اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

نمونه برداری یا بیوپسی پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیوپسی پروستات یا نمونه برداری از پروستات، قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد. امروزه سرطان پروستات شایعترین سرطان در سنین بالای 50 سال در دنیا می باشد.

برخلاف بزرگی و خوش خیم بودن، سرطان پروستات اغلب پر سر و صدا و توأم با علائم ادراری از قبیل، تکرر ادرار، سوزش ادرار، دو شاخه شدن ادرار، قطع و وصل شدن ادرار، شب بیداری های مکرر و احتباس ادراری خود را نشان می دهد. سرطان پروستات اغلب در مرحله اول کاملاً بی سر و صدا و بدون علامت و به صورت اتفاقی با چکاپ و معاینه بالینی مشخص می شود.

اقدام به نمونه برداری از پروستات

هدف از نمونه برداری چیست

  • امروزه تست PSA و PSA آزاد و معاینه انگشتی پروستات از مقعد، روش های اولیه تشخیصی و شک به سرطان پروستات می باشند. PSA ماده ای است که در حالت طبیعی از پروستات ترشح می شود و اندازه آن با توجه به اندازه پروستات و سن بیمار اغلب در زیر 4mg می باشد.

  •  طبق قوانین پزشکی هر کسی که PSA او حالت صعودی در چکاب های منظم داشته باشد و همچنین در معاینه انگشتی قوام پروستات تغییر پیدا کرده باشد، شک به سرطان پروستات باید بررسی و در صورت نیاز نمونه برداری از پروستات انجام شود.

چه کسانی باید نمونه برداری یا بیوپسی پروستات انجام دهند؟

شرایط قبل از نمونه برداری پروستات

ابتدا باید به بیمارانی که کاندید بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات هستند، اطلاعات کاملی در رابطه با الزام نمونه برداری از پروستات عصبی، روش آن و عوارض احتمالی نمونه برداری، داده شود و فرم رضایت آگاهانه توسط بیمار خوانده و رضایت نامه جهت انجام بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات، مثل همه عمل های جراحی گرفته می شود. قبل از نمونه برداری باید برای بیمارانی که ناراحتی قلبی و عروقی و یا دیابت کنترل نشده دارند، مشاوره قلب و عروق و غدد انجام شود.

داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین، پلاویکس و هپارین، حتما با نظر دکتر قلب و عروق یک هفته قبل از نمونه برداری قطع شود. برای جلوگیری و پیشگیری از عفونت بعد از نمونه برداری، چند روز قبل از انجام آن آنتی بیوتیک های مناسب برای بیمار تجویز می گردد. در مواردی که نمونه برداری با بیهوشی و بی حسی نخاعی انجام می شود، باید بیمار در روز نمونه برداری ناشتا مراجعه نماید.

نمونه برداری از پروستات چگونه انجام میشود

امروزه نمونه برداری به دو صورت با راهنمایی سونوگرافی مقعدی و یا راهنمایی با MRI انجام می شود. در هر روش با عبور پروپ مقعدی، محل پروستات و محل بیوپسی مشخص می شود و با استفاده از سوزن هایی با شلیک اتوماتیک، تعداد 12 قطعه از محل های مختلف پروستات و مخصوصاً مناطق مشکوک برداشته شده و در داخل ظرفی ریخته شده و جهت ارزیابی نسجی به مرکز پاتولوژی فرستاده می شود.

اصولاً تا یک هفته نتیجه نمونه برداری یا همان بیوپسی نسجی از طرف پاتولوژی اعلام می گردد و درمان بر اساس نتیجه گزارش شده ادامه پیدا می کند.

عوارض نمونه برداری از پروستات

عوارض نمونه برداری پروستات مخصوصا زمانی که از طریق مقعد انجام می شود عبارتند از:

  • عفونت: خطرناک ترین عارضه نمونه برداری یا بیوپسی از پروستات، عفونت می باشد. جهت جلوگیری از آن، چند روز قبل، آنتی بیوتیک خوراکی شروع می شود و در مرکز نمونه برداری بهتر است با گرفتن رگ از بیمار، آنتی بیوتیک های وسیع الطیف حین نمونه برداری برای بیمار تزریق شود.
  •  علامت عفونت بعد از نمونه برداری عبارتند از: ضعف؛ تب و لرز، بی حالی و افت فشارخون که باید بیمار سریع بستری و آنتی بیوتیک های قوی، از قبیل مروپنم، ایمی پنم به صورت وریدی تجویز گردد. غفلت از درمان به موقع بیمار ممکن است باعث شوک عفونی و مرگ بیمار شود.
  • خونریزی مقعدی: که اصولاً 2 الی 3 روز بعد از نمونه برداری خودبخود خوب می شود.
  • خونریزی ادراری: که ممکن است باعث تجمع لخته و بند آمدن ادرار شود، که بهتر است حین نمونه برداری سوند فولی سه راه، برای جلوگیری و درمان این اتفاق برای بیمار گذاشته شود.
  • خون در مایع منی: که بعد از چند مدت خودبخود درمان می شود.

مرکز نمونه برداری پروستات در تهران

پروفسور حسین کرمی جراح کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی با پیشرفته ترین تجهیزات چندین سال است که در تهران و به صورت تخصصی بر روی نمونه برداری از پروستات فعالیت دارند. در صورت نیاز به نمونه برداری پروستات با شماره های ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ – ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰ – ۰۹۱۰۱۱۴۲۰۸۰ و ۰۹۳۸۹۲۰۱۳۱۲ تماس حاصل فرمائید.

1.2/5 - (502 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۳۰ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 342 مشاهده پرسش
    سلام.بنده ۲سال پیش عمل واریكوسل انجام دادم وگفتن اسپرم ضعیف است باید تقویت بخوری دارو هم دادن ولی دوماه خوردم دیگه نخوردم میخاستم بیینم بهترین تقویتی اسپرم چیست و ایا ممكن است عمل واریكوسل عود كنه .باتشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      دارو فایده ندارد
  • تصویر کاربر سمیرا سه شنبه ۳۰ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    دختری باکره بدون سابقه هیچگونه تماس جنسی ، با تاکید عرض میکنم هیچگونه ارتباط جنسی به هیچ شکلی نداشته ام و اپیلاسیون در مکان عمومی هم انجام نداده ام فقط دوبار لیزر موهای زاید داشته ام ، خیلی اتفاقی در مراجعه به مطب زنان متوجه این زایدات در لبیای مینور شدم تصویر به ضمیمه ارسال میشود ایا این زایدات زگیل هستند ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      از اینها ازمایش اچ پی وی دهید بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۳۰ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 311 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من مریض شما هستم . می خواستم ببینم از کپسول power fit استفاده بکنم یا نه؟ تو داروخانه به من گفتن. ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      اصلا فایده ندارد
  • تصویر کاربر میلاد سه شنبه ۳۰ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 365 مشاهده پرسش
    سلام
    من 32 سالمه
    طول التم حدودا 12 سانته
    اما خانومم وحشتناک ناراحته از این موضوع
    میگ لاغر و نازکه
    میخام بدونم چیکار کنم ک افزایش طول و قطر داشته باشه
    تزریق سوماتروپین
    ی آمپول تستسترون کارایی داره ؟؟
    ممنون میشم ک راهنمایی کنید .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      راهی برای کلفت کردن نیست
  • تصویر کاربر سرمدی سه شنبه ۳۰ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 344 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب
    احتراما عرض کنم که در قسمت کلاهک آلت تناسلی من لکه های قهوه ای مدت هاست ایجاد شده بدون کوچکترین درد و خارش، و حول این لکه ها حاشیه سفید وجود دارند، متاسفانه آبروی من در خطره ممکنه لطفا راهنمایی بفرمایید جسارتا مشکل من طبق عکس بالاست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      بیایید ببینم02122642744
  • تصویر کاربر Ali سه شنبه ۳۰ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 345 مشاهده پرسش
    51 سال دارم روی بیضه راستم به اندازه خود بیضه یک برآمدگی وجود دارد. در سونو اینطور نوشته که هیدروسل لوکوله در راست نمایان است.
    آیا درمان خاصی برای رفع آن وجود دارد؟ یا اینکه برای همیشه میماند؟ آیا این برآمدگی برای من مشکل ساز نیست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      درمانش جراحی است
  • تصویر کاربر mm شنبه ۴ آبان ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 387 مشاهده پرسش
    سلام جناب دكتر
    قبلا سوالي ثبت كرده بودم كه ميخواستم تقاضا كنم آن سوال را از سايت برداريد زيرا حاوي اطلاعات شخصي است كه براي من مشكل ايجاد كرده است.لطفا راهنمايي بفرماييد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۴ آبان ۹۸( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر Milad سه شنبه ۳۰ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 337 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر سه سال پیش عمل واریکوسل گرید ۳ به روش میکروسرجری انجام دادم هنوزم رگ های متورم هستن
    و گاهی اوقات درد در ناحیه بیضه احساس می کنم و همچنین در ناحیه شکم(از آلت یک وجب به بالا سمت چپ)که خیلی نگرانم کرده آیا می تونه دوباره عود کرده باشه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      بعد از عمل رگها گساد میشود طبیعی است
  • تصویر کاربر مرتضی سه شنبه ۳۰ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 380 مشاهده پرسش
    با سلام در خصوص کیسه بیضه؛ تو مقاله‌ای میخوندم که کیسه مابین بیضه و الت تناسلی برخی افراد بزرگ و اویزان هست که احساس میکنم برای من هم این مشکل وجود داره
    بطوری که در زمان عادی و خوابیده، قسمت اضافی کمی کوچکتر از خود بیضه هست و هنگام نعوذ دوبند انگشت حلالی داره سوال بعدی؛ ایا چربی زیر شکم و اطراف الت رو میتونم با تخلیه چربی انجام بدم؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      عکسش را بفرستید
    2. تصویر کاربر مرتضی سه شنبه ۳۰ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      تقریبا از صبح تا ظهر تلاش کردم عکس ارسال نمیشه و مینوسع مشکل پیش امد!
    3. تصویر کاربر مرتضی سه شنبه ۳۰ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      عکسها اپلود نمیشه متاسفانه
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      من منتظرم بفرستید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر مه سه شنبه ۳۰ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 324 مشاهده پرسش
    من قبلا از شما سوال پرسیدم.سلام جناب دکتر تروخدا جواب منو بدین دارم دیوانه میشم.من حدود چن ماه پیش با یه اقای اشنا شدم با ایشان. رابطه داشتم و اولین رابطه شکس بود که یعد از مدتی در دهانه واژنم یه حالت گوشت اضافه بود که به پیشنهاد دکتر بلافاصله بدونه استفاده از دارو کرایو انجام شد که قبل کرایو نمونه برداری شد برای ازمایش.بعد از کرایو سفید شد ۲ هفته بعد از ان به من محلول پدوفیلین ساختگی دادن ۶ روز استفاده کردم دچار سوختگی شدید شدم قطع کردم الان دارم زینک استفاده میکنم.میترسم این سوختگی باعث زیاد شدن و تحریک ویروس شود.حالم خیلی بده .من چیکار میتونم بکنم که زیاد نشه و‌قطع شه.خوب شم.ممکنه استفاده از محلول و سوختگی باعث شه تو محل سوختگی باز زیگیل در بیاد.اگه کامل رابطه را بزارم کنار ویروس کامل از بدنم میره بیرون که برنگرده هیچ وقت تروخدا راهنماییم کنین دارم سکته میکنم.
    به نظر شما با شرایطی که برام پیش‌اومده و سنم زدن واکسن گارداسیل نتیجه داره؟؟پیشنهاد میکنید بزنم؟؟واینکه ممکنه دهنم هم زیگیل بزنه ؟؟لطفا به من وقت بدین هرچقدر تماس میگیرم میگن وقت نیست اومدم مطب نتونستم بیینمتون.۳۲ سالمه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۰ مهر ۹۸( 5 سال پیش)
      واکسن اگ پرده پاره باشد فایده ندارد
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب