اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

نمونه برداری یا بیوپسی پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیوپسی پروستات یا نمونه برداری از پروستات، قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد. امروزه سرطان پروستات شایعترین سرطان در سنین بالای 50 سال در دنیا می باشد.

برخلاف بزرگی و خوش خیم بودن، سرطان پروستات اغلب پر سر و صدا و توأم با علائم ادراری از قبیل، تکرر ادرار، سوزش ادرار، دو شاخه شدن ادرار، قطع و وصل شدن ادرار، شب بیداری های مکرر و احتباس ادراری خود را نشان می دهد. سرطان پروستات اغلب در مرحله اول کاملاً بی سر و صدا و بدون علامت و به صورت اتفاقی با چکاپ و معاینه بالینی مشخص می شود.

اقدام به نمونه برداری از پروستات

هدف از نمونه برداری چیست

  • امروزه تست PSA و PSA آزاد و معاینه انگشتی پروستات از مقعد، روش های اولیه تشخیصی و شک به سرطان پروستات می باشند. PSA ماده ای است که در حالت طبیعی از پروستات ترشح می شود و اندازه آن با توجه به اندازه پروستات و سن بیمار اغلب در زیر 4mg می باشد.

  •  طبق قوانین پزشکی هر کسی که PSA او حالت صعودی در چکاب های منظم داشته باشد و همچنین در معاینه انگشتی قوام پروستات تغییر پیدا کرده باشد، شک به سرطان پروستات باید بررسی و در صورت نیاز نمونه برداری از پروستات انجام شود.

چه کسانی باید نمونه برداری یا بیوپسی پروستات انجام دهند؟

شرایط قبل از نمونه برداری پروستات

ابتدا باید به بیمارانی که کاندید بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات هستند، اطلاعات کاملی در رابطه با الزام نمونه برداری از پروستات عصبی، روش آن و عوارض احتمالی نمونه برداری، داده شود و فرم رضایت آگاهانه توسط بیمار خوانده و رضایت نامه جهت انجام بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات، مثل همه عمل های جراحی گرفته می شود. قبل از نمونه برداری باید برای بیمارانی که ناراحتی قلبی و عروقی و یا دیابت کنترل نشده دارند، مشاوره قلب و عروق و غدد انجام شود.

داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین، پلاویکس و هپارین، حتما با نظر دکتر قلب و عروق یک هفته قبل از نمونه برداری قطع شود. برای جلوگیری و پیشگیری از عفونت بعد از نمونه برداری، چند روز قبل از انجام آن آنتی بیوتیک های مناسب برای بیمار تجویز می گردد. در مواردی که نمونه برداری با بیهوشی و بی حسی نخاعی انجام می شود، باید بیمار در روز نمونه برداری ناشتا مراجعه نماید.

نمونه برداری از پروستات چگونه انجام میشود

امروزه نمونه برداری به دو صورت با راهنمایی سونوگرافی مقعدی و یا راهنمایی با MRI انجام می شود. در هر روش با عبور پروپ مقعدی، محل پروستات و محل بیوپسی مشخص می شود و با استفاده از سوزن هایی با شلیک اتوماتیک، تعداد 12 قطعه از محل های مختلف پروستات و مخصوصاً مناطق مشکوک برداشته شده و در داخل ظرفی ریخته شده و جهت ارزیابی نسجی به مرکز پاتولوژی فرستاده می شود.

اصولاً تا یک هفته نتیجه نمونه برداری یا همان بیوپسی نسجی از طرف پاتولوژی اعلام می گردد و درمان بر اساس نتیجه گزارش شده ادامه پیدا می کند.

عوارض نمونه برداری از پروستات

عوارض نمونه برداری پروستات مخصوصا زمانی که از طریق مقعد انجام می شود عبارتند از:

  • عفونت: خطرناک ترین عارضه نمونه برداری یا بیوپسی از پروستات، عفونت می باشد. جهت جلوگیری از آن، چند روز قبل، آنتی بیوتیک خوراکی شروع می شود و در مرکز نمونه برداری بهتر است با گرفتن رگ از بیمار، آنتی بیوتیک های وسیع الطیف حین نمونه برداری برای بیمار تزریق شود.
  •  علامت عفونت بعد از نمونه برداری عبارتند از: ضعف؛ تب و لرز، بی حالی و افت فشارخون که باید بیمار سریع بستری و آنتی بیوتیک های قوی، از قبیل مروپنم، ایمی پنم به صورت وریدی تجویز گردد. غفلت از درمان به موقع بیمار ممکن است باعث شوک عفونی و مرگ بیمار شود.
  • خونریزی مقعدی: که اصولاً 2 الی 3 روز بعد از نمونه برداری خودبخود خوب می شود.
  • خونریزی ادراری: که ممکن است باعث تجمع لخته و بند آمدن ادرار شود، که بهتر است حین نمونه برداری سوند فولی سه راه، برای جلوگیری و درمان این اتفاق برای بیمار گذاشته شود.
  • خون در مایع منی: که بعد از چند مدت خودبخود درمان می شود.

مرکز نمونه برداری پروستات در تهران

پروفسور حسین کرمی جراح کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی با پیشرفته ترین تجهیزات چندین سال است که در تهران و به صورت تخصصی بر روی نمونه برداری از پروستات فعالیت دارند. در صورت نیاز به نمونه برداری پروستات با شماره های ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ – ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰ – ۰۹۱۰۱۱۴۲۰۸۰ و ۰۹۳۸۹۲۰۱۳۱۲ تماس حاصل فرمائید.

1.2/5 - (502 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علیرضا جمعه ۲۰ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر میخواستم ببینم زنی که رابطه خارج از زناشویی داشته باید چه نوع آزمایش های انجام دهد غیراز هپاتیت ها وایدز با تشکر از راهنمایی شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
      همان كافي است
  • تصویر کاربر علیرضا جمعه ۲۰ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 257 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من در ادرارم مقدار بسیار کمی خون مشاهده کردم. آیا میتونه از سنگ کلیه باشه یا مثانه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
      سونو كنيد
  • تصویر کاربر الناز جمعه ۲۰ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 306 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر،شوهرم واریکوسل داشت درسال 95 عمل کرد ولی هنوز مشکل اسپرم،حل نشده ،تعد اش کم ،تحرکش هم کم هست ایا باز هم نیاز به عمل دارد؟ ایا شغل رانندگی تأثیر در خوب نشدن واریکوسل دارد ؟ ایا کشیدن قلیان تاثیری بر روی اسپرم دارد ؟ با تشکر فراوان ازشما....
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
      اگر بچه دار نشديد بايد اي يو اي واي وي اف كنيد
  • تصویر کاربر آیه جمعه ۲۰ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 317 مشاهده پرسش
    سلام دکتر. اگر با آقایی ک دچار زگیل تناسلی بوده ولی درمان کرده است رابطه جنسی داشته باشیم امکان ابتلا ب این بیماری وجود دارد در صورتی ک رابطه جنسی بصورت دخول نباشد؟؟ در خانمهای مجرد تشخیص بیماریهای جنسی از چ راهی میباشد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
      دخول نباشد شانس كم است
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۲۰ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 354 مشاهده پرسش
    با سلام
    حدود ۹ ماه پیش درد بیضه ام شروع شد. به دکتر مراجعه کردم اما هیچ علایمی از بیماری وجود نداشت آزمایش اسپرم دادم مجموع A وB در آزمایش اول ۴۵ بود بعد شده ۲۵ الان شده ۲۰ دکتر چند بار ویتامین برام نوشت اما بی فایده بود الانم درد دارم به خیلی از متخصصین ارولوژی مراجعه کردم اما هیچ کدوم نمیتونن تشخیص بدهند .دوستانم میگن واریکوسل هست اما سنو نشون نمیده . فقط احساس میکنم‌ کمی بیضه هام کوچیک شده که دکتر میگه عادیه. درد هم بیشتر در ناحیه سیاهرگ بیضه هست
    لطفا کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
      بياييد معاينه٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر سارا جمعه ۲۰ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 2337 مشاهده پرسش
    با سلام. در عمل سزارین خواهرم برای تولد فرزند دوم پزشک خواهرم به دلیل اینکه سر بچه بسیار پایین آمده بود و در لگن گیر کرده بود مجبور شد علاوه بر برش ناحیه شکم در ناحیه ی مثانه هم برش ایجاد کند. در واقع پزشک او گفت که ناچارن برای نجات بچه این کار را کرده و از طریق برش شکم بچه خارج نمیشده. حالا سوال این است که آیا برش مثانه عوارض خاصی دارد؟ آیا این کار لازم بود؟ و اینکه حدود یک هفته بعد از عمل به توصیه ی پزشک خواهرم همچنان از سوند برای تخلیه ی ادرار استفاده می کند. این سوند تا کی باید در بدن او بماند؟ با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
      نه با زمان بهتر ميشود
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۲۰ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 333 مشاهده پرسش
    سلام .حدود سیزده روز است عمل واریکوسل دوطرفه داشتم .الان زیر محل عمل ناگهان درد میکند .وبیضه ی چپم هم وقتی دستم میخورد خیلی درد میکند علتش چیست نیاز به مراجعه به پزشک دارم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
      طبيعي است
  • تصویر کاربر مريم جمعه ۲۰ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 325 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر، پدرم ٧٦ سال دارند سامن اصفهان، سه سال پيش تشخيص سرطان پروستات دادند و از آمپولهاي سه ماه يكبار استفاده مي كنند و PSA زير يك هست و تحت نظر هستند ولي چند ماهي است ضعف شديد عضله و بيحالي دارند و لاغر تر شده اند، متاسفانه پزشكان فقط مي گويند طبيعي است، آيا واقعا امكان تغيير دارو يا داروي مكمل براي ايشان وجود ندارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
      درمان وا ادامه دهيد
  • تصویر کاربر رضا جمعه ۲۰ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 285 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشید

    چند وقته که روی پوست (کیسه) تخمدان ها جوش های خیلی ریز مشاهده میکنم که نه دردی داره نه سوزشی نمیدونم دلیلش اینه که بعد اصلاح مو های زائد با تیغ شکل گرفته یا مشکل چیز دیگه ای

    ممنون میشم پاسخ بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
      عكس؟
  • تصویر کاربر پوریا جمعه ۲۰ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 331 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب خدمت دکتر عزیز
    من 18 سالمه و طول التم14 سانت 4سال پیش برای کنجکاوی رفتم دکتر به دروغ به من گفت کوتاهی الت داری و 6 آمپول و قرص ویگرکس پلاس و دستگاه کشنده تجویز کرد رفتم امپول اولو بزدم از بغل خطنه گاه فرو کرد واقعا درد کشیدم وقتی بلند شدم چشمام سیاهی رفت افتادم و تا یکماه درد و خارش شدید داشتم احساس زخم بودن و بی حسی و هنوز کمی این حسو دارم . و از همون موقع انگار امپول زیر پوست التم جمع شد و شکل التم عوض شد و کم شد به مرور زمان ولی هنوز کمی به شکل اولش برنگشت ایا کاری از دست من برمیاد ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۰ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
      اصلا ضر است وفايده ندارد
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب