اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

علت هیدروسل بیضه نوزادان+ عکس ورم بیضه در کودکان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:
آب آوردن بیضه معمولاً در  پسر بچه ها ناشی از باقی ماندن ارتباط بین حفره داخل شکمی با کیسه بیضه ایجاد می شود. در نوشتار به بررسی انواع هیدروسل، علائم و درمان آن می پردازیم.

بیماری هیدروسل بیضه چیست؟

هیدروسل تجمعی از مایع در کیسه ای درون کیسه بیضه است. قبل از تولد، بیضه های پسر از شکم او به درون کیسه بیضه جابه جا می شوند. یک کیسه کوچک و نازک که روده ها را در جای خود نگه می دارد به همراه بیضه ها به کیسه بیضه می رود.

معمولا، پس از پایین رفتن بیضه ها این کیسه موجود در کیسه بیضه، بسته شده و بدن هر گونه مایع اضافی باقی مانده درون این کیسه را جذب می کند. در صورتی که کیسه بسته نشود و یا بسته شود اما مایع اضافی در آن باقی بماند، به این وضعیت هیدروسل می گویند.

درمورد هیدروسل بیضه در بزرگسالان بخوانید!

بیماری هیدروسل بیضه

علت اب اوردن بیضه در کودکان

۱. اختلال در مسیر نزول بیضه (هیدروسل ارتباطی)

ریشه اصلی این عارضه در نوزادان و کودکان خردسال، معمولاً به یک پروسه تکاملی ناتمام در دوران جنینی بازمی‌گردد. در ماه‌های آخر بارداری، زمانی که بیضه‌ها از حفره شکم به سمت پایین و داخل کیسه بیضه حرکت می‌کنند، لایه‌ای از پرده صفاق نیز همراه آن‌ها کشیده می‌شود و یک مجرای تونل‌مانند ایجاد می‌کند. در حالت ایده آل، این مجرا باید پیش از تولد کاملاً بسته شود؛ اما اگر این دریچه باز بماند، مایع صفاقی که در اطراف روده‌ها وجود دارد، راهی به پایین پیدا کرده و در اطراف بیضه تجمع می‌کند. 

این وضعیت که اغلب باعث تغییر سایز بیضه در طول روز (کوچک شدن هنگام خواب و بزرگ شدن هنگام فعالیت و گریه) می‌شود، نشان‌دهنده جریان آزاد مایع بین شکم و بیضه است.

۲. عدم توازن در جذب مایعات (هیدروسل غیرارتباطی و اکتسابی)

در سناریوی دوم، ممکن است آن مجرای ارتباطی با شکم بسته شده باشد، اما مایعی که قبلاً وارد کیسه شده، هنوز در آنجا محبوس مانده است و بدن کودک هنوز نتوانسته آن را بازجذب کند. در واقع، پرده‌های اطراف بیضه به طور طبیعی مقدار کمی مایع برای لغزندگی تولید می‌کنند، اما زمانی که تعادل بین “تولید مایع” و “جذب آن توسط عروق لنفاوی” به هم بریزد، آب آوردن بیضه رخ می‌دهد. 

در کودکان بزرگ‌تر و نوجوانان، این عارضه می‌تواند دلایل اکتسابی داشته باشد؛ به این معنی که عواملی مانند ضربه‌های فیزیکی حین بازی، عفونت‌های ویروسی یا التهاب در ناحیه اپیدیدیم باعث تحریک بافت و ترشح بیش از حد مایع واکنشی شوند که منجر به تورم بدون درد خواهد شد.

انواع هیدروسل بیضه کدامند؟

هیدروسل به دو نوع تقسیم بندری می شود که عبارت است از:

-هیدروسل غیرمرتبط (ساده)

در این نوع، کیسه­ درون کیسه بیضه بسته می شود اما بدن فرد مایع اضافی را قبل از تولد، جذب نمی کند. این نوع هیدروسل معمولا هنگامی که پسر به سن یک سالگی می رسد به صورت خود به خود رفع شده و بدن در نهایت آن مایع را جذب می کند. بروز هیدروسل در پسران شایع است. حدودا، از هر 10 پسری که به دنیا می آیند یک نفر به هیدروسل غیر مرتبط ابتلا دارد.

-هیدروسل مرتبط

به همین طریق مایعات از شکم به درون کیسه بیضه سرازیر می شوند. این نوع هیدروسل مشابه یک فتق است اما در یک فتق، مجرای کیسه بزرگ بوده و روده نیز می تواند به همراه مایعات به درون کیسه پایین بیاید. همانند یک فتق، نوع مرتبط این بیماری نیز نیازمند جراحی است.

علائم آب آوردن بیضه در کودکان

این وضعیت به صورت وجود کیسه ای کوچک و نرم حاوی مایع در کیسه بیضه که با ایستادن بزرگ تر و در خوابیدن کوچک تر می شود و نور را از خود عبور می دهد و معمولاً درد ندارد، در معاینه مشخص می شود. علاوه بر معاینه از سونوگرافی در کمک به تشخیص استفاده می شود. علائم می توانند به نوع هیدروسل بستگی داشته باشند؛ که در این مقاله به آن می پردازیم.

علائم آب آوردن بیضه در کودکان

-علائم هیدروسل مرتبط

می توان تغییر اندازه کیسه بیضه کودک را در طول یک روز متوجه شد. این به دلیل پر شدن کیسه از مایع یا برگشت مایع به درون شکم می باشد. همچنین:

✔️ تورم کیسه بیضه می تواند در یک یا هر دو سمت کیسه بیضه بروز کند.

✔️ تورم می تواند در هنگام گریه کردن یا فعالیت نوزاد افزایش یابد.

✔️ تورم می تواند در هنگام استراحت یا آرام بودن کاهش یابد.

✔️ در اغلب موارد، هیدروسل های مرتبط سبب ایجاد درد نمی شوند.

-علائم هیدروسل غیرمرتبط

  • تورم در طول روز ثابت باقی می ماند.
  • تورم بسیار آهسته و در طول زمان کاهش می یابد.
  • نوع غیر مرتبط معمولا قبل از اولین سالگرد تولد کودک از بین می روند.

آب آوردن بیضه چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک کودک، ناحیه شکمی و کشاله ران او را معاینه کرده و به دنبال تورمی در کیسه بیضه خواهد گشت که با درد همراه نمی باشد. گاهی اوقات، به دلیل وجود مقادیر بسیار مایع در کیسه بیضه، پزشک نمی تواند بیضه های کودک را احساس کند. ممکن است، پزشک با فشار دادن شکم یا کیسه بیضه فرد بتواند اندازه کیسه را بزرگ تر یا کوچک تر کند.

گاهی اوقات، پزشکان نوری را به کیسه بیضه متورم شده می تابانند. در صورتی که کودک مبتلا به هیدروسل باشد، کیسه بیضه پر از مایعی شفاف به نظر خواهد رسید. در صورتی که پزشک بتواند بافتی دیگر را مشاهده کند، احتمال دارد که نوزاد به یک فتق دچار شده باشد. در برخی موارد غیر عادی، پزشک می تواند برای اطمینان از تشخیص خود انجام یک سونوگرافی از کیسه بیضه را درخواست دهد.

اگر شما هم درگیر این مشکل هستید، این مقاله برای شماست: چرا هنگام عطسه ادرار می کنیم

تشخیص آب آوردن بیضه

درمان هیدروسل در کودکان

هیچ کدام از انواع هیدروسل خطرناک نیستند. هیدروسل های مرتبط از آنجایی که می توانند به یک فتق منجر شوند، معمولا به وسیله جراحی درمان می شوند. پزشکان معمولا در همان هنگام تشخیص، جراحی را پیشنهاد می کنند. هیدروسل های غیر مرتبط معمولا به صورت خود به خود از بین می روند.

جراحی هیدروسل بیضه

پزشکان یک هیدروسل مرتبط را همانند یک فتق درمان می کنند. این جراحی هیدروسلکتومی نام دارد. در صورتی که کودک نیاز به جراحی داشته باشد، به او دارو هایی داده می شود تا به خواب رفته (بیهوشی عمومی) و در حین جراحی دردی را تحمل نکند.

جراح کودک برشی کوچک در چین خوردگی بین پا و قسمت پایینی شکم ایجاد می کند. سپس مایع اضافی را خارج کرده و کیسه را بخیه می کند. در نهایت، جراح برش بر روی پوست را بخیه می زند. این جراحی مانند جراحی فتق در بزرگسالان نبوده و برخلاف آن نیازمند جایگذاری مش یا تور پلاستیکی نمی باشد. تمام چیزی که کودک به آن نیاز دارد بخیه شدن کیسه می باشد.

جراحی حدودا 30 دقیقه به طول خواهد انجامید و کودک به مدت یک ساعت یا بیشتر در اتاق ریکاوری قرار خواهد داشت. در اغلب موارد، در همان روز جراحی کودک می تواند به خانه خود برده شود.

جراحی هیدروسل بیضه

مراقبت های بعد از عمل هیدروسل در کودکان

جهت تسکین درد کودک و احساس راحتی، به او داروی مسکن داده می شود. برش ایجاد شده باید تا هنگام التیام، خشک و تمیز نگه داشته شود. تیم جراحی کودک، چگونگی مراقبت از برش را به خانواده او آموزش خواهند داد. همچنین در صورت نیاز در ارتباط با محدود سازی میزان فعالیت کودک نیز با خانواده او صحبت خواهند کرد.

عکس ورم بیضه در کودکان

عکس ورم بیضه نوزاد 1
عکس ورم بیضه نوزاد 2

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری

4.3/5 - (35 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 447 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر عزیز
    ضمن خسته نباشی و قبولی عزاداری شما
    آقای دکتر بنده هرچند یک بار مثلا حدودا هر 5.6 ماه و معمولا بر اثر عواملی چون صبحانه نخورد یا خوردن در دیر هنگام مثلاً ظهر و همچنین نوشیدن کم آب به درد در ناحیه سمت راست بین ران و قسمت زیر شکم بالای بیضیه راست و بعد از رفتن به دکتر و نوشتن سونوگرافی مشخص شد که
    واریکوسل گرید دو در سمت چپ مشاهده شد
    حداکثر قطر واریسی در حالت مانوروالسالوا در طرف چپ برابر 3.5 است.
    بقیه چیزا طبیعی است . و دکتر محترم گفته که باید بعد از ازمایش نطفته عمل بشی و همچن معاینه کردن دیدن که رگههای قرمزی روز بیضه هست از این معاینه بعد نمیدونم چرا حالا سمت چپ زیر نافم درد میکنه تقریبا همون جایی که کیسه منی است.
    دکتر گفته عمل کنی
    ولی اقای دکتر تجربه هاکی از اینه که بیشتر کسایی که سمت چپه بیضه بوده و عمل کردن عقیم شدن .
    و همچنین مشکل واریس من 2 هست نه 3
    آیا میتونید راهنمایی کنید که چیکارهایی بکنم و نکنم ؟؟ عمل کاره زوده نیست؟؟
    خواهشند کمک کنید و بنده متاهل و 23 سالمه و سرباز هستم
    متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      نه موافق شما نيستم بياييد معاينه كنم
  • تصویر کاربر یاسر یکشنبه ۲۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 440 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من ی دوماهی هست که روی پوست بیضیه یه زگیل خیلی کوچیک در اومده نمیدونم که اصلا زگیل هست یا نه . ایا زگیل روی پوست بیضیه هم میزنه . ممنون میشم جواب سوالمو بدید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد ببينم
  • تصویر کاربر رضا یکشنبه ۲۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 481 مشاهده پرسش
    سلام
    اقای دکتر خواهش میکنم از انتشار این سوال در سایت امتناع کنید.جوانی هستم بیست وچهار ساله.از کودکی مبتلا به شب ادراری هستم.در کودکی تقریبا دو سه شب درمیان اتفاق می افتاد و رفته رفته کمتر شد و چند سالی هم هست که تقریبا سالی دو بار اتفاق می افتد.بیماری دیگری در زمینه های کلیه و کجاری ادرار ندارم.در روز هم هیچ مشکلی ندارم.نکته ی مهم در همه ی شب ادراری ها این است که در لحظه ای که شب ادراری اتفاق می افتد،در خواب، خواب ادرار کردن می بینم.اقای دکتر بیماری بسیار بد و زجر اوری است، تا کنون بخاطر خجالت و...نتوانستم به پزشک مراجعه کنم حالا هم همینطور،از طرفی قصد ازدواج دارم اما با این بیماری نمی توانم ازدواج کنم. اقای دکتر بعد از خدای بزرگ چشم امید من شما هستید. جسارتا طول درمان هر چه طول بکشد بنده حتما از خجالت تان در میایم.لطفا برای درمان کمکم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد نوار عصب مثانه بگيريد٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر مجتبی یکشنبه ۲۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 452 مشاهده پرسش
    با سلام. این ازمایش منه. راه درمانی وجود داره؟ در ضمن اون روز که من ازمایش دادم(استمنا) اسپرمم اصلا جهش نداشت و خیلی غلیظ بود(هیچ وقت اینجوری نبود)اما در حالت عادی(مقاربت) اسپرمم همیشه جهش داره. این چه دلیلی داره؟می تونه تاثیر گذار باشه رو جواب ازمایش؟
    volume 1.5
    ph 8
    visocosity normal
    linquifation time 30
    color mikly
    sperm count 0
    wbc 1-2
    rbc 5-6
    ph
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      مهم نيست
  • تصویر کاربر حسین‌زمند دوشنبه ۲۶ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1948 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عزیز .بنده ۲۲سالمه و الان ده روزه خودارضایی نکردم .شهوتم خیلی بالاست و دارم اذیت میشم .چرا جنب نمیشم .خواب دیدم ولی جنب نشدم .چرا؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      نگران نباشيد اگر ادامه داشت بايد بررسي شويد
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      نگران نباشيد اگر ادامه داشت بايد بررسي شويد
    3. تصویر کاربر حسین‌زمند دوشنبه ۲۶ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      ولی در خودارضایی منی ازم خارج میشه .آیا مشکلی دارم ؟
    4. تصویر کاربر حسین‌زمند دوشنبه ۲۶ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      البته آزمایش اسپرم دادم و سالم هست اسپرمم .فقط من جلوگیری از خروج منی میکردم هنکام خوادارضایی
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      شما مشكلي نداريد
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر علي یکشنبه ۲۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 448 مشاهده پرسش
    سلام الت من درحالت خواب ٣سانته اما درحالت نعوض به١٤سانت ميرسه قدم ١٨٥ وزنم حدود ١٠٥كيلو ايا مشكلي دارم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      طبيعي است
  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۲۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 368 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید.آلت من وقتی حالت نعوظه فوری از این حالت خارج میشه و میخوابه ولی هیچ تورمی یا کبودی یا خون مردگی نداره و بی حس هستش.انگار سوزن سوزنش میکنن.این دلیلش چیه?
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد سونو رنگي از نظر نشتي بكنيد
  • تصویر کاربر بیتا یکشنبه ۲۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 355 مشاهده پرسش
    چند وقتی است با فشار به روی دستگاه تناسلی هم حس خوبی میگیرم و باعث عادت شده ایا به پرده بکارتم اسیب میرسونه؟
    چند وقتی است کنار گذاشته ام نگران گذشته هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      تركش كنيد چون عادت ميشود
  • تصویر کاربر مسعود یکشنبه ۲۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 422 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من مراجعه کردم به مطب شما و گفتم چند سال پيش واريگوسل عمل کردم و العان یه موقع هاي متورم و درد ميکنه
    و شما گفتيد آزمایش اسپرم بدم
    میشه جواب ازمايش منو ببینید و نطرتون بدید .خواهشا .لطف میکنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      كيفيت اسپرم پايين است
  • تصویر کاربر خبات یکشنبه ۲۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 392 مشاهده پرسش
    سلام قای دکتر سونوگرافی رفتم گفتن مشکل فتق است واسه اینکه مطمئن شم به یه سونوگرافی دیگه مراجعه کردم گفتند که مشکلی نداری منم سردرگم شدم الان عکس اول مربوط به سونوگرافی اول که گفتند فتق دارم .عکس دوم مربوط به سونوگرافی دوم که گفتند فتق ندارم.تشخیص کدوم یک درست بوده؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۵ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      پس مهم نيست فتق كاملا برجسته است
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 566 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    راستش یک دو روزی هست بیضه چپ من درد میکنه و نمیدونم چرا اینطوری شده
    هرگاه به بیضیه ام دست میزنم حس میکنم یک لوله ازش بیرون اومده!!
    ولی تورمی ایجاد نشده فقط یکم سایزش از بیضه سمت راستم بزرگ تره!
    الان چیکار کنم خوب بشه!!

    در ضمن اقای دکتر موقعی که بیضه هام ازاد باشن یا دست بگیرم زیرشون دردش کمتر میشه

    بعضی وقتا هم حس میکینم یک چیزی داخل تخمدان در حال ترشح و لرزش هست!!
    در صورت نیاز بگید تا عکس هم بزارم!

    مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سونوگرافی انجام دهید
    2. تصویر کاربر حسین سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      سلام دکتر
      رفتم سونو گرافی گفت واریکوسل قوی داری!

      آیا درمان میشه درست؟
      چقدر بعد از درمان میتونم دوباره حرکت کنم؟!
      درد داره درمانش؟


      ممنون
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محسن پنجشنبه ۹ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 563 مشاهده پرسش
    سلام
    بنده 6 ماه است که به تجویز پزشک مو و پوست از قرص فینستراید 1 میلی گرمی ایرانی استفاده می کنم،در این 6 ماه هیچ کدام از عوارض گفته شده آن مثل کاهش میل جنسی و عدم نعوظ صبح گاهی و.... را احساس نکرده ام ولی در اینترنت مطالب خوشایندی در این دارو یافت نکرده ام.آیا ممکن است بعدا دچار عوارض آن شوم؟آیا بین نوع ایرانی و خارجی آن تفاوتی وجود دارد؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۹ مرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      1 میلی عرضه ندارد
  • تصویر کاربر بهروزرجبی پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 595 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر.من 55 سا له ومجرد هستم هنگام استبرا با وجوداینکه دستم رافقط تا محل اتصال بیضه ها بیشتر نمیکشم اما پس ازدستشویی بیضه راستم دچاردردمیشودوبایستی حدود30دقیقه بنشینم تادرد قطع شودضمنا درمرحله دوم استبراهرچه دست میکشم(گاهی بیش از 10بار)هچنان احساس قطره ای پشت مجرا نموده وبعضاشاهدخروج ادراریامایع بیرنگی هستم لطفا مراراهنمایی فرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۳( 1 دهه پیش)
      سعی کن حساسیت را از بین ببرید مشکلی ندارید
  • تصویر کاربر مریم دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 4055 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما.من خانمی 31 ساله هستم.که وسواس شدیدی به ادرار دارم وترس از اینکه زندگی ام نجس شود.حدود یک سالی هست که عادت کردم عضلات ان قسمت راجمع میکنم وفکر میکنم اگه وا کنم یک قطره میریزه وگاهی هم واقعا مثانه ام منقبض میشود واحساس میکنم یک قطره ادرتر خارج شد.خلاصه زندگی ام مختل شده ایا ممکنه خروج ادرتر من فقط به خاطر وسواس باشه.چون هفته پیش از مثانه وکلیخ هام سونو دادم سالم بود.ترا به خدا جوابنو بدین.اگر شما که دکتر هستین به من بگین اگه نجس بشم هم اشکالی نداره من خوب وراحت میشم .ای کاش اصلا اثرار نجس نبود.این محدودیت باعث مرض من شده
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      مشکل شما وسواس است جهت اطمینان از سلامتی مثانه نوار بسیار کمک کننده است
  • تصویر کاربر maryam دوشنبه ۲۶ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 629 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.خسته نباشید.
    دختری 23 ساله هستم و مجرد.تا حالا هیچ رابطه ی جنسی نداشتم.
    تا چند وقت پیش به خود ارضایی دچار بودم.
    چند ماهه حس میکنم رحمم حالت چسبندگی پیدا کرده.از این حالت خیلی اذیتم.
    سونوی کامل که دادم همه چی نرمال بود.آزمایش ادرارم که دادم بازم مشکلی نداشت.
    از ماما که پرسیدم میگن فقط خانم های متاهل دچار چسبندگی میشن.
    یه موضوع دیگه هم اینکه من از گن استفاده می کنم.ممکنه دلیلش این باشه؟
    ممنون میشم راهنماییم کنیدوخیلی نگرانم.چون سرطان رحم توی فامیل ما خیلی شایعه.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۲۶ اسفند ۹۲( 1 دهه پیش)
      نگران نباش طبیعی است
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب