برش پروستات از طريق عمل جراحی turp

دکترحسین کرمی

دکترحسین کرمی

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در linkedin
در این مقاله مطالعه می‌کنید:

عمل turp به معنی برش پروستات از طریق مجرای ادراری و بدون شکاف جراحی باز می باشد.

turp چیست؟

در این روش با بی حسی نخاعی و با عبور دروبین به داخل مجرا قسمتی از پروستات را که انسداد مجرا ایجاد کرده است کاملاً تراش داده و باعث می شود مجرای پروستات باز شده و جریان ادرار به صورت معمولی و روان خارج شود. در واقع در عمل جراحی turp قسمتی از پروستات بیمار، تراشیده می شود.

درمان پروستات1

توصیه های قبل از عمل TURP

1- در صورت وجود عفونت های ادراری باید با انجام آزمایش و خوردن آنتی بیوتیک کاملاً عفونت ادراری را کنترل کرد.

2- در صورت مصرف داروهای رقیق کننده خون از جمله آسپرین و وارفارین باید یک هفته قبل از عمل با نظر پزشک دارو قطع گردد.

3- عمل جراحی turp با بی حسی موضعی نخاعی انجام می شود.

4- این عمل روی توانایی جنسی تأثیری ندارد ولی اغلب باعث ریزش مایع منی به مثانه می شود که با ادرار دفع می گردد.

5- به مدت 24 ساعت بعد از عمل سوند مجرا برای شستشو و جلوگیری از لخته شدن ادرار گذاشته می شود.

ادرار کردن

اگر چه شما بلافاصله پس از عمل متوجه بهبودی قابل ملاحظه ای در جریان ادرار خود خواهید بود، ولی تا چند هفته به احتمال قوی تکرر ادرار و احساس فوریت در ادرار کردن خواهید داشت که با ترمیم پیدا کردن حفره پروستات بریده شده،  مشکلات ادراری رفته رفته برطرف می شوند.

بایستی مقادیر زیادی مایعات (هر یک ساعت یک لیوان) مایعات بنوشید تا رنگ ادرار صاف شود. تا سه هفته پس از جراحی ممکن است چند قطره خون در ادرار مشاهده شود. توصیه می شود هنگام اجابت مزاج از زور زدن پرهیز نمایید. زیرا ممکن است سبب خونریزی از پروستات شود. استفاده از ملین نیز برای جلوگیری از این مشکل کمک کننده است.

فعالیت روزانه

کم کم فعالیت عادی روزانه را شروع کنید. از بلند کردن وسایل بیش از 10کیلوگرم، تا شش هفته خودداری کنید. زیرا ممکن است سبب ایجاد خونریزی از پروستات شود. سه هفته پس ازعمل جراحی، می توانید فعالیت جنسی (نزدیکی)داشته باشید. در قدرت و توانایی جنسی شما تغییری حاصل نخواهد شد.  ولی بیش از 80درصد موارد، هنگام انزال، منی شما وارد مثانه شده و بیرون نخواهد ریخت. این موضوع هیچگونه مشکلی برای شما ایجاد نمی کند و سبب تغییر در توانایی جنسی شما نمی شود.

 بهداشت

شما می توانید طبق روزهای عادی حمام کرده و دوش بگیرید.

مصرف دارو

موقع ترک بیمارستان ممکن است برای شما دارو تجویز شود. داروهای قبل از عمل را می توانید دوباره شروع به مصرف کردن نمایید. آسپرین و داروهای ضد درد مفاصل و اندامها خطر خونریزی پس از عمل جراحی را زیاد می کند. اگر لازم است مصرف این داروها را از سر بگیرید قبلاً با پزشک خود مشورت کنید.

 پیگیریهای بعد از عمل

اولین ویزیت شما دو هفته پس از جراحی خواهد بود. برای تعیین نوبت  وقت با مطب و یا کلینیک پزشک خود تماس بگیرید. بزرگ شدن پروستات در بیش از 90درصد موارد خوش خیم است ولی گاهی در موارد اندک، متاسفانه بزرگی پروستات همراه با سرطان پروستات می باشد.

بافتهای بریده شده از پروستات به آزمایشگاه فرستاده می شود تا اگر بزرگی پروستات همراه با سرطان باشد، تشخیص داده شود. در اولین مراجعه به پزشک جواب پاتولوژی را از آزمایشگاه اخذ و همراه خود بیاورید.

دکتر حسین کرمی متخصص جراحی کلیه ، مجاری ادراری تناسلی و فلوشیپ فوق تخصصی درمان آندوسکوپی و لاپاراسکوپی  

عضو هیئت علمی و دانشیار دانشگاه شهید بهشتی تهران ، عضو انجمن ارولوژی اروپا ، امریکا و آسیا

مشاوره پزشکی


سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مصطفی پنجشنبه ۱۰ تیر ۰( 3 هفته پیش) تعداد بازدید: 19 مشاهده پرسش
    سلام خدمت اقای دکتر
    مدتها بود بدلیل تکرر ادرار و 2 دفعه خونریزی در ادرار سونوگرافی دادم و جواب مبنی بر بزرگی 32 سی سی پروستات و اکوی هتروژن دارد، و همچنین سنگ کلیه و گرید1 کبد.
    آقای دکتر 32 سی سی بزرگ بودن پروستات و اکوی هتروژن دارد با وجود P.S.A=0.578 آیا خطر دارد و اکوی هتروژن به چه معنی هست.
    بنده با این وضعیت چه باید بکنم و نظر حضرتعالی چیست؟
    فایل سونوگرافی و آزمایش خون و ادرار ارسال نمودم
    با تشکر فراوان از جناب دکتر کرمی
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ تیر ۰( 3 هفته پیش)
      کار خاصی نمیخواد ، قطره سنکول هر ۱۲ ساعت ۳۰ قطره
  • تصویر کاربر Razi پنجشنبه ۱۰ تیر ۰( 3 هفته پیش) تعداد بازدید: 16 مشاهده پرسش
    آقای دکتر در رابطه با قطع ادرار پس از tul که فرمودین بدلیل بی حسی نخاعی است باید بگم بیهوشی کامل گرفتن حین عمل.و از طرفی از قبل بزرگی پروستات خوش خیم دارند که با پروترال و پروستاتان کنترل شده است.با توجه به این شرایط ممنون میشم راهنمایی کنید و بفرمایید سوند تا چند روز باید باشه.و اینکه همچنان معتقد هستید مشکل جدی نیست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۰ تیر ۰( 3 هفته پیش)
      اگر پس از ۳ روز سوند خارج شد و بازم احتباس داشت باید بررسی بیشتر شه
  • تصویر کاربر هاشمی چهارشنبه ۵ خرداد ۰( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 12 مشاهده پرسش
    سلام ظهر بخیر ،آقای شرمنده متصدی اوقات شریفتان میشوم ،بنده هاشمی هستم از بناب ،دیروز مطب خدمت رسیده بود ،طبق نوار مثانه ای که همکاران عزیزتان از بنده گرفته بودند که عکسش را خدمتتان دوباره وات ساب خواهم کرد .به بنده فرمودید که پروستات ندارم و فقط پمپاژ مثانه ام ضعیف شده و چند قرص محبت کردید مه عکس اونها را هم خدمتتان ارسال خواهم کرد ،اما امروز من به سونو گرافی مراجعه کردم سونو حجم مثانه را ۷۲سی سی اعلام کرد ،در حالی که هشت ماه پیش من سونو گرافی شده ۳۹سی سی بود که تو هشت ماه اینقد بزرگ‌تر شده ،بی زحمت بنده را راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۵ خرداد ۰( 1 ماه پیش)
      اون اهمیتی نداره ، ملاک همون نوار مثانه هست
  • تصویر کاربر الهام چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۰( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 25 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب
    پدر بنده دو ماه پیش، یه جراحی مثانه داشتن بعلت تومور مثانه و بزرگ شدن پروستات،مشکل در دفع ادرار داشتن و خون در ادرار
    الان بعد از دو ماه باز مشکل در دفع ادرار دارن و خون در ادرار
    نتیجه سونو پیوست شده
    لطفا راهنمایی بفرمایین
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۰( 2 ماه پیش)
      مجدد باید سیستوسکوپی و احتمالا TURT شن
  • تصویر کاربر ستاره پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۰( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 30 مشاهده پرسش
    عرض ادب و احترام خدمت شما،پدرم پنج سال قبل عمل رادیکال شدن، بعد از گذشت یکسال و نیم با بالارفتن پی اس آ، ۳۲ جلسه رادیوتراپی شدن و بعد سه سال تزریق دیفرلین داشتن،و پی اس آی ایشان قبل از آخرین تزریق چهار صدم ۰.۰۴ بوده الان سه ماه گذشته از آخرین تزریق، پرسشم این هست چه راهکاری زین پس پیشنهاد میدهید آیا داروی هورمونی نیاز به خوردن یا تزریق دارند؟ تمنا دارم بفرمایید پی اس آ از چه عددی بالاتر برود به معنای بازگشت دوباره هست ؟
    تندرست و دلشاد باشید
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۰( 2 ماه پیش)
      Psa باید کمتر از ۰.۲ بماند. هر ۳ ماه امپول دیفرلین تزریق شود
    2. تصویر کاربر ستاره پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۰( 2 ماه پیش)
      سلام مجدد ببخشید سه سال تزریق دیفرلین داشته اند این روند باید ادامه داشته باشه؟
    3. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۲۳ اردیبهشت ۰( 2 ماه پیش)
      بله
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر M چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت ۰( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 30 مشاهده پرسش
    سلام.اقایه دکتر خودارزایی چ عوارض و ضرر هایی در آینده میتونه داشته باشه؟ ایا در زندگی زناشویی آینده مشکل ساز میشود؟ایا اگه ترک کنم عوارض بطور کامل از بین میروند؟
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی دوشنبه ۱۳ اردیبهشت ۰( 2 ماه پیش)
      از نظر روحی در زندگی زناشویی مشکل ساز میشه
    2. تصویر کاربر M دوشنبه ۱۳ اردیبهشت ۰( 2 ماه پیش)
      ایا اگَر ترک کنم عوارض از بین خواهند رفت؟
    3. تصویر کاربر M سه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۰( 2 ماه پیش)
      لطفا جواب بدین
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت ۰( 2 ماه پیش)
      بله
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر حراجلی سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 21 مشاهده پرسش
    اختلال در ادراد دارم و فشار ضعیف ودرد بین پاهام دارم بعض وقتا موقع که خسته میشم،حس میکنم بعداز ادرار تخلیه نشدم بصصورت کامل واحساس خفگی میکنم،اگه بتونم یک جوری نوبت زودتر بگیرم چند دقیقه از وقتتون بگیرم .
    سپاس فراوان احساس خفگی میکنم از بین پاهام .
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 3 ماه پیش)
      سونوگرافی و ازمایش ادرار انجام شود. عکس RUG نیز انجام شود
  • تصویر کاربر داریوش سه شنبه ۲۴ فروردین ۰( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 31 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جناب آقای دکتر کرمی.من .حدود یک هفته یا بیشتر هست که قسمت سمت راست پایین شکمم درد میکند و گاهی اوقات به سمت بیضه و کنار پایم هم کشیده می شود.بخصوص در حالت ایستاده و نشسته درد بیشتر می شود ولی موقع دراز کشیدن کمتر است سنم هم 69 را رد کرده ام.البته به خاطر شرایط سنم طبق دستور پزشکان از دارو های متو پرولول سوکسینات -دیلتیازم 60 -سیتریزین 10-بتا هیستین 8- آسپیرین 80 -فلوکستین 10 -امیو فارم 200 -کلر دیاز پوکساید 5- نیترو گیلیسرین 2/6 و اسپری سرو فلو 250 روزانه مصرف می کنم. قبلآ از همکاری شما کمال تشکر را دارم.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی سه شنبه ۲۴ فروردین ۰( 3 ماه پیش)
      شبی یک عدد تامسولوسین مصرف شود ، سونوگرافی انجام شود
  • تصویر کاربر Habibollah پنجشنبه ۱۹ فروردین ۰( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 27 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر ، mri پدرم هست . میخواستم راهنمایی بفرمایید چه کنیم . در ضمن خیلی نگران هستیم که توده بدخیم نباشه. نظرتون را بفرمایید ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۸ فروردین ۰( 3 ماه پیش)
      سلام عکس باز نمیشود لطفا مجددا عکس را ارسال کنید تا بررسی کنم و پاسخ دهم
    2. تصویر کاربر Habibollah چهارشنبه ۱۸ فروردین ۰( 3 ماه پیش)
      سلام ، تصاویر رو خدمتتون ارسال کردم
    3. تصویر کاربر Habibollah چهارشنبه ۱۸ فروردین ۰( 3 ماه پیش)
      سلام ، وقت خوش
    4. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۸ فروردین ۰( 3 ماه پیش)
      مشکوک به بدخیمی است ، نمونه برداری از پروستات انجام شود. اگر قبلا نمونه برداری انجام شده ، باید نمونه برداری وسیع تر انجام شود
    5. تصویر کاربر Habibollah چهارشنبه ۱۸ فروردین ۰( 3 ماه پیش)
      تا بحال نمونه برداری نشده ، کجا نمونه برداری کنیم ؟ چند درصد احتمال بدخیمی هست آقای دکتر؟
    6. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی پنجشنبه ۱۹ فروردین ۰( 3 ماه پیش)
      میتونین به درمانگاه من در بیمارستان شهدا تجریش مراجعه کنید تا وقت نمونه برداری داده شود
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۸ فروردین ۰( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 20 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام خدمت پرفسور، ۴۲ سال دارم و متاسفانه از نوجوانی عادت به خود ارضایی داشته ام ، تا کنون مشکل جسمی جنسی نداشتم تا حدود آذرماه که دردهای در ناحیه نشیمن گاه احساس می کردم و شبانه تکرر ادار داشتم ، سونوگرافی که انجام شده سایز پروستات کمی بزرگ بود به دو متخصص مراجعه کردم ، یکی فقط کپسول پروستا باریج و دومی یک انتی بیوتیک و کپسول protalتجویز کردن مجدد سونو گرافی انجام حجم پروستات کاهش پیدا کرده اما حجم ادار باقی مانده حدود ۶۰ سی سی بود، مجدد دارو ها تکرار شد و مقرر شد پس از اتمام دارو سونو و آزمایش ادرار انجام بشود با توجه به بهبودی نسبی علائم پس از مصرف کامل داروها و تعطیلات عید سونو بعدی انجام ندادم تا هفته قبل که علائم درد و سوزش برگشته وگاهی به کشاله ران وکف پا و گاهی بیضه انتشار می یابد ممنون می شوم در زمینه درمان راهنمایی و ارشاد فرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر حسین کرمی چهارشنبه ۱۸ فروردین ۰( 3 ماه پیش)
      علایم شما به التهاب پروستات شباهت دارد ، از داروهای افلوکساسین ۲۰۰ میلیگرم هر ۱۲ ساعت و کپسول تامسولوسین ۰.۴ میلیگرم شبی یک عدد و قرص ملوکسیکام ۷.۵ میلیگرم هر ۱۲ ساعت برای یک ماه استفاده کنین و از قهوه و نوشابه و ادویه جات و پیاز و سیر پرهیز کنین
درحال دریافت اطلاعات

مطالب بیشتری بخوانید

هیدرونفروز، یک بیماری است که بار کلیوی را افزایش داده و می تواند به آن آسیب برساند….
قرص سیپروفکت جهت درمان عفونت های باکتریایی برای بیماران تجویز می شود. این دارو برای درمان عفونت…
ادرار می تواند ویژگی هایی همچون بوی بد، تند یا شیرین داشته باشد. رایج ترین عوامل بوی…

روزای هفته

ساعت مطب

شنبه

17:00 - 21:00

یکشنبه

16:00 - 21:00

دوشنبه

17:00 - 21:00

سه شنبه

16:00 - 21:00

کلیه

+54 مطلب

مثانه

+54 مطلب

بیضه

+54 مطلب

حالب

+54 مطلب

پرسش از دکتر