برش پروستات از طریق عمل جراحی turp

عمل turp به معنی برش پروستات از طریق مجرای ادراری و بدون شکاف جراحی باز می باشد.

turp چیست؟

در این روش با بی حسی نخاعی و با عبور دروبین به داخل مجرا قسمتی از پروستات را که انسداد مجرا ایجاد کرده است کاملاً تراش داده و باعث می شود مجرای پروستات باز شده و جریان ادرار به صورت معمولی و روان خارج شود. در واقع در عمل جراحی turp قسمتی از پروستات بیمار، تراشیده می شود.

درمان پروستات1

توصیه های قبل از عمل TURP

1- در صورت وجود عفونت های ادراری باید با انجام آزمایش و خوردن آنتی بیوتیک کاملاً عفونت ادراری را کنترل کرد.

2- در صورت مصرف داروهای رقیق کننده خون از جمله آسپرین و وارفارین باید یک هفته قبل از عمل با نظر پزشک دارو قطع گردد.

3- عمل جراحی turp با بی حسی موضعی نخاعی انجام می شود.

4- این عمل روی توانایی جنسی تأثیری ندارد ولی اغلب باعث ریزش مایع منی به مثانه می شود که با ادرار دفع می گردد.

5- به مدت 24 ساعت بعد از عمل سوند مجرا برای شستشو و جلوگیری از لخته شدن ادرار گذاشته می شود.

ادرار کردن

اگر چه شما بلافاصله پس از عمل متوجه بهبودی قابل ملاحظه ای در جریان ادرار خود خواهید بود، ولی تا چند هفته به احتمال قوی تکرر ادرار و احساس فوریت در ادرار کردن خواهید داشت که با ترمیم پیدا کردن حفره پروستات بریده شده،  مشکلات ادراری رفته رفته برطرف می شوند.

بایستی مقادیر زیادی مایعات (هر یک ساعت یک لیوان) مایعات بنوشید تا رنگ ادرار صاف شود. تا سه هفته پس از جراحی ممکن است چند قطره خون در ادرار مشاهده شود. توصیه می شود هنگام اجابت مزاج از زور زدن پرهیز نمایید. زیرا ممکن است سبب خونریزی از پروستات شود. استفاده از ملین نیز برای جلوگیری از این مشکل کمک کننده است.

فعالیت روزانه

کم کم فعالیت عادی روزانه را شروع کنید. از بلند کردن وسایل بیش از 10کیلوگرم، تا شش هفته خودداری کنید. زیرا ممکن است سبب ایجاد خونریزی از پروستات شود. سه هفته پس ازعمل جراحی، می توانید فعالیت جنسی (نزدیکی)داشته باشید. در قدرت و توانایی جنسی شما تغییری حاصل نخواهد شد.  ولی بیش از 80درصد موارد، هنگام انزال، منی شما وارد مثانه شده و بیرون نخواهد ریخت. این موضوع هیچگونه مشکلی برای شما ایجاد نمی کند و سبب تغییر در توانایی جنسی شما نمی شود.

 بهداشت

شما می توانید طبق روزهای عادی حمام کرده و دوش بگیرید.

مصرف دارو

موقع ترک بیمارستان ممکن است برای شما دارو تجویز شود. داروهای قبل از عمل را می توانید دوباره شروع به مصرف کردن نمایید. آسپرین و داروهای ضد درد مفاصل و اندامها خطر خونریزی پس از عمل جراحی را زیاد می کند. اگر لازم است مصرف این داروها را از سر بگیرید قبلاً با پزشک خود مشورت کنید.

 پیگیریهای بعد از عمل

اولین ویزیت شما دو هفته پس از جراحی خواهد بود. برای تعیین نوبت  وقت با مطب و یا کلینیک پزشک خود تماس بگیرید. بزرگ شدن پروستات در بیش از 90درصد موارد خوش خیم است ولی گاهی در موارد اندک، متاسفانه بزرگی پروستات همراه با سرطان پروستات می باشد.

بافتهای بریده شده از پروستات به آزمایشگاه فرستاده می شود تا اگر بزرگی پروستات همراه با سرطان باشد، تشخیص داده شود. در اولین مراجعه به پزشک جواب پاتولوژی را از آزمایشگاه اخذ و همراه خود بیاورید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر عبدالرئوف یکشنبه ۱۰ تیر ۹۷( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر چند روزه ادرارم به صورت قطره قطره میاد بیرون و حالت دوشاخه ای هستش خواهش می کنم راهنمای کنید نگران هستم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۰ تیر ۹۷( 1 سال پیش)
      اب زیاد بخورید خوب میشود
  • تصویر کاربر اقای یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    درود.سن بیمار87
    بیماری.ادرار های متوالی در شبانه روز در فواصل یک ساعته
    شروع بیماری .یک هفته یی هست
    دیابت خفیف دارد.به علت نقص پا و کم بینایی .کم تحرک هست
    فقط قرص بتی گلامین 5 روزانه یک عدد مصرف دارد
    با مراجعه به پزشک .قرص فنازومکس صد .هیوتکس.وزاکسیم 400تجویز کرده.دکتر عمومی.که در این سه روز مصرف.تعغیری نکرده
    .لطفا راهنمایی بفرمایید.و علل و درمان بیماری را بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ خرداد ۹۷( 1 سال پیش)
      مشکلی در ازمایش ندارید اگر ادامه داشت بیایید ببینم۰۲۱۷۱۰۶۲۳۰۰
  • تصویر کاربر خلیل سه شنبه ۲۱ فروردین ۹۷( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    پس از شش هفته درمان عفونت پروستات مقدار psa از 21 پایین تر نیامده است. دکتر متخصص عفونی احتمال میکرو ابسه می دهد.
    برای تشخیص دقیق تر :
    سونو رکنال بهتر است یا ام ار اس؟

    قبلا هم ام ار اس پروستات در بیمارستان پیامبران داشتم پارسال.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۷ فروردین ۹۷( 1 سال پیش)
      توصيه ميكنم من دستوري باشد در خدمتمMRS
    2. تصویر کاربر خلیل شنبه ۱۸ فروردین ۹۷( 1 سال پیش)
      سلام
      متشکرم. آیا ممکن است psaبه دلایلی غیر از عفونت پایین نیاید. مثل التهاب ، یا استرس، یا تاثیرات تداخل دارویی ....
      آخرین وضعیت آزمایشات رو ضمیمه می کنم.
      باز هم متشکرم
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۱ فروردین ۹۷( 1 سال پیش)
      تا اين حد نه بايد mrsكنيد بياييد ببينم٠٢١٧١٠٦٢٣٠٠
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ميلاد یکشنبه ۱۲ فروردین ۹۷( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    ازمايش نمونه برداري از پروستات انجام شده و جواب امده
    خواستم جواب ازمايش را برام توضيح دهيد
    1. تصویر کاربر ميلاد پنجشنبه ۹ فروردین ۹۷( 1 سال پیش)
      جواب نمونه برداري
    2. تصویر کاربر ميلاد پنجشنبه ۹ فروردین ۹۷( 1 سال پیش)
      جواب نمونه برداري
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۱۲ فروردین ۹۷( 1 سال پیش)
      سلام بايد يك ماه بعد از نمونه برداري عمل كنيد بياييد صحبت كنيم٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سلام جمعه ۳ فروردین ۹۷( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    رنگ اسپرم قهوای شده وبعضی وقتها دراخر ادرار چند قطره ادرار قهوای میاید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳ فروردین ۹۷( 1 سال پیش)
      با سلام وتبریک سال نو وپوزش از تاخیر در جواب به علت مسافرت ازمایش دهید
  • تصویر کاربر نسیم جمعه ۳ فروردین ۹۷( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر همسر من حدود دو سه ماهه که درد شدیدی در ناحیه کلیه ومثانه حس می کرد دیروز برای سونو رفت و دکتر سونو بهش گفت که پروستاتش خیلی بزرگ شده من از بیمارستان نیکان از شما برای بعد از عید وقت گرفتم ولی ظاهرا باید خیلی سریع انتی بیوتیک بخوره ممکنه راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۳ فروردین ۹۷( 1 سال پیش)
      سلام وتبريك سال نو وپوزش از تاخير من از ٥فروردين در خدمتم٠٢١٢٢٦٤٢٧٤٤
  • تصویر کاربر مصطفی جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب
    جناب دکتر کرمی بزرگوار، پدری 71 ساله دارم که چند روزیست متاسفانه متوجه شدیم دچار مشکل پروستات است با PSA ، 86و متاسفانه اسکلت استخاونی را هم به طور گسترده درگیر کرده. با مراجعه به پزشک متخصص دستور به انجام اسکن هسته ای و نمونه برداری کردن.که پس از انجام اسکن استخوان و مراجعه به متخصص مطرح دیگری، ایشان نیازی به انجامنمونه برداری ندیدند و مصرف قرص Bicalutamid را به مدت 28 روز تجویز کردن که پس از هفت روز مصرف این قرص ، تزریق آمپول دیفرلین اس آر را نیز به صورت هر سه ماهه در دستور کار قرار دادند.ممنون میشم راهنمایی ها و ارزیابی خودتان را فرمایش دهید.ممنون.تصویر پرونده پزشکی ایشان رو هم ارسال می کنم خدمتتان.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی جمعه ۱۸ اسفند ۹۶( 1 سال پیش)
      درمان. ر اين مرحله فقط هورمون تراپي است
  • تصویر کاربر میلاد یکشنبه ۶ اسفند ۹۶( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    جوان 22 ساله با سوزش هنگام دفع ادرار که یک دوره آنتی بیوتیک مترونیدازول و تتراسایکلین مصرف کردم.بعدا رفع نشده و الانم داروی تاسوورو اوریتیدین مصرف میکنم و علایم بهبود یافته ولی هنوز هست.لازم به ذکر است جواب آزمایش psaیک بود و کشت باکتری ادرار منفی بوده و اندازه پروستات 19 سی سی بود قبل از درمان
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی یکشنبه ۶ اسفند ۹۶( 1 سال پیش)
      بیخودی انتی بیوتیک نخورید شما سالمید
  • تصویر کاربر خیرالله شنبه ۲۱ بهمن ۹۶( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    اینجانب 80سال سن دارم اخیرا در سونوگرافی از پروستات اندازه ان38سی سی بوده وعلایم سوزش یا تکرر ادار یا کندی ادرار را ندارم .
    آیا نیاز به ازمایش psa هست یا خیر؟
    ایا برای سن 80سال نیاز به ازمایش pda میباشد یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی شنبه ۲۱ بهمن ۹۶( 1 سال پیش)
      در سن حضرتعاالی نیاز به پی تس ا نیست
  • تصویر کاربر مجتبی سه شنبه ۱۷ بهمن ۹۶( 1 سال پیش) مشاهده پرسش
    بنده در شهریور ماه جاری اندکی احساس سوزش در مجاری ادرار داشتم که به پزشک مراجعه نمودم دکتر ضمن تجویز دارو های فنازوپیریدین 100 و سیپروکینول 500 و دو آمپول دگزامتازون و آزمایشی نوشتند که انجام دادم و 1 ماه بعد از مصرف دارو مجددا به پزشک مراجعه نمودم نتیجه را دیدند و مجددا آزمایشی را نوشتند و بنده آن آزمایش را انجام دادم که نتیجه دو آزمایش را برایتان ارسال خواهم کرد ولی هنوز بنده اندکی حس سوزش دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۶ بهمن ۹۶( 1 سال پیش)
      ازمايشات نرمال است در رابطه با تخصص بنده
    2. تصویر کاربر مجتبی دوشنبه ۱۶ بهمن ۹۶( 1 سال پیش)
      سلام آقای دکتر یعنی نیاز به آزمایش دیگه ای نیست؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۱۷ بهمن ۹۶( 1 سال پیش)
      ٦ماه بعد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
ممکن است شما دوست داشته باشید
پرسش از دکتر