جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

علت و علائم بچه دار نشدن مردان چیست؟

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

بچه دار نشدن مردان، یک مشکل شایع در مردان است. لقاح، فرایندی پیچیده است که موانع بسیاری می تواند داشته باشد. خوشبختانه، اگر شما مشکل ناباروری دارید، به این معنا نیست که نمی توانید بچه دار شوید. درمان ها و عمل های زیادی وجود دارد که شانس لقاح و بارداری را افزایش می دهند.

بچه دار نشدن مردان به چه معنی است؟

به مشکلاتی در سیستم تولید مثل مرد که مانع از باردار کردن زن می شود، ناباروری گفته می شود. اگر شما مرد هستید و به مدت یک سال با همسر خود به طور مکرر رابطه ی جنسی محافظت نشده برقرار کرده اید و همسر شما باردار نشده است، ممکن است شما، او یا هردویتان مشکل ناباروری داشته باشید.

برای ناباروری مردان به چه دکتری مراجعه کنیم

شما برای نا باروی مردان باید به دکتری مراجعه کنید که متخصص دستگاه تناسلی مردان باشد، به این تخصص ارولوژی می گویند. پزشک متخصص با انجام معاینه و آزمایشات لازم بهترین درمان را برای شما در نظر گرفته تا مشکل بچه دار نشدن را حل کنید.

ناباروری مردانه

ناباروری مردان چقدر شایع است؟

بچه دار نشدن مردان یک مشکل شایع است.  و بیشتر از 5 میلیون زوج در آمریکا با این مشکل سرو کار دارند. از هر 6 زوجی که برای باروری تلاش می کنند، 1 زوج دچار مشکل ناباروری می شوند. در حداقل نیمی از تمام موارد ناباروری، مشکل اصلی یک عامل مردانه است. یعنی حدود 10% از تمام مردانی که در آمریکا قصد لقاح و باروری دارند از مشکل ناباروری رنج می برند.

آیا لقاح آسان است؟

خیر، لقاح فرایندی پیچیده است که بستگی به عوامل زیادی دارد:

  • تولید اسپرم سالم توسط مرد و تولید تخمک های سالم توسط زن
  • لوله های رحم مسدود نشده به اسپرم، اجازه دسترسی به تخمک را می دهند.
  • توانایی تخمک نطفه دار (جنین) برای کاشته شدن در رحم زن
  • کیفیت جنین خوب

در نهایت، برای کامل شدن دوره بارداری، جنین باید سالم باشد و محیط هورمونی زن برای رشد آن کافی باشد. زمانی که یکی از این دو عوامل دچار نقص شود، ناباروری اتفاق می افتد.

کدام مردان بیشتر در معرض ناباروری قرار دارند؟

برخی از مردان نسبت به دیگر افراد بیشتر ممکن است دچار ناباروری شوند. اگر شرایط زیر را دارید، این احتمال بیشتر است:

ناباروری در مردان

علائم بچه دار نشدن مردان

خود ناباروری، یک علامت می تواند باشد. گرچه، توصیف علائم روانی و احساسی منفی ناشی از ناباروری که زوجین تجربه می کنند، بسیار سخت تر است. بسیاری از مواقع، لقاح تمام فکر و ذکر کسانی می شود که بچه می خواهند. احساس افسردگی، سوگ، ناکافی بودن و شکست در مردان و زنانی که به دنبال بارداری هستند، بسیار شایع است.

افراد یا زوج هایی که هر یک از این احساسات را تجربه کنند، می توانند از یک فرد متخصص مانند یک درمانگر یا روانشناس با تجربه در مسائل ناباروری کمک بگیرند. چنین متخصصانی می توانند به شما کمک کنند که با این مسئله واقع گرایانه برخورد کنید و حتی زمانی که در مرحله درمان قرار دارید از شما حمایت می کنند.

علائم دیگر ناباروری در مردان شامل:

تشخیص و آزمایشات

ناباروری مردانه چگونه تشخیص داده می شود؟

تشخیص با معاینه فیزیکی کامل برای تعیین وضعیت سلامت عمومی بدن و شناسایی هرگونه مشکل فیزیکی شروع می شود. مراقب سلامت شما ممکن است با شما و همسرتان در مورد عادت های جنسی تان صحبت کند. اگر معاینه فیزیکی و سوابق پزشکی، مشکلی را در رابطه با عدم توانایی شما برای لقاح نشان نمی دهند، قدم بعدی ممکن است انجام آزمایشات برای شناسایی علت ناباروری باشد.

چه آزمایشاتی انجام می شود؟

در ابتدا، پزشک ممکن است آزمایش آنالیز منی را انجام دهد. این آزمایش موارد زیر را تعیین می کند:

  • حجم اسپرم: مقدار اسپرم در هر انزال.
  • PH: اندازه گیری اسیدی یا بازی بودن.
  • غلظت اسپرم: تعداد اسپرم در هر میلی متر منی
  • مقدار کلی اسپرم: تعداد اسپرم در انزال
  • سرعت: سرعت عبور اسپرم
  • نحوه حرکت اسپرم: آیا اسپرم در خطی مستقیم حرکت می کند.
  • مورفولوژی: اندازه و شکل اسپرم
  • رنگ
  • ویسکوزیته: منی شما به چه سرعتی تبدیل به مایع می شود.

سپس، پزشک یک آنالیز اسپرم دقیق انجام می دهد تا اسپرم و رنگ اسپرم سالم  شما را بررسی کند:

دیگر آزمایشات احتمالی عبارتند از:

  • آزمایش محاسبه لکوسیتوسپرمی
  • آزمایش طبقه بندی مورفولوژی اسپرم کروگر
  • مورفولوژی H.O برای بررسی اسپرم
  • آزمایش رنگ آمیزی تخصصی برای نمونه ی آزوسپرمی
  • آزمایش فروکتوز بیوشیمی منی
علت زخم شدن کلاهک تناسلی مردان

کدام پزشکان می توانند ناباروری مردانه را تشخیص دهند؟

از پزشک خود بخواهید شما را به اورولوژیستی که در زمینه ی ناباروری مردان تخصص دارد، ارجاع دهد. شما می توانید به یک اندوکرینولوژیست باروری نیز مراجعه کنید.

پزشک برای تشخیص ناباروری مردانه ممکن است چه سؤالاتی از شما بپرسد:

چگونه می توانم احتمال خطر ناباروری را کاهش دهم؟

اگر ناباروری شما بر اثر انتخاب های سبک زندگی مانند سیگار کشیدن یا کار کردن با مواد شیمیایی باشد، شما می توانید این احتمال خطر را کاهش دهید. با پزشک خود در موارد سایر عوامل خطر و رفع آنها صحبت کنید. اگر قصد درمان سرطان را دارید، با پزشک خود در مورد ذخیره کردن اسپرم صحبت کنید.

چشم انداز ناباروری مردانه چیست؟

این که شما مشکل ناباروری دارید، به این معنا نیست که هرگز نمی توانید بچه دار شوید. گزینه های درمانی زیادی برای شما وجود دارد. اگر همراه با همسر خود به یک اورولوژیست مراجعه کنید، می توانید احتمال لقاح را افزایش دهید.

آیا ناباروری مردانه خود به خود رفع می شود؟

ناباروری مردانه در اکثر موارد نیاز به درمان دارد.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنم؟

اگر شما یا همسرتان پس از یک سال اقدام به بارداری، قادر به بارداری نباشید، باید به پزشک مراجعه کنید. اگر شما مشکل روحی دارید، باید به درمانگر یا روانشناس مراجعه کنید.

برای ناباروری مردان به چه دکتری مراجعه کنیم؟

متخصص باروری مردان معمولاً یک متخصص اورولوژیست با آموزش تخصصی است که گاهی اوقات به عنوان آندرولوژیست شناخته می شود.

از پزشک خود چه سؤالاتی باید در مورد ناباروری مردانه بپرسم؟

3.2/5 - (16 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

پاسخ های ارایه شده اعم از تشخیصی و درمانی توصیه های کلی بوده شما را از مراجعه به پزشک معالجتان بی نیاز نمی کنند.با توجه به تعداد زیاد سوالات پاسخ شما تا 4 روز کاری به صورت پیامک اطلاع رسانی خواهد شد  

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر ساناز جمعه ۲ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 299 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر همسر من ۴۳ سالشه و ۷ ساله ازدواج کردیماز سال گذشته تا به حال برای بارداری اقدام کردیم اما باردار نشدم. آزمایشات و فولیکول من نرمال بود. همسرم آزمایش تستوسترون داد و سطح هورمونش ۲.۳ بود یعنی پایینتر از حد نرمال. آیا لازمه آزمایشات دیگه ای هم انجام بشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)
      این نرمال تست تستوسترون نزنید
  • تصویر کاربر رضا چهارشنبه ۳۰ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 321 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید نمونه برداری از کدوم بیضه انجام میشه. سندروم سلول سرتولی تنها با نمونه برداری متعدد قابل یافتن اسپرم هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۰ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)
  • تصویر کاربر Shadi یکشنبه ۲۷ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 220 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر من دوبار سقط داشتم و خودم مورد ازمایش قرار گرفتم وفعلا مشکلی ندارم ولی همسرم نزدیک دو سال پیش واریکوسل عمل کردن و اسپرم یه کم بهبود پیدا کرد آخرین ازمایش اسپرم و شکست دی ان ای اینگونه بوده
    شکست دی ان ای۳۶ درصد
    Abstinence 3
    Appearance milky
    Liquefaction 30
    Viscosity normal
    Round cell 8_10
    %Count 50
    %Progressive (pR 52
    %Non pR 13
    %Normal morph 6
    Head 70%
    Neck 10%
    Tail 8%
    به نظر شما جناب دکتر این ازمایش نشان از مشکل بودن در اسپرم است ؟ بارداری مشکل ساز است و ایا اگر مشکل دارد با دارو برطرف میشود ؟ در ضمن همسرم ازمایش ژنتیک دادن و یکی از کروموزوم ۱۸ ژنتیکشون مشکل داره میشه لطف کنید جواب بدید یه دنیا سپاسگذارم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۷ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)
  • تصویر کاربر علی شنبه ۵ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 212 مشاهده پرسش
    سلام و خدا قوت جناب دکتر بنده بعد از چند سال اقدام به باروری و نگرفتن نتیجه آزمایش اسپرم دادم و متوجه شدم مشکل دارم و مورفولوژی صفر بود و سرعت کم بعد معاینه تشخیص واریکوسل درجه دو دادن و عمل کردم حالا بعد از گذشت شش ماه از عمل و خوردن قرص سلنیوم و ال کارنیتین و پودر آندروفرتی نتیجه این شده که برایتان ارسال می کنم .دکتر جان به نظر شما راه حل چیست؟آیا باید به روش کمک باروری امید داشت؟ ممنونم از وقت و مهربانی شما
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۵ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)
  • تصویر کاربر باران پنجشنبه ۱۲ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 299 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.من و همسرم یکساله که اقدام می کنیم برای بارداری ولی نتیجه نگرفتیم.همسرم بهمن پارسال عمل واریکوسل انجام داد.قبل از عمل تحرک اسپرم3 درصد بود و تعداد 38 میلیون و همچنین 79 درصد اسپرم مرده.خردادماه که آزمایش داد بهتر شده بود تعداد شده بود41 میلیون و 15 درصد تحرک و 69 میلیون اسپرم مرده.اما شهریور تعداد 15 میلیون شده بود و امروزم که مجدد آزمایش داد تعداد 10 میلیون شده با 2 درصد تحرک و 69 میلیون اسپرم مرده.به نظر شما علت چیه؟باید چکار کنیم؟خیلی نگرانم بدتر شه. این نکته رو هم بگم داروهایی که مصرف کرده فقط کلومیفن بوده و ویتامین ای و سلن پلاس.خودمم بهش ژل رویال و عسل و خرنوب و مغزیجات دادم این یه سال اما چرا بدتر شده؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ دی ۹۸( 4 سال پیش)
  • تصویر کاربر معتمد پنجشنبه ۱۲ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 966 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر
    پسری هستم 28ساله از مشهد
    سوالم به این شرح است که برای ریزش مو به مدت 5 سال فیناستراید یک مصرف میکنم عوارض جنسی دارو رو میوونستم ولی بهش توجه نمیکردم تا اینکه در اینترنت دیدم اشخاص دیگری هم نسبت به عوارض دارو برای بلند مدت حتی همیشگی اعتراض داشتند دچار عدم نعوظ کامل و انزال زودرس هم شده بودم موقع آزمایش خون فهمیدم تستوسترون 240 هست که با سه آمپول که پارسال زدم به 310 رسید اما دوباره شروع به خوردن فیناستراید کردم که الان علاوه بر عملکرد جنسی پایین احساس دپرسی هم دارم آیا دارو باید قطع بشه؟آیا دارویی هست که عوارض دارو رو کم کنه؟برای تستوسترون دوباره کم نشه چیکار کنم؟
    با تشکر صمیمانه از جناب دکتر🙏🙏 مقدار تستوسترون نرمال در سن 28 چقدر هست؟ عوارض فیناستراید و پایین آمدن تستوسترون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۰ دی ۹۸( 4 سال پیش)
    2. تصویر کاربر معتمد سه شنبه ۱۰ دی ۹۸( 4 سال پیش)
      سلام و با تشکر فراوان
      قسمت آخر داشتید می فرمودید که در نهایت که قطع شد ممنون میشم اونو دوباره برام بفرستید،با تشکر از دکتر بی نهایت مهربان❤👌👍
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۲ دی ۹۸( 4 سال پیش)
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر خسرو شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 255 مشاهده پرسش
    با عرض سلام احترام خدمت آقا دکتر،من28ام ومجرد یه مدت احساس سنگنین درد درناحیه پایین شکمم ک باعث کمر درد ودرد بیضه میشه ک با مصرف مستکن هایی مثل استامینوفن ایپروفن و دراز کشیدن درد کاهش مییابه خوب میشه تا اینکه به دکتر ارولوژی مراجعه کردم ک سونو وآزمایش اسپرواسم نوشتن که باانجام دادنشو گفتن واریکوسل خفیف در سمت چپ داری و آزمایش اسپرم گفت غلیظه و التهاب پروستات داری در معاینه کردن بیضه گفتن واریکوسل داری،مشکلی هم ایجاد نمیکنه،واین قرص هارو برام تجویز کردن،پروستاتان و سلنیوم ک مصرف میکنم خوبه،حالا سوالم اینه که ایا التهاب پروستات علت چیه،اگر ازدواج کنم غلظت اسپرمم و واریکوسل خفیف در بچه دار شدن تاثیر داره؟و اینکه باید واریکوسلمو جراحی کنم؟ک عکس های سونو و آز هم براتون میفرستم
    1. تصویر کاربر خسرو جمعه ۲۹ آذر ۹۸( 4 سال پیش)
      سلام آقا دکتر پاسخ سوالات کجا میتونیم ببینیم
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 4 سال پیش)
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر Sara جمعه ۲۲ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 229 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت جناب آقای دکتر کرمی؛
    بنده ۳۵ سال دارگ و یک سالی هست که دچار اختلال نعوظ هستم و نمیتونم نزدیکی انجام بدم و آلتم فقط کمی سفت و بلند میشه و دخول انجام نمیشه و میل جنسیم هم به همین علت پایین اومده. حدود ۸ ساله که دیابت دارم و روزی دو نوبت صبح ناشتا و قبل شام انسولین میزنم و مشکل دیگه ای ندارم و داروی دیگه ای مصرف نمیکنم.ابتدای شروع این وضعیت،در ناحیه بیضه ها درد داشتم طوری که حتی نشستن یا ایستادن طولانی برام دردناک بود.ولی الان این مشکل برطرف شده.آزمایش هورمونی و سونوگرافی هم انجام دادم،مشکلی نداشتم.تستسترونم ۵.۵ بوده.پزشک نوروپاتی دیابتی تشخیص دادن و داروی نوروتک مصرف کردم و قرص آسنترا و سیلدنافیل.ولی بعد گذشت ۱سال و نیم و کنترل دیابتم، هنوز مشکلم به قوت باقیه.و چون ما نزدیک به دو ساله که ازدواج کردیم و فرزند هم نداریم،این موضوع باعث کلافگی و آسیب روحی به خودم و همینطور همسرم شده.و علاوه بر این نگران ناباروری هستیم.ممنون میشم راهنماییم کنید.ضمنا هفته ای سه بار ورزش میکنم(بدنسازی).داروها و مکمل های هورمونی به هیچ عنوان مصرف نمیکنم.فقط مکمل پودری حاوی پروتئین و جوانه گندم مصرف میکنم که اونم به تازگی مصرف میکنم در گذشته و قبل و حین بروز این مشکل مصرف نمیکردم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۲ آذر ۹۸( 4 سال پیش)
      این عارضه غیر قابل برگشت دیابت ایت
  • تصویر کاربر امین پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 217 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.
    امیدوارم حالتون خوب باشه.
    بنده 26 ساله و مجردم. بصورت اتفاقی تو سونوگرافی سیاه و سفید متوجه شدم واریکوسل سمت چپ خفیف دارم. به ارولوژیست مراجعه کردم و ایشون بعد از معاینه بالینی گفتن شما واریس شدید داری و باید ازمایش اسپرم بدی. اولین مرحله ازمایش اسپرمم 18 تیرماه همین امسال بود که تمام پارامترها ضعیف بود ( عکس ازمایش پیوست شد ) . محض اطمینان به یک ارولوژیست دیگه هم مراجعه کردم و ایشون بعد از معاینه گفتن شما واریس متوسط داری و بهتره ازمایش اسپرمت رو تو ازمایشگاه معتبرتر تکرار کنی. 23 شهریور ماه مرحله دوم ازمایش اسپرم انجام شد که همه چیز نرمال بود و ارولوژیست گفت نیازی به جراحی نیست چون همه چیز عالیه ( عکس ازمایش پیوست شد ). باتوجه به اختلاف نظر دو ارولوژیست ، به یک متخصص سوم هم مراجعه کردم و ایشون گفتن باید سونو رنگی از بیضه انجام بدی. سونو رنگی رو انجام دادم و متوجه شدم واریکوسل دوطرفه متوسط برام گزارش شده. متخصص سوم معتقده که بهتره عمل کنم چون به مرور زمان واریکوسل باعث کوچک شدن بیضه ها و مشکلات دیگه میشه. ضمنا ایشون میگه ما فقط یکطرف رو عمل میکنیم و کاری با سمت راست نداریم درصورتی که من دیدم تمام افرادی که واریکوسل دوطرفه دارن هر دوطرف رو عمل میکنن.
    ببخشید متن طولانی شد دکتر. بنده واقعا گیج شدم چیکار کنم و نمیدونم به حرف کدوم دکتر اعتماد کنم آخه تشخیص ها متفاوته. عکس تمامی ازمایشها و سونوگرافی براتون پیوست شد.
    *تمام آزمایشات رو بصورت اسکن شده قرار دادم. واسه کیفیت بیشتر لطفا زوم کنید*
    ارادتمند...
    1. تصویر کاربر امین چهارشنبه ۲۲ آبان ۹۸( 4 سال پیش)
      تصویر اسکن شده آزمایشات و سونوگرافی :

      http://s6.picofile.com/file/8378137634/11.jpg
      http://s7.picofile.com/file/8378137868/22.jpg
      http://s6.picofile.com/file/8378137684/33.jpg
      http://s7.picofile.com/file/8378137700/44.jpg
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 4 سال پیش)
      به علت کاهش فعالیت هورمونی به دکتر فوق تخصص غدد بروید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر موسوی پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 271 مشاهده پرسش
    سلام علیکم
    وقت بخیر
    اقای دکتر من درسال86 جراحی واریکوسل انجام دادم در طرف چپ بود امروز دوباره سونوگرافی انجام دادم در سونوگرافی بازهم واریکوسل داشتم هم طرف چپ وهم طرف راست .
    چکار باید کرد دوباره باید جراحی انجام داد.
    علت به وجود امدن واریکوسل چیه
    چکار هایی نباید انجام بدهم .تا بهتر بشوم . مجردم و28 سالم هست ضمنا اسپرماتوسل هم دارم .
    علت وجود اسپرماتوسل چیست .10 سال هست که اسپرماتوسل دارم باید چکاری براش انجام داد.
    تصویر سونوگرافی را هم ارسال میکنم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ آذر ۹۸( 4 سال پیش)
      اسپرماتوسل نیاز به درمان ندارد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۹ آذر ۹۸( 4 سال پیش)
      جمع شدن منی در داخل کیست است
    3. تصویر کاربر موسوی شنبه ۹ آذر ۹۸( 4 سال پیش)
      برای واریکوسل جوابی دریافت نکردم .
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۴ آذر ۹۸( 4 سال پیش)
      یک بار عمل کافی است
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

گاهی یک سنگ کلیه چپ حتی خیلی ریز به اندازی یک شن می تواند باعث دردی وحشتناک…
انتقال زگیل از طریق بوسیدن امکان دارد؟ البته که، رایج ترین راه انتقال ویروس زگیل تناسلی تماس…
کولپوسکوپی زگیل تناسلی چیست؟ کولپوسکوپی که نوعی معاینه دستگاه تناسلی زنان است، ابزاری مؤثر برای تشخیص زگیل…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

پنج شنبه (مطب نیکان)

09:00 - 14:00

جستجو

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر