اگر سوالی داری اینجا از ما بپرس

درمان دارویی و خانگی ادرار نکردن در کودکان

تصویر دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

در این مقاله مطالعه می‌کنید:

ادرار نکردن کودک می‌تواند دلایل مختلفی مانند کم‌آبی بدن، عفونت ادراری، یبوست یا استرس داشته باشد. در موارد خفیف، می‌توان با روش‌های خانگی به بهبود این وضعیت کمک کرد. با این حال، اگر مشکل ادامه داشت یا با علائمی مانند تب، درد یا بی‌قراری همراه بود، حتماً باید به پزشک مراجعه شود.

درمان‌های خانگی برای ادرار نکردن کودک

1: افزایش مصرف مایعات:

    • آب، آب‌میوه‌های طبیعی (مانند آب پرتقال یا سیب) و سوپ می‌تواند به افزایش حجم ادرار کمک کند.
    • آب جوشیده ولرم برای کودکان کوچک‌تر مناسب است.

2: استفاده از گرما:

    • قرار دادن حوله گرم یا بطری آب گرم روی شکم یا پایین کمر کودک می‌تواند به شل شدن عضلات مثانه و تسهیل ادرار کمک کند.

3: حمام آب گرم:

    • نشاندن کودک در وان آب ولرم باعث آرامش و تحریک مثانه برای تخلیه ادرار می‌شود.
  1. مصرف میوه‌ها و سبزیجات:

    • میوه‌های آبدار مانند هندوانه، خیار و پرتقال به تأمین آب بدن و افزایش ادرار کمک می‌کنند.

4: ماساژ آرام شکم:

    • ماساژ ملایم ناحیه پایین شکم در جهت عقربه‌های ساعت باعث تحریک مثانه می‌شود.
بی اختیاری ادرار در روز

6:ایجاد آرامش و رفع استرس:

    • استرس و اضطراب می‌تواند مانع ادرار شود. ایجاد محیطی آرام و صحبت محبت‌آمیز با کودک می‌تواند مؤثر باشد.

7: تشویق به استفاده منظم از دستشویی:

    • کودک را بدون فشار دادن، تشویق کنید هر ۲-۳ ساعت به دستشویی برود، حتی اگر نیاز به ادرار ندارد.

اگر علائم نگران‌کننده مانند تب، درد هنگام ادرار، ادرار کم‌رنگ یا پررنگ، بی‌قراری شدید مشاهده شد، بهتر است سریعاً با پزشک مشورت کنید.

حدود نیمی از موارد برگشت ادرار در کودکان بدون نیاز به جراحی و فقط با درمان دارویی و غیرجراحی و با انتظار، درمان می شوند (به ویژه در کودکان کم سنی که علت برگشت ادرار در آنها، ضعف خفیف عضلات مثانه در محل اتصال سوراخ های حالب بوده است.

برگشت ادرار از مثانه به حالب (ریفلاکس ادراری)

در شرایط طبیعی به دلیل شکل و وضعیت حمایتی عضلات مثانه در محل اتصال حالب ها به مثانه، برگشت ادرار از مثانه به حالب ها رخ نداده و حالب ها و کلیه ها از فشار بالای داخل مثانه و از ادرار احتمالاً عفونی داخل مثانه مصون هستند. بنا به دلایلی از جمله اشکال در شکل طبیعی محل اتصال حالب به مثانه یا ضعف عضلانی این قسمت از مثانه یا افزایش بیش از حد فشار داخل مثانه به دلیل مثانه عصبی یا انسداد خروجی مثانه یا … ممکن است ادرار از مثانه به درون حالب ها (و در موارد شدیدتر حتی تا کلیه ها) برگشت نماید.

برگشت ادراری

علایم برگشت ادرار در کودکان

-عفونت ادراری

در نیمی از کودکان مبتلا به عفونت ادراری و به ویژه دختر ها (پس از 6 ماهگی) برگشت ادرار دیده می شود. (در سن کمتر از شش ماهگی در صورت برگشت ادرار عفونی، شواهد عفونت منتشر در بدن و آسیب به عملکرد کلیه ها شایع تر است و این وضعیت به ویژه در پسر بچه های با دریچه مجرای خلفی ادراری بیشتر دیده می شود) عفونت ادراری ممکن است با یا بدون تب و شاید در همراهی با تهوع واستفراغ، اسهال یا یبوست و درد مبهم شکمی باشد.

-اختلال در ادرار کردن

که به صورت زور زدن حین ادرار کردن، قطع و وصل شدن جریان ادرار، قیچی کردن پاها، بیقراری حین ادرار کردن، شب ادراری (پس از آموزش کنترل ادرار) و … می باشد.

تشخیص برگشت ادرار 

در تشخیص علت برگشت ادرار در کودکان و یا مسیر و عوارض بیماری یاد شده ممکن است از روش های تشخیصی متنوعی بر اساس شرح حال اخذ شده و معاینه بالینی در هر مورد و روش های تصویربرداری یا آزمایشگاهی قبلی آن مورد، کمک گرفته شود. برخی از این روش ها عبارتند از: آزمایش کشت و کامل ادرار، عکس رنگی مثانه، عکس رنگی کلیه ها، سونوگرافی، اسکن هسته ای مثانه، اسکن هسته ای کلیه ها، بررسی داخل مثانه و مجرا با دوربین، نوار مثانه و ….

درمان برگشت ادرار در کودکان

حدود نیمی از موارد برگشت ادرار کودکان بدون نیاز به جراحی و فقط با درمان دارویی و غیرجراحی و با انتظار، درمان می شوند (به ویژه در کودکان کم سنی که علت برگشت ادراری در آنها، ضعف خفیف عضلات مثانه در محل اتصال سوراخ های حالب بوده و کلیه های آنها در اثر برگشت ادراری آسیب ندیده باشند).

در پسر بچه هایی که برگشت ادراری آنها به دلیل دریچه خلفی مجرا باشد، با انجام جراحی برای از بین بردن دریچه، مشکل آنها برطرف می شود. در مواردی که شدت برگشت ادرار در کودکان بالاست یا با گذشت زمان بیشتر می شود و نیز در مواردی که آسیب کلیه ها در اثر برگشت ادراری بیشتر می شود یا در مواردی که استریل نگه داشتن ادرار مقدور نیست و علی رغم مصرف آنتی بیوتیک، عفونت ادراری عود می کند و به ویژه در دختر هایی که بعد از سن پنج سالگی برگشت ادراری آنها باقیست، درمان جراحی پیشنهاد می شود.

درمان برگشت ادرار در کودکان

آشنایی با علت و دوره ی بی اختیاری ادراری، به کاهش تأثیرات روانی منفی حوادث ادراری کمک می کند. پزشکان از والدین سؤال می پرسند که کودک تا چه حد تحت تأثیر بی اختیاری ادراری قرار گرفته است، زیرا این موضوع می تواند بر تصمیم گیری در مورد درمان تأثیر بگذارد. درمان بی اختیاری ادراری بستگی به علت آن دارد. برای مثال، عفونت معمولاً با آنتی بیوتیک درمان می شود.

کودکانی با مشکلات مادرزادی یا ناهنجاری های جسمی، ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند. برای درمان مشکل بی اختیاری ادراری، بسته به این که در شب اتفاق می افتد یا در روز، اقدامات خاصی می توان انجام داد.

بی اختیاری اداری شبانه (شب ادراری)

مؤترین راهکار طولانی مدت، استفاده از هشدار خیس شدن رختخواب یا آلارم شب ادراری است. با وجود اینکه این روش زمان بر است، اما وقتی که کودکان برای پایان دادن به شب ادراری تشویق شوند و خانواده ها با جدیت برنامه را دنبال کنند، میزان موفقیت آن 70% خواهد بود. برطرف شدن کامل علائم، پس از 4 ماه استفاده ی شبانه از این آلارم اتفاق می افتد. تنبیه کودکان برای خیس کردن رختخواب واقعاً کارساز نیست. این روش فقط عزت نفس کودک را پایین می آورد. قرص های خوراکی مانند دسموپرسین  و ایمی پر امین می توانند تعداد دفعات خیس کردن رختخواب را کاهش دهند.

گرچه با قطع دارو ها در اکثر کودکان، دوباره خیس کردن رختخواب اتفاق می افتد. والدین و کودکان باید از این احتمال آگاه باشند و اگر دوباره شب ادراری شروع شد، کودکان را تخریب شخصیتی نکنند. در حال حاضر، داروی ایمی پر امین به ندرت تجویز می شود، زیرا در موارد بسیار اندک می تواند موجب مرگ ناگهانی شود.

برای اطلاعات بیشتر بخوانید: درمان شب ادراری کودکان 14 ساله

بی اختیاری ادرار در روز

اقدامات کلی ممکن است شامل تمرینات مهار ادرار فوری (تقویت اسفنکتر مجرای ادرار) باشد.

✔️ به تدریج طولانی کردن فاصله زمانی های رفتن به دستشویی (اگر فکر می کنید که کودک عضله مثانه ی ضعیفی دارد یا تخلیه ناکارآمد دارد)

✔️ تغییر رفتار (برای مثال، به تأخیر انداختن ادرار) از طریق تقویت مثبت رفتار و برنامه ریزی برای ادرار کردن

✔️ یادآوری زمان ادرار کردن به کودکان با ساعت زنگ دار یا آلارم تلفن همراه

✔️ انجام روش هایی که مانع از نگه داشتن ادرار در واژن می شوند (برای مثال، نشستن رو به عقب در توالت یا با زانو های با فاصله)

✔️ به کودکان نحوه تمرینات کنترل عضلات کف لگن (پیشابراه، واژن، مثانه و مقعد) و عضلات شکم را برای هماهنگی عضلات دستگاه ادراری آموزش دهید.

برای آموزش تمرینات مهار ادرار فوری، به کودکان بگویید به محض اینکه احساس نیاز فوری به ادرار کردن پیدا می کنند، به دستشویی بروند و زمانی که در دستشویی هستند، از آنها بخواهید که تا جایی که می توانند ادرار خود را نگه دارند. وقتی که دیگر قادر به نگه داشتن ادرار خود نباشند، آنها باید شروع به ادرار کردن کنند اما هر چند ثانیه یک بار ادرار کردن را متوقف کنند و سپس دوباره آن را شروع کنند. این تمرین، عضله اسفنکتر مجرای  ادراری را تقویت می کند و به کودکان این اعتماد به نفس را می دهد که پیش از بروز حادثه ادراری ناخواسته، به دستشویی بروند.

این تمرین پس از معاینه کودک توسط پزشک، باید به او آموزش داده شود. دختربچه هایی که به چسبندگی لابیا دچار هستند، باید از کرم های حاوی استروژن استفاده کنند. اگر مشکل مربوط به اسپاسم مثانه باشد، دارو هایی مانند اُکسی بوتینین و تولترودین می توانند به درمان کمک کنند.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

3.8/5 - (15 امتیاز)

مشاوره پزشکی

در پایان هر مقاله برای راحتی شما عزیزان، نرم افزار پرسش و پاسخ قرار داده شده است تا به راحتی سوالات خود را با ما در میان بگذارید. از طریق این نرم افزار می توانید پرسش ها و مدارک پزشکی خود را ارسال کنید تا در اسرع وقت به آنها پاسخ داده شود.

  • تصویر کاربر علی شنبه ۲۷ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 321 مشاهده پرسش
    یه جوش زیر آلت تناسلی درآوردم فشار میدم میاد زیر پوست آلتم که سفیده مثل مروارید اما خارج نمیشه نه درد داره نه خارش لطفا راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ آبان ۲( 2 سال پیش)
      سونوگرافی آلت انجام شود
  • تصویر کاربر پگی شنبه ۲۷ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 378 مشاهده پرسش
    باعرض سلام آقای دکتر.وقت بخیرو سلامتی.نزدیک به 6 ماه است دچار سنگ کلیه 4 م.م شده ام قرص روانتینکس یک ورق ،شربت گیاهی عصاره اورتیکا خورده ام.اما هربار سونوگرافی تشخیص میدهد دفع نشده است .درد کلیه ندارم فقط کمی سوزش ادرار دارم.
    با اجازتون عکس سونوگرافی ها را میفرستم خدمتتان.توروخدا لطفا کمک کنید دفعش کنم.خیلی میترسم.اگر با آب خوردن دفع میشد این 6ماه دفع شده بود پس خواهشا دوا بدید خواهش میکنم آقای دکتر.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ آبان ۲( 2 سال پیش)
      با سلام مجددا عکس هارو آپلود کنید
    2. تصویر کاربر پگی شنبه ۲۷ آبان ۲( 2 سال پیش)
      عالی
    3. تصویر کاربر پگی شنبه ۲۷ آبان ۲( 2 سال پیش)
      باعرض سلام آقای دکتر.وقت بخیرو سلامتی.نزدیک به 6 ماه است دچار سنگ کلیه 4 م.م شده ام قرص روانتینکس یک ورق ،شربت گیاهی عصاره اورتیکا خورده ام.اما هربار سونوگرافی تشخیص میدهد دفع نشده است .درد کلیه ندارم فقط کمی سوزش ادرار دارم.
      با اجازتون عکس سونوگرافی ها را میفرستم خدمتتان.توروخدا لطفا کمک کنید دفعش کنم.خیلی میترسم.
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ آبان ۲( 2 سال پیش)
      همراه عزیز شاید این سنگ ها اصلا دفع نشوند چون در کالیس تحتانی هستند رواتینکس هر ۱۲ ساعت تا چند ماه مصرف کنید مصرف مایعات فراوان داشته باشید شش ماه بعد سونوگرافی کلیه ها و مجاری ادراری انجام شود
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر اکبر شنبه ۲۷ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 357 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر مدت یک ماه است توده ای سفت به اندازه عدس زیر پوست آلت تناسلی در قسمت میانی آلت تناسلی البته زیر آلت تناسلی به وجود اومده.با انگشت میتونم بگیرمش.درد نداره.
    تصویر سونوگرافی را به پیوست حضورتون ارسال کردم.
    1. تصویر کاربر اکبر جمعه ۲۶ آبان ۲( 2 سال پیش)
      سونوگرافی
    2. تصویر کاربر اکبر جمعه ۲۶ آبان ۲( 2 سال پیش)
      سونوگرافی
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ آبان ۲( 2 سال پیش)
      اگر اذیت میکنه قابل عمل هست اگر مشکلی ندارید باهاش هر سال سونوگرافی انجام بدین
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ آبان ۲( 2 سال پیش)
      در صورت تغییر حالت و عدم حرکت و .... هم مراجعه کنید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر حسن شنبه ۲۷ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 311 مشاهده پرسش
    سلام مجدد، آقای دکتر عزیز فرمودید سونوگرافی رو براتون ارسال کنم، قبل و بعد عمل رو فرستادم خدمتتون، ضمنا خلاصه پرونده بیمارستان و اتاق عمل رو هم ارسال کردم
    پزشک تجویز کردن برای عمل مجدد بستری بشم
    ممنون میشم شما راهنمایی بفرمایید مشکل من چی هست.
    تنتون سلامت آقای دکتر عزیز
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ آبان ۲( 2 سال پیش)
      جواب پاتولوژی چی بوده؟
    2. تصویر کاربر حسن جمعه ۲۶ آبان ۲( 2 سال پیش)
      گفتن مسئله خاصی نیست و خوش خیم بوده ظاهرا.
    3. تصویر کاربر حسن جمعه ۲۶ آبان ۲( 2 سال پیش)
      گفتن چیز خاصی نیست و ظاهرا خوش خیم بوده.
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ آبان ۲( 2 سال پیش)
      اگه خوش خیم بوده عمل مجدد برای چیه؟
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۲۷ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 327 مشاهده پرسش
    علی الرغم دوبارTUL و یکبار SWL سنگ کلیه ام نشکسته و الان در حالب بصورت آزاد حرکت میکند و هنوز دفع نشده است‌. دکتر معالح بیان داشتند که جنس سنگ سحت است و شکسته نمی‌شود‌ جنابعالی چه روشی برای دفع این ستگ پیشنهاد میکنید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ آبان ۲( 2 سال پیش)
      Tul مجدد شود
    2. تصویر کاربر حسین جمعه ۲۶ آبان ۲( 2 سال پیش)
      برای tul حدود ۳۰۰ ضربه می‌زنند لیکن دکتر معالج حدود ۳۰۰۰ ضربه زده و نشکسته آیا با این وجود بازهم توصیه tulمیکنید
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ آبان ۲( 2 سال پیش)
      عمل باز دارای عارضه هست در صورتی که تمایل داشته باشید با رضایت خودتون عمل لاپاراسکوپی قابل انجام است میتونید لیزر رو هم برای سنگتون امتحان کنید
    4. تصویر کاربر حسین شنبه ۲۷ آبان ۲( 2 سال پیش)
      لیزر را انجام نیدهم .
      آیا حضرتعالی سنگ شکنی لیزری انجام می‌دهید؟ در کدام بيمارستان ؟
    5. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ آبان ۲( 2 سال پیش)
      خیر بنده انجام نمیدهم
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر علی جمعه ۲۶ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 309 مشاهده پرسش
    سلام
    43 سالمه من‌ یکسال پیش باتکررادرار و درد کشاله ران مواجه شدم دکتر مراجعه کردم دکتر بعداز معاینه پرستات گفتن سمت چپ پرستات سفت هست ازمایش psa نوشتن psa 14 شد عفونت ادراری هم داشتم بعد از دو هفته انتی بیوتیک psa 3 شد و ام ار ای بیمارستان خاتم گرفتم که نتیجه خوب بود پیوست می باشد بعد از چند ماه اسفند پارسال تاریخ ( ۱۴۰۱/۱۲/۱۵ ) psa 2/30 شد . هر از چند گاهی درد کشاله ران دارم و ادرارم در ابتدا دو شاخه هست دوهفته قبل ازمایش دادم psa 4/5 شد دوهفته سیپروفلوکساسین مصرف کردم psa 1/72 شد نمونه برداری لازم هست ؟ نمیدونم و چی کار باید بکنم؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ آبان ۲( 2 سال پیش)
      نمونه برداری لازم نیست ولی باید سیستوسکوپی انجام شود
  • تصویر کاربر عرفان شنبه ۲۷ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 297 مشاهده پرسش
    سلام بنده رابطه جنسی پر خطر داشتم چند وقتی میشه و برای اصلاح هم از ژیلت استفاده میکنم خواستم ببینم ایا زگیل تناسلی مبتلا شدم یا جوش هست و عوارض بعد اصلاح هست
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ آبان ۲( 2 سال پیش)
      عکس واضح تر بفرستید
    2. تصویر کاربر عرفان شنبه ۲۷ آبان ۲( 2 سال پیش)
      سلام این دو عکس ارسال شد ببینید من بعضیاش با دست میکنم و خون میاد چند وقت پیش هم با دستگاه لاغری شکم چربی سوزی انجام دادم ممکنه از اون باشه این دونه های سفید؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۷ آبان ۲( 2 سال پیش)
      ضایعات واصح نبستند باید از نزدیک معاینه شوبد دو ضایعه مشکوک به زگیل دارید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر H4H جمعه ۲۶ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 380 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر
    پدر من 71 سال دارن و کمی بزرگی پروستات و کمی عدم تخلیه ادرار داشتن، پزشک ارولوژ تامسولوسین (روزی یک عدد) تجویز کردن که به صورت کجدار و مریز ادرار می کردن و زندگی می کردن.
    متاسفانه سه ماه پیش زمین خوردن و لگنشون شکست، عمل جراحی انجام و پروتز جایگذاری شد.
    درحد سه چهار روز سوند داشتن و ترخیص شدن، در منزل از سوزش و تکرر ادرار شکایت داشتن که بامراجعه به پزشک فرمودن که احتمالا به خاطر سونداژ بوده و برطرف می شه و داروهای روتین سوزش ادرار تجویز کردن.
    بعداز گذشت 20 روز ادرار حالت سفید و گچی و بد بو گرفت، آزمایش ادرار انجام و کشت صورت گرفت که جواب آزمایش مثبت بودو باکتری در ادرار وجود داشت، چند روزی بستری شدن و آنتی بیوتیک دریافت و با بهبودی ترخیص شدن.
    بعد از ترخیص پانزده روز در منزل آنتی بیوتیک گرفتن، دوسه روز بعد از قطع دارو دوباره ادرار بد بو شد و آزمایش کشت ادرار مثبت شد و توصیه شد به پزشک ارولوژ مراجعه کنیم، پزشک ارولوژ توصیه به سونوگرافی کردن و در سونوگرافی عدم تخلیه مشاهده شد و توصیه شد به سونداژ به مدت 20 روز و مصرف تامسولوسین دوتا در روز و قرص پروستاتان یک عدد و قرص بتانکول به صورت دوعدد صبح، دوعدد ظهرو یک عدد شب.
    سونداژ ر صبح ساعت 10 بعدازجابت مزاج صبحگاهی انجام و مقدار زیادی ادرار ظرف دو سه دقیقه اول خارج شد.(چیزی بیش از یک لیتر)
    عصر همان روز دوباره تب و لرز کردن و به توصیه دکتر اورژانس و تب بالا به بیمارستان مراجعه و چند روز بستری شدن که کم خونی هم در آزمایشات رویت شد، سه واحد خون دریافت و آنتی بیوتیک استفاده و بعد از 8 روز ترخیص شدن.
    بابا چندسال پیش سکته خفیف مغزی داشتن که در حرکت شون تاثیری نداشت و برای جلوگیری از سکته مغزی زالربان بیست بعد از نهار و آسپیرین هشتاد بعد ازشام مصرف می کنن و قرص سرتراین پنجاه هم برا اعصاب استفاده می کنن.
    دکتر ارولوژ بیمارستان فرمودن که سونداژ کار اشتباهی بوده و بابا باید حتما عمل جراحی بشن یا تا آخر عمر از سوند استفاده کنن.
    حالا سوال من اینه که عمل جراحی واقعا لازمه؟
    عمل جراحی موثر هست؟
    آیا واقعا این سونداژ 20 روزه تاثیری نداره؟
    با توجه به اینکه بعد از عمل لگن و عفونت مداوم و بی حالی و بیمار بودن، هنوز راه رفتن هم بهبود پیدا نکرده و حدود 12 کیلو وزن کم کردن، واقعا عمل جراحی در این شرایط توصیه می شه؟
    واقعا سه چهار ماهه که وضعیت آشفتگی عجیبی داریم و عفونت ادراری اجازه ی راه رفتن و بهبود پا بعد از شکستگی لگن رو از ما گرفته و همین کم تحرگی ظاهرا زمینه ساز مجدد عفونت ادراری هم می شه.
    با توجه به شرایط موجود و وضغیت آشفتگی ما و همچنین تجربه و سابقه ی استادکرمی و احترام به اعتماد مخاطب امیدورام، که خود جناب استاد پاسخگوی سوال بنده باشن و پاسخگویی رو به دستیاران محترم شون ارجاع ندن
    تصاویر سونوگرافی به پیوست ارسال شد.
    سپاس از لطف شما و زمانی که صرف می کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ آبان ۲( 2 سال پیش)
      با سلام و احترام با این شرایط بالینی فعلا عمل جراحی به سود بیمار نیست چند ماه بعد که شرایط بالینی بیمار بهتر شد به مطب جهت تعیین وقت عمل مراجعه کنید پاسخگویی به سوالات هر دوسایت توسط بنده انجام میشه
  • تصویر کاربر فرزاد جمعه ۲۶ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 367 مشاهده پرسش
    با سلام بنده ۳۸ ساله متاهل 1فرزند پسر ۸ ساله دارم از سال گذشته متوجه شدم که کم تحرکی اسپرم دارم مراجعه کردم به پزشک واریکوسل ندارم یک دوره سلن پلاس مصرف کردم جواب نداد ویتامین سی و ولمن اسپورت هم مصرف کردم یک دوره بعد نتیجه اون رو ارسال کردم که البته چندان بهبودی نداشت .لطفا نطرتون رو درباره آزمایش و اینکه الان چی مصرف کنم و چه راهکاری پیشنهاد میدین ممنون از توجهتون.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ آبان ۲( 2 سال پیش)
      سونوگرافی بیضه ها انجام شود
    2. تصویر کاربر فرزاد جمعه ۲۶ آبان ۲( 2 سال پیش)
      سونوگرافی برای واریکوسل؟چون دو بار معاینه شدم و واریکوسل نداشتم.
    3. تصویر کاربر فرزاد جمعه ۲۶ آبان ۲( 2 سال پیش)
      سونوگرافی برای واریکوسل؟ چون دو بار معاینه شدم و نداشتم.ممنون
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ آبان ۲( 2 سال پیش)
      بله
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر م جمعه ۲۶ آبان ۲( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 253 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر پدرم دیالیز میشه سه ساله امکان تعویض کلیه در سن ۶۴سال وجود دارد؟؟؟ که موفقیت آمیز باشد؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ آبان ۲( 2 سال پیش)
      بله هست
    2. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲۶ آبان ۲( 2 سال پیش)
      موفقیت آمیز هم هست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
  • تصویر کاربر سیده جمعه ۲ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 599 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما
    من به خاطر حالت تهوع به دکتر مراجعه کردم پس از انجام ازمایشات و سونوگرافی مشکلی نداشتم فقط دکتر این قرص را به من دادند پنتوسک 20 [پنتوپرازول ] داخل بروشور نوشته شده اگر حامله هستین یا امکان دارد حامله شوید استفاده نکنید الان ما اقدام کرده ایم ولی نمیدانم که امکانش هس حامله شوم یا نه حالا مانده ام قرص را استفاده کنم نه.اگر قرص را استفاده کنم و همزمان حامله هم بشوم مشکلی پیش نمیاید.
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۲ خرداد ۹۳( 1 دهه پیش)
      اگر شک به حاملگی باشد استفاده نکن
  • تصویر کاربر هدیه چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 621 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر دختر ۲/۵ ساله ام به upjoدچاراست راه درمان را عمل باز پیشنهاد دادند.ایا امکان عمل از طریق اندوسکوپی یا لاپاراسکوپی است؟ به اضافه اینکه کلیه دارای عفونت واسیب دیده است . خواهشمندم با پاسختان کمکم کنید .دکترگفته روز دوشنبه باید بستری شود. متشکرم .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      مدارک را شنبه ساعت 7 بعد از ظهر بیاورید ببینم
  • تصویر کاربر و-سعيدي پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 539 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر،خسته نباشيد.مامان بزرگم چند روز پيش اومد مطبتون واسش دارو نوشتيد.چند تا داروخونه برديم داروي آخرى رو كه تو نسخه نوشتيد نتونستند بخونند من عكس نسخه رو واستون ميفرستم اگه ممكنه اسم دارو رو بنويسيد.ممنون ميشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فال باز نشد لطفا دوباره بفرست
    2. تصویر کاربر و-سعيدي پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      آقاي دكتر من دوباره نسخه رو فرستادم.البته اينجا جايي براي attach كردن مجدد عكس نديدم مجبور شدم با يك سوال جديد ديگه بفرستم. شماره سوال I32e333 هست.ممنون ميشم فرصت كرديد جواب بديد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سینا یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 740 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر
    بنده بعد از اینکه ادرار کرده و استبراء می کنم، بعد از بیرون رفتن از توالت، با جم و باز کردن پا و یا نشست و برخاست یک قطره کوچک از الت بیرون میآیدو یا سر آلتم تر می شود، آیا این قطره ادرار است؟ اگر ادرار باشد بنده شخص مسلوس حساب می شوم !!!!!!؟؟؟؟درمان چگونه است، آیا درمان می شود؟ چون اماکن مذهبی می روم دچار نگرانی بنده شده و خیلی خیلی خیلی عصبانیم کرده. بنده 20 ساله هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      پاک هست وخیالتان راحت حساسیت نشان نده
  • تصویر کاربر حميد چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 522 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض خسته نباشيد
    تفسير آزمايش ذيل را محبت بفرمائيد.لطفا راهنمايي كامل بفرمائيد چون قصد پدر شدن دارم
    تصوير اگر لود نشد به ايميل شما نيز فرستادم
    با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      فایل باز نشد
  • تصویر کاربر منصور پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 595 مشاهده پرسش
    با سلام دکتر افزایش اکوی کورتیال و کاهش پارانشیم در هر دو دیده یعنی چی؟ ناشی از نارسایی کلیه است ؟ درمان اون چی ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۱ اردیبهشت ۹۳( 1 دهه پیش)
      یعنی کاهش عملکرد کلیه کراتینین و اوره چند است
  • تصویر کاربر ارش یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش) تعداد بازدید: 584 مشاهده پرسش
    سلام :)
    مردی هستم 25 ساله در سن 18 سالگی عمل واریکوسل بیضه چپ را انجام
    داده ام بعد 6 ماه متوجه غده نرمی در بالای بیضه ی سمت راست شدم
    بعد سنوگرافی و تشخیس دکتر(اسپرماتوسل) برای عمل وقت داد ولی با چند دکتر دیگرمشورت کرده و به شدت با انجام این عمل مخالفت کردند
    خود دلیل بیماری را مصرف بی رویه ویتاممین ای میدانم
    لطفا اگر توصیه ای راجع به عمل یا درمان من دارید ارائه دهید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۷ فروردین ۹۳( 1 دهه پیش)
      باید معاینه شوید
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه (مطب نیکان)

14:00 - 19:00

دوشنبه

تعطیل است

سه شنبه (مطب نیکان)

13:00 - 19:00

جستجو

حالب

+54 مطلب