نمونه برداری یا بیوپسی پروستات چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بیوپسی پروستات یا نمونه برداری از پروستات، قطعی ترین روش تشخیص سرطان پروستات می باشد. امروزه سرطان پروستات شایعترین سرطان در سنین بالای 50 سال در دنیا می باشد.

برخلاف بزرگی و خوش خیم بودن، سرطان پروستات اغلب پر سر و صدا و توأم با علائم ادراری از قبیل، تکرر ادرار، سوزش ادرار، دو شاخه شدن ادرار، قطع و وصل شدن ادرار، شب بیداری های مکرر و احتباس ادراری خود را نشان می دهد. سرطان پروستات اغلب در مرحله اول کاملاً بی سر و صدا و بدون علامت و به صورت اتفاقی با چکاپ و معاینه بالینی مشخص می شود.

اقدام به نمونه برداری از پروستات

هدف از نمونه برداری چیست

  • امروزه تست PSA و PSA آزاد و معاینه انگشتی پروستات از مقعد، روش های اولیه تشخیصی و شک به سرطان پروستات می باشند. PSA ماده ای است که در حالت طبیعی از پروستات ترشح می شود و اندازه آن با توجه به اندازه پروستات و سن بیمار اغلب در زیر 4mg می باشد.

  •  طبق قوانین پزشکی هر کسی که PSA او حالت صعودی در چکاب های منظم داشته باشد و همچنین در معاینه انگشتی قوام پروستات تغییر پیدا کرده باشد، شک به سرطان پروستات باید بررسی و در صورت نیاز نمونه برداری از پروستات انجام شود.

چه کسانی باید نمونه برداری یا بیوپسی پروستات انجام دهند؟

شرایط قبل از نمونه برداری پروستات

ابتدا باید به بیمارانی که کاندید بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات هستند، اطلاعات کاملی در رابطه با الزام نمونه برداری از پروستات عصبی، روش آن و عوارض احتمالی نمونه برداری، داده شود و فرم رضایت آگاهانه توسط بیمار خوانده و رضایت نامه جهت انجام بیوپسی یا نمونه برداری از پروستات، مثل همه عمل های جراحی گرفته می شود. قبل از نمونه برداری باید برای بیمارانی که ناراحتی قلبی و عروقی و یا دیابت کنترل نشده دارند، مشاوره قلب و عروق و غدد انجام شود.

داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین، پلاویکس و هپارین، حتما با نظر دکتر قلب و عروق یک هفته قبل از نمونه برداری قطع شود. برای جلوگیری و پیشگیری از عفونت بعد از نمونه برداری، چند روز قبل از انجام آن آنتی بیوتیک های مناسب برای بیمار تجویز می گردد. در مواردی که نمونه برداری با بیهوشی و بی حسی نخاعی انجام می شود، باید بیمار در روز نمونه برداری ناشتا مراجعه نماید.

نمونه برداری از پروستات چگونه انجام میشود

امروزه نمونه برداری به دو صورت با راهنمایی سونوگرافی مقعدی و یا راهنمایی با MRI انجام می شود. در هر روش با عبور پروپ مقعدی، محل پروستات و محل بیوپسی مشخص می شود و با استفاده از سوزن هایی با شلیک اتوماتیک، تعداد 12 قطعه از محل های مختلف پروستات و مخصوصاً مناطق مشکوک برداشته شده و در داخل ظرفی ریخته شده و جهت ارزیابی نسجی به مرکز پاتولوژی فرستاده می شود.

اصولاً تا یک هفته نتیجه نمونه برداری یا همان بیوپسی نسجی از طرف پاتولوژی اعلام می گردد و درمان بر اساس نتیجه گزارش شده ادامه پیدا می کند.

عوارض نمونه برداری از پروستات

عوارض نمونه برداری پروستات مخصوصا زمانی که از طریق مقعد انجام می شود عبارتند از:

  • عفونت: خطرناک ترین عارضه نمونه برداری یا بیوپسی از پروستات، عفونت می باشد. جهت جلوگیری از آن، چند روز قبل، آنتی بیوتیک خوراکی شروع می شود و در مرکز نمونه برداری بهتر است با گرفتن رگ از بیمار، آنتی بیوتیک های وسیع الطیف حین نمونه برداری برای بیمار تزریق شود.
  •  علامت عفونت بعد از نمونه برداری عبارتند از: ضعف؛ تب و لرز، بی حالی و افت فشارخون که باید بیمار سریع بستری و آنتی بیوتیک های قوی، از قبیل مروپنم، ایمی پنم به صورت وریدی تجویز گردد. غفلت از درمان به موقع بیمار ممکن است باعث شوک عفونی و مرگ بیمار شود.
  • خونریزی مقعدی: که اصولاً 2 الی 3 روز بعد از نمونه برداری خودبخود خوب می شود.
  • خونریزی ادراری: که ممکن است باعث تجمع لخته و بند آمدن ادرار شود، که بهتر است حین نمونه برداری سوند فولی سه راه، برای جلوگیری و درمان این اتفاق برای بیمار گذاشته شود.
  • خون در مایع منی: که بعد از چند مدت خودبخود درمان می شود.

مرکز نمونه برداری پروستات در تهران

پروفسور حسین کرمی جراح کلیه، مجاری ادراری تناسلی و فوق تخصص درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی با پیشرفته ترین تجهیزات چندین سال است که در تهران و به صورت تخصصی بر روی نمونه برداری از پروستات فعالیت دارند. در صورت نیاز به نمونه برداری پروستات با شماره های ۰۲۱۲۲۶۴۲۷۴۴ – ۰۹۳۵۱۱۴۲۰۸۰ – ۰۹۱۰۱۱۴۲۰۸۰ و ۰۹۳۸۹۲۰۱۳۱۲ تماس حاصل فرمائید.

1.2/5 - (502 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر صادق جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 555 مشاهده پرسش
    با سلام ، جوانی 32 ساله هستم که به صورت ناگهانی ادار به درستی دفع نمی شود. با مراجعه به دکتر و انجام سونوگرافی ، آزمایش و نوار مثانه ایشون تشخیص دادن که مشکل اینجانب نیم فلج شدن مثانه می باشد . می خواستم بدونم این مشکل قابل درمان هست و امید بهبودی داشته باشم ؟ دوم اینکه طب سوزنی اداعا می کنه که قابل درمان می باشد آیا می توان با طب سوزنی مشکلم رو برطرف کنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 8 سال پیش)
      بايد نوار عصب مثانه بگيريد
  • تصویر کاربر عباس جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 360 مشاهده پرسش
    سلام. برای انجام سیستوسکوپی در مطب باید تمام لباسها را خارج کنیم؟ میشه جورابها پامون بمونه؟ مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      بله
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 349 مشاهده پرسش
    دکترمن یک پسربیست ودوسالم شش ماه پیش تکررادراروسوزش ادراروخون درادرارداشتم رفتم دکتروایشون چندتامسکن نوشتن تادرست شدولی امروزدوباره این اتفاق افتادوشدت دردش بیشتربودهم خون مشاهده کردم هم تکرره ادرارم زیادبودوهم سوزشه ادرارم به نظرتون چی میتونه باشه درضمن من هیچ نزدیکی جنسی ومسایل جنسی هم نداشتم که فکرکنم به خاطراونه به نظرتون چه مشکلی میشه داشت؟؟ممنون ازتون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۹ مرداد ۹۵( 8 سال پیش)
      عفونت بودهدرست شده
  • تصویر کاربر محمدمهدی شنبه ۳۰ مرداد ۹۵( 8 سال پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    سلام من در کو چکی سوراخ مثانه تنگ شده بود که عمل کردن بزرگ شده الان فکر کنم در هنگام رابطه جنسی مانع میشود خوب انجام نمیگیرد من 16 سالمه
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۸ مرداد ۹۵( 8 سال پیش)
      بايد ببينم
    2. تصویر کاربر محمدمهدی شنبه ۳۰ مرداد ۹۵( 8 سال پیش)
      مثلا ممکن احتیاج به عمل داشته باشه در رابطه جنسی تاثیرداردممنون
    3. تصویر کاربر محمدمهدی شنبه ۳۰ مرداد ۹۵( 8 سال پیش)
      ببخشید مثلا اگه نیازبه عمل باشه کدوم سن خوبه
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ مرداد ۹۵( 8 سال پیش)
      راه بزرگ كردن الت وجود ندارد
    5. تصویر کاربر محمدمهدی شنبه ۳۰ مرداد ۹۵( 8 سال پیش)
      ببخشیدمتوجه نشدم
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ مرداد ۹۵( 8 سال پیش)
      درمان ندارد
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر سعید جمعه ۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 2268 مشاهده پرسش
    با سلام
    مادرم برای اختلال در خروجی مثانه اغز این دارو استفاده می کند ایا او باید همیشه از این دارو استفاده کند؟چون وقتی استفاده نمی کند علایم بیماری دوباره ظاهر می شوند.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد مصرف كند
  • تصویر کاربر مهران جمعه ۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 331 مشاهده پرسش
    به عرض سلام
    بنده به دلیل تکررادرار و سوزش الت به پزشک مراجعه کردم و ایشون از من خواسته نوار مثانه انجام بدم من میخواستم بدونم امکان داره به دلیل تنگی مجرا سوند وارد نشده و یا درهنگام ورود سند دچار درد شدید بشم این موضوع باعث ترس من از انجام این آزمایش شده لطفا راهنماییم کنید
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۸ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      در مطب ما پيشرفته ترين نوار انجام ميشود٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر شکور پنجشنبه ۳۱ تیر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 238 مشاهده پرسش
    سنگ به اندازه mm55 در مثانه دارم آیا سنگ شکنی می شود یا نه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۳۱ تیر ۹۵( 9 سال پیش)
      فیلم عمل من در سایت را ببینید
  • تصویر کاربر علیرضا چهارشنبه ۲۷ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 332 مشاهده پرسش
    چند سالی تکرر ادرار دارم ؛ چند سال پیش خدمت شما آمدم نوار ادرار گرفتید گرفتید مثانه کوچیک است با دارو خوب میشود اما از سه سال پیش دوباره تکرر ادارم شروع شد آیا درمان قطعی برا بیماری من هست
    آیا لازمه دوباره آزمایش نوار دارا بدم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۷ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      با زمان وتمرين بهتر ميشويد
  • تصویر کاربر مریم شنبه ۲۳ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 352 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر:
    من بیماری تکرار ادرار شدید دارم و با گرفتن نوار مثانه وعکسهای زیاد نظر پزشکان این است که بنده دچار بیماری بیش فعالی مثانه هستم در ضمن چهارده ساله دچار این بیماری هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد دارو استفاده كنيد
  • تصویر کاربر Lolaiy شنبه ۲۳ مرداد ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 374 مشاهده پرسش
    با سلام. خانمي٣٦ ساله هستم پنج ساله ازدواج كردم هراز گاهي دچار سوزش ادرار ميشم گاهي منجر به خونريزي ميشه و بسيار ناراحت كننده.. فنازومكس و نيتروفورانتويين استفاده ميكنم.. چندبار دكتر مراجعه كردم آنتي بيوتيك استفاده ميكنم از روز سوم مهبلم دچار سوزش ميشه... اين اتفاق چند وقتيِ خيلي بيشتر شده... و فاصله زماني كه سوزش ندارم كم هست... لطفا راهنمايي بفرماييد...
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۳ مرداد ۹۵( 9 سال پیش)
      سلام بايد بررسي شويد
درحال دریافت اطلاعات
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب