پروستات، عفونت می باشد. جهت جلوگیری از آن، چند روز قبل، آنتی بیوتیک خوراکی شروع می شود و در مرکز نمونه برداری بهتر است با گرفتن رگ از بیمار، آنتی بیوتیک های وسیع الطیف حین نمونه برداری برای بیمار تزریق شود.
  •  علامت عفونت بعد از نمونه برداری عبارتند از: ضعف؛ تب و لرز، بی حالی و افت فشارخون که باید بیمار سریع بستری و آنتی بیوتیک های قوی، از قبیل مروپنم، ایمی پنم به صورت وریدی تجویز گردد. غفلت از درمان به موقع بیمار ممکن است باعث شوک عفونی و مرگ بیمار شود.
  • خونریزی مقعدی: که اصولاً 2 الی 3 روز بعد از نمونه برداری خودبخود خوب می شود.
  • خونریزی ادراری: که ممکن است باعث تجمع لخته و بند آمدن ادرار شود، که بهتر است حین نمونه برداری سوند فولی سه راه، برای جلوگیری و درمان این اتفاق برای بیمار گذاشته شود.
  • خون در مایع منی: که بعد از چند مدت خودبخود درمان می شود.

مرکز نمونه برداری پروستات در تهران

پروفسور حسین کرمی جراح کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی با پیشرفته ترین تجهیزات چندین سال است که در تهران و به صورت تخصصی بر روی نمونه برداری از پروستات فعالیت دارند. در صورت نیاز به نمونه برداری پروستات با شماره های ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ – ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰ – ۰۹۱۰۱۱۴۲۰۸۰ و ۰۹۳۸۹۲۰۱۳۱۲ تماس حاصل فرمائید.

1.2/5 - (503 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 391 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    خسته نباشید
    جوانی بیست ساله هستم، و در شرف ازدواج
    از 14 سالگی به طور مداوم خودارضایی کرده ام . . . و از رابطه برقرار کردن ب همسرم میترسم . میترسم زود ارضا شم .به نظر شما چهکنم ؟ آیا مشکلی پیش می آید؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      مشاوره رووانکاو02188209216
  • تصویر کاربر نادي دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 340 مشاهده پرسش
    سلام سه ماه پيش با يك حي احتباس ادراري به دكتر مراجعه و از آن زمان مشغول درمان هستم مشكل فعلي من درد در ناحيه زير شكم و كمر و زير بيضه ها نزديك كشاله ران ميباشد در ضمن احساس متغير هميشگي ادرار دارم و شدت ادرار متغير از ١١ تا ٢٠ سي سي در ثانيه متفاوت است و نتيجه نوار مثانه نشان از عملكرد ضعيف مثانه و حجم ٦٩٠ سي سي دارد. جناب آقاي دكتر درد امانم را بريده لطفا راهنمايي كنيد در ضمن آزمايش باقيمانده ادرار و سونو كليه مثانه پروستات و آزمايش خون شامل كشت ادرار و پي اس اي مشكلي مشاهده نشده است واريكوسل و اپيديميديت و فتق هم رد شده است تشخيص بيشتر التهاب پروستات بوده و به توصيه يكي از پزشكان به نورولوژيست مراجعه كردم كه پس از ام أر اي كمر و مغز مشكلي مشاهده نشد و به دليل اضطراب به من داروي ضد اضطراب ولبان و سيپرالكس تجويز كرد كه اخيراً پس از دو روز مصرف احساس قوي ادرار و درد ها كمي خفيف تر شد ولي عوارض قرص زياد است و گيجي وسستي دارد ميخواهم از راه درست درمان شوم لطفا راهنمايي كنيد.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      داروها را قطع کنید
  • تصویر کاربر رحیم دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 706 مشاهده پرسش
    با سلام. من 34 سال دارم.ازدواج کرده ام.اندازه آلت من در حالت معمولی 3 الی 4 سانتی متر،اندازه بیضه ها نیز 3 سانتی متر است.در حالت نعوظ اندازه آلتم 11 سانت میشود.فکر میکنم همسرم را میتوانم ارضا کنم.اما خودم از کوچک بودنش ناراحتم.درمانی برای من وجود دارد؟ آیا باید نگران باشم یا نه؟ برای بچه دار شدن مشکلی دارم؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      طبیعی است
  • تصویر کاربر حامد دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 381 مشاهده پرسش
    با سلام آقاي دكتر من جواني ١٩ساله هيتم و مدتي پيش نيز خود ارضايي بودم حالا نيز احساس مي كنم واريكوسل دارم آيل من مي توانم ماند يك فرد عادي كه بيضه هاي سالمي دَاردشؤم البته بعد از جراحي منظور توليد اسپرم است و ازدواج كمن لطفا راهنمايي كنين
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله نگران نباشید
  • تصویر کاربر امینی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 379 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    در ابتدا از راه اندازی این سایت از شما کمال تشکر را دارم و خواستار توفیقات روز افزون برای شما و همکارانتان هستم
    چند ماهی هست که تکرر ادرار دارم
    منتهی بعضی از مواقع کم و زیاد می شود ، و در بعضی از اوقات دردی در بیضه ام احساس می کنم که هنگام لمس آن بیشتر می شود و پس از استراحت خوب می شود
    در ضمن سونو گرافی هم از کلیه و مثانه کردم ام دکتر گفت مشکلی ندارد
    17 سال دارم
    می خواستم بنده را راهنمایی کنید
    یا علی ...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو بکنید
  • تصویر کاربر حمید دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 857 مشاهده پرسش
    جناب آقای دکترمن به اشتباه چون پدرم قرص تامسولوسین مصرف میکرد من 6 تا از قرص هارا خوردم و دچار عوارض ناتوانی شدم . سن من حدود 17 سال است و نمی دانم چه کنم و دچار استرس خیلی زیادی شدم لطفا مرا راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      بیخودی نگرانی
  • تصویر کاربر ناشناس دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    سلام
    من خانمی 23 ساله و متاهل میباشم
    پیش دکتر مراجعه کردم و گفتند زگیل تناسلی دارم و باید زگیلها فریز شوند و پس از ان واکسن تهیه کنم و بزنم
    ایا زگیل مسری می باشد ؟و ممکن است به همسرم هم سرایت کند شما چه پیشنهادی می دهید برای درمان ؟
    و ایا زگیل باعث سرطان می گردد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      مطلب سایت من را بخوانید
  • تصویر کاربر فاطمه دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 368 مشاهده پرسش
    با سلام من دختري 31 ساله هستم كه از روز پنج شنبه 93/12/21 ادرارم به رنگ قرمز روشن در آمده و به نظر ميرسد در ادرارم خون وجود دارد روز جمعه اب زياد خوردم به رنگ سفيد در آمد ولي از جمعه شب دوباره به رنگ قرمز روشن برگشت يه كمي هم سوزش دارم خيلي نگران هستم يعني تومور يا سرطان دارم ممنون ميشم جواب بدهيد در ضمن كل بدنم و سرم هم خارش دارد با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      ازمایش ادرار و سونو مثانه بدهید
  • تصویر کاربر مهسا دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 374 مشاهده پرسش
    سلام صبح از خواب بیدار شدم احساس ادرار کمی بادرد بهم داد رفتم دستشویی ادارار که میکردم سوزش هم داشتم دیدم خون زیادی همراه با ادرارم آمد (ولی لخته نبود)ترسیدم اول فکر کردم پریود شدم ولی دوباره امتحان کردم دیدم خون ادراری هست تا ظهر 2 بار هم اینجوری شد ولی قطع شد الان کاملا نرماله بهد یک روز سوزش ادرارم هم خوب شد .ضمنا زمان پریودم هم 20 روز تاخیر کرده آزمایش خون هم حاملگی رو منفی نشان داده .ممنون میشم جوابش رو برام ایمیل کنید باسپاس.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو و ازمایش ادرار برهید
  • تصویر کاربر علیرضا دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 616 مشاهده پرسش
    با سلام من 31 سالمه وقتی که با همسرم همخواب میشم میل زیادی به رابطه ی سکس با او دارم من تمام کار های عشق ورزی رو انجام میدم ووقتی همسرم رو به اوج میرسونم و هنگام دخول بعد چند ثانیه حدود ا بیست ثانیه مایع منی ازم خارج شده و پیش همسرم شرمنده میشم وبعد از خروج احساس لذت کم دارم و انگار که کامل تخلیه نشده باشم بعد ده دیقه باز دوباره دلم رابطه سکس میخوا واین بار زودتر از قبل انزال صورت میگیره شاید تو یک روز پنج دفعه عمل سکس انجام بدم تا شاید بتونم احساس راحتی بکنم واقعا دیگه نمیدونم چیکار کنم. کلا از زندگی مشترک زده شدم لطفا منو راه نمایی کنین ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۷ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      مطلب زود ارضایی سایت من را بخوانید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب