اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

نمونه برداری یا بیوپسی پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیوپسی پروستات یا نمونه برداری از پروستات، قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد. امروزه سرطان پروستات شایعترین سرطان در سنین بالای 50 سال در دنیا می باشد.

برخلاف بزرگی و خوش خیم بودن، سرطان پروستات اغلب پر سر و صدا و توأم با علائم ادراری از قبیل، تکرر ادرار، سوزش ادرار، دو شاخه شدن ادرار، قطع و وصل شدن ادرار، شب بیداری های مکرر و احتباس ادراری خود را نشان می دهد. سرطان پروستات اغلب در مرحله اول کاملاً بی سر و صدا و بدون علامت و به صورت اتفاقی با چکاپ و معاینه بالینی مشخص می شود.

اقدام به نمونه برداری از پروستات

هدف از نمونه برداری چیست

  • امروزه تست PSA و PSA آزاد و معاینه انگشتی پروستات از مقعد، روش های اولیه تشخیصی و شک به سرطان پروستات می باشند. PSA ماده ای است که در حالت طبیعی از پروستات ترشح می شود و اندازه آن با توجه به اندازه پروستات و سن بیمار اغلب در زیر 4mg می باشد.

  •  طبق قوانین پزشکی هر کسی که PSA او حالت صعودی در چکاب های منظم داشته باشد و همچنین در معاینه انگشتی قوام پروستات تغییر پیدا کرده باشد، شک به سرطان پروستات باید بررسی و در صورت نیاز نمونه برداری از پروستات انجام شود.

چه کسانی باید نمونه برداری یا بیوپسی پروستات انجام دهند؟

شرایط قبل از نمونه برداری پروستات

ابتدا باید به بیمارانی که کاندید بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات هستند، اطلاعات کاملی در رابطه با الزام نمونه برداری از پروستات عصبی، روش آن و عوارض احتمالی نمونه برداری، داده شود و فرم رضایت آگاهانه توسط بیمار خوانده و رضایت نامه جهت انجام بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات، مثل همه عمل های جراحی گرفته می شود. قبل از نمونه برداری باید برای بیمارانی که ناراحتی قلبی و عروقی و یا دیابت کنترل نشده دارند، مشاوره قلب و عروق و غدد انجام شود.

داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین، پلاویکس و هپارین، حتما با نظر دکتر قلب و عروق یک هفته قبل از نمونه برداری قطع شود. برای جلوگیری و پیشگیری از عفونت بعد از نمونه برداری، چند روز قبل از انجام آن آنتی بیوتیک های مناسب برای بیمار تجویز می گردد. در مواردی که نمونه برداری با بیهوشی و بی حسی نخاعی انجام می شود، باید بیمار در روز نمونه برداری ناشتا مراجعه نماید.

نمونه برداری از پروستات چگونه انجام میشود

امروزه نمونه برداری به دو صورت با راهنمایی سونوگرافی مقعدی و یا راهنمایی با MRI انجام می شود. در هر روش با عبور پروپ مقعدی، محل پروستات و محل بیوپسی مشخص می شود و با استفاده از سوزن هایی با شلیک اتوماتیک، تعداد 12 قطعه از محل های مختلف پروستات و مخصوصاً مناطق مشکوک برداشته شده و در داخل ظرفی ریخته شده و جهت ارزیابی نسجی به مرکز پاتولوژی فرستاده می شود.

اصولاً تا یک هفته نتیجه نمونه برداری یا همان بیوپسی نسجی از طرف پاتولوژی اعلام می گردد و درمان بر اساس نتیجه گزارش شده ادامه پیدا می کند.

عوارض نمونه برداری از پروستات

عوارض نمونه برداری پروستات مخصوصا زمانی که از طریق مقعد انجام می شود عبارتند از:

  • عفونت: خطرناک ترین عارضه نمونه برداری یا بیوپسی از پروستات، عفونت می باشد. جهت جلوگیری از آن، چند روز قبل، آنتی بیوتیک خوراکی شروع می شود و در مرکز نمونه برداری بهتر است با گرفتن رگ از بیمار، آنتی بیوتیک های وسیع الطیف حین نمونه برداری برای بیمار تزریق شود.
  •  علامت عفونت بعد از نمونه برداری عبارتند از: ضعف؛ تب و لرز، بی حالی و افت فشارخون که باید بیمار سریع بستری و آنتی بیوتیک های قوی، از قبیل مروپنم، ایمی پنم به صورت وریدی تجویز گردد. غفلت از درمان به موقع بیمار ممکن است باعث شوک عفونی و مرگ بیمار شود.
  • خونریزی مقعدی: که اصولاً 2 الی 3 روز بعد از نمونه برداری خودبخود خوب می شود.
  • خونریزی ادراری: که ممکن است باعث تجمع لخته و بند آمدن ادرار شود، که بهتر است حین نمونه برداری سوند فولی سه راه، برای جلوگیری و درمان این اتفاق برای بیمار گذاشته شود.
  • خون در مایع منی: که بعد از چند مدت خودبخود درمان می شود.

مرکز نمونه برداری پروستات در تهران

پروفسور حسین کرمی جراح کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی با پیشرفته ترین تجهیزات چندین سال است که در تهران و به صورت تخصصی بر روی نمونه برداری از پروستات فعالیت دارند. در صورت نیاز به نمونه برداری پروستات با شماره های ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ – ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰ – ۰۹۱۰۱۱۴۲۰۸۰ و ۰۹۳۸۹۲۰۱۳۱۲ تماس حاصل فرمائید.

1.2/5 - (503 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر آرتميس سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 391 مشاهده پرسش
    با سلام من دختري 27 ساله هستم كه حدودا 5 سال است كه بي اختياري ادرار دارم. به دكترهاي زيادي مراجعه كردم كه اكثرا قرص تولترودين رو دادند اوايل قرصها موثر بود ولي بعد تاثير نداشت داروي ديگري هم ندادند من هم ديگر پيگيري نكردم كلا نميتونم ادرارم رو كنترل كنم هميشه احساس ادرار دارم حتي وقتي دستشويي ميرم دوباره بايد برم موقع سرفه خنده و كلا هر كاري بي اختياري دارم. لطفا راهنمايي كنيد چون اصلا نمي خوام با عمل جراحي درمان بشم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید نوار عصب مثانه بگیرید02122642744
  • تصویر کاربر علیرضا سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 812 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت دکتر کودکم یک سال و6 ماه دارد شهریور گذشته به علت عفونت بالا بستری شد اسکن کلیه شد مقداری کلیه آسیب دیده بود بررسی کردیم دکتر گفت علت عفونف دفع املاح ادراری زیاد است پتاسیم سیترات مصرف کرد املاح ادراری کم شد زیر نظر دکتر هر ماه چک میشه چند ماه املاح ادرای کم بود دوباره بعد از آزمایش املاح ادراری زیاد شده پتاسیم سیترات مصرف میکنه می خواستم ببینم این جور وضعیت چگونه تا کی می تواند ادامه داشته باشه یا راهی برای برطرف شدن این مشکل هست یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید مدارک را ببینم
  • تصویر کاربر اميرحسين سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 380 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشيد.اينجانب در دوران آخر خدمت سربازي بيضه سمت جبم دجار درد خفيف شد كه اين درد ابتدا از مثانه و همان سمت جب شروع شد.به طوري كه جند روز درد مدام غير از خواب و جند روز آرام.با انجام آزمايشات سونو از مثانه و بيضه همجنين آزمايش ادرار تشخيص به واريكوسل ضعيف و سنكي خيلي كوجك داده شد. ولي در ادرار جيزي نشان نداد و بيضه شكل طبيعيه خودش را داردو اين درد با كذشت 4ماه تكرار ميشود.آيا أين درد مربوط به أين عوامل است و تشخيص شماجيست ?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو نرمال است مهم نیست
  • تصویر کاربر صدیقه سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 518 مشاهده پرسش
    با سلام و صلوات برای ظهور امام زمانمان..آقای دکتر عزیز از اردبیل تماس میگیرم مادر من یک ماهیه دچار درد کلیه شده با مراجعه به پزشک متوجه شدیم سنگ کلیه در حالب گیر کرده باید عمل بشه ورفتیم پیش متخصص قلب گفت مشکل قلبی داره نباید عمل بشه بیهوش نمیتونه بشه تو رو خدا راهنمای کنید یا وقت بدید بیاییم خدمتتون یک دنیا ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      در خدتم02122642744
  • تصویر کاربر مینو سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 372 مشاهده پرسش
    سلام دکتر ی سوال دیگه داشتم گفتم خدمتتون هفت ماهه شوهرم نتونسته هیچ رابطه ای برقرار کنه، چندباری بهم گفته برو کلاس ورزش بدنت سفت شه، آیا این مسئله ممکنه کسی رو ناتوان کنه؟ خیلی برام مهمه باور نمیکنم بخاطر این مسئله باشه آیا میشه همچین چیزی؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شود
  • تصویر کاربر مینو سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 259 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب
    من حدود هفت ماه از ازدواجم میگذره و هنوز دخترم شوهرم میل چندانی نداره علیرغم علاقه ای که بمن داره، آلت نعوظ ناقص داره و قبل دخول شل میشه، آزمایش هورمون و سونوگرافی داده گفتن مشکلی نداره نمیدونم چیکار کنم، سوال من از شما دکتر ارجمند اینه که آیا این دو آزمایش کافی هستند برای اینکه نشون بده مشکل فیزیکی نداره و مشکل روحی است؟ و سوال دیگر اینکه درمان میشه؟ من باید چیکار کنم که بهتر شه، از نظر روحی بهم ریخته؟
    من این سوال رو قبلا هم پرسیدم و شما فقط با بله و خیر و یک کلمه جواب دادین خواهشم اینه که ی مقدار بیشتر توضیح بدین خیلی مستاصل شدم
    ممنون از لطفتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید بررسی شود
  • تصویر کاربر زینب سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 389 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دکتر
    من حدود 3ماه که هر موقع به دسشویی میرم بعد از دفع ادرار دوباره احساس دفع ادرار پیدا میکنم دکتر رفتم انتی بیوتیک هم مصرف کردم ولی تاثیری نداشت ضمنا من دختر 20 ساله هستم. و مجرد
    ممکنه من درد ناعلاجی داشته باشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      ازمایش ادرار بدهید
    2. تصویر کاربر زینب سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      سلام من ازمایش ادرار دادم
      lymph% 44.4
      gran% 46.7
      ایا مشکل خاصی دارم
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر معصومه سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 290 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید ۵سال است پیوند کلیه شده ام قسمت ابتدایی بخیه ام درد میکند و دل درد دارم ایا مشکلی است با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      از دکترتان بپرسید
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید من ی جوون 21 ساله هستم و ی ی هفته ای هست ک دسشوای رفتنم واس ادرار خیلی زیاد شده یعنی الان ک میرم دسشوای تو فاصله 2دقیقه باز احساس میکنم دسشوای خیلی شدیدی دارم ولی وقتی میرم در حد چند قطره ادرار است خیلی دارم از این وظعیت عذاب میشکم شبا تا نصفه شب خوابم نمیبره نمیتونم مسافرتیم برم خیلی اذیت میشم بزودیم قراره برم سربازی چیکار کنم ؟راه حلتون چیه.
    من 6ساله بدنسازی کار میکنم بار ها از مکمل های بدن سازی استفاده کردم همین ی هفته پیشم دوباره رفتم تو دوره ایا میتونه ربطی ب اون داشته باشه؟
    از لحاظ سنگ کلیه اینام مشگلی ندارم 2ماه پیش ازمایش دارم وضعیتم داره بد تر میشه چیکار کنم اقای دکتر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      عصبی است نوار عصب مثانه 02122642744 بگیرید
    2. تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      سپاس اقای دکتر
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر 123` سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    سلام
    آیا یکی از دلایل گرفتگی مجرا می تواند استمناء باشد.
    من قبلا این کار را انجام می دادم .حدود 3 ماه است که استمناء نمی کنم و چند روزی است که در ناحیه ی بیضه هایم احساس خارش می کنم. . آیا این چیز مهمی است. من 18 سال سن دارم.درضمن شماره موبایل الکی است چون موبایل نداشتم مجبور شدم این شماره را وارد کنم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      با ترک خوب میشوید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب