اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

نمونه برداری یا بیوپسی پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیوپسی پروستات یا نمونه برداری از پروستات، قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد. امروزه سرطان پروستات شایعترین سرطان در سنین بالای 50 سال در دنیا می باشد.

برخلاف بزرگی و خوش خیم بودن، سرطان پروستات اغلب پر سر و صدا و توأم با علائم ادراری از قبیل، تکرر ادرار، سوزش ادرار، دو شاخه شدن ادرار، قطع و وصل شدن ادرار، شب بیداری های مکرر و احتباس ادراری خود را نشان می دهد. سرطان پروستات اغلب در مرحله اول کاملاً بی سر و صدا و بدون علامت و به صورت اتفاقی با چکاپ و معاینه بالینی مشخص می شود.

اقدام به نمونه برداری از پروستات

هدف از نمونه برداری چیست

  • امروزه تست PSA و PSA آزاد و معاینه انگشتی پروستات از مقعد، روش های اولیه تشخیصی و شک به سرطان پروستات می باشند. PSA ماده ای است که در حالت طبیعی از پروستات ترشح می شود و اندازه آن با توجه به اندازه پروستات و سن بیمار اغلب در زیر 4mg می باشد.

  •  طبق قوانین پزشکی هر کسی که PSA او حالت صعودی در چکاب های منظم داشته باشد و همچنین در معاینه انگشتی قوام پروستات تغییر پیدا کرده باشد، شک به سرطان پروستات باید بررسی و در صورت نیاز نمونه برداری از پروستات انجام شود.

چه کسانی باید نمونه برداری یا بیوپسی پروستات انجام دهند؟

شرایط قبل از نمونه برداری پروستات

ابتدا باید به بیمارانی که کاندید بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات هستند، اطلاعات کاملی در رابطه با الزام نمونه برداری از پروستات عصبی، روش آن و عوارض احتمالی نمونه برداری، داده شود و فرم رضایت آگاهانه توسط بیمار خوانده و رضایت نامه جهت انجام بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات، مثل همه عمل های جراحی گرفته می شود. قبل از نمونه برداری باید برای بیمارانی که ناراحتی قلبی و عروقی و یا دیابت کنترل نشده دارند، مشاوره قلب و عروق و غدد انجام شود.

داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین، پلاویکس و هپارین، حتما با نظر دکتر قلب و عروق یک هفته قبل از نمونه برداری قطع شود. برای جلوگیری و پیشگیری از عفونت بعد از نمونه برداری، چند روز قبل از انجام آن آنتی بیوتیک های مناسب برای بیمار تجویز می گردد. در مواردی که نمونه برداری با بیهوشی و بی حسی نخاعی انجام می شود، باید بیمار در روز نمونه برداری ناشتا مراجعه نماید.

نمونه برداری از پروستات چگونه انجام میشود

امروزه نمونه برداری به دو صورت با راهنمایی سونوگرافی مقعدی و یا راهنمایی با MRI انجام می شود. در هر روش با عبور پروپ مقعدی، محل پروستات و محل بیوپسی مشخص می شود و با استفاده از سوزن هایی با شلیک اتوماتیک، تعداد 12 قطعه از محل های مختلف پروستات و مخصوصاً مناطق مشکوک برداشته شده و در داخل ظرفی ریخته شده و جهت ارزیابی نسجی به مرکز پاتولوژی فرستاده می شود.

اصولاً تا یک هفته نتیجه نمونه برداری یا همان بیوپسی نسجی از طرف پاتولوژی اعلام می گردد و درمان بر اساس نتیجه گزارش شده ادامه پیدا می کند.

عوارض نمونه برداری از پروستات

عوارض نمونه برداری پروستات مخصوصا زمانی که از طریق مقعد انجام می شود عبارتند از:

  • عفونت: خطرناک ترین عارضه نمونه برداری یا بیوپسی از پروستات، عفونت می باشد. جهت جلوگیری از آن، چند روز قبل، آنتی بیوتیک خوراکی شروع می شود و در مرکز نمونه برداری بهتر است با گرفتن رگ از بیمار، آنتی بیوتیک های وسیع الطیف حین نمونه برداری برای بیمار تزریق شود.
  •  علامت عفونت بعد از نمونه برداری عبارتند از: ضعف؛ تب و لرز، بی حالی و افت فشارخون که باید بیمار سریع بستری و آنتی بیوتیک های قوی، از قبیل مروپنم، ایمی پنم به صورت وریدی تجویز گردد. غفلت از درمان به موقع بیمار ممکن است باعث شوک عفونی و مرگ بیمار شود.
  • خونریزی مقعدی: که اصولاً 2 الی 3 روز بعد از نمونه برداری خودبخود خوب می شود.
  • خونریزی ادراری: که ممکن است باعث تجمع لخته و بند آمدن ادرار شود، که بهتر است حین نمونه برداری سوند فولی سه راه، برای جلوگیری و درمان این اتفاق برای بیمار گذاشته شود.
  • خون در مایع منی: که بعد از چند مدت خودبخود درمان می شود.

مرکز نمونه برداری پروستات در تهران

پروفسور حسین کرمی جراح کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی با پیشرفته ترین تجهیزات چندین سال است که در تهران و به صورت تخصصی بر روی نمونه برداری از پروستات فعالیت دارند. در صورت نیاز به نمونه برداری پروستات با شماره های ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ – ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰ – ۰۹۱۰۱۱۴۲۰۸۰ و ۰۹۳۸۹۲۰۱۳۱۲ تماس حاصل فرمائید.

1.2/5 - (503 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر Bakhtiari سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 376 مشاهده پرسش
    با سلام مدت زیادی است بیش از ده سال که روی سر التم پوسته پوسته میشه و بازدن کرم ان ان مرتفع میشه ولی بعد از چند روز دوباره به حالت پوسته پوسته و خشک برمیگرده گاهی جوش های زیر پوستی ریز قابل لمسه . Moshkel posti alat
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      عکسش را بفرستید ببینم
  • تصویر کاربر Amir سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 313 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما،من ۲۰ سال دارم.
    به‌خاطر بیماری کرونا؛ امکان مراجعه به پزشک رو نداشتم، و اخیرا ذهنم درگیر یک برامدگی سفید رنگ روی کیسه بیضم شد؛ اگر امکانش بود بفرمایید که این مورد خاصی هست یا خیر.
    —-
    یک لکه‌ی نسبتا کوچیک هم پشت کیسه‌ی بیضم دیدم، این رو هم لطفا اگر امکانش بود پاسخ بدید؛ سپاس از شما.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      این اصلا جای نگرانی ندارد
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 382 مشاهده پرسش
    باسلام.چون کد پیگیری رو گم کردم ببخشید اگه سوال تکراری باشد . جوابمو نگرفتم. اقای دکتر بنده 27 سالمه و ضربان قلبم اکثرا رو 40 هس.. بعضی اوقات 44 هم میره و در شبا بخصوص موقع خواب هم ضربان قلبم به 34 و 36 هم میرسه .و دکترم تو بیمارستان قلب رجایی تهران گفتن که پیس میکر بزاری و چون اون موقع پیس تو بیمارستان نبود ترخیص شدم. و بعدا دکتر گفتن اگه خیلی اذیتت کرد بعدا پیس رو بزار..الان سوالم اینه اقای دکتر ایا ضربان کم قلبم به کلیه هام اسیب می رسونه ؟؟ چون چند وقتیه درد پهلو دارم نمیدونم کلیه س یا کمر و تکرر ادرارم دارم.قلبم هم ef 50ش . ..بعضی اوقات درد خیلی خفیف پهلو دارم. .دکتر جان واسه ی کلیه هام نگرانم اسیب بهشون نمیرسه؟ ؟ خیلی ممنونم.
    1. تصویر کاربر رضا شنبه ۱۶ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      دکتر جان ... خواستم ببینم این ضربان کم قلبم به کلیه هام اسیب می رسونه ؟؟؟ چون مدتیه درد خفیفه پهلو و تکرر ادرارم دارم.نمیدونم دردم ماله کلیه س یا کمر....ضربام کمه قلبم به کلیه هام اسیب می رسونه ؟؟
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      ازمایش خون وادرا وسونو کنید بفرستید ببینم
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 361 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر حال شما خوبه؟
    من چند وقتی میشد متوجه نقاط قرمز کوچکی روی مرز بین نوک آلت و ساقه ی اون شدم.
    ولی الان یهو به فکرم افتاد و خیلی نگران شدم میشه راهنمایی کنید چیکار کنم؟ این ها خطری دارند یا خیر یا اصلا چیز مهمی هست؟
    و اینکه اقای دکتر سایز آلت من حدودا ۱۵ سانتی متر در حال دراز است آیا این طبیعیه ؟
    1. تصویر کاربر علی دوشنبه ۱۸ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      میشه لطفا جواب بدید اقای دکتر
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      جای نگرانی نیست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محسنی شنبه ۳۰ اسفند ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 311 مشاهده پرسش
    آیا واریکوسل روی رابطه جنسی با همسر اثر میگزارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ اسفند ۹۹( 4 سال پیش)
      خیر
  • تصویر کاربر Msh سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 329 مشاهده پرسش
    سلام دکتر بنده رابطه نداشتم نمیدونم کجی که دارم مانع برقراری رابطس یا خیر، و اینکه آیا همه پوزیشن های جنسی رو میتونم انجام بدم با این کجی یا خیر؟( عکس ها در حالت نعوظ کامل تیست، در خالت نعوظ کامل یکم کج تر میشه)
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      اصلا عمل نمیخواهد
  • تصویر کاربر زهرا سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    مثانه حساس واحساس دفع وحجم کم ضمنا مدتی استرس زیاد در زندگی بود قرص ویسول وتروتودین4مصرف کردم جوابی نداد
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      باید نوار مثانه بگیرید۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 363 مشاهده پرسش
    باسلام و احترام
    31 ساله و متاهل هستم 4 ماهه برای بچه دار شدن اقدام کردیم ولی هنوز موفق نشدیم چندماهه درد خفیفی در بیضه چپ احساس میکنم آیا احتمال واریکوسل وجود داره؟ آزمایش اسپرم انجام دادم تحرک اسپرم را آنرمال زده براتون ارسال میکنم ممنونم میشم جواب بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      باید ۱۸ماه اقدام کنید
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      قضاوت زود است
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر حسام سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 356 مشاهده پرسش
    واریکوسل دارم لطفا با توجه به نتیجه آزمایش و سونوگرافی ارسالی بنده را راهنمایی بفرمایید!
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      بیایید معاینه واحتمالا عمل۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰
  • تصویر کاربر mahsa سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 538 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید
    جناب اقای دکتر من الان چندین سال هست که دچار بی اختیاری ادرار شدم وقتی که زیاد میخندم دچار تکرر ادرار میشم بعضی اوقات از دست من خارج میشه و اینکه به دکتر هم مراجعه کردم و ازمایش و فیزیوتراپی هم گرفتم ولی هیچ دارویی برای من تجویز نکردن دکتر رادیولوژی هم رفتم گفتن عضلاتم شل شده میشه یه راهکاری به من معرفی کنین لطفا
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۹ فروردین ۹۹( 5 سال پیش)
      باید نوار مثانه بگیرید
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب