اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

نمونه برداری یا بیوپسی پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیوپسی پروستات یا نمونه برداری از پروستات، قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد. امروزه سرطان پروستات شایعترین سرطان در سنین بالای 50 سال در دنیا می باشد.

برخلاف بزرگی و خوش خیم بودن، سرطان پروستات اغلب پر سر و صدا و توأم با علائم ادراری از قبیل، تکرر ادرار، سوزش ادرار، دو شاخه شدن ادرار، قطع و وصل شدن ادرار، شب بیداری های مکرر و احتباس ادراری خود را نشان می دهد. سرطان پروستات اغلب در مرحله اول کاملاً بی سر و صدا و بدون علامت و به صورت اتفاقی با چکاپ و معاینه بالینی مشخص می شود.

اقدام به نمونه برداری از پروستات

هدف از نمونه برداری چیست

  • امروزه تست PSA و PSA آزاد و معاینه انگشتی پروستات از مقعد، روش های اولیه تشخیصی و شک به سرطان پروستات می باشند. PSA ماده ای است که در حالت طبیعی از پروستات ترشح می شود و اندازه آن با توجه به اندازه پروستات و سن بیمار اغلب در زیر 4mg می باشد.

  •  طبق قوانین پزشکی هر کسی که PSA او حالت صعودی در چکاب های منظم داشته باشد و همچنین در معاینه انگشتی قوام پروستات تغییر پیدا کرده باشد، شک به سرطان پروستات باید بررسی و در صورت نیاز نمونه برداری از پروستات انجام شود.

چه کسانی باید نمونه برداری یا بیوپسی پروستات انجام دهند؟

شرایط قبل از نمونه برداری پروستات

ابتدا باید به بیمارانی که کاندید بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات هستند، اطلاعات کاملی در رابطه با الزام نمونه برداری از پروستات عصبی، روش آن و عوارض احتمالی نمونه برداری، داده شود و فرم رضایت آگاهانه توسط بیمار خوانده و رضایت نامه جهت انجام بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات، مثل همه عمل های جراحی گرفته می شود. قبل از نمونه برداری باید برای بیمارانی که ناراحتی قلبی و عروقی و یا دیابت کنترل نشده دارند، مشاوره قلب و عروق و غدد انجام شود.

داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین، پلاویکس و هپارین، حتما با نظر دکتر قلب و عروق یک هفته قبل از نمونه برداری قطع شود. برای جلوگیری و پیشگیری از عفونت بعد از نمونه برداری، چند روز قبل از انجام آن آنتی بیوتیک های مناسب برای بیمار تجویز می گردد. در مواردی که نمونه برداری با بیهوشی و بی حسی نخاعی انجام می شود، باید بیمار در روز نمونه برداری ناشتا مراجعه نماید.

نمونه برداری از پروستات چگونه انجام میشود

امروزه نمونه برداری به دو صورت با راهنمایی سونوگرافی مقعدی و یا راهنمایی با MRI انجام می شود. در هر روش با عبور پروپ مقعدی، محل پروستات و محل بیوپسی مشخص می شود و با استفاده از سوزن هایی با شلیک اتوماتیک، تعداد 12 قطعه از محل های مختلف پروستات و مخصوصاً مناطق مشکوک برداشته شده و در داخل ظرفی ریخته شده و جهت ارزیابی نسجی به مرکز پاتولوژی فرستاده می شود.

اصولاً تا یک هفته نتیجه نمونه برداری یا همان بیوپسی نسجی از طرف پاتولوژی اعلام می گردد و درمان بر اساس نتیجه گزارش شده ادامه پیدا می کند.

عوارض نمونه برداری از پروستات

عوارض نمونه برداری پروستات مخصوصا زمانی که از طریق مقعد انجام می شود عبارتند از:

  • عفونت: خطرناک ترین عارضه نمونه برداری یا بیوپسی از پروستات، عفونت می باشد. جهت جلوگیری از آن، چند روز قبل، آنتی بیوتیک خوراکی شروع می شود و در مرکز نمونه برداری بهتر است با گرفتن رگ از بیمار، آنتی بیوتیک های وسیع الطیف حین نمونه برداری برای بیمار تزریق شود.
  •  علامت عفونت بعد از نمونه برداری عبارتند از: ضعف؛ تب و لرز، بی حالی و افت فشارخون که باید بیمار سریع بستری و آنتی بیوتیک های قوی، از قبیل مروپنم، ایمی پنم به صورت وریدی تجویز گردد. غفلت از درمان به موقع بیمار ممکن است باعث شوک عفونی و مرگ بیمار شود.
  • خونریزی مقعدی: که اصولاً 2 الی 3 روز بعد از نمونه برداری خودبخود خوب می شود.
  • خونریزی ادراری: که ممکن است باعث تجمع لخته و بند آمدن ادرار شود، که بهتر است حین نمونه برداری سوند فولی سه راه، برای جلوگیری و درمان این اتفاق برای بیمار گذاشته شود.
  • خون در مایع منی: که بعد از چند مدت خودبخود درمان می شود.

مرکز نمونه برداری پروستات در تهران

پروفسور حسین کرمی جراح کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی با پیشرفته ترین تجهیزات چندین سال است که در تهران و به صورت تخصصی بر روی نمونه برداری از پروستات فعالیت دارند. در صورت نیاز به نمونه برداری پروستات با شماره های ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ – ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰ – ۰۹۱۰۱۱۴۲۰۸۰ و ۰۹۳۸۹۲۰۱۳۱۲ تماس حاصل فرمائید.

1.2/5 - (503 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امین سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 438 مشاهده پرسش
    سلام، خسته نباشید، من بعد از نزدیکی، سریعا ادرارم میگیرم، بعد از اون در انتها ادرارم گاهی وقتها هم به صورت میکروسکوپی وهم ماکروسکوپی خون دیدم، به نظر شما مشکل از کجاست؟!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر آرش سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 668 مشاهده پرسش
    من پسری 25ساله هستم التم بطور قابل توجهی به سمت چپ انحراف دارد چگونه باید میزان انحراف ان را بر حسب درجه اندازه گیری کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
  • تصویر کاربر م سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    دکتر جان ظاهرا فقط جواب منفی رو بلدید، این جوابا خیلی ساده و در حد ادم معمولی هست
    امروزه با بر داشتن چربی دور آلت و یا با تزریق چربی ب آلت و قط کردن رباط متصل ب آلات طول و حجمشو افزایش میدن
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      خواستی انجام بدهید امتحان بکنید
  • تصویر کاربر صالح سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید
    ببخشیدمدت یک ماهه که آلت تناسلیم درحال نعوظ بطور کامل سفت نمیشه وهنگامی که دست میزنی مشخصه که شله و نمیتونم ارتباط برقرار کنم چون شله وداخل نمیره
    لطفااگرممکنه راهنمایی بفرمایید
    سپاسگذارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شوید
  • تصویر کاربر خلج سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 359 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    آیا مصرف قرص پرازوسین تاثیر بدی بعد از عمل واریکسل ، روی قسمت های عمل شده می گذارد یا خیر
    (حدود1 هفته است که عمل کردم )
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر امیرحسن سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 342 مشاهده پرسش
    با سلام آیا هر برآمدگی در بیضه بدون سفت شدن بیضه و احساس سنگینی سرطان است لطفا راهنمایی کنید سن 17 سال ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو بکنید
  • تصویر کاربر مجتبی سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 377 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و درود
    حدود 3 ماه پیش دردی در ناحیه بیضه چپ احساس میکردم که با سونو گرافی متوجه شدم یک توده به قطر 6.4 میلیمتر در بیضه ام وجود داره و طی مدت 2 ماه هر 20 روز یک بار سونوگرافی دادم و در این 3 سونوگرافی نه سایز تومور تغییر کرده بود و نه سایز بیضه و البته آزمایش خون هم دادم و چیزی در رابطه با سرطان نشون نداد طی اسرار پزشک معالج جراحی کردم و تومور رو از بیضه خارج کردن(پارشیال بیضه) الان 12 روز میشه که جراحی کردم و لوله های قسمت بالای بیضه چپم به شدت سفت شدن و بیضه ام هم کمی سفت است درد کمی هم احساس میکنم آیا جای نگرانی هست؟ (چون در ایام نوروز هستیم و پزشک معالجم نیست ممنون میشم که راهنمایی ام کنید)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید پی گیری بکنید
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 650 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من 21سالمه التم به طرف راست کجه یعنی وقتی به اخرین حد میرسه کج میشه باید عمل کنم قیمت عمل چند میشه لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      عکسش را بفرستید
    2. تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      چشم
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر Rezaei شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 312 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب .
    جوانی 24 ساله هستم .مجرد . واریکوسل سمت چپ دارم(گرید 3 ) اما هیچ دردی احساس نمی کنم آیا نیاز به عمل هست یا خیر ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۲ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      بسته به ازمایش اسپرم است
  • تصویر کاربر مهرداد سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 573 مشاهده پرسش
    سلام
    سال نو مبارک
    من از فرم التم در حالت نعوظ متوجه شدم مشکل دارم
    اکثرا در حالت نعوظ دیده شده الت تناسلی به هر طرفی میتونه بچرخه
    اما من متاسفانه اینطوری نیستم
    وقتی نعوظ دارم التم خیلی سفت و سخت میشه ولی اصلا نمیشه به جهتی دیگه کشیدش و در همون حالت هم اصلا قابل استفاده نیست
    توی عکسی ک میفرستم دقت کنید ببینید واقعا با این شکل چقدر مشکل بوجود میاد
    من از این بابت خیلی ناراحتم ،امیدوارم اقای دکتر راه حلی برام داشته باشه
    چون واقعا درد سر ساز شده
    24 سالمه
    191 قد و حدودا 100کیلو وزنمه
    با این مشخصات فیزیکی 12 سانت الت که اون هم رو به پایین نعوظ میشه مشکل ساز نیست؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه
    2. تصویر کاربر مهرداد سه شنبه ۱۸ فروردین ۹۴( 1 دهه پیش)
      فایل پیوست رو دیدی؟؟؟
      ولی مشکل دارما
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب