اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان دارویی و خانگی ادرار نکردن در کودکان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ادرار نکردن کودک می‌تواند دلایل مختلفی مانند کم‌آبی بدن، عفونت ادراری، یبوست یا استرس داشته باشد. در موارد خفیف، می‌توان با روش‌های خانگی به بهبود این وضعیت کمک کرد. با این حال، اگر مشکل ادامه داشت یا با علائمی مانند تب، درد یا بی‌قراری همراه بود، حتماً باید به پزشک مراجعه شود.

درمان‌های خانگی برای ادرار نکردن کودک

1: افزایش مصرف مایعات:

    • آب، آب‌میوه‌های طبیعی (مانند آب پرتقال یا سیب) و سوپ می‌تواند به افزایش حجم ادرار کمک کند.
    • آب جوشیده ولرم برای کودکان کوچک‌تر مناسب است.

2: استفاده از گرما:

    • قرار دادن حوله گرم یا بطری آب گرم روی شکم یا پایین کمر کودک می‌تواند به شل شدن عضلات مثانه و تسهیل ادرار کمک کند.

3: حمام آب گرم:

    • نشاندن کودک در وان آب ولرم باعث آرامش و تحریک مثانه برای تخلیه ادرار می‌شود.
  1. مصرف میوه‌ها و سبزیجات:

    • میوه‌های آبدار مانند هندوانه، خیار و پرتقال به تأمین آب بدن و افزایش ادرار کمک می‌کنند.

4: ماساژ آرام شکم:

    • ماساژ ملایم ناحیه پایین شکم در جهت عقربه‌های ساعت باعث تحریک مثانه می‌شود.
بی اختیاری ادرار در روز

6:ایجاد آرامش و رفع استرس:

    • استرس و اضطراب می‌تواند مانع ادرار شود. ایجاد محیطی آرام و صحبت محبت‌آمیز با کودک می‌تواند مؤثر باشد.

7: تشویق به استفاده منظم از دستشویی:

    • کودک را بدون فشار دادن، تشویق کنید هر ۲-۳ ساعت به دستشویی برود، حتی اگر نیاز به ادرار ندارد.

اگر علائم نگران‌کننده مانند تب، درد هنگام ادرار، ادرار کم‌رنگ یا پررنگ، بی‌قراری شدید مشاهده شد، بهتر است سریعاً با پزشک مشورت کنید.

حدود نیمی از موارد برگشت ادرار در کودکان بدون نیاز به جراحی و فقط با درمان دارویی و غیرجراحی و با انتظار، درمان می شوند (به ویژه در کودکان کم سنی که علت برگشت ادرار در آنها، ضعف خفیف عضلات مثانه در محل اتصال سوراخ های حالب بوده است.

برگشت ادرار از مثانه به حالب (ریفلاکس ادراری)

در شرایط طبیعی به دلیل شکل و وضعیت حمایتی عضلات مثانه در محل اتصال حالب ها به مثانه، برگشت ادرار از مثانه به حالب ها رخ نداده و حالب ها و کلیه ها از فشار بالای داخل مثانه و از ادرار احتمالاً عفونی داخل مثانه مصون هستند. بنا به دلایلی از جمله اشکال در شکل طبیعی محل اتصال حالب به مثانه یا ضعف عضلانی این قسمت از مثانه یا افزایش بیش از حد فشار داخل مثانه به دلیل مثانه عصبی یا انسداد خروجی مثانه یا … ممکن است ادرار از مثانه به درون حالب ها (و در موارد شدیدتر حتی تا کلیه ها) برگشت نماید.

برگشت ادراری

علایم برگشت ادرار در کودکان

-عفونت ادراری

در نیمی از کودکان مبتلا به عفونت ادراری و به ویژه دختر ها (پس از 6 ماهگی) برگشت ادرار دیده می شود. (در سن کمتر از شش ماهگی در صورت برگشت ادرار عفونی، شواهد عفونت منتشر در بدن و آسیب به عملکرد کلیه ها شایع تر است و این وضعیت به ویژه در پسر بچه های با دریچه مجرای خلفی ادراری بیشتر دیده می شود) عفونت ادراری ممکن است با یا بدون تب و شاید در همراهی با تهوع واستفراغ، اسهال یا یبوست و درد مبهم شکمی باشد.

-اختلال در ادرار کردن

که به صورت زور زدن حین ادرار کردن، قطع و وصل شدن جریان ادرار، قیچی کردن پاها، بیقراری حین ادرار کردن، شب ادراری (پس از آموزش کنترل ادرار) و … می باشد.

تشخیص برگشت ادرار 

در تشخیص علت برگشت ادرار در کودکان و یا مسیر و عوارض بیماری یاد شده ممکن است از روش های تشخیصی متنوعی بر اساس شرح حال اخذ شده و معاینه بالینی در هر مورد و روش های تصویربرداری یا آزمایشگاهی قبلی آن مورد، کمک گرفته شود. برخی از این روش ها عبارتند از: آزمایش کشت و کامل ادرار، عکس رنگی مثانه، عکس رنگی کلیه ها، سونوگرافی، اسکن هسته ای مثانه، اسکن هسته ای کلیه ها، بررسی داخل مثانه و مجرا با دوربین، نوار مثانه و ….

درمان برگشت ادرار در کودکان

حدود نیمی از موارد برگشت ادرار کودکان بدون نیاز به جراحی و فقط با درمان دارویی و غیرجراحی و با انتظار، درمان می شوند (به ویژه در کودکان کم سنی که علت برگشت ادراری در آنها، ضعف خفیف عضلات مثانه در محل اتصال سوراخ های حالب بوده و کلیه های آنها در اثر برگشت ادراری آسیب ندیده باشند).

در پسر بچه هایی که برگشت ادراری آنها به دلیل دریچه خلفی مجرا باشد، با انجام جراحی برای از بین بردن دریچه، مشکل آنها برطرف می شود. در مواردی که شدت برگشت ادرار در کودکان بالاست یا با گذشت زمان بیشتر می شود و نیز در مواردی که آسیب کلیه ها در اثر برگشت ادراری بیشتر می شود یا در مواردی که استریل نگه داشتن ادرار مقدور نیست و علی رغم مصرف آنتی بیوتیک، عفونت ادراری عود می کند و به ویژه در دختر هایی که بعد از سن پنج سالگی برگشت ادراری آنها باقیست، درمان جراحی پیشنهاد می شود.

درمان برگشت ادرار در کودکان

آشنایی با علت و دوره ی بی اختیاری ادراری، به کاهش تأثیرات روانی منفی حوادث ادراری کمک می کند. پزشکان از والدین سؤال می پرسند که کودک تا چه حد تحت تأثیر بی اختیاری ادراری قرار گرفته است، زیرا این موضوع می تواند بر تصمیم گیری در مورد درمان تأثیر بگذارد. درمان بی اختیاری ادراری بستگی به علت آن دارد. برای مثال، عفونت معمولاً با آنتی بیوتیک درمان می شود.

کودکانی با مشکلات مادرزادی یا ناهنجاری های جسمی، ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند. برای درمان مشکل بی اختیاری ادراری، بسته به این که در شب اتفاق می افتد یا در روز، اقدامات خاصی می توان انجام داد.

بی اختیاری اداری شبانه (شب ادراری)

مؤترین راهکار طولانی مدت، استفاده از هشدار خیس شدن رختخواب یا آلارم شب ادراری است. با وجود اینکه این روش زمان بر است، اما وقتی که کودکان برای پایان دادن به شب ادراری تشویق شوند و خانواده ها با جدیت برنامه را دنبال کنند، میزان موفقیت آن 70% خواهد بود. برطرف شدن کامل علائم، پس از 4 ماه استفاده ی شبانه از این آلارم اتفاق می افتد. تنبیه کودکان برای خیس کردن رختخواب واقعاً کارساز نیست. این روش فقط عزت نفس کودک را پایین می آورد. قرص های خوراکی مانند دسموپرسین  و ایمی پر امین می توانند تعداد دفعات خیس کردن رختخواب را کاهش دهند.

گرچه با قطع دارو ها در اکثر کودکان، دوباره خیس کردن رختخواب اتفاق می افتد. والدین و کودکان باید از این احتمال آگاه باشند و اگر دوباره شب ادراری شروع شد، کودکان را تخریب شخصیتی نکنند. در حال حاضر، داروی ایمی پر امین به ندرت تجویز می شود، زیرا در موارد بسیار اندک می تواند موجب مرگ ناگهانی شود.

برای اطلاعات بیشتر بخوانید: درمان شب ادراری کودکان 14 ساله

بی اختیاری ادرار در روز

اقدامات کلی ممکن است شامل تمرینات مهار ادرار فوری (تقویت اسفنکتر مجرای ادرار) باشد.

✔️ به تدریج طولانی کردن فاصله زمانی های رفتن به دستشویی (اگر فکر می کنید که کودک عضله مثانه ی ضعیفی دارد یا تخلیه ناکارآمد دارد)

✔️ تغییر رفتار (برای مثال، به تأخیر انداختن ادرار) از طریق تقویت مثبت رفتار و برنامه ریزی برای ادرار کردن

✔️ یادآوری زمان ادرار کردن به کودکان با ساعت زنگ دار یا آلارم تلفن همراه

✔️ انجام روش هایی که مانع از نگه داشتن ادرار در واژن می شوند (برای مثال، نشستن رو به عقب در توالت یا با زانو های با فاصله)

✔️ به کودکان نحوه تمرینات کنترل عضلات کف لگن (پیشابراه، واژن، مثانه و مقعد) و عضلات شکم را برای هماهنگی عضلات دستگاه ادراری آموزش دهید.

برای آموزش تمرینات مهار ادرار فوری، به کودکان بگویید به محض اینکه احساس نیاز فوری به ادرار کردن پیدا می کنند، به دستشویی بروند و زمانی که در دستشویی هستند، از آنها بخواهید که تا جایی که می توانند ادرار خود را نگه دارند. وقتی که دیگر قادر به نگه داشتن ادرار خود نباشند، آنها باید شروع به ادرار کردن کنند اما هر چند ثانیه یک بار ادرار کردن را متوقف کنند و سپس دوباره آن را شروع کنند. این تمرین، عضله اسفنکتر مجرای  ادراری را تقویت می کند و به کودکان این اعتماد به نفس را می دهد که پیش از بروز حادثه ادراری ناخواسته، به دستشویی بروند.

این تمرین پس از معاینه کودک توسط پزشک، باید به او آموزش داده شود. دختربچه هایی که به چسبندگی لابیا دچار هستند، باید از کرم های حاوی استروژن استفاده کنند. اگر مشکل مربوط به اسپاسم مثانه باشد، دارو هایی مانند اُکسی بوتینین و تولترودین می توانند به درمان کمک کنند.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.9/5 - (16 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر حسن جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 403 مشاهده پرسش
    سلام
    عليرغم اينكه جواب نمونه برداري وMRIگرفته شده خوش خيم بوده است وفقط بزرگي پروستات رانشان ميدهدولي PSAمن 10.44ميباشدلطفابفرمائيدآيابالابودن PSAميتوان منجربه سرطان پروستات شودياخير؟براي كاهش آن چه راهكاري راپيشنهادمي فرمائيد.درضمن درحال حاضركپسول ضدالتهاب مصرف ميكنم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد تحت نظر باشيد
  • تصویر کاربر علیرضا جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب
    بنده 36 سال سن دارم. حدود 29 سال پیش عمل هیپوسپادیاس در سه مرحله انجام دادم. کلاً در حال حاضر، هنگام نعوظ آلتم نیمه سفت و به سمت پایین است و هیچ وقت راست و عمود بر بدنم نمی شود، ولی به اندازه ای سفت می شود که با دست راست نگه داشته و عمل دخول را در پوزیشن های خاص بتوانم انجام دهم. همسرم از دخول لذت می برد ولی به ارگاسم نمی رسد و من بعد از ارضای خودم، با مالش ایشان را به ارگاسم می رسانم. در ضمن هیپوسپادیاس من کامل رفع نشده و هنوز مجرا به اندازه کمی زیر کلاهک است. طول آلتم هم کوچک (حدود 11 سانت) می باشد.لطف فرمایید و راهنماییم کنید آیا قابل درمان است؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      كار من نيست
  • تصویر کاربر محسن جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 441 مشاهده پرسش
    با سلام ...بنده با مراجعه به سونوگرافی جواب اینگونه بوده...واریکوسل گرید یک در سمت راست و گرید دو در سمت چپ رویت شده.....حال گاهی اوقات درد خفیفی دارم...اما نکته مهم برای من این ایا برای بچه دار شدن مشکلی ندارم ..جواب ازمایش اسپرم هم نرمال بوده است ...ایا نیاز به عمل دارم ..
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد معاينه كنم
  • تصویر کاربر ك.ح جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 435 مشاهده پرسش
    سلام مجدد دكتر جان،عكس رو براتون ايميل كردم ولي هنوز بعد ده روز جوابي نگرفتم،،الان عكس رو همينجا براتون ميفرستم لطف كنيد نظرتون رو بفرماييد،،سوالم هم همون كجي و رو به پايين بودن الت هستش و در بعضي مواقع نعوذ كامل نميشه احساس شل بودن ميكنم،ايا به نظر شما اين احتياج به عمل داره !؟ وآيا اين كجي به حالت قرار دادن الت در شورت ربط داره يا نه!؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      زياد نيست
  • تصویر کاربر مهدی1998 جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 429 مشاهده پرسش
    سلام.من دچار چرخش آلت تناسلی هستم.میخواستم بدونم راه های درمان این مشکل چیه و آیا عوارض خاصی داره یا نه.
    ممنون میشم اگه پاسخ بدین.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      راه درمان ندارد
    2. تصویر کاربر مهدی1998 جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      ممنون از پاسختون.میشه عکس بزارم.شاید چه چیز دیگست من اشتباه گفتم.
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      بفرست
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۳ آبان ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    سلام.بیماری خاص هستم که قبل از عقدم دکتر فوق تخصص خون بهم گفت احتمال داره بچه دار نشی.حالا 3سال از ازدواجم گذشته و دوبار iui و یکبارivf واسه خانمم انجام دادن اما نتیجه نداده.در دو موردش جنین بعد از دو هفته از رشد متوقف شده و دفع شده. آیا دلیلش ساختار ضعیف یا ژنتیک اسپرمم هست؟ حدود 40 میلیون اسپرم دارم که 18درصدش شکل صحیح دارن اما ممکنه بخاطر تالاسمی بودن بدنم ساختار DNA اسپرم خراب باشه و جنین نتونه رشد کنه؟ فرتین و هموگلوبین بدن خوبه و خوب کنترلش کردم اما دلم میخواد بدونم اون دکتر بد اخلاق که روز اول بهم گفت احتمالا بچه دار نشی از رو چه منبعی این حرفو زده که انگار صحیح در اومد.بعدها هم هرچی رفتم سراغش جوابمو نداد. خواهشا راهنماییم کنید.تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد معاينه وبررسي كنم
    2. تصویر کاربر علی یکشنبه ۲ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      میشه آزمایشاتم رو بصورت عکس بفرستم ببینید؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      بله
    4. تصویر کاربر علی یکشنبه ۲ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      چطوری میتونم عکساشو بفرستم براتون؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۳ آبان ۹۵( 9 سال پیش)
      همينجا
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر حبیب جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 378 مشاهده پرسش
    با سلام واحترام خدمت آقای دکتر
    شما در استان های دیگر بغیر از تهران فعالیت دارید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      نه
  • تصویر کاربر ساره جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 556 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    دختر من 12 سالشه و مدتی دل درد بود چندین بار آزمایش داد اما متوجه چیز خاصی نشدن برای اخرین بار با انجام آزمایش ها و سنوگرافی با مشاهده مقداری خون در ادرار و دفع پروتئن توسط کلیه تشخیص دکتر تنگی مجاری ادرار بود. و عمل سستوسکپی انجام شد و حالا برای ادامه درمان دکتر به مدت شش هفته ، هفته ای یک بار میل انداختن را تجویز کرده ... آیا این روش درمان نتیجه خواهد داد؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      بايد ببينم
  • تصویر کاربر حمزه جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 424 مشاهده پرسش
    سلام خدمت آقای دکتر ببخشی آقای دکتر بنده یک ماه پیش عمل واریکوسل انجام دادم ولی الان درد بسیار شدیدی روی محل عمل ومثانه دارم وحتی نمیتونم ده دقیقه وایسم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      طبيعي است
  • تصویر کاربر اقبال جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش) تعداد بازدید: 1206 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و درود خدمت دکتر عزیز
    آقای من عمل انحراف آلت انجام دادم وطبق عکس مورد نظر رو جای بخیه رو آلتم یه تکه نخ سفید رنگ باقی ماده که فکر نکنم نخ بخیه بیرونی باشد آخه نخه بیرونی بخیه زرد رنگ بود و گره داشت که خودشون به مرور بعد از جذب افتادن...
    آقای الان من این رو چکارش کنم به همین حالت ولش کنم مشکلی پیش نمیاد و عادیه؟؟؟
    یا نمیدونم بکشمش یا هر راه حلی که شما دکتر عزیز بهم پیشنهاد میکنید؟؟؟
    در ضمن من تاریخ عملم 95/6/25 بوده
    لطفا کمک وراهنماییم کنید باسپاس فراوان از شما دکتر مهربان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳۰ مهر ۹۵( 9 سال پیش)
      مهم نيست
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سیده جمعه ۲ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 603 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما
    من به خاطر حالت تهوع به دکتر مراجعه کردم پس از انجام ازمایشات و سونوگرافی مشکلی نداشتم فقط دکتر این قرص را به من دادند پنتوسک 20 [پنتوپرازول ] داخل بروشور نوشته شده اگر حامله هستین یا امکان دارد حامله شوید استفاده نکنید الان ما اقدام کرده ایم ولی نمیدانم که امکانش هس حامله شوم یا نه حالا مانده ام قرص را استفاده کنم نه.اگر قرص را استفاده کنم و همزمان حامله هم بشوم مشکلی پیش نمیاید.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر شک به حاملگی باشد استفاده نکن
  • تصویر کاربر هدیه چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 624 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر دختر ۲/۵ ساله ام به upjoدچاراست راه درمان را عمل باز پیشنهاد دادند.ایا امکان عمل از طریق اندوسکوپی یا لاپاراسکوپی است؟ به اضافه اینکه کلیه دارای عفونت واسیب دیده است . خواهشمندم با پاسختان کمکم کنید .دکترگفته روز دوشنبه باید بستری شود. متشکرم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      مدارک را شنبه ساعت 7 بعد از ظهر بیاورید ببینم
  • تصویر کاربر و-سعيدي پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 548 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر،خسته نباشيد.مامان بزرگم چند روز پيش اومد مطبتون واسش دارو نوشتيد.چند تا داروخونه برديم داروي آخرى رو كه تو نسخه نوشتيد نتونستند بخونند من عكس نسخه رو واستون ميفرستم اگه ممكنه اسم دارو رو بنويسيد.ممنون ميشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فال باز نشد لطفا دوباره بفرست
    2. تصویر کاربر و-سعيدي پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      آقاي دكتر من دوباره نسخه رو فرستادم.البته اينجا جايي براي attach كردن مجدد عكس نديدم مجبور شدم با يك سوال جديد ديگه بفرستم. شماره سوال I32e333 هست.ممنون ميشم فرصت كرديد جواب بديد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سینا یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 743 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر
    بنده بعد از اینکه ادرار کرده و استبراء می کنم، بعد از بیرون رفتن از توالت، با جم و باز کردن پا و یا نشست و برخاست یک قطره کوچک از الت بیرون میآیدو یا سر آلتم تر می شود، آیا این قطره ادرار است؟ اگر ادرار باشد بنده شخص مسلوس حساب می شوم !!!!!!؟؟؟؟درمان چگونه است، آیا درمان می شود؟ چون اماکن مذهبی می روم دچار نگرانی بنده شده و خیلی خیلی خیلی عصبانیم کرده. بنده 20 ساله هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      پاک هست وخیالتان راحت حساسیت نشان نده
  • تصویر کاربر حميد چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 526 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشيد
    تفسير آزمايش ذيل را محبت بفرمائيد.لطفا راهنمايي كامل بفرمائيد چون قصد پدر شدن دارم
    تصوير اگر لود نشد به ايميل شما نيز فرستادم
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل باز نشد
  • تصویر کاربر منصور پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 600 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر افزایش اکوی کورتیال و کاهش پارانشیم در هر دو دیده یعنی چی؟ ناشی از نارسایی کلیه است ؟ درمان اون چی ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      یعنی کاهش عملکرد کلیه کراتینین و اوره چند است
  • تصویر کاربر ارش یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 587 مشاهده پرسش
    سلام :)
    مردی هستم 25 ساله در سن 18 سالگی عمل واریکوسل بیضه چپ را انجام
    داده ام بعد 6 ماه متوجه غده نرمی در بالای بیضه ی سمت راست شدم
    بعد سنوگرافی و تشخیس دکتر(اسپرماتوسل) برای عمل وقت داد ولی با چند دکتر دیگرمشورت کرده و به شدت با انجام این عمل مخالفت کردند
    خود دلیل بیماری را مصرف بی رویه ویتاممین ای میدانم
    لطفا اگر توصیه ای راجع به عمل یا درمان من دارید ارائه دهید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه شوید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب