اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

نمونه برداری یا بیوپسی پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیوپسی پروستات یا نمونه برداری از پروستات، قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد. امروزه سرطان پروستات شایعترین سرطان در سنین بالای 50 سال در دنیا می باشد.

برخلاف بزرگی و خوش خیم بودن، سرطان پروستات اغلب پر سر و صدا و توأم با علائم ادراری از قبیل، تکرر ادرار، سوزش ادرار، دو شاخه شدن ادرار، قطع و وصل شدن ادرار، شب بیداری های مکرر و احتباس ادراری خود را نشان می دهد. سرطان پروستات اغلب در مرحله اول کاملاً بی سر و صدا و بدون علامت و به صورت اتفاقی با چکاپ و معاینه بالینی مشخص می شود.

اقدام به نمونه برداری از پروستات

هدف از نمونه برداری چیست

  • امروزه تست PSA و PSA آزاد و معاینه انگشتی پروستات از مقعد، روش های اولیه تشخیصی و شک به سرطان پروستات می باشند. PSA ماده ای است که در حالت طبیعی از پروستات ترشح می شود و اندازه آن با توجه به اندازه پروستات و سن بیمار اغلب در زیر 4mg می باشد.

  •  طبق قوانین پزشکی هر کسی که PSA او حالت صعودی در چکاب های منظم داشته باشد و همچنین در معاینه انگشتی قوام پروستات تغییر پیدا کرده باشد، شک به سرطان پروستات باید بررسی و در صورت نیاز نمونه برداری از پروستات انجام شود.

چه کسانی باید نمونه برداری یا بیوپسی پروستات انجام دهند؟

شرایط قبل از نمونه برداری پروستات

ابتدا باید به بیمارانی که کاندید بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات هستند، اطلاعات کاملی در رابطه با الزام نمونه برداری از پروستات عصبی، روش آن و عوارض احتمالی نمونه برداری، داده شود و فرم رضایت آگاهانه توسط بیمار خوانده و رضایت نامه جهت انجام بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات، مثل همه عمل های جراحی گرفته می شود. قبل از نمونه برداری باید برای بیمارانی که ناراحتی قلبی و عروقی و یا دیابت کنترل نشده دارند، مشاوره قلب و عروق و غدد انجام شود.

داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین، پلاویکس و هپارین، حتما با نظر دکتر قلب و عروق یک هفته قبل از نمونه برداری قطع شود. برای جلوگیری و پیشگیری از عفونت بعد از نمونه برداری، چند روز قبل از انجام آن آنتی بیوتیک های مناسب برای بیمار تجویز می گردد. در مواردی که نمونه برداری با بیهوشی و بی حسی نخاعی انجام می شود، باید بیمار در روز نمونه برداری ناشتا مراجعه نماید.

نمونه برداری از پروستات چگونه انجام میشود

امروزه نمونه برداری به دو صورت با راهنمایی سونوگرافی مقعدی و یا راهنمایی با MRI انجام می شود. در هر روش با عبور پروپ مقعدی، محل پروستات و محل بیوپسی مشخص می شود و با استفاده از سوزن هایی با شلیک اتوماتیک، تعداد 12 قطعه از محل های مختلف پروستات و مخصوصاً مناطق مشکوک برداشته شده و در داخل ظرفی ریخته شده و جهت ارزیابی نسجی به مرکز پاتولوژی فرستاده می شود.

اصولاً تا یک هفته نتیجه نمونه برداری یا همان بیوپسی نسجی از طرف پاتولوژی اعلام می گردد و درمان بر اساس نتیجه گزارش شده ادامه پیدا می کند.

عوارض نمونه برداری از پروستات

عوارض نمونه برداری پروستات مخصوصا زمانی که از طریق مقعد انجام می شود عبارتند از:

  • عفونت: خطرناک ترین عارضه نمونه برداری یا بیوپسی از پروستات، عفونت می باشد. جهت جلوگیری از آن، چند روز قبل، آنتی بیوتیک خوراکی شروع می شود و در مرکز نمونه برداری بهتر است با گرفتن رگ از بیمار، آنتی بیوتیک های وسیع الطیف حین نمونه برداری برای بیمار تزریق شود.
  •  علامت عفونت بعد از نمونه برداری عبارتند از: ضعف؛ تب و لرز، بی حالی و افت فشارخون که باید بیمار سریع بستری و آنتی بیوتیک های قوی، از قبیل مروپنم، ایمی پنم به صورت وریدی تجویز گردد. غفلت از درمان به موقع بیمار ممکن است باعث شوک عفونی و مرگ بیمار شود.
  • خونریزی مقعدی: که اصولاً 2 الی 3 روز بعد از نمونه برداری خودبخود خوب می شود.
  • خونریزی ادراری: که ممکن است باعث تجمع لخته و بند آمدن ادرار شود، که بهتر است حین نمونه برداری سوند فولی سه راه، برای جلوگیری و درمان این اتفاق برای بیمار گذاشته شود.
  • خون در مایع منی: که بعد از چند مدت خودبخود درمان می شود.

مرکز نمونه برداری پروستات در تهران

پروفسور حسین کرمی جراح کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی با پیشرفته ترین تجهیزات چندین سال است که در تهران و به صورت تخصصی بر روی نمونه برداری از پروستات فعالیت دارند. در صورت نیاز به نمونه برداری پروستات با شماره های ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ – ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰ – ۰۹۱۰۱۱۴۲۰۸۰ و ۰۹۳۸۹۲۰۱۳۱۲ تماس حاصل فرمائید.

1.2/5 - (503 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر سعید دوشنبه ۴ فروردین ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 353 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من مدتیه که بیضه سمت راستم بعضی اوقات درد می‌کنه و یه برامدگی هم روی همون بیضه وجود داره مشکلم چیه دکتر تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۴ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۴ فروردین ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 296 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیز، دو سالی هست روی آلتم دونه های ریز گوشتی در اومده خواستم بدونم زگیل هستن و یا دارویی ک موثر باش چی باید استفاده کنم؟
    1. تصویر کاربر رضا پنجشنبه ۲۹ اسفند ۹۸( 5 سال پیش)
      سلام چرا پاسخ نمیدین؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۴ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۵ فروردین ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 389 مشاهده پرسش
    سلام نوبت تیکه برداریم 14 اسفند بود بخاطر کرونا کنسل شد و الان دارو چی استفاده کنم ؟ دارویی چیزی تجویز کنید تا هر زمان که بگید بیام برا تیکه برداری که موقتن آرومم کنه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۴ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
    2. تصویر کاربر علی سه شنبه ۵ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      سلام و وقت بخیر خدمت آقای دکتر
      با توجه به شیوع ویروس کرونا بعد از تعطیلات عید مطب باز هست؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۵ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      در خدمتم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رضا دوشنبه ۴ فروردین ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 317 مشاهده پرسش
    سلام دکتر براثر ضربه ای به آلت تناسلی گره مانندی در مسیر ادراری بوجود آمده بود مراجعه کردم قرص مداسین تجویز کردن پس از۱ماه مصرف گره هنوز وجود دارد.الان هم دسترسی به دکترنیست.لطفا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۴ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر پیری دوشنبه ۴ فروردین ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 368 مشاهده پرسش
    با سلام
    من سال گذشته خدمتتون رسیدم و کرایو کردم جدیدا دوباره شاهد ظاهر شدن زایده روی الت هستم که باید خدمت برسم
    میخواستم ببینم باید چکار کنم تا رشدش متوقف بشه و اینکه
    جدیدا تبلیغات زیادی برای قارچ گانودرما و تاثیر آن بر بهبود HPV انجام میشه
    میخواستم بدونم آیا تاثیری بر بهبود داره
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۴ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر امین دوشنبه ۴ فروردین ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 363 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید من جوانی 22 ساله هستم در دوران بلوغ خود ارضایی میکردم اوایل زود انزال نبودم ولی بعد از مدتی زود انزال شدم الان چهار پنج سال است ک ترک کرده ام اما هنوزم زود انزالی دارم و فکر کنم بخاطره حساسیت سره آلتمه یک سال پیش رابطه داشتم زود ارضا شدم ولی بعد اون احساس میکردم زود انزالیم بهتر شده زمانش بیشتر شده برای مثال بعد از مدتی از اون رابطه آزامایش اسپرم میدادم بیش از سه دقیقه طول کشید اما دوباره مثل قبل شد سوالم اینه بعد از ازواج درست میشه؟
    با تشکر از وقتی ک برای جواب میزارین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۴ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر رامین دوشنبه ۴ فروردین ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 330 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر 28ساله هستم ازتهران !مدتی است که نامزد کردم ودررابطه به مشکل برخوردم وگاهی اوقات ارضا اصلا نمیشم وشریکم خسته میشه درخودارضایی مشکلی نداشتم تا همین اواخر که حتی به نعوظ وسفت شدن نرسیده ام مایع منی خارج میشه وحتی میشه گفت در خودارضایی هم به مشکل خوردم!ممنون میشم اگر بفرمایید راه درمانش چی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۴ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر فمب72 دوشنبه ۴ فروردین ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 332 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر من 26سالمه و قبلا رابطه جنسی سطحی داشتم الان حس میکنم چنتا دونه اطراف مقعدم بوجود اومده خیلی نگران شدم ممکنه زیگیل تناسلی باشه؟؟ ایا اگه زیگیل باشه درمان قطعی وجود داره که بعدش واکسن بزنم؟؟
    متاسفانه توی شرایط کرونا هم نمیتونم از خونه بیرون برم و واقعا نگران هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۴ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر مریم دوشنبه ۴ فروردین ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 357 مشاهده پرسش
    با سلام پسر ۱۳ ساله من مشکل تخلیه کامل ادرار دارد و شبها چندین بار به دستشویی میرود و فقط چند قطره ادرار مانده است آیا مشکل حادی است که در این شرایط به پزشک مراجعه کنم و اینکا فکر میکنم الت تناسلی اون نسبت به سنش خیلی کوچک است ممنون از پاسخگویی شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۴ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۴ فروردین ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 343 مشاهده پرسش
    سلام رابطه نداشتم و تعدادش ی دونس روی آلتم با توجه به عکس و تعداد زگیله یا تبخال یا .‌..؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۴ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب