اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

نمونه برداری یا بیوپسی پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیوپسی پروستات یا نمونه برداری از پروستات، قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد. امروزه سرطان پروستات شایعترین سرطان در سنین بالای 50 سال در دنیا می باشد.

برخلاف بزرگی و خوش خیم بودن، سرطان پروستات اغلب پر سر و صدا و توأم با علائم ادراری از قبیل، تکرر ادرار، سوزش ادرار، دو شاخه شدن ادرار، قطع و وصل شدن ادرار، شب بیداری های مکرر و احتباس ادراری خود را نشان می دهد. سرطان پروستات اغلب در مرحله اول کاملاً بی سر و صدا و بدون علامت و به صورت اتفاقی با چکاپ و معاینه بالینی مشخص می شود.

اقدام به نمونه برداری از پروستات

هدف از نمونه برداری چیست

  • امروزه تست PSA و PSA آزاد و معاینه انگشتی پروستات از مقعد، روش های اولیه تشخیصی و شک به سرطان پروستات می باشند. PSA ماده ای است که در حالت طبیعی از پروستات ترشح می شود و اندازه آن با توجه به اندازه پروستات و سن بیمار اغلب در زیر 4mg می باشد.

  •  طبق قوانین پزشکی هر کسی که PSA او حالت صعودی در چکاب های منظم داشته باشد و همچنین در معاینه انگشتی قوام پروستات تغییر پیدا کرده باشد، شک به سرطان پروستات باید بررسی و در صورت نیاز نمونه برداری از پروستات انجام شود.

چه کسانی باید نمونه برداری یا بیوپسی پروستات انجام دهند؟

شرایط قبل از نمونه برداری پروستات

ابتدا باید به بیمارانی که کاندید بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات هستند، اطلاعات کاملی در رابطه با الزام نمونه برداری از پروستات عصبی، روش آن و عوارض احتمالی نمونه برداری، داده شود و فرم رضایت آگاهانه توسط بیمار خوانده و رضایت نامه جهت انجام بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات، مثل همه عمل های جراحی گرفته می شود. قبل از نمونه برداری باید برای بیمارانی که ناراحتی قلبی و عروقی و یا دیابت کنترل نشده دارند، مشاوره قلب و عروق و غدد انجام شود.

داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین، پلاویکس و هپارین، حتما با نظر دکتر قلب و عروق یک هفته قبل از نمونه برداری قطع شود. برای جلوگیری و پیشگیری از عفونت بعد از نمونه برداری، چند روز قبل از انجام آن آنتی بیوتیک های مناسب برای بیمار تجویز می گردد. در مواردی که نمونه برداری با بیهوشی و بی حسی نخاعی انجام می شود، باید بیمار در روز نمونه برداری ناشتا مراجعه نماید.

نمونه برداری از پروستات چگونه انجام میشود

امروزه نمونه برداری به دو صورت با راهنمایی سونوگرافی مقعدی و یا راهنمایی با MRI انجام می شود. در هر روش با عبور پروپ مقعدی، محل پروستات و محل بیوپسی مشخص می شود و با استفاده از سوزن هایی با شلیک اتوماتیک، تعداد 12 قطعه از محل های مختلف پروستات و مخصوصاً مناطق مشکوک برداشته شده و در داخل ظرفی ریخته شده و جهت ارزیابی نسجی به مرکز پاتولوژی فرستاده می شود.

اصولاً تا یک هفته نتیجه نمونه برداری یا همان بیوپسی نسجی از طرف پاتولوژی اعلام می گردد و درمان بر اساس نتیجه گزارش شده ادامه پیدا می کند.

عوارض نمونه برداری از پروستات

عوارض نمونه برداری پروستات مخصوصا زمانی که از طریق مقعد انجام می شود عبارتند از:

  • عفونت: خطرناک ترین عارضه نمونه برداری یا بیوپسی از پروستات، عفونت می باشد. جهت جلوگیری از آن، چند روز قبل، آنتی بیوتیک خوراکی شروع می شود و در مرکز نمونه برداری بهتر است با گرفتن رگ از بیمار، آنتی بیوتیک های وسیع الطیف حین نمونه برداری برای بیمار تزریق شود.
  •  علامت عفونت بعد از نمونه برداری عبارتند از: ضعف؛ تب و لرز، بی حالی و افت فشارخون که باید بیمار سریع بستری و آنتی بیوتیک های قوی، از قبیل مروپنم، ایمی پنم به صورت وریدی تجویز گردد. غفلت از درمان به موقع بیمار ممکن است باعث شوک عفونی و مرگ بیمار شود.
  • خونریزی مقعدی: که اصولاً 2 الی 3 روز بعد از نمونه برداری خودبخود خوب می شود.
  • خونریزی ادراری: که ممکن است باعث تجمع لخته و بند آمدن ادرار شود، که بهتر است حین نمونه برداری سوند فولی سه راه، برای جلوگیری و درمان این اتفاق برای بیمار گذاشته شود.
  • خون در مایع منی: که بعد از چند مدت خودبخود درمان می شود.

مرکز نمونه برداری پروستات در تهران

پروفسور حسین کرمی جراح کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی با پیشرفته ترین تجهیزات چندین سال است که در تهران و به صورت تخصصی بر روی نمونه برداری از پروستات فعالیت دارند. در صورت نیاز به نمونه برداری پروستات با شماره های ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ – ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰ – ۰۹۱۰۱۱۴۲۰۸۰ و ۰۹۳۸۹۲۰۱۳۱۲ تماس حاصل فرمائید.

1.2/5 - (503 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر امیر شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 836 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر .نظرتون راجع ب کپسول سمانکس چیه آیا تایید میکنید برا افزایش حجم اسپرم تبلیغ میشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      غلط است
  • تصویر کاربر سجاد شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 304 مشاهده پرسش
    با سلام و تشکر از سایت خوبتون من چند ماهه بیضه چپم گاهی درد خفیفی داره و گاهی درون بیضه احساس گرما میکنم به پزشک اورولوزی مراجعه کردم و دوبار سونوگرافی انجام دادم گفتن واریکوسل ندارم میشه شما راهنماییم کنین مشکلم چیه 28 سال سن دارم و مجرد هستم خیلی نگرانم در آینده بچه دار نشم کمکم کنید ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر مريم.م شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 5586 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت آقاي دكتر..من ٣٠ سال سن دارم و سه سال و نيم هست كه ازدواج كردم..به تازگي چند زائده مانند گوشت اضافه كه به صورت تقريبا پراكنده و دور از هم ميباشند روي قسمت بالاي تنه آلت شوهرم به وجود آماده(يعني تقريبا نزديك به زير شكم) البته دو سه ماه پيش يك يا دو عدد از اين زائده ها را ديده بوديم و متاسفانه توجهي مكرديم و الان بعد از گذشت اين سه ماه چون دو سه تاي ديگر هم اضافه شده در اينترنت سرچ كردم و متوجه شدم كه زگيل تناسلي هستند،سوال من اين است كه خودم آزمايش پاپ اسمير دادم حدود دوهفته پيش و جواب آزمايش نرمال و طبيعي بود و سونو داخلي هم انجام دادم كه هيچگونه فيبروم ،كيست و عفونتي مشاهده نشده بود..حال خواستم بدونم آيا اين امكان وجود دارد كه من هم زگيل تناسلي داشته باشم و راه فهميدن آن چيست و سوال دومم هم اين است كه آيا شوهرم كه دچار زگيل تناسلي شده نشان دهنده اين است كه با زن ديگري جز همسرش رابطه جنسي داشته و خيانت كرده است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه ویزیت توسط متخصص زنان
  • تصویر کاربر Mohammad شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 409 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر پسري ١٧ ساله هستم مايع مني من بو نميده يعني قبلا بو كلر مانند ميداد الان چند روزي ميشه كه متوجه شدم مني من بو نميده ايا من مشكلي دارم
    سوال بعديم اينه كه مايع مني من سفيد نيست يه لكه هاي سفيد مانندي داخل ان هست و مقداريش هم بيرنگه
    اقاي دكتر يكساله كه اين موضوع فكر منو زياد مشغول كرده لطفا راهنماييم كنيد
    در ضمن واريس درجه يكم دارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نیست
  • تصویر کاربر سید شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 374 مشاهده پرسش
    پدرم مشکل پروستات دارد اما با دارو برطرف شده است.و psa ازمایش 1/9 است
    14 ماه پیش پر سنگ مثانه و با ابعاد 4 و3 و... بود که با عمل جراحی بوسیله یک سوراخ در زیر شکم بیرون اورده شده است
    اما الان یک سنگ 18 میلیمتر تشکیل شده است.
    حاضر نیست عمل شود!!!
    دارو و چکار کنیم این سنگ خورد یا از سنگ جدید پیشگیری شود.
    با تشکر و در مشهد نایب زیارت هستیم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      عمل مجدد
    2. تصویر کاربر سید شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      متشکرم از راهنماییتان و وقتی که گذاشتین.
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مصطفی شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 273 مشاهده پرسش
    پدرم مشکل پروستات دارد اما با دارو برطرف شده است.و psa ازمایش 1/9 است
    14 ماه پیش پر سنگ مثانه و با ابعاد 4 و3 و... بود که با عمل جراحی بوسیله یک سوراخ در زیر شکم بیرون اورده شده است
    اما الان یک سنگ 18 میلیمتر تشکیل شده است.
    حاضر نیست عمل شود!!!
    دارو و چکار کنیم این سنگ خورد یا از سنگ جدید پیشگیری شود.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      اگر مشکلیندارد درمان نمیخواهد
  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 373 مشاهده پرسش
    باسلام من 17 ساله ام حدود یکسالی میشد که پهلوی چپم درد میکرد چندین بار به دکتر مراجعه و پس از انجام عکس وسونو بمن گفتن چیزی نیست احتمال اسپاسم وجود دارد تا امسال که دردم شدید شد سونو گرفتم دیدند که کلیه سمت راستم سنگ داره سنگ شکن انجام دادم بعد ان هم هنوز اون دردارو دارم و خوب نشدم وقت گرفتم بیام خدمت شما خواهش میکنم بگید علت چیه که دوساله پهلوم درد میکنه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو جدید سنگ دارد؟
    2. تصویر کاربر امیر دوشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      با سلام به دکتر خوبم دکتر جان من هر ماه از ترس سنگ سونو میدم شکر خدا نداشتم الانه یه وقتایی پهلوم درد میگره بعد دو طرف میشه مثل سابق درد ندارم نمیدونم چیه میشه حضوری بیام خدمتتون با دارو خوب شم دکتر خوبم/مرسی از اینکه پاسخ دادی خداوند همیشه یاورت باشه دکتر جان
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر رزان شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 7929 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشيد
    بنده دارای دو فرزند پسر 3 ساله و 4 ماهه میباشم که فرزند بزرگتر را در 26 روزگی و فرزند کوچکتر را در 36 روزگی ختنه نمودیم.
    از ابتدا که پسر بزرگم را پوشک میکردم متوجه شدم آلتش کج شده و درست در پوشک نمیماند و هرچه تلاش میکردم به سمت چپ میچرخید.بزرگتر که شد نیز موقع ادارار کج ادارار میکرد.بطوری که ادرارش در خارج از سنگ توالت میریزد.همواره فکر میکردم بزرگتر بشود بهتر میشود اما اینگونه نشد و همچنان مشکل دارد.از آینده اش میترسم .آیا راه حلی برای رفع مشکلش وجود دارد؟
    همچنین یادآور میشوم پسر کوچکم نیز همین مشکل را پس از ختنه پیدا کرده ولی احساس میکنم کجی اش کمتر است.راه حلی برای پیشگیری وجود دارد؟
    پیشاپیش از پاسخگویی شما سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۹ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      باید ببینم
  • تصویر کاربر ابوالفضل سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 345 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید.
    ببخشید الت تناسلی من حدود 11 سانت و در حالت شل هم حدود 6 سانت است با این می توانم یک رابطه داشته باشم یا نه می تونم بار وری کنم صاحب فرزند بشم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      بله
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    من یه پسر 15 ساله هستم
    از 13 سالگی خود ارضایی میکنم
    رفتم دست شویی
    برای ادارار که دیدم بعد از ادرار چند قطره خون اومد
    بعد رفتم دست شویی هرچی زور زدم دستشویی بزرگم نیومد بعد دیدم بازم از مجاری ادرارم که ذره ای فشار اوردم چند قطره خون اومد
    چی کار کنم تو رو خدا جواب منو زود بدید?? ?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونو بکنید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب