اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

نمونه برداری یا بیوپسی پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیوپسی پروستات یا نمونه برداری از پروستات، قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد. امروزه سرطان پروستات شایعترین سرطان در سنین بالای 50 سال در دنیا می باشد.

برخلاف بزرگی و خوش خیم بودن، سرطان پروستات اغلب پر سر و صدا و توأم با علائم ادراری از قبیل، تکرر ادرار، سوزش ادرار، دو شاخه شدن ادرار، قطع و وصل شدن ادرار، شب بیداری های مکرر و احتباس ادراری خود را نشان می دهد. سرطان پروستات اغلب در مرحله اول کاملاً بی سر و صدا و بدون علامت و به صورت اتفاقی با چکاپ و معاینه بالینی مشخص می شود.

اقدام به نمونه برداری از پروستات

هدف از نمونه برداری چیست

  • امروزه تست PSA و PSA آزاد و معاینه انگشتی پروستات از مقعد، روش های اولیه تشخیصی و شک به سرطان پروستات می باشند. PSA ماده ای است که در حالت طبیعی از پروستات ترشح می شود و اندازه آن با توجه به اندازه پروستات و سن بیمار اغلب در زیر 4mg می باشد.

  •  طبق قوانین پزشکی هر کسی که PSA او حالت صعودی در چکاب های منظم داشته باشد و همچنین در معاینه انگشتی قوام پروستات تغییر پیدا کرده باشد، شک به سرطان پروستات باید بررسی و در صورت نیاز نمونه برداری از پروستات انجام شود.

چه کسانی باید نمونه برداری یا بیوپسی پروستات انجام دهند؟

شرایط قبل از نمونه برداری پروستات

ابتدا باید به بیمارانی که کاندید بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات هستند، اطلاعات کاملی در رابطه با الزام نمونه برداری از پروستات عصبی، روش آن و عوارض احتمالی نمونه برداری، داده شود و فرم رضایت آگاهانه توسط بیمار خوانده و رضایت نامه جهت انجام بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات، مثل همه عمل های جراحی گرفته می شود. قبل از نمونه برداری باید برای بیمارانی که ناراحتی قلبی و عروقی و یا دیابت کنترل نشده دارند، مشاوره قلب و عروق و غدد انجام شود.

داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین، پلاویکس و هپارین، حتما با نظر دکتر قلب و عروق یک هفته قبل از نمونه برداری قطع شود. برای جلوگیری و پیشگیری از عفونت بعد از نمونه برداری، چند روز قبل از انجام آن آنتی بیوتیک های مناسب برای بیمار تجویز می گردد. در مواردی که نمونه برداری با بیهوشی و بی حسی نخاعی انجام می شود، باید بیمار در روز نمونه برداری ناشتا مراجعه نماید.

نمونه برداری از پروستات چگونه انجام میشود

امروزه نمونه برداری به دو صورت با راهنمایی سونوگرافی مقعدی و یا راهنمایی با MRI انجام می شود. در هر روش با عبور پروپ مقعدی، محل پروستات و محل بیوپسی مشخص می شود و با استفاده از سوزن هایی با شلیک اتوماتیک، تعداد 12 قطعه از محل های مختلف پروستات و مخصوصاً مناطق مشکوک برداشته شده و در داخل ظرفی ریخته شده و جهت ارزیابی نسجی به مرکز پاتولوژی فرستاده می شود.

اصولاً تا یک هفته نتیجه نمونه برداری یا همان بیوپسی نسجی از طرف پاتولوژی اعلام می گردد و درمان بر اساس نتیجه گزارش شده ادامه پیدا می کند.

عوارض نمونه برداری از پروستات

عوارض نمونه برداری پروستات مخصوصا زمانی که از طریق مقعد انجام می شود عبارتند از:

  • عفونت: خطرناک ترین عارضه نمونه برداری یا بیوپسی از پروستات، عفونت می باشد. جهت جلوگیری از آن، چند روز قبل، آنتی بیوتیک خوراکی شروع می شود و در مرکز نمونه برداری بهتر است با گرفتن رگ از بیمار، آنتی بیوتیک های وسیع الطیف حین نمونه برداری برای بیمار تزریق شود.
  •  علامت عفونت بعد از نمونه برداری عبارتند از: ضعف؛ تب و لرز، بی حالی و افت فشارخون که باید بیمار سریع بستری و آنتی بیوتیک های قوی، از قبیل مروپنم، ایمی پنم به صورت وریدی تجویز گردد. غفلت از درمان به موقع بیمار ممکن است باعث شوک عفونی و مرگ بیمار شود.
  • خونریزی مقعدی: که اصولاً 2 الی 3 روز بعد از نمونه برداری خودبخود خوب می شود.
  • خونریزی ادراری: که ممکن است باعث تجمع لخته و بند آمدن ادرار شود، که بهتر است حین نمونه برداری سوند فولی سه راه، برای جلوگیری و درمان این اتفاق برای بیمار گذاشته شود.
  • خون در مایع منی: که بعد از چند مدت خودبخود درمان می شود.

مرکز نمونه برداری پروستات در تهران

پروفسور حسین کرمی جراح کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی با پیشرفته ترین تجهیزات چندین سال است که در تهران و به صورت تخصصی بر روی نمونه برداری از پروستات فعالیت دارند. در صورت نیاز به نمونه برداری پروستات با شماره های ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ – ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰ – ۰۹۱۰۱۱۴۲۰۸۰ و ۰۹۳۸۹۲۰۱۳۱۲ تماس حاصل فرمائید.

1.2/5 - (503 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر پروین سه شنبه ۲۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 382 مشاهده پرسش
    با سلام : من خانمی 45 ساله ام که 7 سال پیش بعد از یک زایمان دچار این مشکل شدم و درحدود 5 سال حال خیلی بدی داشتم که از تکرر ادرا ودرد در قسمت واژن جرات بیرون رفتن نداشتم پیش دکتر زنان رفتم و گفتند مشکلی ندارم و بعد پیش دکتر ارولوژی رفتم بعد از کلی آزمایش از کشت ادار تا سیستولوژی و درنهایت سیستوکپی گفتند که من تنگی مجرا دارم حالا سوال من این است آیا راه درمانی برای این مشکل وجود دارد در ضمن من بیشتر شبها اذیت میشوم لطفا مرا راهنمایی کنید با تشکر از شما
    1. تصویر کاربر پروین سه شنبه ۲۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      با سلام خمت شما من حدود 2 هقته است که از آقای دکتر کرمی سوال ول تاکنون جوابی دریافت نکردم لطفا مرا راهنمایی کنید
  • تصویر کاربر مهران شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 374 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید من 23سالمه میخوام ازدواج کنم ولی از کوتاهی آلت خودم ممیترسم خواهش دارم اگه کمکی ازتون بر میاد برام انجام بدید آلت من در حالت شل 5سانتیمتر حالت نعوظ9سانتیمتر، اگه با عمل حل میشه به من بگید که هرچه زودتر مزاحمتون بشم.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      نرمال است
  • تصویر کاربر وحید شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 379 مشاهده پرسش
    باسلام
    چند وقته روی آلت و اطراف آن تعدادی زگیل دیده میشود 1-علت آن چیست؟ 2-راه رفع آن چیست؟
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      عكسش را بفرستيد
  • تصویر کاربر افشین شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 374 مشاهده پرسش
    سلام میخاستم بدونم که آیا خود ارضایی به طول و قطر الت تناسلی تاثیر میزاره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      نه
  • تصویر کاربر ashkan شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    سلام.وقت به خیر.
    من وقتی 20 ساله بودم چندین بار آزمایش اسپرم دادم در طول یک سال حرکت تقریبا در همه ی آزمایش ها نرمال بوده اما تعداد اسپرم 5 ملیون 10 ملیون و 16 ملیون بوده(3 تا آزمایش دادم).سونوگرافی بیضه انجام داد سایز بیضه ها نرمال بوده.اپدیدیم نرمال بوده.تمام هورمون های باوری و آزمایش های تیروئد رو هم انجام دادم نرمال بوده.واریکسل هم نبوده.در سونو رنگی نشون نداده دکتر هم در معاینه ی بالینی چیزی پیدا نکرده.به نظر شما علت این کمبود اسپرم چیه؟و راه بارور شدن چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      نا مشخص است اوي اف
  • تصویر کاربر pouya یکشنبه ۱۰ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 460 مشاهده پرسش
    slm aghaye 2ktor man taghriban haroz to khab jonob misham kheyli zaef shodam zire chesham god rafte zanom dard mikone va kheyli chiza ye ,chikar konam ke injori nasham
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      مهم نيست
    2. تصویر کاربر pouya یکشنبه ۱۰ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      واقعا شما دكتريد هه
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 335 مشاهده پرسش
    سلام
    ببخشید من احتمال 90 درصد میدم که بیضم پاره شده باشه الان باید چیکار کنم ؟
    ودر مانش چیه ؟
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      سونوگرافي
  • تصویر کاربر علی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر.
    مرد سی سه ساله مجردی هستم، مدت سه سال است که دردی در زیر شکم سمت چپ احساس میکنم پس از مدتی درد به پهلوی چپم نیز متمایل شده، به هنگام جنابت یا استمناع درد تشدید میشود، احساس توده کوچکی در زیر شکم متمایل به پهلوی چپ دارم که در سونوگرافی چیزی مشاهده نشده، از زمان شروع دردها بوی ادرار عوض شده و بسیار زننده است اما تغییر رنگ نداده و در آزمایش ادرار و خون نیز چیزی مشاهده نشد، اما پروستاتم بدلیل نامعلوم در حال بزرگ شدن است، همکاران شما بیماری را تشخیص نداده اند و درد مدام در حال افزایش است، آیا احتمال برگشت مایع منی به علت فشار خارجی به مجاری ادراری وجود دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      در سن شما بيماري خطرناك پروستات نداريم بيخيال أين همه حساسيت
  • تصویر کاربر محمدرضا شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 406 مشاهده پرسش
    سلام علیکم خسته نباشید دکتر.
    بنده چند روز پیش حدود یک هفته پیش احساس در در بیضه ها کردم و جدی نگرفتم هم احساس درد و هم احساس ورم .چند ساعت بعد هم دردش رفت.بعد از یک روز دوباره این درد به وجود اومد به حدی که من نمیتونستم استبراء کنم و بالای الت تناسلی روی مثانه احساس درد میکنم و احساس میکنم دو لوله در اونجا هستن که وقتی عسه میکنم یا میخندم به شدت درد میگره.و بعلاه بر این لوله های داخل بیضه هم درد میکنه و بیضه ها هم درد میکنه و بغل بیضه ها احساس میکنم (کنار هر بیضه) یک چیزی شبیه به یک غده هست که خیلی بزرگه البته نه بزرگتر از بیضه و اینکه لوله هایی که وصل هستن به بیضه هم ورم کرده.خیلی نگران هستم لطفا بنده رو کمک کنید.یک چیز یادم رفت اونم اینکه زیر الت تناسلی هم احساس میکنم یک چیزی شبیه تاندن هستن که اون هم درد میکنه و قرمز هست.مثل جمع شدن خون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      أين دردها منشاء عصبي دارند
  • تصویر کاربر علیرضا شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 348 مشاهده پرسش
    با عرضه سلام و خسته نباشی جناب دکتر این ک.تاهی آلت من باعث 2 بار خودکشی من شده از جنابعالی تقاضا دارم کمکم کنید دیگه از خودم بدم میاد ممنون میشم جواب سوال منو بدهید هر وقتی را صلاح بدونید خدمت شما میرسم با تشگر زمانی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۱۶ خرداد ۹۴( 1 دهه پیش)
      اندازه در حالت نعوظ چقدر است
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب